Lukunäyte seuraavasta (?) kirjastani

Tein aikani tappamiseksi 39-sivuisen luvun, jonka liittäisin mahdollisesti seuraavaan kirjaani (jos sellaista on koskaan tulossakaan). Muita lukuja varten tulisi tehdä paljon lisätutkimusta, mikä vaatii aikaa ja energiaa. Aloitin aiheella, josta olen kirjoittanut jo ennestään, nimittäin geenitekniikasta. Käsittelen siinä hieman samoja ajatuksia, joista kirjoitin jo aiemman kirjani luvussa 10. Olen kertonut blogissani, että haluaisin kirjoittaa teknologia- ja tiedeaiheisen eskatologisen kirjan missä pohtisin ajankohtaisia eettisiä kysymyksiä tekoälystä, transhumanismista, yms. Raamatun pelastusopin ja profetioiden näkökulmasta. Kirjoitin tämän luvun jos se vaikka innostaisi minua jatkamaan työtä kokonaisen kirjan valmistamiseksi. Jostainhan se projekti täytyy panna aina käyntiin. Luvun alaotsikot ovat seuraavat: 1) Katkea Luontoäiti, 2) Norman Borlaug ja vihreä vallankumous, 3) Darvinismin infektio, 4) Darwin, Kelloseppä ja DNA, 5) Geenitekniikan kristityt pioneerit, 6) Jumalan leikkimistä?, 7) Paremmaksi muuttuva maailma?, 8) Ihmisyyden aliarvostus, 9) Panteismi, Prinssi ja geenitekniikka, 10) Miksi Raamattu sallii geenitekniikan?, 11) Hullut tiedemiehet ja eugeniikan paluu. Voit napsauttaa pdf-tiedoston kokonäytölle oikeasta alalaidasta. 

Vaihtoehtoinen linkki pdf-tiedostoon täällä.Huom. Dr. Denis Alexander, molekyyli-immunologia ohjelman puheenjohtaja Cambridgen The Babraham Institutessa, esittää aiheesta raamatullisesti hyvin tervehenkisen artikkelin Genetic engineering: exploring its role in God’s world (kesäkuu 1997). Oma näkökulmani aiheeseen on hyvin samankaltainen tämän kirjoittajan kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s