Uusin videoni: Myrsky on yllämme – The Passion of the Christ tähti Jim Caviezelin voimakas puhe.

Isoveljeni lähetti minulle muutama viikko sitten Mel Gibsonin The Passion of the Christ kohufilmin Jeesusta näytelleen Jim Caviezelin järisyttävän puheen, joten päätin tehdä siitä tuollaisen taustamusiikilla ja muilla tehokeinoilla sävytetyn oman versioni. Videossa myös suomenkielinen tekstitys. Caviezel lainaa tässä hyvín ajankohtaisessa puheessa Ronald Reaganin vuoden 1964 kuuluisaa puhetta Time for Choosing. Olin muuten jotain 16 vuoden vanha, kun The Passion tuli elokuvateattereihin. Menimme katsomaan sitä koko perheen voimin, mutta jouduin pettymään karvaasti kun sain kuulla portilla, että filmillä oli K-18 ikärajoitus eikä minua päästetty siten sisään. Menin sitten katsomaan jotain tylsää lakielokuvaa, kun muut perheenjäsenet jäivät katsomaan valkokankaalta Herramme väkivaltaista teloitusta.

Näin Gibsonin elokuvan myöhemmin televisiosta ja ymmärsin hyvin miksi sillä oli tuo K-18 ikärajoitus. Sen jotkin kohtaukset Jeesuksen kidutuksesta on kuvattu niin yksityiskohtaisesti ja aidontuntuisesti, että minulla tuli jo tätä videota editoidessani fyysisesti huono olo eräistä Jeesuksen ruoskintakohtauksista. Päätin siis jättää shokeeraavimmat kohtaukset pois, ihan jo senkin tähden ettei YouTube panisi videotani ikärajoitteiseksi. Ajattelin alkuunsa sumentaa jotkin elokuvan kohtaukset, mutta jätin ne kuitenkin alkuperäiseen muotoon. The Passioniahan kritisoitiin aikanaan sen äärimmäisestä väkivaltaisuudesta. Ymmärrän kritiikin siinä mielessä, että olen itsekin inhonnut aina elokuvien gore genreä missä väkivallalla mässäily ja veriset kidutuskuvaukset ovat elokuvan ainoa itsetarkoitus.

The Passionin tapauksessa annan tuon kuitenkin anteeksi, sillä elokuvan tarkoitus onkin järkyttää katsojaa ja näyttää roomalaisen ristiinnaulitsemisen järkyttävä todellisuus ilman kirkkotaiteessa ja pääsiäisperinteissä yleensä esitettyä kaunistelua versiota. ”Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti” (1. Kor. 2:14). ”Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.” (1. Kor. 1:18) Tästä syystä ei ole yllättävää, että Raamatulle uskollinen The Passion sai ankaraa kritiikkiä juuri maalliselta medialta ja niiltä, jotka eivät ymmärrä miksi Jeesuksen täytyi kärsiä näin väkivaltainen kuolema syntiemme edestä.

Myös Jim Caviezel sai maksaa siitä kovan hinnan. Hän on kertonut usein, että häntä alettiin syrjiä tämän jälkeen Hollywoodissa eikä hänelle tarjottu enää merkittäviä rooleja. Caviezelin nöyryys ja rakkaus Kristusta kohtaan on silminnähtävää ja se heijastui hyvin valkokankaalle hänen mestarillisessa roolisuorituksessaan. Alla on muuten leikattu versio tästä samasta videosta. YouTube esti videon näytön monissa maissa – mukaan lukien Yhdysvalloissa – kun latasin sen heidän palveluunsa. Syynä oli tekijänoikeuksilla suojattu materiaali The Passion of the Christ filmistä. Suojattu osuus koski jostain kumman syystä vain kohtausta missä Jeesus tuomitaan kuolemaan Jerusalemin ylipappien edessä. Poistin siis alemmasta videosta kyseisen kohtauksen, että videoni pääsisi laajempaan jakoon. Huomasin juuri, että alempikin video on estetty Saksassa ja Itävallassa 21:15 – 22:10:ssä esiintyvän kohtauksen takia, mutta en nyt lähde leikkelemään enempää kahden estetyn maan tähden.

Videon myötä toivotankin kaikille lukijoilleni hyvää uutta vuotta 2022 ja kiitän, että olette jaksaneet olla tähän asti laivassa mukana. Toivon mukaan pysytte kanavalla ensivuonnakin – mitä ikinä se tuokin sitten tullessaan.

Advertisement

One thought on “Uusin videoni: Myrsky on yllämme – The Passion of the Christ tähti Jim Caviezelin voimakas puhe.

  1. moi ajattelin katsoa jotain jälleen sivuiltasi LUEN VAIN OTSIKON KUN POMPPAA ja nyt kerron mitä näin 2 yötä sitten…sen tähden jätän lukematta JA VIDEON KATSOMATTA enempää etten VIDEOISTA mitään…tuo video en katso sitä kerron mitä näin olin talossa kuin odotushuoneessa ja katsoin ikkunasta ulos siellä oli niin mustat pilvet etten ole nähnyt ikinä niin mustia pilviä ne roikkuivat uhkaavasti ja olivat kuin rypälemarja kertaa jotain vaikka 100 kooltaan ne henkivät nyt ei ulos uskalla mennä minun piti unessa lähteä pyörällä ajamaan en uskaltanut näiden TUOMIOTA HEHKUVIA MUSTIA ALHAALLA ROIKKUVIEN PILVIEN TAKIA KOSKA SE OLI UNI NÄKYI SETÄNI VAIMOKIN JOKA PELOSTA OTTI KÄTEENI KIINNI JOKU NUORIKIN OLI MYÖS SAMASSA TILASSA MUTTA ERILLÄÄN MEISTÄ.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s