Englannin ja Walesin lipun profeetallisesta symboliikasta.

Miksi kansojen lipuilla ja kansallisella symboliikalla on merkitystä Raamatun profetian ymmärtämiseksi? Koska profeetallisten näkyjen symboliikan tarkoitus ei ole esittää kiehtovaa fantasia maailmaa lohikäärmeistä ja muista eksoottisista pedoista. Profetiat eivät ole Hobitteihin tai sormus-trilogiaan rinnastettavaa fantasiaa – ne ovat symboolisessa muodossa tarjottuja ennekuvia tulevasta. 

Osa profetioista mainitsee detaljeja kansoista, valtakunnista, hallitsijoista ja sodista, jotka seuraisivat toinen toistaan maailmanhistorian verisellä näyttämöllä. Osa esittää jopa yksityiskohtia siitä milloin mikäkin tapahtuma esiintyisi. Tämä koski Persian ja Kreikan ja Rooman valtakunnan nousua ja tuhoa antiikin aikana ja myöhemminkin. Tämä koski Aleksanteri Suuren, ja Antiokhos Epifanesin nousua klassisella kaudella ja Muhammadin, Kaarle Suuren ym. mahtimiesten nousua kristillisellä kaudella. Mutta kun se tulee kansoihin ja alueisiin, joita ei tunnettu vielä  Danielin aikana 500 -luvulla eKr., profetia kuvaa niitä joko symbolein tai historiallisin viittein, joita voidaan seurata kuin karttaa.

Tässä mielessä kirjani on eräänlainen ”profetioiden navigaattori,” joka kertoo milloin on käännyttävä vasemmalle ja milloin oikealle. Esimerkiksi Danielin seitsemännen luvun neljän pedon näky on täsmällinen kuvaus niistä kansoista, jotka nousivat johtavaan poliittiseen hegemoniaan juuri sillä peräkkäisyydellä, mikä ilmoitettiin Danielille 2000 vuotta aikaisemmin. Englannin leijona nousi maailman johtavaksi siirtomaavallaksi vain 20 vuotta ennen Yhdysvaltain kotkan 13 siirtokunnan itsenäistymistä äiti-Britannian alaisuudesta vuosina 1776 – 1783 (aivan kuin Daniel näki: kotkan siivet revittiin leijonan selästä).

Mitä Daniel näki tapahtuvan seuraavaksi? Kahdella kyljellä makaavan karhun nousun. Juuri samana vuonna (1783) Venäjän karhu liitti itseensä Krimin Ottamaanien Turkilta, mikä käynnistä venäläisen hegemonian jatkuen aina Krimin sotaan saakka 1800 -luvun puolivälissä. Kuulostaako tutulta? Suurta osaa 1800 -luvun maailmanpolitiikkaa leimasi Venäjän ja Britannian välillä käyty kiihkeä imperialistinen kilpailu nimeltä ”suuri peli.” Tämän päivän itä-länsi jakaumaa on kutsuttu nimellä ”uusi suuri peli” tai ”suuri peli 2” eikä kyseessä ole mikään PlayStationin videopeli (Lisätietoa Danielin neljän pedon täyttymyksestä uudella ajalla saat luvussa 11b).

Historiantutkimus on yllättävän ajankohtainen tiede. Jos haluat ymmärtää suurvaltojen nykyistä skismaa, tulee sinun ymmärtää ensin menneisyyttä. On jokseenkin hätkähdyttävää, että Krimin sodan aikana Britannian hallituksessa harkittiin ensimmäistä kertaa juutalaisvaltion perustamista Palestiinaan? Miksi? Koska he uskoivat sen vakauttavan alueen, joka oli ollut jo kaun jatkuneen kansainvälisen jännitteen keskipisteessä (esim. Krimin sota sai alkunsa Palestiinasta). Tietysti tämä ollaan jo unohdettu, koska kaikkien syyttävä sormi osoittaa Israeliin alueen ongelmien perimmäisenä lähteenä.

Mutta ennenkuin aihe karkaa täysin käsistä (meinasin jo lähteä selvittämään Israel-Palestiina konfliktin pohjimmaista alkuperää), palatkaamme artikkelin otsikkoon Englannin ja Walesin lipun profeetallisesta symboliikasta. Kaikki tuntevat Union Jackin – Yhdistyneen Kuningaskunnan lipun, mikä yhdistää kolme ristiä: Englannin Pyhän Yrjön ristin, Skotlannin Pyhän Andreaan vinoristin ja Irlannin Pyhän Patrickin vinoristin. Union Jack yhdistää siis kolme ristiä, joiden keskeisimmällä paikalla on Englannin Pyhän Yrjön risti. Pyhän Yrjön risti on punainen risti valkoisessa kankaassa.

england-flag-pic-rex-361150275

Hengellisesti tulkittuna Union Jackin kolme ristiä kuvaa Golgatan kolmea ristiä ja Pyhän Yrjön risti Jeesuksen ristiä. Englannin lipun värit symboloi Jeesuksen veristä ristiä pyhien valkoissa vaatteissa. Johannes näki taivaassa valkoisiin vaatteisiin pukeutuneita Kristuksen pyhiä, jotka ”ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.” (Ilm. 7:14). Pyhän Yrjön symboliin, joka palaa aina ristiretkien päiviin, liittyy myös legenda lohikäärmeestä, jonka Yrjö surmaa miekallaan.Tämä keskiaikainen legenda on tulkittu usein metaforaksi hyvän ja pahan välisestä taistelusta – Kristuksen ja Saatanan välisestä kamppailusta jossa pyhät yhdessä Kristuksen kanssa voittavat lopulta lohikäärmeen, pahuuden ja pakanuuden symbolin.

Pyhä Yrjö itse oli Kristuksen nimen tähden surmattu varhainen marttyyri, johon legenda lohikäärmeestä on liitetty vasta jälestäpäin. Mielenkiintoisesti Union Jack ei sisällä kansallista tunnusta Walesista. Walesin kansallinen tunnus on punainen lohikäärme ja Ilmestyskirjassa punainen lohikäärme symboloi itseään Saatanaa (Ilm. 12:3,9). Tämä punainen lohikäärme on Walesin lipussa valkoisella ja vihreällä kankaalla. Meillä on siis Englannin lipussa Kristuksen symboli ja Walesin lipussa Saatanan symboli. Mitä tämä merkitsee? Miksi pimeyden ja valkeuden symbolit yhdistyvät samassa kuningaskunnassa?

welsh-flag-broadband-internet-web-370x229

Koska Englanti on kansakunta, joka on taistellut kautta historia Kristuksen soturina pahuuden valtakuntia vastaan. Ensin se oli demoninen Espanjan inkvisitio ja sen kanssa liittoutunut paavinvalta (Danielin 7. luku assosio paavillisen vallan itseensä Antikristukseen, ks. luku 10 ja 11), joka soti protestanttista Englantia vastaan Eisabeth I:n aikana. Tämän jälkeen Englanti on sotinut mm. protestantteja vainonnutta Ranskan itsevaltaista ”aurinkokuningas” Ludvig XIV:sta vastaan, sitten Napoleonia, Saksan Vilhem II:sta (joka oli yhtä antisemiittinen ja antikristillinen kuin Hitler) ensimmäisessä maailmansodassa  ja lopulta Hitleriä vastaan toisessa maailmansodassa. Jos siis Iso-Britannialla on ollut näin hurskas panos historian tapahtumiin, miksi Saatanan epäpyhä symboli näkyy sen yhdessä lipussa?

Koska Walesin punainen lohikäärme, joka on myös Walesin Prinssi Charlesin henkilökohtainen heraldinen tunnus hänen kuninkaallisessa vaakunassaan, symboloi tästä kansasta nousevaa Antikristusta, joka on ihmisen kehon ottanut Saatana (Ilm. 12:12-14:sta mukaan Saatana riivaa Antikristuksen vihan ajan puolivälissä). Walesin Prinssi on ainoa henkilö tällä planeetalla, joka kantaa vaakunassaan Saatanan apokalyptista symbolia. Tämä symboli oli myös näkyvästi läsnä, kun hänet kruunattiin Walesin Prinssinksi vuonna 1969 500 miljoonan maailmanlaajuisen TV -katsojan edessä (lisätietoja luvussa 12). Yhteenvetona: Pyhän Yrjön symboli kuvastaa Kristuksen voittavan lopulta Walesista nousevan pahuuden ruumiillistuman surmaamalla lohikäärmeen ja sitomalla hänet tuhatvuotiseen vankeuteen (Ilm. 20:2). Aamen. Hänen tulemuksensa hetki on todellakin lähellä!

1200px-Union_Flag_(including_Wales).svgcropped-stgeorgeandthedragoncopy.jpg

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Englannin ja Walesin lipun profeetallisesta symboliikasta.

 1. Onhan tämä mielenkiintoista luettavaa. Mutta… mutta.
  Minun huoleni on pelastumattomat ja eksytetyt ihmiset.
  Moni luulee olevansa taivas tiellä eikä olekaan. Voi sitä pettymystä Jahsuan (Lunastajan) edessä
  viimeisellä tuomiolla.
  Käytän Raamatun 1776 käännöstä koska se on mielestäni rehellisempi kuin 33/38.

  Matteus 7:21-23.
  Ei jokainen, joka sanoo minulle: Herra, Herra! pidä tuleman taivaan valtakuntaan; mutta joka tekee minun isäni tahdon, joka on taivaissa.

  Moni sanoo minulle sinä päivänä: Herra, Herra! emmekö me sinun nimes kautta ennustaneet, ja sinun nimelläs ajaneet ulos perkeleitä, ja sinun nimes kautta monta väkevää työtä tehneet?

  Silloin minä tunnustan, en minä teitä ikänä tuntenut: menkäät pois minun tyköäni, te väärintekiät.

  Mistä nämä väärintekiät tulevat? ketä he ovat?
  Paavali moitti Korinttolaisia, että teillä on puolueita keskuudessanne. Yksi on yhtä ja toinen toista mieltä. Oli alkanut seurakunta hajoamaan eriseuroiksi ja puolueiksi.
  Niinpä Pietari sitten näki mikä on tulos.

  2 Pietari 2:1-3
  Niin oli myös vääriä prophetaita kansan seassa, niin kuin teidänkin sekaanne vääriä opettajia tulee,
  jotka vahingolliset eriseurat tuovat ja kieltävät se Herran, joka heidät ostanut on,
  saattain itsellensä nopian kadotuksen.

  Ja moni noudattaa heidän kadotustansa, joiden kautta totuuden tie pilkataan.

  Ja ahneudesta ajatelluilla sanoilla pitää heidän teitä kauppaaman, joiden tuomio ei silleen kauan viivy, eikä heidän kadotuksensa makaa.

  Näistäkö kirkoista ja herätysliikkeistä löytyy nämä väärät opettajat ja totuuden tien pilkkaajat jotka
  ovat matkalla kadotukseen.
  Juuda toteaa vielä näistä, että Henkeä heillä ei ole.

  Juuda 17,19
  Mutta te, rakkaat veljet, muistakaa niitä sanoja, joita ennen meidän Herran Jeesuksen Kristuksen
  apostoleilta sanottiin:
  Että viimeisellä ajalla tulevat pilkkaajat, jotka Jumalattomissa himoissa vaeltavat.
  Nämät ovat ne, jotka eriseurat tekevät, lihalliset, joilla ei Henkeä ole.

  Niinpä uskovien tulee paeta heidän seastansa.
  2 Korintto 6:17,18
  Sentähden paetkaat heidän seastansa ja eroittakaat teitänne, sanoo Herra: älkäät saastaiseen ruvetko, ja niin minä korjaan teitä,
  Ja olen teidän Isänne, teidän pitää oleman minun poikani ja tyttäreni, sanoo kaikkivaltias Herra

  Paavalin kautta Herra sanoo saastaiseksi kirkkojen ja lahkojen olemassa oloa.
  Nämä sanovat olevansa seurakuntia.

  Tykkää

  1. Ehkä viestisi ei ollut kritiikkiä minulle, mutta selvyyden vuoksi on sanottava seuraava asia. Minulla ei ole minkäänlaista aikomusta hajottaa seurakuntaa tai luoda eriseuroja sen kysymyksen tähden kuka on Antikristus. Tämä on mielestäni toissijainen kysymys kun on kyseessä Kristuksen ruumiin ykseys. Tämän asian ei pitäisi jakaa yhtäkään kristittyä johonkin toiseen ”puolueeseen”. Näkemyseroja löytyy niin eskatologiasta kuin teologiastakin meidän keskuudestamme. Mutta tämä ei ole sellainen asia minkä tähden olisi oikeutettua luoda jotain eriseuroja.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s