Pedon merkki teknologia tekemässä nyt läpimurtoaan kohti globaalia yhteiskuntaa ilman käteistä rahaa. Kuinka Prinssi Charles tulee olemaan tämän vallankumouksellisen siirtymän johdossa?

Kehitys kohti Ilmestyskirjan 13. luvussa ennustettua Antikristuksen globaalia yhteiskuntaa missä oikeaan käteen tai otsaan painettu merkki on korvannut kokonaan käteisen rahan, on ollut niin salavihkaista ja asteittaista, että useimmat meistä eivät edes näe niitä signaaleja jotka osoittavat tällaisen yhteiskunnan olevan kenties jo vuosien – ei vuosikymmenien – päässä todellisuudesta. Vielä 30 tai 20 vuotta sitten pelkkä vihjailu tällaisesta olisi ollut puhdasta scifiä. Moni muukin asia mitä tuolloin pidettiin vielä science-fictionin maailmaan kuuluvana tieteissatuna, on tulossa nyt pelottavalla vauhdilla kohti huomispäivän todellisuutta. Monet tieteiskirjallisuuden futuristiset näkymät ovat kuroutumassa tänään yhteen ja saamassa raamatullisen merkityksen. Esimerkiksi elokuvahistorian myydyimmät filmit (Titanic, Avatar) ohjanneen James Cameronin Terminator-elokuvat ja muut vastaavat tieteisrainat, ovat erottamattomasti yhteydessä kysymykseen pedon merkistä. Mutta mitä tekemistä Prinssi Charlesilla on tämän kaiken kanssa? Mitä hän itse vastaa?

Pedon merkki on ollut kristittyjen mielenkiinnon kohteena jo siitä lähtien, kun ensimmäiset viivakoodit yleistyivät kauppoihin 1970 -luvulla. Tuon aikakauden profetia-kirjoissa maalailtiin tulevaisuudenkuvaa missä viivakoodit skannataan lopulta myös asiakkaiden käsistä tai otsasta ja käteinen raha poistetaan kokonaan käytöstä. Hurjan vision perustana oli Ilm. 13:16-17:sta profetia, jonka mukaan Antikristus ja väärä profeetta saa ”kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.” Vaikka tuohon aikaan tällaisille ajatuksille vielä naureskeltiin, ennustus oli hämmästyttävän kaukonäköinen sen valossa mitä nykyinen teknologia on mahdollistanut ja tuomassa nyt esiin mikrosiruimplanttien ja puettavien tietokoneiden aikakaudella. Tietenkin viivakoodit ovat jo vanhentunutta teknologiaa jota on ollut korvaamassa viimeisen kymmenen vuoden ajan monissa supermarketeissa yleistynyt rfid (Radio Frequency IDentification) eli radiotaajuinen etätunnistuskniikka. Tuotetietojen koodaaminen rfid-tagiin on mahdollistanut paljon tehokkaamman tuotekäsittelyn kuin perinteinen viivakoodisysteemi.

Esimerkiksi tilanteessa missä kauppiaan tulisi kyetä arvioimaan nopeasti saapuvan muropakettilavan rahallinen arvo, RFID-järjestelmän avulla hän pystyy skannaamaan pidemmältäkin etäisyydeltä muropakettien sisältämät rfid-tagit saaden tietokoneeseensa välittömän tiedon lavan muropakettien määrästä ja arvosta. Tämän järjestelmän nopeus verrattuna vanhempaan viivakoodisysteemiin on säästänyt suurmyymälöiltä runsaasti aikaa ja rahaa mistä syystä maailman suurin vähittäiskauppaketju Wal-Mart määräsi sakon uhalla, että vuodesta 2005 lähtien sen 100 suurinta tavarantoimittajaa tuli lähettää tuotteensa RFID-tunnisteilla varustettuna. Tekniikan käyttömahdollisuudet ovat rajattomat ja sitä on hyödynnetty vähittäiskauppojen ohella kirjastoissa, passeissa, sairaaloissa, joukkoliikenteessä ym. Lemmikkieläimissä rfid-tunnisteita on suosittu jo pitkään. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on määrännyt, että ”3.7.2011 alkaen rajan yli kuljetettavan eläimen on oltava tunnistusmerkitty mikrosirulla (EU asetus n:o 998/2003).”  Linkin takaa löytyvä Wikipedian artikkeli kertoo myös seuraavaa:

Alun perin eläimille suunniteltuja ihon alle istutettavia RFID-siruja on istutettu myös ihmisiin. Siruilla voidaan valvoa pääsyä muun muassa rakennuksiin, tietokoneelle, potilastietoihin ja jopa pyrkiä ehkäisemään kidnappauksia. Kehon tilaa tarkkaileviin antureihin yhdistettynä tunnisteella voidaan tarkkailla potilaiden tilaa. Eräs barcelonalainen yökerho käyttää jopa ihon alle istutettavia RFID-siruja VIP-asiakkaidensa tunnistamiseen, jotta he voivat maksaa tunnisteen välityksellä juomansa. Méxicon kaupungin poliisilaitos on istuttanut n. 170 poliisilleen Verichip-tunnisteen mahdollistaakseen heille pääsyn poliisin tietokantoihin, ja mahdollisesti jäljittämään heidät kidnappaustilanteissa.

Tällaista tulevaisuudenkuvaa missä kaikki ostaminen ja myyminen tapahtuu ihon alle istutetun rfid-tunnisteen välityksellä, on enteilty jo 25 vuoden ajan monien futurologien pelottavissa visioissa. Itse teknologiayritysjätti IBM – joka julkisti maailman ensimmäiset sarjavalmisteiset tietokoneet 50 -luvulla – on lanseerannut mainoksen missä se maalaa tällaisestä kaupankäynnistä hyvin ruusuisen kuvan. Koska RFID-tunnisteet säästävät paljon yritysten ja kauppojen kustannuksissa, kaikki kaupankäynnin ja teollisuuden osa-alueet tulevat ottamaan sen käyttöönsä enemmin tai myöhemmin ja tämä tulee tapahtumaan maailmanlaajuisesti. Rinnakkain tämän kanssa sähköinen kaupankäynti ja sähköinen pankkitoiminta on ollut korvaamassa asteittain käteisen rahan suosiota. Kolikoiden ja seteleiden kaivelu takana jonottavan kiireisen asiakasjoukon edessä, yhdistetään jo nyt hitaisiin vanhuksiin, jotka eivät pysy oikein ajan hermolla. Nuorekas ja muut huomioon ottava asiakas maksaa aina kortilla. Siitä ei ole kauan kuin Pin-koodi lukijat yleistyivät kaupan kassojen korttikoneisiin. Nyt tämäkin teknologia on tulossa liian vanhaksi ja hitaaksi uudemman maksutavan lähimaksamisen tieltä.

Lähimaksu – viimeinen askel ennen merkkiä?

MTV3 uutisoi 31. maaliskuuta 2014, että ”Lidl on Suomessa ensimmäinen myymälä, joka siirtyy tehokkaampaan maksujärjestelmään valtakunnallisesti. Lähikaupoista Valintatalo ja Siwa ottavat järjestelmän käyttöönsä valtakunnallisesti huhtikuun aikana.” Lähimaksamisen yhteydessä asiakkaalla on mahdollista maksaa ostoksensa painamalla vain lähimaksuominaisuudella varustetun debit-kortin maksupäätteenä toimivan korttikoneen kylkeen ilman erillistä Pin-koodin näppäilyä. Lähimaksamista on hehkutettu entistä turvallisemmaksi ja nopeammaksi tavaksi hoitaa maksaminen kaupan kassalla: ”Tärkein etu on kassajonojen lyhentyminen nopeamman maksutavan myötä, mikä taas näkyy suoraan asiakas-tyytyväisyydessä. Asiakas pystyy entistä sujuvammin ja nopeammin maksamaan pieniä ostoksia. Olemme jonkun verran mitanneet, mitä tämä käytännössä tarkoittaa, ja lähimaksaminen on jopa puolet nopeampi tapa ostosten maksamiseen sirukorttiin verrattuna, RFIDLab Finland ry:n toiminnanjohtaja Jukka Wallinheimo paljastaa.” Lähimaksaminen, joka pankkikorttien lisäksi voidaan suorittaa myös toisilla NFC (near field communication) -laitteilla kuten älypuhelimilla, merkitsee isoa harppausta kohti lopullista pedon merkki yhteiskuntaa ilman käteistä rahaa.

2ed1321b6cc67810b82f924d4e6b2fc7_XL
Lähimaksussa asiakas suorittaa maksun vilauttamalla puhelintaan tai pankkikorttiaan maksupäätteen kyljessä.

Maikkarin uutispätkässä haastateltiin muuten sattumoisin myös kristittyä lääkäriä ja evoluutiokriitikko Pekka Reinikaista, joka valitettavasti vain mainosti tätä teknologiaa. Kristittyjen tulisi olla tietoisia siitä, että tällainen teknologia valmistaa maailmaa pedon merkkiin, jonka ottaminen sinetöi ihmisen sielun ja ruumiin ikuiseen kadotukseen ilman perääntymis-oikeutta (Ilm. 14:9-11). Lokakuussa 2014 Karjalainen kertoi, että ”Toistaiseksi lähimaksulla hoidetaan alle prosentti kaikista maksutapahtumista. Se kasvaa kuukausittain 50-70 prosentin vauhtia, joten se on lyömässä itseään läpi, sanoo Netsin eli entisen Luottokunnan myyntijohtaja Jaakko Laurila.”  Lähimaksamisen mahdollistavien maksupäätteiden yleistyessä lopulta kaikkiin kauppoihin, puitteet pedon merkin globaaliin käyttöön ottamiseen on jo pystytetty. Sama RFID tekniikkaa hyödyntävä NFC-datansiirto, mikä mahdollistaa nyt lähimaksamisen kortilla tai puhelimella, tulee olemaan käytössä myös silloin kun maksu hoidetaan ihmiskehon ja tietokoneen yhdistävällä pedon merkillä missä pankkikortin tai puhelimen sijasta maksuvälineenä toimii oikeassa kädessä tai otsassa oleva RFID-siru tai NFC-tunniste. Mutta onko ihmisen kehoon integroitu pankkikortti todellakin teknologisen evoluution seuraava kehitysaskel ja millä ajalla sellaisen esiintuloa tulisi odottaa?

Kuten yllä näimme, RFID-siruja on istutettu jo vuosien ajan vapaaehtoisiin koehenkilöihin ja joissakin tapauksissa näillä siruilla on mahdollista suorittaa myös maksutapahtumia. Kewin E. Warwick on kerännyt mainetta ensimmäisenä ihmisenä, joka päätti ottaa rfid-sirun ihonsa alle vuonna 1998, mutta todellisuudessa häntä ennen ehti eräs toinen ilman suurempaa mediahuomiota. Tämän henkilön nimi voi yllättää monet, mutta palaan häneen vasta artikkelin lopussa. Kuten Pekka Lahtinen kertoo vuonna 1994 julkaistussa kirjassaan Maailman Yhdentyminen, tämän VeriChip sirun keksi alkujaan insinööri nimeltä Carl Sanders, joka toimi konsulttina lukuisille USA:n hallituksen järjestöille sekä yrityksille kuten IBM, General Electric, Honeywell ja Teledyne. Tultuaan uskoon, Tri Sanders alkoi paljastaa maailmalle mitä hänen työryhmänsä oli kehittämässä. Lahtinen kirjoittaa: ”Työryhmä keksi, että paras voimanlähde mikrosirulle on litium-patteri, joka uudelleenlatautuu lämpötilan vaihtelun avulla. Työryhmä, joka käsitti sata enimmäkseen ei-kristittyä tutkijaa, sai monen kuukauden tutkimustyön jälkeen selville, että suurimmat lämpötilan vaihtelupaikat ihmisen kehossa ovat kädenselkä ja otsa. Se vastasi täsmälleen Raamatun melkein 2000 vuotta vanhaa ennustusta!”

Injektoitava siirrännäinen versus näkyvä leima

RFID_hand_2
Kuva juuri injektoidusta VeriChip rfid-sirusta

Monet kristityt ovat kiinnittäneet huomionsa ihon alle injektoitavaan rfid-siruun pedon merkin lopullisena muotona. Kuitenkin, teknologinen kehitys viimeisen 20 vuoden ajalta on ollut niin päätä huimaavaa, että 70 -luvulla esitetty ennustus oikeaan käteeen tai otsaan upotetusta viivakoodista saattaa olla paljon lähempänä merkin lopullista muotoa kuin injektoitava VeriChip -rfid siru. Tähän jälkimmäiseen liittyen on huomioitava kaksi suurta ongelmaa. Ensinnäkin, on vaikea kuvitella että Antikristus ja väärä profeetta onnistuisi saamaan ”kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa”, jos tuo merkki olisi ihon alle injektioneulalla pantu tietokonesiru. Vaikka kaikenlaisten lävistysten suosio onkin kasvanut etenkin nuorison keskuudessa, monet varmasti karttaisivat ajatusta vieraasta esineestä heidän ihonsa alla. Näiden sirujen on myös todettu aiheuttavan syöpää monissa koe-eläimissä. Seuraava lainaus tulee kirjani sivulta 279- 280:

Verichip Corporation (nyttemmin PositiveID Corporation), sai vuonna 2002 alustavan hyväksynnän ihon sisäisen rfid-sirun markkinoimiseen Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:lta. Kaksi vuotta myöhemmin yhtiö sai FDA:n lopullisen hyväksynnän, jonka jälkeen injektoitavaa rfid-sirua on markkinoitu VeriChipin tai VeriMedin nimellä. Vuonna 2006 jo 80 sairaalan oli raportoitu hyväksyvän VerChip skannerin omistajuuden ja 232 tohtoria suostui injektoimaan sirun potilailleen jos he sitä pyysivät. Sen markkinoiminen kuitenkin lopetettiin PositiveID:n taholta vuonna 201o, kun paljastui, että samankaltainen siru oli aiheuttanut syövän sadoissa koe eläimissä.

Toiseksi, kuten Mark Hitchcock tähdentää kirjassaan Eurot Pois -Siru Tulee (Kuva ja Sana, 2009), Ilm. 13:16:sta käytetty kreikan kielen prepositio epi tarkoittaa kirjaimellisesti ”oikean käden tai otsan päälle”. Kuningas Jaakko kääntää tässä kohden virheellisesti: ”to receive a mark in their right hand, or in their foreheads”. Injektoitavan implantin tueksi Pekka Lahtinen kirjoittaa seuraavaa: ”Ilmestyskirjassa mainittu sana ’merkki’ tulee Raamatun konkordanssin mukaan kreikankielisestä sanasta ’charagma’, joka merkitsee raapaisua tai naarmua. Sen perussana on ’charax’, joka tarkoittaa ’teroittaa’. Nämä viittaavat selvästi injektioneulalla asetettuun tunnistamisjärjestelmään.” Vaikka merkin, charagman, perussana charax, tarkoittaa teroitettua seivästä, paalua tai kiilaa, minkä joku voisi yhdistää injektioneulaan, sanan kirjaimellisin käännös on kuitenkin polttomerkki, leima, painokuva, kaiverrus tai etsaus. HELPS word-studies selittää sen tarkoittavan tavaramerkkiä, brändiä, joilla tavarat, kolikot tai orjat merkittiin niiden omistajan ainutlaatuisena identifiointikeinona. Kuten keisarin kuva roomalaisessa kolikoissa, jonka Jeesus sanoi merkitsevän sitä, että veroja tulee maksaa valtiolle, koska tuo valuutta oli viimekädessä keisarin omistamaa (Matt.22:19-21).

Joten ”merkin” kirjaimellisin merkitys viittaisi näkyvään tunnukseen, joka painetaan Pedon seuraajien oikeaan käteen tai otsaan – ei ihon alle siirrettyyn implanttiin. Se että kyseessä on pedon (so. ensimmäisen pedon eli Antikristuksen) merkki, joka sisältää hänen nimensä luvun 666, merkitsee sitä, että aivan kuin tavaramerkin haltijalla on yksinoikeus omaan merkkiinsä, on myös Antikristuksella yksinoikeus jokaisen hänen merkkiään kantavan seuraajansa sieluihin. Pedon merkin kantajista tulee siten Saatanan ja hänen poikansa Antikristuksen orjia sanan täydessä merkityksessä. 70 -luvulla esitetty näkemys pedon merkistä oikeaan käteen tai otsaan painettuna viivakoodina oli paljon uskollisempi ”merkin” sananmukaiselle merkitykselle kuin 90-luvulla yleistynyt näkemys mikrosiru siirrännäisistä, mutta ajan teknologian valossa ymmärrän sen miksi monet kiinnittivät katseensa juuri tähän teknologiaan. Kuitenkin, vasta muutama vuosi sitten on tullut esiin eräs keksintö, joka voisi täyttää profetian merkistä paljon kirjaimellisemmin kuin kahden senttimetrin mittainen VeriChip -siru. Käsittelen tätä keksintöä aivan kohta.

Transhumanismi

Vallankumouksellisesta investoinnista kirjoittava Cody Willard huomioi, että vaikka monet uskovat puettavien tietokoneiden, kuten huonon vastaanoton saaneiden Google lasien ja epätarkoiksi haukuttujen aktiivisuusrannekkeiden tai älykellojen olevan ohimenevä villitys, todellisuudessa me olemme vasta sen kynnyksellä: ”Mikä tahansa jonka voit pukea päällesi, tehdään ’älykkääksi’ ja se tulee olemaan yhteydessä sinun älypuhelimeesi, mikä viiden vuoden kuluttua tulee olemaan yhtä älykäs kuin tämän päivän paras kannettava tietokone. Puettavat tatuoinnit. Puettavat ihoimplantit. Älykkäät vaatteet. Älykkäät kengät. Älykkäät käsineet, hatut, otsanauhat, hikinauhat, sateenvarjot, kainalosauvat, sormukset, kaulakorut, kynnet, rintaliivit, alusvaatteet, sukat… Tervetuloa älykkääseen tulevaisuuteesi.” Esimerkiksi jo viiden vuoden päästä kauppoihin ilmestyy Sonyn älypiilolinssit, joiden avulla sinulla on mahdollisuus äänittää ja katsoa videoita suoraan silmämunistasi. Scifi-elokuvissa kuvattu tulevaisuus on jo täällä.Tieteen Kuvalehden viimeisimmässä numerossa kerrottiin, että nyt on jo mahdollista vaikkapa ajatusten siirto henkilöltä toisella tai ajatuksia lukeva tietokone, mikä pystyy toteuttamaan ajatuksissa tapahtuvia käskyjä, kuten ”valot päälle”.

Tämän rinnalla Steven Spielbergin vuoden 2002 elokuvassa Minority Report kuvattu tulevaisuuden teknologia missä 2050 -luvulla seikkaileva Tom Cruise sytytti asuntonsa valot pelkällä äänikäskyllään, näyttää jo melko vanhanaikaiselta. Monille tietotekniikan kehitystä seuraaville futurologeille – joiden ideoista scifi-elokuvien käsikirjoittajat lainaavat usein ideansa – teknologisen kehityksen suunta on ollut jo kauan aikaa selvä: tietokoneen ja ihmisen yhdistyminen. Monille meistä tämä saattaisi olla dystopia, mutta post- tai transhumanistiselle liikkeelle se on ihmisen evoluution vaatima välttämätön kehitysaskel. Ray Kurzweil, Googlen tekninen johtaja ja yksi maailman tunnetuimpia transhumanisteja, onkin ennustanut, että ihminen ja tietokone yhdistyvät vuoteen 2030 mennessä. Transhumanistiselle liikkeelle ihmiseen istutettavissa mikrosiruissa tai päälle puettavissa tietokoneissa on kyse paljon suuremmasta ajatuksesta kuin vain yhdestä maailmantaloudesta ilman käteistä rahaa. Kurzweil, joka on vaatinut myös maailmanhallituksen perustamista vuoteen 2020 mennessä, uskoo teknologisen kehityksen lopullisen päämäärän täyttävän suorastaan raamatulliset mittasuhteet.

Verkkouutiset kertoi 9. lokakuuta 2015 Kurzweilin megalomaanisista ideoista. Hän oli sanonut kuinka ihmiskehon liittäminen tietokoneisiin tekee tavallisista ihmisistä pian kuolemattomia jumalia:

Hänen mukaansa esimerkiksi tulevaisuuden ihmisten aivojen toiminta tulee olemaan monin verroin nykyistä tehokkaampaa aivoihin asennettujen mikroskooppisten implanttien ansiosta. Ne tulevat mullistamaan ihmisaivojen suorituskyvyn ja myös laajentamaan ilmaisua. ”Tulemme löytämään uusia ajattelun tasoja ja luomaan entistä merkityksellisempiä ilmaisun muotoja”, Kurzweil ennustaa. Hän rinnastaa tulevaisuuden ihmisten aivojen kehittymisen alati tehokkaammiksi ja monimutkaisemmiksi käyviin älypuhelimiin. ”Meistä tulee aiempaa musikaalisempia, meistä tulee hauskempia, meistä tulee parempia ilmaisemaan rakkautta”. Ray Kurzweilin mukaan ihmisten ja teknologian liitto on olemassaolomme seuraava luonnollinen vaihe. ”Evoluutio luo rakenteita ja kaavoja, jotka ovat ajan myötä yhä monimutkaisempia, tietoisempia, älykkäämpiä, luovempia ja kyvykkäämpiä ilmaisemaan korkeampia tunteita kuten rakkautta”, hän toteaa. Kurzweil vertaa tulevaisuuden ihmisen rajattomia ominaisuuksia niihin, joita perinteisesti kuvataan olevan vain Jumalalla. ”Evoluutio on henkinen prosessi ja se tekee meistä yhä enemmän jumalten kaltaisia”, hän toteaa.

Kuulostaako pahaenteisen tutulta? Adolf Hitler julisti: ”Ihmisestä on tulossa jumala. Ne jotka näkevät kansallissosialismin vain poliittisena liikkeenä, eivät tiedä siitä juuri mitään. Se on jopa enemmän kuin uskonto. Se merkitsee tahtoa luoda ihmiskunta uudelleen.” Kurzweilin hengenheimolainen Patrick Wood kirjoittaa: ”Transhumanismi on tieteen sovellus ihmisen olotilaan saavuttamaan erityispiirteet kuolemattomuudesta, kaikkitietävyydestä ja kaikkialla läsnäolevuudesta mm. tuottaakseen Jumalan kaltaisen jälki-ihmisten rodun.” Teknokraattisen eliitin johtava papisto, joka valmistelee maailmaa hyväksymään pedon merkin vastaanottamisen, houkuttelee ihmisiä nyt aivan samoilla lupauksilla millä Saatana vietteli ensimmäisen ihmisen kääntymään Luojaansa vastaan Paratiisissa. Kun Eeva vastusteli käärmeen houkutusta maistaa hyvän ja pahan tiedon puun hedelmää, käärme vastasi hänelle: ”Ette suinkaan kuole; vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan(1. Moos. 3:4-5).

Näilläkö lupauksilla – Jumalan kaltaisiksi tulemisella – myös toinen peto, väärä profeetta, joka puhuu kuin lohikäärme – ”se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan” (Ilm. 12:9) – viettelee  ”kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku” (Ilm. 13:16-17). Pedon merkkiin siirtyminen merkitsee täysin uuden ihmistyypin syntymistä. Transhumanistit eivät epäröi kutsua sitä kyborgeiksi tai terminaattoreiksi. Se on avoin sodanjulistus ihmisen Luojaa vastaan, joka ei ole antanut meille oikeutta ”luoda ihmiskuntaa uudelleen”. Uuden Testamentin mukaan uusi ihminen, uusi Aadam, syntyy vain niiden kautta, jotka ovat vastaanottaneet Jeesuksen Kristuksen heidän elämänsä Herraksi (1. Kor. 15:45-58). Konsepti Jumalan-kaltaisesta jälki-ihmisten rodusta, on hyvä esimerkki siitä miten Saatana yrittää plagioida Raamatun oppeja ja vääristää ne sitten omaan käyttöönsä. Kenties tämä antaa meille enemmän ymmärrystä siihen miksi pedon merkin ottaminen on niin ankara rikos maailmankaikkeuden Luojan edessä, että Ilm. 14:9-12 varoittaa:

Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: ”Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

Kyborgien ja koneiden nousu

Terminator_1984_ExplosionTranshumanisti Kevin Warwik, joka antoi siruttaa itsensä vuonna 1998, luennoi keväällä 2006 Helsingissä ja antoi seuraavan veret seisauttavan ennustuksen: ”Sama tekniikka, joka paikkaa sairaiden ja vammautuneiden menettämiä kykyjä, voi tehdä meistä superihmisiä. Kohta me olemme sellaisia. Kuuden Miljoonan Dollarin Miehiä. Terminaattoreita. Kolmen-, neljänkymmenen vuoden päästä kyborgit hallitsevat ja ihmiset ovat vain alalaji”. Tahallisesti tai ei, mutta professori Warwik maalaa hyvin synkän tulevaisuuskuvan post-apokalyptisestä maailmasta missä fasismi on palannut jälleen meidän lastemme elämään. Fasismin uudistettu muoto missä terminaattoreiden ja kyborgien superihmiset ovat korvanneet arjalaisen herrarodun tehden meistä kaikista muista ali-ihmisiä, joiden surkea kohtalo on tulla näiden koneisiin kytkettyjen yli-ihmisen orjiksi tai tuhottaviksi teollisissa murhatehtaissa. Tämä oli James Cameronin vuoden 1984 Terminator-filmin ja sen jatko-osien dystopia. Sen avauskohtaus esitti profeetallisen kuvan 2020 -luvun maailmasta missä robotit ja kyborgit – ihmisten ja koneiden välimuodot – olivat nousseet luomakunnan herroiksi ja julistaneet hävityssodan tekijöitään vastaan.

Eräässä kohtauksessa filmin sankari kersantti Kyle Reese, jonka vastarintaliikkeen johtaja John Connor lähettää menneisyyteen 80 -luvulle suojellakseen äitiään Sarah Connoria, näyttää Sarahille käteensä poltettua tatuointia ja kertoo, että tuossa maailmassa mistä hän tuli, koneet hävittivät ihmisiä yötä päivää heitä varten rakennetuissa tuhoamisleireissä missä osa ihmisistä pidettiin hengissä ruumiiden lastausta varten. Filmien teema käsitteli tuomionpäivää missä ydinsota oli hävittänyt suurimman osan ihmiskunnasta, jonka jälkeen koneet ja niitä hallinnut Skynet-niminen keinoäly oli ottanut vallan jäljelle jääneistä tavoitteenaan ihmisrodun täysimittainen hävittäminen. Ei ihme, että Cameron kertoi saaneen aiheen tähän elokuvaansa painajaisesta, jonka hän näki eräänä yönä. Oliko kyseessä pikemminkin yliluonnollisesti ilmoitettu näky tulevasta? Moni asia tässä filmissä on nimittäin alkanut jo toteutua.

Marraskuussa 2015 artikkelissa Tappajarobotit tekevät tuloaan. Olivatko Terminator elokuvat pelkkää scifiä vai profetiaa Antikristuksen koneellistetusta maailmanvallasta?, lainasin The Observerin uutista helmikuulta 2013, jonka mukaan Noel Sharkey, robotiikan ja keinoälyn johtava asiantuntija Sheffieldin Yliopistossa, oli varoittanut maailman kehittyneimpien armeijoiden voivan valmistaa filmeissä kuvattuja autonomisia tappajarobotteja jo vuoteen 2023 mennessä. Mielenkiintoisesti elokuvasarjan ensimmäisessä osassa kersantti Kyle Reese toteaa, ettei tällaisia robotteja kyetä valmistamaan ennen vuotta 2024. Sharkey ei usko, että näiden robottien hallinta riistäytyisi ihmisten käsistä, jonka jälkeen ne alkaisivat hävittää ihmiskuntaa, mutta siitä huolimatta ne aiheuttavat huomattavan riskin Geneven sopimuksen 36. artiklalle, koska ”nykyään ei ole mekanismia robotin ’mielessä’, joka saisi sen erottamaan makeista pitelevän lapsen asetta osoittavasta aikuisesta. Taistelemme saadaksemme ne erottamaan ihmisolennon autosta. Olemme jo nähneet täydellistä kykenemättömyyttä lennokkien käytössä, operaattorit tekevät monia virheitä eivätkö ole asianmukaisesti valvottuja.” 

Jo nyt monet robottilennokit, kuten USA:n armeijan käytössä oleva RQ-1A/B Predator, on tappanut Pakistanissa vuodesta 2004 lähtien 2400-3900 ihmistä joista 400 oli viattomia siviilejä ja heistä puolet lapsia. Jos ja kun kun täysimittainen robottisota pääsee valloille, se muistuttaisi pelottavan läheisesti sitä vuoteen 2029 sijoittuvaa apokalyptista maailmaa mitä kuvattiin elokuvan avauskohtauksessa. Kenties silloin alkaisimme ihmetellä että onko myös John Connor todellinen henkilö. Yhdysvaltain armeijan tutkimusorganisaatio DARPA – joka oli mukana ensimmäisten satelliittien ja internetin kehittämisessä – on julkistanut jo muutamia robottejaan, joita robottiteollisuus Boston Dynamics on kehittänyt sille viime vuosina. Reilu pari vuotta sitten Google liittoutui DARPA:n ja NSA:n kanssa ja hankki omistusoikeudet Boston Dynamicsin huippu-edistyneisiin sotilas-robotteihin. Googlen lisääntynyt massavalvonta, kuten yritys salakuunnella käyttäjiensä tietokoneen ääreessä tapahtuvaa keskustelua, on militarisoitumassa ja yrittää käyttää nyt robotteja yhä lisääntyvään massavalvontaan. Eikä Pentagon ole ainut, joka olisi kiinnostunut robotiikan kehittämisestä sotilaallisia päämääriä varten.

Tulevaisuuden robottisodankäynnin asevarustelu on jo alkanut. Vaikka osa roboteista on hauskoja ja vaarattomia, kuten maailman ensimmäinen sosiaalisia keskusteluja osaava kotirobotti Jibo, joka muistuttaa hieman Disney-Pixarin animaatio Wall-E:n EVE-robottia, niin toiset taas muistuttavat paljon läheisemmin Terminator-elokuvien tappajarobotteja (en tosin tiedä kumpi on pelottavampaa: tappaja-robotit vai se, että ihmiset alkavat jutella sieluttomien koneiden kanssa). Sotavoimille työskentelevät keksijät ovat jopa ylpeitä heidän luomustensa yhteydestä Cameronin filmien dystopiaan. Daily Mail kertoi 27. toukokuuta 2016 Russia’s Foundation for Advanced Studies -järjestön – venäläisen vastineen DARPA:lle – kehittäneen Venäjän asevoimille sotilasrobotin, jonka nimi on pahaa enteilevä – Ivan the Terminator. Uutislähteen mukaan Venäjä ”on yrittänyt pysyä mukana USA:n ja Kiinan kanssa, jotka ovat rakentamassa robotteja, lennokkeja ja muita sotilaallisia huippu-teknisiä koneita suurella menestyksellä. Venäjän robottisotilaan päämäärä on ’korvata henkilö taistelussa tai hätätilanteessa missä on vaara räjähdykseen, tulipaloon, korkeaan taustasäteilyyn, tai toisiin tilanteisiin jotka ovat vaarallisia ihmisille, Komosomolskaya Pravda raportoi.”

Tämän tosielämän terminaattorin kehittely jatkuu, mutta jo nyt se osaa ajaa autoa tietokonenäytön simulaattorilla ja jäljitellä sulavasti ihmisen liikkeitä, kun se on yhteydessä jopa useita kilometrejä kauempana olevaan operaattoriin, joka kykenee kontrolloimaan sen liikkeitä erikoispuvulla, joka on yhdistetty robottiin käsissä, niskassa ja hartioissa olevien sensorien välityksellä. Uutinen jatkoi: ”Pitkän ajan tähtäin on saada robotti suorittamaan ’kypsyyskoe’ toimintojen sarja, mukaanlukien: päättämään esterata, saada istumaan autoon ja käynnistää se, ja astua huoneeseen ja sytyttää valot. Ja lopulta, epäilemättä, ampua asetta ja heittää kranaatin. Silloin on elefantti huoneessa: ’koneiden nousu’ – pelko, että eräänä päivänä Iivana ja hänen robo-sotilastoverinsa tulevat itse-tietoisiksi ja alistavat ihmiset heidän ’rautaiseen’ tahtoonsa. Kuitenkin, paljon (suhteellisesti) realistisempi kysymys joka ponnahtaa mieleen on: mitä Vladimir Putin tekisi jos hän saa käsiinsä näiden armeijan?” Tämä ei ole mikään pilailumielessä tehty satiiri-uutinen. Maailman arvovaltaisimmat uutislehdet varoittavat nyt vakavasti siitä, että scifi-filmien dystopia koneiden noususta on tulossa pian todelliseksi.

Cameronin filmissä Kyleä ja Sarahia jahtasi autoa ajava ja aseita käyttävä kone nimeltä Cyberdyne Systems Model 101 Series 800 Terminator (lyhyesti T-800), joka oli päältä elävää ihmiskudosta, mutta sisältä pelkkä robotti. Reilu 30 vuotta filmin ensi-illan jälkeen yhtä pätevää tappajarobottia kehitellään nyt Putinin valvonnassa uuteen asevarusteluun lähteneessä itänaapurissamme. Mutta onko tämä liian varhaista varoittaa tappajarobottiarmeijan noususta? Eikö siihen vaadittu teknologia ole vähintäänkin vuosikymmenien päässä todellisuudesta? Ei, mikäli on uskominen Daily Mailin yllä lainattua artikkelia:

Teknologia joka mahdollistaa esi-ohjelmoidun robotin ampumaan kuoliaaksi tai tankin tulittamaan kohdetta ilman ihmisen osallisuutta, on vain vuosien päässä, asiantuntijat sanovat. Huhtikuussa julkaistu raportti kutsui kieltämään tällaiset ’tappajarobotit.’ Human Rights Watch ja Harvard Law School International Human Rights Clinic -ihmisoikeusjärjestöjen raportit oli julkaistu, kun YK polkaisi käyntiin viikon mittaisen tapaamisen näistä aseista Genevessä. Raportti kutsuu ihmisiä pysymään kaikkien asejärjestelmien hallinnassa nopean teknologisen edistyksen aikakaudella..

Jotkut ovat väitelleet robottien puolesta taistelukentällä sanoen niiden käytön pelastavan ihmishenkiä. Mutta viime vuonna yli 1000 teknologia ja robotiikka asiantuntijaa mukaanlukien tiedemies Stephen Hawking, Tesla Motors johtaja Elon Musk ja Applen perustajajäsen Steve Wozniak — varoitti, että tällaiset aseet voidaan kehittää vuosien sisällä, ei vuosikymmenien. Avoimessa kirjeessä he väittivät että jos mikä tahansa suuri sotilasvalta työntyy edelle autonomisten aseiden kehittelyssä, ’globaali asevarustelu on käytännössä väistämätöntä, ja tämän teknologisen kehityskaaren päätepiste on ilmeinen: autonomiset aseet tulevat huomispäivän Kalašnikoveiksi. Lontoossa sijaitsevan Campaign to Stop Killer Robots -organisaation mukaan Yhdysvallat, Kiina, Israel, Etelä-Korea, Venäjä ja Britannia ovat liikkumassa kohti systeemeitä jotka antaisivat koneille suuremman itsevallan taistelussa.

 DARPA:n Atlas robotin uusin versio osoittaa hämmästyttäviä ja pelottavia kykyjään.

Biostamp – Pedon merkin lopullinen muoto?

Puhe koneiden ja kyborgien noususta ei ole täysin irrallaan pedon merkin kontekstista. Ensimmäiset uutiset MC10-nimisen yrityksen valmistamasta biostamp leimasta, joka hyvin todennäköisesti tulee täyttämään profetian merkistä, pääsivät ulos vuonna 2012 ja ensimmäinen asia mihin tämä teknologia assosioitiin brittiläisessä lehdistössä oli Cameronin ynnä muiden elokuvat kyborgien noususta – kuten Telegraphin otsikko huhtikuussa 2012, joka julisti: ”Orvaskesi Elektronit: Jättiläismäinen askel eteenpäin kyborgeille.” Biostamp tai virallisesti Wearable Interactive Stamp Platform (WiSP™), on John A. Rogersin kehittämä elektroninen tatuointi tai leima, joka mahdollistaa mm. ihmisen terveystietojen paremman tarkkailun. Vasta äskettäin, 15. huhtikuuta 2016, kerrottiin, että ”MC10 haluaa puettavien olevan paljon enemmän kuin terveyttä ja kuntoa”. Kolme päivää aikaisemmin yrityksen omilla verkkosivuilla uutisoitiin, että se oli siirtynyt ainutlaatuiseen yhteistyöhön PCH:n kanssa, mikä auttaa yrityksiä niiden käynnistämisessä ja menestyksessä, kaupallistaakseen Biostampin venyvät virtapiirit.

Verkkosivun mukaan ”Kumppanuus sallii tuotemerkin kehittää suuren määrän kuluttajan sovelluksia laitteelle, mikä on iholla pidettävä, ultra-ohut, venyvä ja kertakäyttöinen leima. Kun yhdistetty älypuhelimen, tabletin, tai near field communication (NFC) lukijan kanssa, WiSP laite mahdollistaa vaihtelevan joukon kuluttajan sovelluksia, kuten käteisettömän maksun, hotellihuoneeseen pääsyn, tapahtumaan kirjautumisen, interaktiiviset kokemukset huvipuistoissa, urheilu ja musiikkitapahtumissa ja VIP kokemukset. WiSP laitetta voi myös käyttää kliinisissä ympäristöissä siirtämään tärkeää potilas informaatiota ja tehostamaan virtaviivaista menettelytapaa”. Kuten jo kerroin artikkelini alussa, NFC lukijat ovat yleistymässä parhaillaan jokaiseen kauppaan kun lähimaksaminen tekee läpimurtoaan pin-koodin vaativan sirukortin tieltä. Älypuhelimien maailmanlaajuinen suosio on myös kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen seitsemän vuoden ajan. MC10 markkinoi teknologiaa, joka lähitulevaisuudessa mahdollistaa maksun pelkällä käden heilatuksella korttikoneen tai vastaavan NFC lukijan läheisyydestä.

Ilmestyskirja kertoo, että Antikristuksen yhteiskunnassa ostaminen ja myyminen on mahdollista vain oikeaan käteen tai otsaan otetun merkin välityksellä. Sattumoisin ensimmäiset internetissä näytetyt kuvat tästä WiSP -laitteesta kuvasivat sitä ihmisen oikeassa kädessä tai otsassa. Kirjoitin kirjani sivulla 286: ”Professori Rogersin mukaan otsaan kiinnitettynä tatuointi kykenee tarkkailemaan aivo-aaltoja ja jotkut käyttäjät ovat jo demonstroineet kykenevänsä ohjaamaan sen avulla video-pelejä [pelkällä ajatuksen voimalla!]. Lisäksi, kaulaan kiinnitetty laite voi tunnistaa tiettyjä äänensävyjä, joista se pystyy kertomaan puhuuko henkilö totta vai ei.” Ei siis ihme, että DARPA:n entinen johtaja Regina E. Dugan, joka siirtyi sittemmin Googlen ja Facebookin hallitsevaan eliittiin, hehkutti tämän teknologian antavan käyttäjällensä ”supervoimia” D11 konferenssissa Kaliforniassa toukokuussa 2013 (josta on videoklippi alla). Reilu vuosi sitten eräs bloggari kirjoitti näistä älytatuoinneista positiiviseen sävyyn sanoen niiden ”antavan mahdollisuuden saada kaikki nuo hullut tatuoinnit joita sinä aina halusit, ilman elinikäistä sitoutumusta.” Surullisinta on se, ettei tämän kirjoittaja tiedä merkin ottamisen merkitsevän ikuisuuden kestävää sitoumusta Saatanan ja Helvetin kanssa.

Raamattu ei kuitenkaan sano, että pedon merkki otettaisiin käyttöön yhdeksi maksutavaksi muiden rinnalle. Tulee olemaan vain yksi ainoa sallittu ostamisen ja myymisen muoto – so. merkki oikeassa kädessä tai otsassa. Tämä merkitsee sitä, että kaikki käteinen raha – jopa nykyiset pankkikortit – poistetaan kokonaan käytöstä. Siirtyminen sähköiseen kaupankäyntiin on ollut tähän asti hyvin salavihkaista ja asteittaista. Meidän yhteiskuntamme on kuin sammakko, joka ei tajua hypätä vedestä kun sitä kuumennetaan asteittain kohti kiehumispistettä. Lopullinen päätös käteisen rahan poistamisesta tapahtuu todennäköisesti jonkin globaalin talouskriisin seurauksena, mutta kun tämä lopulta tapahtuu ihmiset ovat jo niin turtuneita sähköisen rahan olemassaoloon, että vain harva jää kaipaamaan vanhoja seteleitään ja kolikoitaan. Siirtyminen pedon merkkiin tulee siten vähempänä järkytyksenä kuin se olisi tullut vielä 10 tai 20 vuotta sitten. Mutta kaikki merkit viittaavat siihen, ettei tällainen siirtymä ole 10 tai 20 vuotta kauempana.

Päivämäärällä 6/6/16 mitä satanistit ympäri maailmaa juhlivat sen yhteydestä lukuun 666 ja jolloin Saatanan Temppeli USA:ssa yritti herättää tietoisuutta satanismille rakentamalla GPS-teknologian avulla jättiläismäisen pentagrammin Lancasterin kaupunkiin, Ivan Sempijja julkaisi PC Tech Magazinen verkkosivuilla uutisen, jonka otsikko oli seuraava: ”Onko käteisetön yhteiskunta lähempänä kuin luulemmekaan?” Sempijja jatkoi, ”Useimmat ihmiset luulevat käteisettömän yhteiskunnan olevan jotain mikä on kaukana kaukaisessa tulevaisuudessa. Valitettavasti, tämä ei ole näin. Totuus on, että käteisetön yhteiskunta on paljon lähempänä kuin useimmat ihmiset uskaltaisivat koskaan ajatella. Amerikassa tänään vain 7% kaikesta liiketoimesta toimitetaan käyttämällä käteistä. Sen ei pitäisi olla myöskään yllätys, että useimmat hallitukset ympäri maailmaa ovat käteisettömän yhteiskunnan puolesta, kuten seuraavat syyt selittävät; Käteinen on kallista painaa, tarkastaa, liikuttaa, varastoida ja vartioida.” Sempijja kertoo kuinka käteisen rahan eliminointi ei hyödyttäisi vain pankkeja vaan myös hallituksia niiden taistelussa kansainvälistä rikollisuutta ja terrorismia vastaan.

Kun 98 tai 99 prosenttia kaikesta liiketoimesta ei sisällä käteistä, jäljelle jäävän 1 tai 2 prsentin eliminoiminen näyttää vain luonnolliselta.

Sempijja viittaa kirjoituksessaan myös Afrikkaan, joka sekin kaikesta takapajuisuudestaan huolimatta, on siirtymässä nopealla tahdilla kohti käteisetöntä yhteiskuntaa. Kesäkuun 4. päivä The Guardianin sunnuntailehti The Observer julkaisi Jon Henleyn artikkelin, jonka mukaan meidän länsinaapurimme ”Ruotsi johtaa kilpailua tulla käteisettömäksi yhteiskunnaksi.” Artikkelissa kerrottiin Ruotsin siirtyvän nopealla tahdilla maailman ensimmäiseksi käteisettömäksi yhteiskunnaksi, kun käteisellä suoritettu liiketoiminta teki viimevuonna niukasti 2% kaikesta rahaliikenteestä – luku minkä odotetaan putoavan 0,5% vuoteen 2020 mennessä. Ruotsalaiset bussit ja metrot eivät ole hyväksyneet käteistä enää vuosiin. Ruotsalaiset käyttävät Visa-kortteja kolme kertaa useammin kuin keskimääräinen eurooppalainen samalla kun Nordea, Handelsbanken, SEB, Danske Bank ja Swedbank, käyttävät puhelinnumeroita antaakseen jokaiselle älypuhelimen omistavalle mahdollisuuden siirtää rahaa yhdestä pankista toiseen reaaliajassa. Jopa ruotsalaiset kirkot – nämä Jumalan huoneet, joiden pitäisi varoittaa ihmisiä pedon merkin ottamisesta – suosivat mielummin sähköistä maksamista kuin käteistä.

Roomalaiskatolinen kirkko opetti aikoinaan: ”Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa”. Pian kun yksikään raha ei kilahtele enää minnekään, niin sielut eivät vilahda taivaaseen vaan helvetin ikuisiin liekkeihin. ”Uskon käytännössä, että viiden vuoden sisällä Ruotsi tulee olemaan melko lailla käteisetön yhteiskunta,” sanoi Niklas Arvidsson, maksusysteemien uudistukseen erikoistunut osakas professori Tukholman Teknologian Kuninkaallisessa Instituuttissa. Mitä tämä kertoo meille pedon merkki yhteiskunnan läheisyydestä? Tuleeko Ruotsi poistamaan käteisen rahan liikenteestä jo vuonna 2021, jonka jälkeen muut maailman maat seuraavat nopealla tahdilla perässä. Vai tullaanko käteinen raha poistamaan samanaikaisesti kaikkialta maailmasta jonkin globaalin talouskriisin seurauksena, joka tekee käteisestä rahasta entistä epävakaampaa ja ei-toivotumpaa yhden maailman taloudellisen systeemin muodostamiseksi? Tapahtuuko tämä jo seuraavan viiden vuoden sisällä vai onko maailma vielä valmis näin monumentaaliseen muutokseen?

Joka tapauksessa näyttäisi selvältä, että viimeistään kymmenen vuoden päästä puitteet ovat jo valmiina pedon merkin käyttöönottamiseksi kaikkialla maailmassa. Tämä näyttäisi istuvan hyvin Raamatussa annettuun aikakehykseen, jonka mukaan Jeesuksen toisen tulemuksen tulisi tapahtua viimeistään 2020 -luvun loppuun menessä (Matt. 24:32-34, Ps. 90:10). Tämä aikakehys on myös linjassa Terminator-elokuvan ”profetian” kanssa, jonka mukaan vuoden 2029 Los Angeles oli pelkkä raunioitunut sotatanner missä robotit ja kyborgit kävivät apokalyptistä sotaa ihmiskuntaa vastaan. Maailman johtavien robotiikan ja keinoälyn asiantuntijoiden varoittaessa nyt tappajarobottien esiinmarssin olevan vain vuosien päässä todellisuudesta ja maailman johtavien transhumanistien vaatiessa ihmiskuntaa yhtymään tietokoneiden kanssa vuoteen 2030 mennessä, näyttää melko ilmeiseltä, ettei nämä elokuvat olleet sittenkään kovin kaukana todellisuudesta.

On varmaa, että kun Antikristus ja väärä profeetta saa kaikki ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa heidän ikuisuutensa sinetöivän helvetillisen merkin, transhumanismia kannattavat teknoutopistit tulevat ylistämään sitä alkuna uuden aikakauden synnylle, historialliselle murrokohdalle missä ihmiskunta on siirtymässä evoluution seuraavalle kehitystasolle ja tulossa ylivertaisiksi jumal-ihmisiksi, jotka jättävät taakseen heikon ja surkastuneen Homo Sapienssin rajalliset toimintakyvyt. Kuten Ray Kurzweil, he uskovat tämän merkin tekevän ihmisistä ”aiempaa musikaalisempia, meistä tulee hauskempia, meistä tulee parempia ilmaisemaan rakkautta” – kenties myös ihmiskuntaa Paratiisin karkotuksesta lähtien vaivannut syntiongelma tulee lopulta kukistetuksi, kun ihminen jättää taakseen vanhan ja epäonnistuneen Homo Sapienssin vaillinaisuuden ja liittyy sen päivitettyyn versioon, yli-inhimillisillä kyvyillä varustettujen Robo Sapienssien kehittyneempään ihmisrotuun. Mutta haluaisitko todella olla tietokone, jota päivitetään jatkuvasti Windowsin uusilla käyttöjärjestelmillä?

Prinssi Charles ja transhumanismi

Uskooko Prinssi Charles tähän transhumanistien hölynpölyyn? Onko hän sanonut ylipäätään mitään yllä mainituista pedon merkki teknologioista tai siirtymästä kohti käteisetöntä yhteiskuntaa? Kyllä ja enemmän kuin tämä. Itseasiassa hän on ollut pedon merkki teknologian aktiivisin edistäjä jo 90 -luvun puolivälistä lähtien. Brittiläisessä lehdistössä tämä on jäänyt monilta huomaamatta, koska yleisemmin hänet on yhdistetty taaksepäin katsovaksi luddiitiksi (nimitys 1800 -luvun Iso-Britanniassa teollista vallankumousta vastustaneelle henkilölle), joka vastustaa modernia yhteiskuntaa ja sen teknologiaa. Tämä on täysin totta. Kruununperijä on kiihkeä luontoromantikko, jonka mukaan lähestulkoon kaikki modernin maailman ongelmat ovat johdettavissa teollisen vallankumoukseen aiheuttamaan ihmisen vieraantumiseen luonnosta. Tällaisen edistyksen vastaisen luontoromantiikan alkuperä ei ole juutalaiskristillisessä uskossa – vaikkakin monet kristityt toivat esiin ensimmäisiä luonnon ja eläinten suojelua koskevia lakialotteita jo 1600 -luvulla – vaan Äiti Gaiaan uskovassa pakanuudessa. Kuten Executive Intelligence Review -lehti kertoo sen syyskuisessa erikoisraportissaan, jonka julkaisin täällä:

Aktion T4:n ja keskitysleirien menestyneiden eugeniikka eli rotuhygenian sovellusten jälkeen, tämä eläimellinen menetelmä oli luonnollisesti tuomittu. Julian Huxley, eugeniikan avoin myötäilijä, kirjoitti vuonna 1946 virallisessa YK:n dokumentissa ”UNESCO – sen päämäärä ja sen filosofia”: ”Siten vaikka se on melko totta, että mikä tahansa radikaali eugeniikka politiikka tulee olemaan poliittisesti ja psykologisesti mahdotonta, tulee olemaan tärkeää UNESCO:lle nähdä että eugeniikka ongelmaa on tutkittu suurimmalla huolella ja julkista mieltä on informoitu panoksena olevista kysymyksistä, niin että se mikä on tänään mahdotonta voisi tulla vähintäänkin ajateltavissa olevaksi.” Huxley käynnisti kampanjan korvatakseen huonoon valoon joutuneen termin eugeniikka, termeillä luonnonsuojelu ja/tai ekologia.

Huxley, Britannian Eugeniikka Seuran presidentti vuosina 1959-62, työskenteli vuodesta 1961 eteenpäin yhdessä Prinssi Philipn kanssa World Wildlife Fund, WWF organisaation kehittämisessä, joka on ollut vastuussa lukemattomien infrastruktuuri- ja kehitys-projektien estämisessä ympäri maailmaa, ja vastuussa hyvin suuresta osaa niin sanotun kolmannen maailman maiden kärsimyksestä ja kurjuudesta. Prinssi Philip menestyi tällaisten fanaattisten propagandistien kautta, saamaan ajatus väestönvähennyksestä nostetuksi kansainväliseksi poliittikseksi prioriteetiksi; ja hän tavoitteli etenkin päämäärää saada ympäristönsuojelu hyväksytyksi suurissa monoistisissa uskonnoissa, joiden optimistisen näkemyksen ihmiskunnasta hän näki suurimpana esteenä hänen kavalaan politiikkaan.

Raamatullinen kuvaus ihmisestä luomakunnan kruununa, kuten kristinusko nimenomaisesti määritti tämän, täytyi korvata millä tahansa keinoilla ajatuksella ihmisolennoista pelkkinä luonnon talonmiehinä, ei ylivoimaisen aseman haltijoina, mutta vastakohtaisesti, edustaen syöpää, joka uhkaa luontoa (lainaus johdannosta sivuilta 5-6, EIR syyskuu 2015).

Kun Pariisissa joulukuussa 2015 maailman kaikki kansat sopivat hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä nollaan prosenttiin vuosien 2030 – 2050 välissä, tämä merkitsi Prinssi Philipin kaltaisten ekofasistien pitkäaikaista unelmaa maailman väkiluvun 90% prosenttisestä vähentämisestä minkä yksi merkittävä osa-alue on ollut luoda pientä väkilukua tukeva globaali energiapolitiikka, joka mahdollistaa energian saannin vain yhdelle miljardille planeetan asukkaalle vaihtoehtoisilla energiamuodoilla, kuten tuuli ja aurinkoenergialla. Pariisin ilmastokokous, jonka avauspuheen piti Prinssi Charles, merkitsi myös asteittaista siirtymistä kohti yhtä maailmanhallitusta missä pedon ”valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot”, kuten Ilm. 13:7 ennusti 2000 vuotta aiemmin. Tällaista paholaismaista suunnitelmaa maailmanhallituksen luomisesta ja maailman väkiluvun radikaalista vähentämisestä ympäristön suojelun nimissä, on valmisteltu jo vuosikymmenien ajan Iso-Britannian aristokratian ja heidän liittolaistensa johdolla. Prinssi Philip ja Prinssi Charles on ollut tämän liikkeen johtavia voimia, mutta myös yllä mainittu Julian Huxley.

Julian Huxley on eriskummalllinen hahmo. Hänen veljensä Aldoux Huxley oli kuuluisa science fiction kirjailija, joka tunnetaan parhaiten hänen vuoden 1932 klassikkoteoksestaan Uusi Uljas Maailma, joka yhdessä George Orwellin Vuonna 1984 romaanin kanssa ovat muodostuneet käsitteeksi dystopisesta tulevaisuuden yhteiskunnasta, jossa kaikkien kansalaisten elämä on äärimmäisen valvottua ja missä aivopesu on tullut rutiiniksi samalla kun ihmisiä tuomitaan kuolemaan pelkistä ”ajatusrikoksista”. Tarkemmin ottaen Huxleyn romaani kuvasi yhtä totalitarista maailmanvaltiota ja sen tapahtumat sijoittuivat Lontooseen. Mainittakoon, että kirja oli Huxleyn kritiikki hänen aikalaisensa, toisen merkittävän scifi-kirjailijan ja utopistisen sosialistin H. G. Wellsin ajatuksille, joka kirjoitti avoimesti yhden sosialistisen maailmanhallituksen perustamisen puolesta. Wikipedia kertoo Huxleyn kirjasta:

Maailmanvaltio on hyväntahtoinen diktatuuri, jota johdetaan kymmenen maailman hallitsijan taholta. Tässä suhteessa sen on samanlainen yhteiskunnille, joita kuvittelivat Huxleyn aikalaiset H. G. Wells ja Olaf Stapledon. Maailmanvaltio on järjestetty vakaaksi globaaliksi yhteisöksi missä väestön määrää on pysyvästi rajoitettu. Perusta vakaudelle on ehto missä kansalaiset hyväksyvät heidän paikkansa elämässä.

Tässä kohtaa moni ihmettelee, että oliko Aldous Huxleyllä ensikäden tietoa anglo-saksisen eliitin päämääristä, koska Rooman klubi – joka vastaa viimekädessä Englannin kuningasperheelle – julkaisi 70 -luvun alussa raportin nimeltä ”Globaalin maailmanjärjestelmän alueellistettu ja mukautettu malli” , jonka mukaan maailma oli tarkoitus jakaa kymmeneen alueelliseen unioniin tulevan maailmanhallituksen hallinnon helpottamiseksi. Myös Raamatun profetiat ennustavat, että maailman hallinto jaettaisiin kymmenen kuninkaan kesken Antikristuksen maailmanhallituksessa (Dan. 7:24, Ilm. 13:7, 17:12-13). Tämän hetken globaalissa maailmankylässä on jo olemassa lähes kymmenen erilaista alueellista vapaakauppa tai muuta liittoa, poliittista unionia tai sellaisten aloitetta. Kaikki tuntevat EU:n, mutta kuinka moni on kuullut esim. Afrikan Unionista tai Etelä-Amerikan Unionista. Pohjois-Amerikan vapaakauppaliitto NAFTA:n seuraava askel tulee olemaan eittämättä poliittinen Unioni, mutta mikäli NAFTA:n vastainen Donald Trump voittaa marraskuun presidentinvaalit, tämä merkitsee askelta taaksepäin globalistien suunnitelmille, jotka etenisivät paljon nopeammin Hillary Clintonin ohjaksissa. Vaarana on aina se, että globalistit hankkiutuvat eroon sellaisista johtajista, jotka seisovat kapulaina rattaissa heidän suunnitelmiensa tiellä. Tämä ei olisi ensimmäinen kerta Yhdysvaltain historiassa.

Huxleyn veljesten isoisä oli Thomas Henry Huxley, josta uusi-seelantilainen kristitty John D. Christian kertoo seuraavaa kirjassaan Banking Pirates of the City of London: ”Thomas Henry Huxley (1825 – 1895) oli ’Darwinin Bulldoggina’ tunnettu englantilainen biologi, joka on tunnustettu Darwinin evoluutioteorian puolestapuhujana. Vuodesta 1871 – 1880 hän oli Lontoon Royal Societyn Sihteeri ja vuosina 1883-1885 hän oli sen Presidentti. Hänet palkittiin yhteisön arvovaltaisella Copley Mitalilla vuonna 1888 ja Darwin Mitalilla 1894. Hän oli johtava henkilö vastuussa Royal Societyn uudistamisesta, ja sitten sen kautta taivutteli hallitukset evoluutioteorian tieteestä ja teoriasta, joka tuotiin brittiläisiin kouluihin ja yliopistoihin ja sen jälkeen kaikkiin kouluihin ympäri maailmaa. Huxley oli omistautunut pakana ja hän vihasi kristinuskoa ja itseasiassa keksi termin ’agnostismi’.” (s. 37) Evoluutioteorialla oli välitön vaikutus Charles Darwinin serkun Francis Galtonin perustamaan eugeniikka liikkeeseen, jonka presidentti Thomas Huxleyn lapsenlapsi Julian Huxley oli. Mutta sen lisäksi, että Julian Huxley oli darvinisti, johtava eugenisti, maailmanhallitusta tukenut H.G. Wellsin ystävä, UNESCO:n ensimmäinen johtaja, ekologi ja WWF:n perustajajäsen yhdessä Prinssi Philipin kanssa, hän oli myös trans-/post-humanistisen liikkeen isä. Wikipedia paljastaa:

Vuonna 1957 Huxley keksi termin ”transhumanismi” näkemykselle, että ihmisten tulisi jalostaa itseään tieteen ja teknologian kautta, mukaanlukien mahdollisesti eugeniikan, mutta myös tärkeästi sosiaalisen ympäristön parantamisella.

Dokumentoin jo kirjani luvussa 8 kuinka tranhumanistinen liike syntyi itseasiassa johtavien eugenistien toimesta tarkoituksena jatkaa eugeniikan periaatteita ihmisrodun jalostamisesta – ja ”alemmiksi” katsottujen yksilöiden tai ihmisryhmien sterilisaatiosta/hävittämisestä – kohta toisen maailmansodan jälkeen jolloin Hitlerin holokausti oli antanut huonon nimen rotuhygienialle. Se mitä kuulemme nyt sellaisten henkilöiden kuin Ray Kurzweilin tai Kevin Warwikin ajatusmaailmasta, on suoraa heijastumaa siitä samasta turmeltuneesta ideologiasta, mikä johti Natsi-Saksassa kuuden miljoonan viattoman ihmisen murhaamiseen teollisissa murhatehtaissa. Myös Prinssi Philipin ja Prinssi Charlesin ekofasistiset ajatukset ovat tästä suoraa heijastumaa. Ekologia ja ”luonnonsuojelu” kuuluivat nimittäin natsismin pääopinkappaleisiin yhdessä eugeniikan kanssa millä perusteltiin heidän murhaavan politiikkansa oikeutusta. Molemmat, eugeniikka että ekologia vetosi luontoon tai ”luonnolliseen järjestykseen” politiikkansa moraalisena oikeuttajana. Eugeniikka ja ekologia kulkivat hyvin pitkälti käsi kädessä ainakin 1900 -luvun puoliväliin asti, jonka jälkeen monet luonnonsuojeluryhmät alkoivat ottaa siihen suurempaa etäisyyttä (kuin myös natsismiin itseensä).

Kun saksalaista syntyperää oleva Prinssi Philip – jonka sisaruksista kaikki naivat huomattavat natsi-johtajat – avioitui vuonna 1947 Englannin kuningasperheeseen – jolla itsellään oli ollut myös läheiset suhteet Natsi-Saksaan -, hänen ystävänsä Julian Huxleyn johdossa eugeniikan periaatteita alettiin edistämään nyt luonnonsuojelun ja transhumanismin nimissä. Mutta löydämmekö Prinssi Charlesilta itseltään suoria todisteita siitä, että hän tukisi transhumanistisen liikkeen ajatuksia ihmisrodun ”parantamisesta” teknologian ja ihmisen risteyttämisellä? Mitä hänellä itsellään on sanottavaa tähän aiheeseen? Tähän vastataksemme meidän tulee kääntyä hänen oman kirjansa Harmonyn – hänen poliittisen manifestinsa – puoleen.

Mitä Prinssi Charles itse kertoo?

Miten siis on: onko Englannin tuleva kuningas taaksepäin katsova luddiitti vai tulevaisuuteen tähyilevä teknoutopisti? Vastaus on, että kumpaakin. Mitä tulee tekonologiaan, tieteeseen ja edistykseen, hän vastustaa hyvin voimakkaasti sellaista mikä on uhkana hänen ekofasistisille päämäärilleen. Hän on luddiitti siinä mielessä, että hänen koko maailmankatsomuksensa kulmakivi lepää teollistuneen yhteiskunnan kiihkeässä vastustamisessa. Hän on ehdottomasti luontoromantikko, joka useimpien muiden ”vihreiden” tavoin vastustaa ydinvoimaa ja fossiilisten polttoaineiden, kuten hiilin, öljyn ja maakaasun hiilidioksipäästöistä energiateollisuutta. Hän vastustaa intensiivistä maataloudenhoitoa eli teollistunutta tehomaanveljelyä ja suosii tämän sijaan luonnonmukaisia menetelmiä, joilla maataloutta hoidettiin ennen 60 -luvun vihreää vallankumousta. Hän vastustaa transgeenisen teknologian käyttöä maanviljelyssä eli geenimuunneltuja viljakasveja (GMO), joiden aiheuttaman hysterian vuoksi Suomenkin elintarviketeollisuus saatiin liittämään merkki moniin elintarvikkeisiin, jotka vakuuttuvat kuluttajille ettei tuote sisällä kaikkien pelkäämää GMO-ruokaa.

GMO teknologiasta näyttää olevan jopa kristittyjen keskuudessa hyvin montaa eri kantaa. Yllä lainattu Pekka Lahtinen ja  John D. Christian on kirjoittanut tästä teknologiasta hyvin negatiivisesti ja yhdistänyt sen eliitin juoneen millä he yrittävät vähentää maailman väkulukua ”myrkyllisillä” GMO -siemenillä, tai aiheuttaa jonkin apokalyptisen tuhon, farmageddonin, maan ekosysteemiin, kun he ”leikkivät Jumalaa” ja kontrolloivat koko planeetan ruuantuotantoa yrittäen tuhota pienten viljelijöiden elinkeinon. Itse olen ottanut paljon myönteisemmän kannan tähän teknologiaan, kuten huomaat kirjani luvusta 7 ja artikkelista Miksi puolustan geenimuunneltua kasvinjalostusta ja miksi sinunkin tulisi?  Tässä erilaisten vastakkaisten ajatusten sekamelskassa on ehkä vaikea muodostaa täysin ehdotonta totuutta GMO:n kaltaisissa kiistoissa, mutta argumentti mitä olen koittanut itse tähdentää on se, että GMO vastaisuus ei ole viimekädessä tieteelliseen havaintoon ja tutkimuksiin perustuva näkökanta vaan  sen lähtökohta on ennemminkin tieteen vastaisuudessa tai epäluulossa modernia tiedettä kohtaan. Jos tämä ei olisi näin, niin ylivoimainen enemmistö tieteellisestä yhteisöstä ei puhuisi GMO:n teknologian puolesta.

Tällä en tarkoita nyt sitä, että valtavirrassa oleva tiede olisi aina välttämättä oikeassa. Mutta kun valitsemme sen  mitä tiedemiestä uskomme ja ketä taas emme, niin teemme tämän päätöksen usein aatteellisista tai uskonnollisista lähtökohdista. Kysymys GMO:sta ei eroa tässä millään tavoin. GMO vastaisuus on maailmankatsomuksellinen ja ideologinen näkökohta. Se on poliittisesti värittynyt näkökanta, jonka ajatusmaailma kallistuu myös tieteen ja teknologian vastaiseen luomuromantiikkaan, jonka mukaan kaikki ”luonnollinen” on aina hyvää ja tavoiteltavaa, kun taas ihmistekoinen tai ihmisen leviämisen vaikutuksena syntynyt on aina pahaa ja vahingollista. Tällaisen ajattelun lähtökohdat eivät tule Raamatusta vaan pakanuuden luonnon palvonnasta, mikä hylkää juutalaiskristillisen uskon ajatuksen ihmisestä luomakunnan kruununa. Suosittelen kuuntelemaan aiheesta esimerkiksi Ajankohtaisen Ykkösen tekemän Esko Valtaojan haastattelun helmikuulta 2014. Linkitin tästä aiheesta helmikuussa 2016 Ylen dokumentin täällä, mutta valitettavasti sen katseluaika on jo päättynyt.

Pointtini on nyt se, että muuntogeenisiä viljakasveja koskevan valtavan tieteellisen näytön valossa, joihin yhtyy maailman johtavat tiede- ja terveysjärjestöt, kuten EASAC, AAAS, NAS, WHO, EFSA. SOT jne., ole mitään syytä uskoa siihen, että eliitti käyttäisi sitä työkaluna väkiluvun vähentämiseksi ja/tai hedelmättömyyden alentamiseksi, koska 25 vuoden ajan tehdyistä 130 tutkimusprojektista, jotka ovat kattaneet 500 itsenäistä tutkimusryhmää, voidaan vetää yksimielinen johtopäätös: bioteknologia ja erityisesti GMO ei ole itsessään yhtään riskialttiimpaa kuin perinteiset kasvinjalosotusteknologiat. Sen sijaan historia ja tieteellinen näyttö tukee paljon enemmän sellaista oletusta, että GMO-vastaisuus – mitä Prinssi Charles on ollut itse lietsomassa – edistää ekofasismin päämääriä planeetan väkiluvun alentamisesta. Tällaista oletusta tukee myös kultaisen [GMO] riisin kehittämiseen osallistunut keksijä, joka sanoi Cambridgen Yliopiston Euroopan Akatemian konferensissa:

Jos meidän yhteiskuntamme ei kykene purkamaan pian transgeenisen teknologian demonisoimista, historia tulee pitämään sitä vastuunalaisena miljoonien ihmisten kuolemaan ja kärsimykseen: köyhän maailman ihmisten, ei ylen syöneen ja etuoikeutetun Euroopan, anti-GMO hysterian kodin.

Päämääriensä edistämiseen pelonlietsonta on ollut ekofasistisen eliitin tehokas työkalu jo vuosikymmenien ajan. Ensin Greenpeacen kaltaiset ympäristöjärjestöt lietsoivat pelkoa ydinvoimaa vastaan (ydinvoimaan liittyen suosittelen katsomaan Robert Stonen erinomaisen dokumentin Pandora’s Promise vuodelta 2013. Dokumentti löytyy Netflixistä, jonka ensimmäinen kokeilukuukausi on ilmainen). Sen jälkeen he kävivät fossiilisen polttoaineteollisuuden kimppuun syyttäen sitä planeetan lämpenemisen ensijaiseksi aiheuttajaksi vastoin kymmenien tuhansien tiedemiesten alas painettuja protesteja. Nyt he ovat ottaneet silmätikukseen myös GMO teknologian lietsoen jälleen kerran perusteetonta hysteriaa tieteellistä edistystä kohtaan ja eväten samalla miljoonilta köyhien maiden lapsilta oikeuden jokapäiväiseen leipään. Nämä kaikki kolme ilmentävät hyvin samankaltaista kaavaa missä pelko edistystä kohtaan on päällimmäisenä tekijänä.

Termi ”kestävä kehitys” on harhaanjohtava, koska sen päämäärä ei palvele laisinkaan kehitystä vaan tukee ja ylläpitää kansojen alikehitystä. Jotkin luonnonsuojeliryhmät, kuten anarkia-primitivistit, tuomitsevat kokonaan kehittyneen sivilisaation olemassaolon ja vaativat meidän palaavan ei vain esiteolliseen aikaan vaan aina agraarisen maatalousyhteiskunnan nousua (darvinistisessa historian tulkinnassa) edeltäneelle metsästäjä-keräilijöiden esihistorialliselle aikakaudelle. Miksipä ei samantien palattaisi satoja miljoonia vuosia taaksepäin ”esi-isiemme” ihmisapinoiden älylliselle tasolle, jonka jälkeen voisimme alkaa viestiä jälleen iPhonien ja älykellojen sijasta luolamiestyyliin.

Ug (palaute neandertalilaiselta muinaisihmiseltä, joka alkaa hermostua kun en pääse asiaan)

Guidesontes1
Nämä lähes kuusimetriset kivimonumentit sisältävät uudet kymmenen käskyä kahdeksalla nykykielellä ja neljällä muinaisella. Ensimmäinen niistä käskee pitämään maailman väkiluvun alle 500 miljoonassa, jotta se olisi tasapainossa luonnon kanssa. Vuonna 2008 kivet tahrittiin graffiteilla, joissa luki: ”Te ette tule menestymään, Jeesus tulee voittamaan satanistit”.

Mitä tulee siis energia- ja maatalous-politiikkaan, Prinssi Charles suosii sellaisia ratkaisuja jotka ovat linjassa ekofasistien ääneen lausutun päämäärän kanssa vähentää planeetan ihmispopulaatiota nykyisestä seitsemästä miljardista 500 miljoonaan. Tällainen päämäärä on hakattu jopa kiveen USA:n Stonehengeksi kutsutuissa graniittimonumentteissa Georgiassa. Kyseessä ei ole mikään villi salaliittoteoria. Eliitti on ollut näistä paholaismaisista suunitelmistaan täysin avoin ja rehellinen. Kirjassaan Harmony, Prinssi Charles ylistää avoimesti äärimmäistä köyhyyttä ja primitivismiä, kuten Intiassa sijaitsevaa yhtä maailman väestötiheimpää Dharavin slummia mallina ”kestävälle” urbanisaatiolle josta korkeita ja energiasyöppöjä pilvenpiirtäjiä rakentavan lännen tulisi ottaa mallia pelastuakseen kaiken tuhoavalta ilmastonmuutokselta. Hän vastustaa kiihkeästi myös bioteknologiaa – erityisesti geenien siirtoa kasveilta toisille.

Monille termi ”bioteknologia” ei ole välttämättä täysin selvä. Vailla parempaa tietoa olen saattunut itsekin assosioida tämän termin myös ihonsisäisiin mikrosirusiirrännäisiin, aivoimplantteihin yms., joiden päämääränä on ihmisen ja tietokoneen yhdistäminen. Tämä ei ole kuitenkaan bioteknologiaa. Wikipedian artikkelista selviää, että termin nykyinen merkitys viittaa lähinnä genetiikan ja geeni-teknologian avulla tehtyihin siirtogeenisten organismien käyttöön – geenien siirtoon organismilta toiselle. Bioteknologian piiriin liitetään toisinaan myös sellaiset eettisesti arveluttavat lääketieteelliset kokeilut, kuten eläinten ja ihmisten kloonaaminen. Teijo-Kalevi Lusa kirjoittaa kirjassaan Lopun ajan salaiset kansiot (Kuva ja Sana, 2004), sivulla 63 – 64:

Kaikkein profeetallisimman suuntauksesta nykytieteen saralla voitaisiin käyttää kokoavaa termiä gnr-teknologia eli geeni-, nano-, ja robottiteknologia. Usein nämä teknologiat kulkevat käsi kädessä, ja yhdessä ne avaavat huimaavia näköaloja ihmiskunnan tulevaisuuteen. Geenitietoa hyväksikäyttäen voidaan muokata perimää, kloonata eläimiä ja lopulta myös ihmisiä. Ihminen peukaloi luontoa ja omaa perimäänsä. Kukaan ei ole vielä varma seurauksista, ja geenitutkimuksen etiikasta käydään jatkuvaa keskustelua. Geeniteknologiassa ei voi olla näkemättä tiettyjä yhtäläisyyksiä natsien eugeniikkaan eli rotuhygieniaan. Entä tulevien ihmiskloonien ihmisarvo ja yksilöllisyys – onko sellaisia? Onko kloonilla sielua? Robottiteknologia ei robotiikka on myös jatkuvasti kehittyvä ala.

Tehdastyöhön tarkoitetuista teollisuus-roboteista, merenpohjaa tutkivista sukellisroboteista  ja kaukaisille planeetoille lähetettävistä robottikulkijoista on tultu nykyajan mikroskooppisiin minirobotteihin. Tästä tulemmekin nanoteknologiaan. Se on pienintä mahdollista tekniikkaa johon ihminen nykykäsityksen mukaan koskaan kykenee. Nanoteknologian sanotaan avaavan valtavia visioita ja mullistavan täydellisesti niin elektroniikan, lääketieteen kuin koko elämän. Sen avulla ihminen luo näkymättömän pieniä laitteita ja keinotekoista elämää atomitasolla. Lääketieteen palveluksessa tällä teknologialla voitaisiin esimerkiksi luoda pikkuruisia robotteja, jotka kulkisivat ihmisen verisuonistossa tuhoten syöpäsoluja. Eikä kyse ole mistään tieteiskuvitelmasta, vaan tällaisten nanokoneiden kehittely on todella täydessä vauhdissa.

Vuonna 2003 Prinssi Charles pääsi jälleen brittiläisen lehdistön etusivuille varoittaessaan itseään jäljentävien nano-robottien vaaroista vaikka esimerkiksi pääministeri Tony Blair oli suhtautunut tähän teknologiaan suurella optimismilla. Tällaisten tapausten johdosta Charlesia ei ole tunnettu kovin suurena nykyteknologian ystävänä. Samalla paljon vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että hän oli maailman ensimmäinen julkisuuden henkilö, joka antoi hyväksynnän ihmisen ihon alle istutettavalle mikrosiruimplantille, kun hän määräsi hänen esikoisen Prinssi Williamin siruttamisen toukokuussa 1995 mahdollisen kidnappaustilanteen varalta. Muiden muassa The Washington Post raportoi tästä tapauksesta. Tämä oli useita vuosia ennen kuin Kevin Warwik väittä olleensa ensimmäinen tämän sirun ottanut ihminen tällä planeetalla. Yhtälailla brittiläinen lehdistö hämmästeli vuonna 2008, kun takapajuisena tunnettu Prinssi antoi huomattavaa näkyvyyttä Musionin hologrammi teknologialle,  jonka uskottiin olevan vielä muutamaa vuotta aiemmin pelkkää science fictionia. Apostoli Johannes näki tämänkin teknologian esiinmarssin Ilm. 13:15:sta, kuin myös sen yhteyden Prinssi Charlesiin.

Tämän lisäksi dokumentoin kirjassani kuinka Prinssi Charles on ollut maailman suurimman vähittäiskauppaketju Wal-Martin edistämän rfid-vallankumouksen eturintamassa jo vuodesta 2005 lähtien osana hänen suunnitelmiaan luoda kestävämpi globaali talousjärjestelmä. Ja kuten osoitin luvussa kahdeksan, rfid-teknologia – samoin kuin lähimaksusysteemi, NFC-laitteet yms. sähköisen kaupankäynnin muodot – ovat todellakin kestävän kehityksen suuntaviivojen mukaista. Pedon merkkiin vaadittu teknologia ei ole Charlesin ”vihreiden periaatteiden” vihollinen vaan niiden suurin ystävä ja avustaja. ”Kestäyyden vallankumoukseen” kutsuvassa kirjassaan Harmony, Prinssi Charles viittaa suoraan transhumanismiin sivulla 176, kun hän kirjoittaa:

Horisontissa häämöttää jotakin nimeltä Luolat, jotka ovat erikoishuoneita, jotka luovat 3D virtuaalitodellisuuden. Tutkijat ovat myös käynnistäneet mahdollisuuden yhdistää ihmisaivot näiden pelien elektroneihin, niin että impulssit meidän aivoistamme, jotka ohjaavat jalkojamme liikkumaan tai käsiämme heilumaan, voivat ohjata samalla tavoin avataarin virtuaalista jalkaa tai virtuaalista kättä. Ja stten on niin kutsuttu ’bioninen silmä’ , mikä on piilolinssi johon on painettu pikkuruisten elektronien piiri, ja LEDit, mitkä mahdollisstavat meidän pääsevän internettiin tai virtuaaliseen maailmaan samalla kun kävelemme katua alas. Se tulisi olemaan päällekkäin todellisen maailman huipulla, luoden hyvin kummallisen hybridimaailman todellakin, mutta erään, joka viimekädessä ajaa meidät yhä lähemmäksi meidän koneitamme ja kauemmaksi elävästä yhteenkuuluvuuden kokemuksesta, jonka Thomas Aquinas näki luiskahtavan meidän käsistämme kaikki nämä vuosisadat sitten. Tämä on varmasti monien kasvatuspsykologien huoli, jotka sanovat olevan hyvin todellinen mahdollisuus, että tulevat sukupolvet varttuvat sivuuttamaan olemassaolon olennaisen elävän kokemuksen.

He väittävät, että toisin kuin me toivomme sen tekevän, meidän riippuvuutemme teknologiasta voisi löysätä meidän sisäiset kiinnitysköytemme tai jopa katkaista ne kokonaan. Jotkut ennustavat sukupolvea jolla on vain ’instrumentaalinen’ suhde maailmaan kanssa ja jonkinlaisen koneen ajattelutapa. Kenties olen alarmisti tässä, mutta epäilen hyvin paljon että virtuaalinen maailma tulee olemaan kykenevä elättämään meitä jos emme ala välittämään enemmän todellisesta maailmasta. Jos me eliminoimme menestyneesti kaikki elintärkeät elämää ylläpitävät systeemit meidän todellisesta maailmastamme, niin mitä käyttöä jää silloin avataarille? Ei tule olemaan pakopaikkaa, virtuaalista tai muuta… Jopa supermerkitit ovat määrätty tulemaan täydellisen yhteenkuulumattomuuden paikoiksi. Se on hyvin mahdollista jopa nyt käydä kaupassa puhumatta koskaan kenellekään. Online kauppa tietysti takaa sen.

Mutta hetkinen! Charles näyttäisi vastustavan tässä transhumanistien utopiaa koneiden ja ihmisten yhteenkytkemisestä. Näin voisi ehkä luulla ellei selaa hänen kirjaansa eteenpäin. Prinssin viittaus tällaiseen teknoutopistiseen tulevaisuuteen on hyvin tarkoituksen mukaista, sillä muutamaa sivua myöhemmin hän toteaa, ettei hänen päämääränsä ole nousta vastarintaan yhä koneellistuvampaa yhteiskuntaa vastaan, vaan yhdistää teknoutopistien suunnitelmat ekoutopistien näkyyn harmoniasta ja tasapainosta luonnon kanssa: ”Jos me toivomme saavamme takaisin tasapainon – tämä on kaikki; tasapaino – meidän tulee palauttaa nykyaikaisella tavalla parhaat osat hylätystä ja muinaisesta Harmonian ymmärryksestä, jota olen yrittänyt tähän asti kuvailla, ja tämä sisältää elämän hengellisen näkökulman entisöinnin. Saattaa olla satojatuhansia kukkia, lukematon joukko puita, miljoonia eläimiä ja lintuja ja lukuisia miljardeja mikroskooppisia mikrobeja, mutta jokainen niistä todistaa elämän mysteeristä itsessään.” ”Hengellisyydellä” Charles ei viittaa tässä raamatulliseen uskoon vaan kaikkien aikakausien pakanuuteen muinaisesta Egyptistä lähtien, ja tämä on se ”hylätty ymmärrys Harmoniasta”, joka meidän tulisi nyt entisöidä.

Sitten hän jatkaa: ”Temppu olisi tämän jälkeen ottaa tämä uudistettu näkökulma [so. pakanuudesta, kirj. huom.] ja yhdistää se meidän parhaimman modernin teknologian kanssa ja nykyaikaisen näkemyksen kanssa globalisoituneestä yhteisöstä päätyäksemmme ratkaisuihin jotka toimivat. Tämä on se mitä kaksi seuraavaa lukua tulee tutkimaan. ” Muutamaa riviä alempana hän taas jatkaa: ”Olen ollut suurissa kivuissa työntääkseni tämän integroidun idean testiin itse kaikissa avain alueissa, jotka huolettavat minua. Kaikissa tapauksissa tulemme katsomaan sitä mitä voimme saavuttaa jos filosofinen näkemys, tiede ja teknologia ovat kaikki synkroonissa luonnon kanssa.” Oliko tämä sama ”integroitu idea” hänen mielessään kun hän päätti siruttaa hänen poikansa Willamin ensimmäisenä ihmisenä maailmassa? Oliko se hänen ajatuksissaan silloinkin, kun hän esiintyi Abu Dhabin energia-kokouksessa tammikuussa 2008 ensimmäisenä korkean-profiilin hologrammina, edistäen siten itse hänen omaa painajaistaan Luolina-tunnetuista erikoishuoneista, jotka luovat 3D virtuaalitodellisuuden.

aptopix_canada_royal_tour_32179379-e1421357827198
Hänkö muka modernin teknologian vastustaja?

Entä mitä liikkui hänen päässään toukokuussa 2014, kun hän päätti edistää puettavien tietokoneiden suosiota poseeraamalla Google lasit päässään lehdistön kameramiesten edessä? Hänen uutisoitiin lahjoittaneen lasien kehitykseen $1900 samalla kun niitä markkinoivan yrityksen perustajäsen David Enns kertoi: ”Prinssi Charles asia oli oli suuri media käynnistys meille,” hän sanoi. ”Se oli ilmiömäistä. Se julkaistiin jokaisessa suuressa uutislehdessä ja online aikakausjulkaisuissa ympäri maailman. Se oli melko suurta.” Aina kun jokin suuri tulevaisuuden teknologia on tekemässä läpimurtoaan, Prinssi Charles löytyy uutislehtien etusivuilta tämän teknologian ensimmäisenä tienraivaajana. Vuonna 1995 mikrosiruimplantit, vuonna 2008 holograafinen videoviestintä ja vuonna 2014 puettavat tietokoneet. Mikä seuraavaksi – biostamp? Tämän kaiken valossa, voimmeko todella väittää, että Prinssi Charles olisi pelkkä taaksepäin katsova nostalgikko, ajastaan jälkeen jäänyt luddiitti jonka ajatuksilla ei olisi mitään painoarvoa meidän omalle ajallemme?

Palatkaamme vielä viimeisen kerran Prinssin kirjaan. Sivulla 254 hän kirjoittaa, että osa hänen  tavoitteitaan luoda ”kestävyyden vallankumous” – mikä on tämän kirjan pääteesi, jota hän kuuluttaa jo sen ensimmäisessä lauseessa – olisi myös uuden teollisen vallankumouksen käynnistäminen. Tämä olisi kuitenkin sen kivihiilen polttoon perustuneen 1800 -luvun version anti-teesi sillä kirja on omistettu lähes yksinomaan teollisen vallankumouksen parjaamiseen ja demonisoimiseen. Merkittävä osa hänen kirjastaan painottuu filosofisiin kysymyksiin. Avain hänen vallankumoukseensa on maailman-kuvamme muuttaminen materialismista ja kasvuun tähtäävästä ekonomisesta systeemistä ”Harmonian kielioppiin”, joka tuon kirjan mukaan merkitsee kääntymistä uudelleen taikauskoisten myyttien ja pakanallisten jumalien puoleen löytääksemme Harmonian ja tasapainon elämiimme. Mutta osa hänen kirjastaan esittää myös monia käytännön ratkaisuja. Yksi näistä olisi modernin teknologian omaksuminen osana kestävän liiketoiminnan ja ekonomisen systeemin rakentamista.

Hän vertaa teknologista evoluutiota tapaan millä luonto itse ohjasi darvinismin mukaan eliokunnan kehitystä 542 miljoonaa vuotta sitten. Sivulla 244 hän mainitsee nimenomaisesti sen teknologisen tutkimuksen osa-alueen mitä hän suosii kestävien ratkaisujen aikaansaamiseksi:

Mitä haluan tehdä nyt on selittää jotain hieman erilaista, ja tutkia kuinka luonto itse voi olla voimakas inspiraatio kohtaamaan monia konetekniikan ja luonnonvarojen haasteita tulevina vuosikymmeninä. Osa tarinaa on valtavan jännittävä konetekniikan haara, joka on perustunut ratkaisujen valjastamiseen niihin ongelmiin, jotka ovat kehittyneet satojen vuosimiljoonien evoluution aikana. Sitä kutsutaan biomimetiikaksi, mikä tarkoittaa ’elämän imitaatiota’.

Elämä maanpäällä on ollut ratkaisemassa eloonjäämisen monimutkaisia haasteita yli 3,5 miljardin vuoden ajan. Näyttää siltä, että mitä enemmän me ymmärrämme innovaatioita jotka ovat olleet tämän prosessin tulosta, enemmän me ymmärrämme monia ratkaisuja jotka täytyy mobilisoitua kohdataksemme meidän laajenevan väestön tarpeet ilman että tuhoamme luonnollista maailmaa, joka pitää meidän elossa. Ne ovat jo keksitty – ei tiedemiesten taholta laboratorioissa, mutta koettelemusten maailmankausissa, jotka ovat esiintyneet luonnossa.

Siinä kun monia suuria väitteitä on tehty ’bioteknologiassa’, ja kaikista potentiaalisista hyödyistä geenien siirtämisestä yhdeltä lajilta toiselle, suhteellisen vähäistä huomiota on omistettu sille kuinka voimme hyötyä valtavasti jos katsomme tapaa jolla luonto on ratkaissut sen ongelmat ja kohdannut sen energiatarpeet. Tämä on kiehtova aihe ja haluan tarjota vain muutamia monista jännittävistä innovaatioista, jotka ovat tulossa ulos tästä uudesta sekoituksesta fysiikkaa, biologiaa ja konesuunnittelua.

Harmonyn seuraavat sivut käsittelevät lähinnä erilaisia energiataloutta koskevia malleja joita tällä biomimetiikalla voitaisiin ratkaista luodessa kestävää energiateollisuutta. Prinssi Charles suhtautuu siis varauksella – jopa vihamielisesti – bioteknologiaan, mutta ylistää vuolaasti biomimetiikkaa. Pistin Googlen hakukenttään sanan biomimetiikka ja tätä tutkimushaaraa käsittelevä Wikipedian artikkeli oli melko paljastava. Biomimetiikka on synonyymi sanalle bioniikka, joka joidenkin sanakirjojen mukaan muodostuu biologian ja elektroniikan yhdistelmästä. ”Se oli popularisoitu 1970 -luvun USA:n televisiosarjassa Kuuden Miljoonan Dollarin Mies ja Bioninen Nainen, joista molemmat perustuivat Martin Caidinin romaaniin Kyborgi, mikä itsessään oli saanut vaikutteita Steelen työstä [joka ensimmäisenä keksi sanan bioniikka vuonna 1958]. Kaikki esittivät ihmisiä, joille oli annettu superihmisten voimat sähkömekaanisilla implanteilla.” ”Robotiikassa bioniikkaa tai biomimetiikka käytetäään soveltamaan eläinten liikkumistapaa robottien suunnitteluun. BionicKangaroo oli perustettu kenguruiden liikkeisiin ja fysiologiaan.” Artikkelin lopussa Wikipedia summaa:

Toinen, paljon viimeaikaisempi merkitys sanalle bioniikka viittaa organismin yhteenliittämiseen koneeseen. Tämä lähestyminen johtaa hybridi systeemiin, mikä yhdistää biologiset ja konetekniikan osat, mihin voidaan viitata myös kyberneettisenä organismina (kyborgina). Tämän käytännön toteutus oli demonstroitu Kevin Warwickin implantti kokeiluissa, jotka saivat aikaan ultraäänisyötteen hänen oman hermostonsa kautta.

Kun Kevin Warwick ennusti Helsingissä 2006, että meistä kaikista tulee pian ”Kuuden Miljoonan Dollarin Miehiä. Terminaattoreita. Kolmen-, neljänkymmenen vuoden päästä kyborgit hallitsevat ja ihmiset ovat vain alalaji”, hän viittasi tähän samaan biomimetiikan/bioniikan tutkimusalueeseen mitä Prinssi Charles ylistää hänen poliittisessa manifestissaan ratkaisuksi kestäville periaatteilla rakennetun uuden teollisen vallankumouksen synnyttämiseksi. Kun robotiikan koneteknikot suunnittelevat DARPA:lle tulevaisuuden tappajarobotteja, on siinäkin kyse biomimetiikasta. Tämän valossa alamme ehkä ymmärtämään paremmin sitä miksi Prinssi Charles on omalla esimerkillään pyrkinyt edistämään koneen ja ihmisen sulautumista yhteen toteuttaakseen transhumanistisen utopian jumalihmisrodun synnyttämisestä. Ja tämä kaikki juontaa juurensa eugeniikasta ja natsien herrarotu-opeista. Tämä on se saatanallinen ja epäinhimillinen perusta mihin pedon merkki teknologia viime kädessä liittyy.

Johtopäätös

Tässä artikkelissa olen yrittänyt demonstroida sitä, että pedon merkin valmistelu on jo hyvin pitkällä ja lopullinen siirtyminen tähän ei ole enää vuosikymmenien vaan vuosien päässä. Tähän merkkiin siirtyminen toteuttaa samalla monien scifi-elokuvien idean kyborgien noususta. Vaikka joissakin filmeissä tällaiset kyborgit esitetään paljon positiivisemmassa valossa, James Cameronin Terminator-filmeissä (joista hän ohjasi kaksi ensimmäistä osaa), nämä olennot kuvataan täysin epäinhimillisinä ja tunteettomina tappajina. Heidän nousunsa liitetään tuomiopäivään ja post-apokalyptiseen kontekstiin missä ydinsota on tuhonnut suurimman osan ihmiskunnasta. Tieteellisen tutkimuksen edistyessä nyt hurjaa vauhtia robotiikan, kybernetiikan ja keinoälyn saralla, näiden elokuvien tulevaisuusnäkymät eivät ole enää kaukana todellisuudesta. Ei ole esimerkiksi mikää salaisuus, että Facebookin tutkijatiimi on tutkinut jo vuosia keinoälyn mahdollisuuksia ja Facebook itse on jo eräs keinoälyn varhainen muoto kyvyillä, kuten tunnistaa ihmiskasvot 98% tarkkkuudella vaikka ne eivät olisi suorassa kulmassa kameraan päin tai identifioida etsitty henkilö 800 miljoonasta kuvasta alle viidessä sekunnissa.

Tässä artikkelissa demonstroin myös sitä kuinka Englannin kuningashuone ja erityisesti Prinssi Charles on toiminut tämän kehityksen takapiruna jo useita vuosikymmeniä heidän historiallisilla yhteyksillään Natsi-Saksaan ja yrityksillään elvyttää natsien opit ekologian ja transhumanismin alla. Toisin kuin monet luulevat, ekofasismi ja teknofasismi eivät ole toistensa vastakohtia. Ne molemmat vetoavat luontoon ja etenkin darvinismiin heidän ajatustensa perustana. Nämä kaksi fasismin uutta muotoa yhdistyvät myös Prinssi Charlesin maailmankuvassa. Hänen oma henkilökohtainen sitoutuneisuutensa pedon merkin tulemusta edistäneiden teknologioiden mainostamiseen, on jälleen kerran yksi osoitus siitä miksi kristittyen olisi aika pohtia vakavissaan niitä mahdollisuuksia että hän on todellakin Ilmestyskirjan ensimmäinen peto – peto, jonka kuninkaallinen vaakuna esittää samoja eläimiä millä tuota petoa kuvataan Ilm. 13:1-4:ssä, ja peto jonka nimestä saadaan luku 666 (Ilm. 13:18) sekä hepreaksi että englanniksi käyttämällä kreikkalais-heprealaisen gematrian desimaalijärjestelmää (yhdessä kahden tusinan muun seikan kanssa mitkä hän täyttää tätä henkilöä koskevista Raamatun profetioista).

VIIMEISIMPIÄ UUTISOTSIKKOJA LIITTYEN YLÄPUOLISEEN ARTIKKELIIN:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s