Julkinen irtisanoutumiseni henkilöstä nimeltä Olli R

Minulla ei ole yleensä tapana hyökätä julkisesti toisia kristittyjä vastaan, mutta teen nyt julkisen irtisanoutumiseni henkilöstä nimeltä Olli Rytkönen, joka on tunnettu mm. sivuistoistaan Cutting Edge Finland ja hänen myöhemmästä blogisivustostaan. Tutustuin kyseiseen henkilöön syyskuussa 2015, kun hän puolusti minua erästä tutkimuksiani kohtaan hyökännyttä veljeä vastaan. Huomasin hänen jakaneen myös 700-sivuista nettikirjaani omalla sivustollaan (ilman lupaani, vaikkei se minua häirinnyt). Hänen CEF -sivustonsa kautta lähdin itseasiassa tutkimaan aihetta Prinssi Charlesin profeetallisesta roolista vuoden 2003 aikoihin. Omien tutkimusteni alkuperä ei siis ollut Ollin ideoissa, vaan tuon CEF-sivuston suomentamassa englanninkielisessä artikkelissa, jossa viitattiin kirjailija Tim Cohenin tutkimuksiin. Vaikka olin siitä jo ennestään tietoinen, niin huomasin nopeasti Olli Rytkösen hyvin tuomiohenkisen asenteen monia kristittyjä kanssaveljiään ja sisariaan kohtaan, jotka hän oli leimannut eksyttäjiksi ja valheapostoleiksi. Ollilla oli hyvin kriittinen asenne kaikkea karismaattisuutta kohtaan. Tosin itsekin olin etenkin nuorempana hyvin kriittinen äärikarismaattisille ilmiöille ja luin innolla Juhani Aitomaan kristitynfoorumi -sivustoa.

Ollilla oli kuitenkin sellainen omavanhurskas asenne jossa hänellä oli jatkuva tarve osoitella sormella muita eikä tutkia koskaan omaa sisintään. Kun hänelle huomautti tästä, hänen oli tapana ottaa uhrin asenne ja alkaa puolustelemaan itseään ja omaa käytöstään. Olin hänen kirjeystävänsä reilun vuoden ajan ja yritin olla hänelle ystävällinen, ymmärtävä ja hienotunteinen. Joskus tosin hermostuin hänelle, kun hän veti minutkin mukaansa riitoihin, joihin hän ajautui muiden kristittyjen kanssa kasvamattoman luonteensa vuoksi. Kun yritin ojentaa häntä tästä veljellisesti, hän vain suuttui minulle, etten seissyt hänen puolellaan ”ulkokullattuja” ja ”fariseuksia” vastaan. Hän näki ulkokultaisuutta ja farisealaisuutta kaikissa muissa paitsi itsessään.

Meidän tiemme erkanivat jo vuoden 2017 alkupuoliskolla. Syynä oli USA:n vaalit. Olli ei voinut sietää sitä, että puolustin julkisesti Donald Trumpia, jonka hän oli leimannut omissa sekavissa ja epäjohdonmukaisissa eskatologisissa tutkimuksissaan Raamatun Antikristukseksi. Hän kirjoitti minulle mm. näin: ”Sinä olet nykyajan sokea fariseus saatanan synagoogasta, ulkokullattu surkimus”. En ole ollut juuri missään tekemisissä hänen kanssaan enää tämän jälkeen, mutta Olli lähettää aina välillä riidanhenkisiä kommenttejaan YouTube videoihini. Poistan ne saman tien.
Hän kehtasi esim. tiedustella minulta miksi Mikael teki itsemurhan vain puolivuotta avioliittonsa jälkeen, kun elämän pitäisi olla kukkeimmillaan (ikään kuin asia kuuluisi mitenkään hänelle).

Kun poistin Ollin viestit, aloin saada samanhenkisiä viestejä toisella käyttäjänimellä. Niissä minua syytettiin taas monisanaisuudesta ja ulkokultaisuudesta. Kysyin henkilöltä, että onko tämä peitenimellä kirjoittava Olli R, johon hän väitti ettei olisi mutta lukee tämän blogeja ja on Ollin kanssa samaa mieltä mm. antikristuksesta (ja mukana Ollin tyypilliset eskatologiset selitykset). Pistin viestin perään, että hän (Olli) taisi paljastaa nyt itsensä, sanoin huonoksi valehtelijaksi ja kielsin lähettämästä enää kommentteja YouTube -videoihini. No Olli lähetti sitten ”kauniin” henkilökohtaisen viestin sähköpostiini, jossa hän sanoi minulle seuraavaa:

Tiedoksesi vain ketku, että se en ollut minä joka kirjoitteli sun uusimpaan videoon (profetia kahdesta presidentistä) kommentteja eilen nimimerkillä Vxcc 624. Se oli Pekka, joka on mun ystävä, ja hän näkee sinun lävitsesi samalla tavalla kuin minä. Olet todella surkea tapaus ja elät valheessa sekä työsi että veljesi suhteen. Kyllä teidät eksyttäjät (lusteet) vielä Herran tulipätsiin kootaan.

Eli tämmöinen tapaus tämä Olli R. Varoitan hänestä julkisesti vain sen tähden, ettei kukaan muu lankeaisi hänen seuraansa. Tämän henkilön kanssa ei kannata luoda kovin läheistä suhdetta, sillä hän tulee lopulta vain haavoittamaan sinua. Itse kadun sitä, että edes tutustuin koskaan kyseiseen henkilöön.

Älkääkä tuomiko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan. Antakaa, niin teille annetaan. Hyvä mitta, sullottu, pudistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne; sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin.” Hän sanoi heille myös vertauksen: ”Eihän sokea voi sokeaa taluttaa? Eivätkö molemmat lankea kuoppaan? Ei ole opetuslapsi opettajaansa parempi; täysin oppineena jokainen on oleva niinkuin hänen opettajansa. Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi? Kuinka saatat sanoa veljellesi: ’Veljeni, annas, minä otan pois rikan, joka on silmässäsi’, sinä, joka et näe malkaa omassa silmässäsi? Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, sitten sinä näet ottaa pois rikan, joka on veljesi silmässä. – Luuk. 6:37-42

4 vastausta artikkeliin “Julkinen irtisanoutumiseni henkilöstä nimeltä Olli R

 1. Tämän laitoin Ollin palstalle. Olen lähinnä vain tuon blogin seuraaja ja myös tämän sivuston artikkeleita seurannut.
  ———————————————-
  Päivämäärä: 01/02/2021, 13:59:05
  Nimi: Haku
  Sijoitus: 4 946
  Olli ja Pekka, voiko tämä olla olla totta? Oli Tuomisen sivustolla. Nyt tehkäämme kaikki parannusta kaikissa kirjoituksissamme ja antakaamme Herran Jeesuksen Kristuksen ilmoittaa ajallaan kuka on antikristus.

  ”Tiedoksesi vain ketku, että se en ollut minä joka kirjoitteli sun uusimpaan videoon (profetia kahdesta presidentistä) kommentteja eilen nimimerkillä Vxcc 624. Se oli Pekka, joka on mun ystävä, ja hän näkee sinun lävitsesi samalla tavalla kuin minä. Olet todella surkea tapaus ja elät valheessa sekä työsi että veljesi suhteen. Kyllä teidät eksyttäjät (lusteet) vielä Herran tulipätsiin kootaan.”

  Kiitos Herra Jeesus, että olet verelläsi lunastanut meidät kaikki ja vaikutat niin, että Olli ja Pekka sekä Samuel anteeksipyynnöin ja anteeksiannoin lähestyvät toisiaan ja yhdessä he Karitsan veren puhdistamina ovat puhdas- sydämiset ylöstempauksen ajankohdan näin lähellä jo ollessa

  Jeesus Kristus olkoon Herra
  ———————————-

  Irtisanoutumisen sijaan tulisi antaa koko sydämestä anteeksi. Kiirehtikää siis Herran toisen tulemuksen lähestyessä anteeksipyyntöihin ja anteeksiantoihin keskenänne kaikki kolme.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista. Sanon sinulle nyt saman, jonka sanoin jo Ollille sähköpostilla: ”Itse en ole sinulle mistään katkera ja olen antanut kaikki pahat puheesi jo anteeksi. Mutta luottamuksen uudelleen ansaitseminen on aina ehdollinen prosessi. Olet käytökselläsi osoittanut, ettet tule ansaitsemaan luottamustani uudelleen enää missään tilanteessa. Sen estämiseksi, ettei kukaan muu kristitty lankeaisi vain sinun uhriksesi, tein sinusta julkisen varoituksen blogiini.” Kantani on ollut tässä hyvin johdonmukainen. Sanoin Olille jo vuoden 2017 alussa, etten ole hänelle mistäänb katkera ja annan hänelle kaikki pahat puheensa anteeksi. Samoin pyysin anteeksi omalta osaltani, jos olin häntä sanoin tai teoin jotenkin loukannut. Mutta riitamme ei johtunut tästä vaan siitä, että ”palvon” kuulemma ”Antikristusta”, kun kirjoitan Trumpista myönteisesti enkä yhdy tämän osalta hänen eskatologisiin näkemyksiinsä. Olli ei ole pyrkinyt missään vaiheessa kiistämään sitä, että juuri hän oli se, joka käänsi selkänsä minulle. Itseasiassa hän kirjoitti minulle viimeisimmässä sähköpostiviestissään näin: ”Sinulle oli siis selvästikin liikaa kun käänsin selkäni sulle. Tais olla paha takaisku. Heh! Kaikki ei näet usko sinun juttuihisi.” (Samassa viestissä hän uhkaili minua myös rikosilmoituksella kunnianloukkauksesta). Itselleni eskatologia tai kysymys Antikristuksen identiteetistä ei ole ollut koskaan asia, jonka pitäisi tulla kristittyjen veljesyhteyden väliin. Myös tässä kannassani olen ollut hyvin johdonmukainen alusta asti. Mutta Olille on mahdotonta hyväksyä minua veljenä Kristuksessa niin kauan kun en parjaa Trumpia blogissani tai jaa hänen näkemyksiään Antikristuksen henkilöllisyydestä. Yksinkertainen totuus on tässä, kun se tulee minun ja Ollin väliseen välirikkoon.

   Tykkää

 2. Sinua ja monia kristittyjä koetellaan näinä päivinä, jotta kääntyisimme uskossamme pimeyteen. Olet kuitenkin hyvin pitänyt Jumalan sanan mielessäsi ja antanut Ollille anteeksi sekä lopulta tehnyt pesäeron pahuuteen joka Raamatussakin kehoitetaan tekemään. Rukoillaan Ollin puolesta että Jumala antaa hänelle anteeksi pahat tekonsa ja sanansa.

  Voimia Samuel. Kaikki on jo kääntynyt hyväksi ja pahuus poistuu pian keskuudestamme.

  Tykkää

  1. Kiitos Patriootti tuestasi. Ja kiitos myös todella kauniista viestistä edelliseen videooni. Itse olen aina pyrkinyt välttämään kaiken tavoin tällaista henkilökohtaista draamaa kristittyjen välillä. Jeesus sanoi, että maailmaa uskoisi meitä juuri kristittyjen välisen keskinäisen yhteyden ja rakkauden myötä. Mutta tämä välirikko Ollin ja minun välillä ei ollut koskaan minusta riippuvainen. Raamattu sanoo, että eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa, mikäli se vain teistä riippuu. Jos olen antanut Ollille jo anteeksi ja pyytänyt anteeksi, mutta Olli ei ole tehnyt kumpaakaan, niin mitä muutakaan voin enää tehdä sovinnon eteen? Ollille sovinto merkitsee sitä, että kadun kirjoituksiani ja videoitani missä ”palvon” Donald Trumpia. Tämä ei ole sovintoa vaan alistumista toisen tahdon ja mielipiteen alle. Ollin ystävä Pekka lainasi jopa Ap.t. 5:41: ”Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden” ja lisäsi, ”Ota Olli kunniasiana se kun joudut kärsimään Tuomisen kommenttien takia.” Kuinka suuressa hengellisessä pimeydessä ihminen voikaan elää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s