Keskusteluni Tim Cohenin kanssa GMO:sta

GMO-vastaisuus ei näytä olevan yleistä ainoastaan vihervasemmiston parissa, mutta myös monien kristittyjen sekä uutta maailmanjärjestystä vastustavien oikeistolaisten. Tämä on yksi niitä asioita missä olen eri mieltä monien kanssaveljieni ja kollegoideni kanssa, joihin lukeutuu myös kirjailija Tim Cohen. Keskustelin tästä aiheesta juuri Cohenin kanssa Facebookissa. Suomennan meidän keskustelumme myös blogiini:

Tim Cohen:
Geneettisesti muunnellut organismit (GMO) ovat saatanallinen korvike Jumalan luomalle ruoalle, joten kenenkään ei tulisi yllättyä että ne ovat hyvin tuhoisia terveydellemme, ja muiden olentojen terveydelle ja luonnolle yleisesti. Ne tulisi kieltää ja tuhota globaalisti ja ne tulevat aiheuttamaan peruuttamatonta tuhoa elämälle planeetalla ellei toimiin ryhdytä pian (Odota siten Kristuksen Jeesuksen/Messiaan toimivan niiden tuhoamiseksi globaalisti ja pysyvästi Hänen tulemuksessaan). Jos mitään, tämä artikkeli DRAMAATTISESTI ALIARVIOI GMO:n vaaroja:

http://themostimportantnews.com/…/after-reading-this-articl…


Samuel Tuominen:
Tämä on itseasiassa yksi niistä asioista missä olen eri mieltä kanssasi, Tim. Olen lkirjoittanut moneen kertaan anti-GMO liikkeen epätieteellisistä myyteistä. Oma näkemykseni on, että tämä liike EI ole kristillinen tai raamatullinen (vaikka jotkut saattavat käyttää joitain pseudo-raamatullisia argumentteja kantansa tukemiseen). Sinun tulisi olla tietoinen, Tim, että tänään Prinssi Charles on kaikkein vaikutusvaltaisin GMO teknologian vastustaja ja tämä johtuu hänen radikaalista vihreästä ideologiastaan  (so. Äiti Maan palvonnasta), mikä pyhittää maan kaiken puhtaan, hyvän ja jumalallisen lähteenä (vastakohtana Raamattuun, mikä sanoo että maa kirottiin ihmisen syntiinlankeemuksen mukana) ja tekee laittomaksi tieteen ja tieteellisten innovaatioiden käytön maailman parantamiseen (sillä he vastustavat avoimesti 1. Moos 1:28:tta, mikä sanoo että ihmisten tulisi vallita maata. Prinssi Charles on myös hyökännyt tätä jaetta vastaan hänen esipuheessaan Jonathan Porrittin kirjaan Save the Earth). Useimmat tiedemiehet ja tieteelliset organisaatiot yhtyvät tänään siihen, että GMO ruoka ei ole haitallista terveydelle, mutta ovat hyväksi ympäristölle ja maailman köyhimmille ihmisille (koska se vähentää maailman nälkää). Sama asia pätee niin sanottuun (maatalouden) vihreään vallankumoukseen 60 -luvulla mitä nykypäivän vihreät ja luonnonmukaisen maatalouden kannattajat (kuten Prinssi Charles) niin paljon vihaavat. Monet geneetikot, jotka olivat tämän teknologian takana, ovat myös Raamattuun uskovia kristittyjä, kuten kreationisti tohtori John Sanford. Valitettavasti monet niin kutsutut ”totuudentorvet” uuden maailmanjärjestyksen vastaisessa liikkeessä, ovat omaksuneet  nämä valheet GMO-ruoan vaarallisuudesta. En odota muuttavan sinun mieltäsi, Tim, tässä lyhyessä selityksessä miksi puolustan GMO-teknologiaa, mutta toivon että katsoisit siihen syvemmin etkä perusta mielipidettäsi vain yhteen nettiartikkeliin. Päällimmäinen pointtini on tämä: Ei ole olemassa mitään tiedemiesten salaliittoa GMO-teknologian käyttämiseksi eliitin väestönvähennys agendaan (koska ei ole tieteellistä näyttöä siihen, että GMO-ruoka tosiasiassa tappaisi ihmisiä). Täysin vastakkainen on totta: On todisteita siihen, että malthusilaiset väestönvähentäjät kuten Prinssi Charles (kirjassaan Harmony, Charles kutsuu avoimesti maaiman ihmisväestön vähentämiseen) ovat teollista maataloutta (vihreää vallankumousta) ja GMO-teknologiaa vastaan ja romantisoivat luonnonmukaisen ruoan, koska luonnonmukaisella ruoalla emme voi ruokkia seitsemää miljardia ihmistä, mutta korkeintaan puolet niistä. En aloita tässä väittelyä, mutta haluan vain antaa muutaman linkin sinulle, niin että voit saada kokonaiskuvan ja nähdä myös asian toisen puolen:  
Hei Samuel, meidän tulee sitten olla tästä erimieltä. Tiedän melko paljon GMO:sta ja ne ovat jopa vielä VAARALLISEMPIA monissa tapauksissa kuin ne jotka ovat niitä vastaan usein väittävät. Ne eivät ole vain hyvin tuhoisia villieläinten lajikkeille, mutta joissakin tapauksissa geneettisesti muokatut bakteerit ovat kykeneviä ihmisten ja eläinten DNA:n UUDELLEENKIRJOITTAMISEEN/MUUNTELUUN, jotka syövät niitä, saaden aikaan kauhistuttavia potenttiaalisia tuloksia, mukaanlukien uusia perittäviä geneettisiä sairauksia.  Prinssi Charles sattuu olemaan oikeassa GMO:n vaaroista eikä tämä ole salaliittokysymys. Se on saatanallista peukalida Jumalan luomia geneettisiä koodeja; ihmiseltä puuttuu tieto ja viisaus tehdä se turvallisesti. Lisäksi, Jumalan pojat harjoittivat joukossa geenien paukalointia ennen Nooan tulvaa ja tämä on se mitä kautta maailma (ja muut maailmat planeetat meidän aurinkokunnassamme) saivat dinosaurukset ja monet muut kauhistuttavat olennot, joist vain harvat maanpäällä ovat koskaan tienneet. (Tiedän paljon enemmän kuin lähes kaikki muut tällä alueella ja se tulee selväksi tulevasta Solar Apocalypse sarjastani.) Joten, ihmiskunta täällä tekee alustavia asioita genomeilla, joita Saatana ja muut langenneet enkelit ja ”nefilit” [huom. sana viittaa 1. Moos. 6:4:ssä mainittuihin jättiläisiin, jotka syntyivät Jumalan poikien ja ihmisten tyttärien välisistä liitoista] alkoivat tehdä tuhansia vuosia sitten. Tämä ei kääntynyt heille hyvin ja ei tule kääntymään niille jotka tekevät sitä tänään ihmiskunnan keskuudessa. Jumala tulee, uskon niin, eliminoimaan ei vain GMO:t Messiaan Jeshuan paluussa, mutta ne jotka ovat mukana niiden tuottamisesessa ja jotka kieltäytyvät katumasta sitä. Lopuksi, anna minun sanoa tämä: maan oikeanlainen hoitaminen ja oikea maanviljely menee pitkälle tavanomaisten peltojen tuoton lisäämisessä, ja uudet suolan poisto teknologiat tarjoavat mahdollisuuden tarjota enemmän vettä pelloille (ei geneettistä muokkausta veden kulutuksen vähentämiseen). Emme tarvitse GMO:ta ruokkimaan maailmaa, vain viisaita maatalouslähestymisiä, joihin sisältyy maan antaminen levätä joka seitsemän vuosi, kuten kirjoitukset osoittavat. 

Samuel Tuominen:

OK, kiitos kun jaoit näkemyksesi tästä aiheesta.  Meillä on vain melko erilainen näkökulma tässä kohtaa. Minusta se on tärkeää ymmärtää vihreän liikkeen takana olevaa filosofiaa ja uskontoa ja sen ydinuskomuksia (joista anti-GMO on olennainen osa) joissa he julistavat avointa vihamielisyyttään raamatullista totuutta ja juutalaiskristillistä uskoa vastaan.


Tim Cohen:
Kyllä, pakanuuden saatanallisen luontoon osalta, joka alleviivaa suurinta osaa ”vihreää liikettä”. Siitä olemme samaa mieltä. Mutta koska edeltä kerrottu Antikristus (Prinssi Charles) on jotain tiettyä asiaa vastaan, se ei tarkoita että hän on välttämättä väärässä: meidän tulee ottaa jokainen asia tapauskohtaisesti. 

Samuel Tuominen:

Mutta pointtini oli, että hänen anti-GMI näkemyksensä eivät ole erillinen asia, mutta osa hänen luontoa palvovaa pakanallista uskontoa ja tästä syystä kaikki vihreät ja muut pakanat yhtyvät tässä kohtaa hänen näkemyksiinsä. Jos luonto on pyhä, jos luonto on Jumala itse (panteismi), silloin et voi nähdä ihmistä Jumalan tahdon instrumenttina luonnossa, Jumalan kuvana, joka luotiin eläinten ja maan itsensä yläpuolelle ja joka siten voi käyttää hänen kuninkaallista asemaansa luomakunnan keskellä ”maan hallitsemiseen”, josta tieteellinen tutkimus on olennainen osa. En sano tätä vain omana mielipiteenä, vaan monien akateemisesti hyvien lukeneiden kristittyjen apologeettien mielipiteenä. 

Jälkihuomiot: Tein tässä vain lyhyen yhteenvedon GMO:ta koskevista näkemyksistäni, joihin voit perehtyä paremmin kahdesta kirjastani ja monista blogiartikkeleistani. Syyskuussa 2015 julkaisin aiheeseen liittyen kokonaisen pitkän artikkelin täällä. Tim Cohen näyttää lähestyvän aihetta näkökulmasta missä GMO liitetään teoriaan vedenpaisumusta edeltäneestä ihmigenomen muokkauksesta, jonka seurauksena maanpäällä syntyivät tuohon aikaan kävelleet jättiläiset. Osa Cohenin teorioista kuulostaa lähes siltä kuin ne olisi poimittu suoraan TV-sarjasta  Salaiset kansiot (pidän hyvin outona hänen uskomuksiaan, että dinosaurukset olisivat syntyneet geneettisen mutaation seurauksena ja että aurinkokuntamme muillakin planeetoilla eläisi geneettisen manipuloinnin seurauksena syntyneitä hybridihirviöitä). Mutta jos tämä kaikki jätetään sivuun, niin Cohenin väitteet GMO:n ”äärimmäisestä vaarallisuudesta” luonnolle ja ihmiskunnalle eivät pidä yksinkertaisesti paikkansa tieteellisen yhteisön yksimielisen enemmistön kanssa. Muunlaista johtopäätöstä varten meidän tulisi uskoa, että nämä kaikki tiedemiehet ovat jossain yksimielisessä salaliitossa ja valehtelevat tieten tahtoen peittääkseen ihmisiltä totuuden. Cohen myös väittää, että Jumala tuomitsee nämä tiedemiehet Jeesuksen Kristuksen toisessa tulemuksessa. Miksi Jumala tuomitsee tiedemiehet siitä, että he halusivat löytää ratkaisun esimerkiksi kehitysmaiden yksipuolisesta ruokavaliosta johtuvaan miljoonien lasten sokeutumiseen ja kuolemiin lisäämällä riisiin sokeutumista estävän A-vitamiinin? Cohenin väitteet nousevat salaliittoteorioista eikä vertaisarvioiduista tieteellisistä tutkimuksista. Anti-GMO hysteria johtaa kirjaimellisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten kuolemiin ja tästä syystä on tärkeää osoittaa, ettei raamatullinen kristinusko tue tätä hysteriaa, vaan sen perusajatukset nousevat tieteen vastaisesta luonnonpalvonnasta, joka romantisoi kaikkea ”luonnollista” ihmisperäisen kustannuksella. Näen hyvin valitettavana sen, että Cohen ja monet muut antavat kristinuskolle huonon maineen hyökkäämällä teknologiaa vastaan, joka pelastaa vuosittain miljoonia ihmishenkiä. 


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s