10 kysymystä ateisteille ja agnostikoille

Julkaisin tuon juuri Facebookissa, joten ajattelin jakaa sen tännekin. 

  1. Miten tyhjästä voi syntyä mitään ilman kaikkeuden Luojaa? Taikuri tuo väitetysti jäniksen tyhjästä hatusta, mutta tämäkin edellyttää taikurin ja hatun olemassaoloa.
  2. Miten ilman Jumalaa on voinut syntyä universumi, joka on äärimmäisen hienosäädetty älykkään elämän esiintymiseen siinä?
  3. Miksi eläinten ja ihmisten toimintaa jäljittelevän robotin suunnittelu vaatii äärimmäisen nerokasta insinöörityötä, mutta biologinen elämä on syntynyt ilman suunnittelijaa ja valmistajaa?
  4. Miksi tekoäly vaatii suunnittelijan, mutta biologinen äly ei?
  5. Mistä DNA:ssa oleva informaatio on peräisin? Bill Gates on verrannut DNA:ta tietokoneohjelmaksi, joka on paljon kehittyneempi kuin mikään ihmisen rakentama. Miksi tietokoneohjelmat vaativat ohjelmoijan, mutta DNA ei?
  6. Mistä ihmisen sisällä oleva moraali on peräisin? Mistä tiedämme, että vauvojen raiskaaminen tai holokaustin kaasukammiot ovat esimerkki äärimmäisestä pahasta? Tätä ei voi päätellä luonnontieteellisistä tosiasioista. Natsit perustelivat tekojaan juuri luonnontieteeseen vedoten. 1700 -luvun ateistifilosofi David Hume päätteli, ettei luonnossa vallitsevista tosiasioista voi johtaa moraalisia johtopäätöksiä. Mutta jos sisäsyntyinen uskomme absoluuttisen hyvän ja pahan olemassaoloon ei tule luonnossa havaituista tosiasioista, niin mistä sitten?
  7. Kaikki tunnustetut historioitsijat sanovat, että Jeesus oli todellinen henkilö historiassa, joka väitti olevansa Jumalan Poika, joka ristiinnaulittiin Pontius Pilatuksen aikana, ja jonka seuraajat uskoivat hänen nousseen kuolleista kolmantena päivänä. Miksi Jeesuksen elämän, kuoleman ja ylösnousemuksen todistaneet silminnäkijät uhrasivat elämänsä, perheensä, ystävänsä, omaisuutensa ja antoivat ruumiinsa kidutettavaksi roomalaisten viranomaisten alla, jos heidän uskonsa Jeesuksen ylösnousemukseen perustui valheelle?
  8. Jos heidän uskonsa Jeesuksen kuolleistaheräämiseen perustui hallusinaatioon, niin miksi hänen opetuslastensa lisäksi yli 500 henkilöä todistivat hänen kuoleman jälkeisiä ilmestymisiään (1. Kor. 15:6)?
  9. Kuinka on mahdollista, että Raamatun profeetat näkivät historian ennalta? Raamatussa on useita esimerkkjä hyvin seikkaperäisistä profetioista, jotka kuvaa tulevaa historiaa täsmällisellä tarkkuudella. Ehkä merkittävimmät näistä Danielin kirjassa. Varhaiset kirkkoisät tiesivät Danielin profetioiden perusteella esimerkiksi sen, että Rooman valtakunta tulisi jakaantumaan hajotessaan kymmeneen itsenäiseen kuningaskuntaan. Nykyään tiedetään, että Rooman valtakunta hajosi kymmeneen suurimmalta osin germaaniseen kuningaskuntaan vuonna 476 jKr. – aivan kuin esim. kirkkoisä Hieronymus ennusti Danielin kirjan kommentaaarissaan 70 vuotta aikaisemmin. Kirjoitin tästä ja monista muista esimerkeistä paljon laajemmin kirjassani Joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa – Antikristus paljastettu? (Books on Demand, 2019).
  10. Miten kristinusko on voinut levitä kaikkialle maailmaan 2000 vuotta jatkuneista vainoista huolimatta? Kristityt ovat yhä tänään maailman vainotuin ihmisryhmä. Miksi niin monet ovat valmiita antamaan henkensä ja jopa rakkaimpansa ja suostumaan hirvittäviin kidutuksiin ennemmin kuin kieltäisivät Kristuksen ihmisten edessä? Jos Jeesus on pelkkä Raamatun satuhahmo, niin miksi hänen nimensä herättää niin suurta vihamielisyyttä ja vainoa? Miksi monet näkevät yhä unia ja näkyjä Jeesuksen ilmestymisistä hänen seuraajiaan vainovien ihmisten keskuuteen? Miksi monet ovat todistaneet täydellisestä elämänmuutoksesta käännyttyään Kristuksen seuraajiksi? Miksi Hän saa yhä tänäänkin ihmisiä hylkäämään vihan, koston ja väkivallan tien edistääkseen Rauhan Kuninkaan sanomaa ehdottomasta rakkaudesta ja anteeksiannosta?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s