PragerU: Onko luomuruoka hintansa väärti?

Sivustooni ensimmäistä kertaa eksyvä saattaa ihmetellä, että mitä tekemistä luomulla on eskatologian kanssa? Olen julkaissut ajoittain artikkeita luomusta ja GMO:sta, koska teollisessa maailmassa muodikkaaksi tullut luomuruoan romantisointi ja tavanomaisen/GMO ruoan demonisointi ihmisen tarveydelle haitallisena ja luontoa rasittavana epäeettisenä kuluttajavalintana, nousee kaikki samasta ideologisesta maaperästä mistä Prinssi Charlesin johtama vihreä liike ammentaa sen ihmisvastaisen maailmankuvansa. Luomun eettisestä tai terveydellisestä paremmuudesta ei ole todellisuudessa tieteellistä näyttöä sillä kyseessä on maaemoa palvova uuspakanallinen uskonto, joka näkee kaiken hyvän ja puhtaan tulevan luonnosta ja kaiken pahan ja turmeltuneen tulevan ihmisestä ja kehittyneestä sivilisaatiosta.

fcceff20697011ed41836ae73de101ad
Koska vihreällä liikkeellä ei ole tieteellisiä perusteita edistämään väitettään GMO:n haitallisuudesta ihmisen terveydelle, se käyttää hyväkseen tämän tyyppisiä propagandajulisteita ihmisten pelotteluun. 

Raamatun mukaan ihminen on syntiinlankeemuksen seurauksena luonnostaan paha, joka häpäisee Luojansa nimen levittämällä turmelusta tällä kauniilla planeetalla. Mutta Raamattu kertoo myös, että syntiinlankeemuksen mukana ei kirottu ainoastaan ihmistä vaan koko luomakunta (1. Moos. 3:17). Joten vaikka Raamattu sanookin Jumalan luomistekojen olleen ”sangen hyvää”, se ei tarkoita sitä että luonto olisi sen nykyisessä tilassa jotain täydellistä mitä kohden meidän tulisi pyrkiä ja elää sopusoinnussa viidakon lakien ehdoilla kaukana ihmisen hallitsemasta kehittyneestä sivilisaatiosta. Vihreä liike hylkää juutalaiskristillisen uskon yhden tärkeimmistä peruspilareista hyökätessään 1. Moos. 1:28:aa vastaan, jonka mukaan ihminen luotiin Jumalan kuvaksi ja luomakunnan kruunuksi jolle annettiin hallintavalta maan ylitse.

Moni kristitty ei ymmärrä tämän raamatunkohdan valtavaa yhteiskunnallista ja historiallista painoarvoa. Se merkitsee käytännössä sitä, että meidän ei tarvitse alistua kirouksen alle langetetun julman ja oikukkaan ”luontoäidin” armoille, vaan meillä on oikeus käyttää päätämme ja luovuuttamme luontoäidin ”kesyttämiseen” ja hallita sen yläpuolella ihmiskunnan intressien parhaaksi. Ilman tätä vallankumouksellista oppia tieteellinen ja teollinen vallankumous ei olisi voinut syntyä läntisessä sivilisaatiossa 1500-1700 -luvuilla. Ihmiskunnan etu ja hyvinvointi tulisi olla kaikkien eettisten valintojemme etusijalla, ei eläimet tai luonto. Vihreässä liikkeessä luonto asetetaan kuitenkin nälkään kuolevan lapsen edelle. Vaikka moni vihreä ei ehkä tunnusta tai ymmärrä tätä kunnolla, tämä filosofia yhdistää jokaista joka kannattaa luomua tai teollisuuden alasajoa ”ilmastonmuutoksen pysäyttämisen” ja luonnon säästämisen nimessä. Jokaisen kristityn tulisi ymmärtää, että vihreän liikkeen päämäärät ja raamatullinen maailmankuva on jyrkässä ristiriidassa keskenään.


Katso myös:


Videossa mainittu Vivienne Westwood, jonka mukaan köyhien joilla ei ole varaa ostaa luomua ”tulisi syödä vähemmän”, on Prinssi Charlesin harras ihailija, joka olisi valmis luovuttamaan koko planeetan hallintavallan hänelle. 


Greenpeacen perustaja kertoo miksi vihreä liike on väärässä GMO:sta. 


Valitse suomenkielinen teksti kohdasta ”asetukset” ja ”tekstitykset”.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s