Apologeetta Ravi Zachariasin muistojumalanpalvelus.

Liitän tännekin tunnetun kristityn apologeetta Ravi Zachariasin muistojumalanpalveluksen. 74 -vuotias Zacharias siirtyi Jeesuksen luokse 19. toukokuuta 2020 menehdyttyään harvinaiseeen syöpään. Miehen vaikutusvallasta kertoo se, että Yhdysvaltain evankelisena kristittynä tunnettu varapresidentti Mike Pence kunnioitti läsnäolollaan Zachariasin muistojumalanpalvelua. Pence kertoi Zachariasin omaisille: ”Raamattu sanoo, Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän’, ja tämä on meidän rukouksemme teille tänä päivänä ja kaikkina edessänne olevina pitkinä päivinä. Eilen presidentti Trump sanoi, että ’tekemällä älyllisen tapauksen kristinuskon puolesta, Ravi Zacharias oli instrumentaalinen auttaessaan miljoonia ihmisiä ympäri maailman tuntemaan Jeesuksen Kristuksen rakkauden ja armon.’ Joten presidenttiperheen ja meidän perheemme, ja kiitollisen kansakuntamme puolesta, Karen ja minä tarjoamme syvimmän sympatiamme teidän perheellenne, ja kaikille niille, joilla oli etuoikeus tuntea tämä hyvä mies, tämä jumalinen mies, tämä mies kaikille aikakausille.”

Zacharias painotti usein sitä kuinka jokainen ihmisyksilö on äärimmäisen arvokas Luojansa edessä – Imago Dei – ja jokaisen elämällä on Jumalan antama tarkoitus ja päämäärä. Zacharias itse yritti itsemurhaa 17 -vuotiaani tuntiessaan elämänsä olevan täysin arvoton ja vailla tarkoitusta ja päämäärää. Mutta Jumala käänsi hänen elämänsä ylösalaisin, kun hän avasi Raamatun ja luki Johannes 14:19:stä, ”Koska minä elän, niin tekin saatte elää.” Hän otti Jeesuksen vastaan Herrakseen ja Vapahtajakseen ja hänen palvelustyönsä ansiosta miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat kuulleet Herramme evankeliumin ja älyllisen puolustuksen kristinuskon sanoman puolesta. Valkoisen Talon uusi lehdistösihteeri Kayleigh McEnany liikuttui myös kyyneliin kertoessaan Zachariasin merkittävästä vaikutuksesta hänen uskonvaellukseensa ja vertasi häntä ”apologetiikan Billy Grahamiin”. Suosittu konservatiivi ortodoksijuutalainen Youtube-persoona Ben Shapiro antoi myös kunniaa Zachariasille Twitter-tilillään: ”Kamala menetys. Ravi ei ollut vain suuri mies – hän oli hyvä mies, mikä on paljon tärkempää ja vaikeampaa.”

Shapiro ei tunne vielä Jeshuaa Israelin messiaana, mutta hän puhuu usein myönteisesti kristinuskon ja lännen juutalaiskristillisen perinnön puolesta. Liitän alle myös Shapiron ja Zachariasin välisen keskustelun Jeesuksesta. Kolmannessa videossa Zacharias todistaa uskostaan homoseksuaalisessa avioliitossa elävälle Dave Rubinille, joka kertoi hänen ystävyytensä kanadalaisen psykologi Jordan Petersonin kanssa johtaneen hänet tiedostamaan ettei hän olisi enää ateisti. Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s