Öljyn hinnan nousu, sähköautojen yleistyminen, uusi energialähde ja Kim Clementin profetia.

En omista itse autoa enkä ole käynyt koskaan edes autokoulua, joten autot eivät ole yleensä ensisijaisia kiinnostuksen kohteitani. Aion kyllä hankkia joskus isona vielä auton, nimittäin lentävän sellaisen. Minua on kiinnostanut aina uusien mullistavien teknologioiden esiintulo ja saattaa olla, että jo muutaman vuoden tai vuosikymmenen sisällä, autokoulua ei tarvitsekaan enää käydä auton hankkimiseen, kun täysin autonomisoidut 5. tason itseohjautuvat autot valtaavat automarkkinat (nykyiset itseohjautuvat autot ovat saavuttaneet autonomiassa vasta 4. tason). Tällöin voisit aamuisin töihin lähtiessesi ottaa mukavan makuuasennon, jatkaa huonosti nukuttuja yöuniasi ja luottaa siihen, että auto itse ohjaa sinut turvallisesti perille säällä kuin säällä. Koska tekoälyn algoritmit on suunniteltu suorittamaan rutiininomaisesti ja uskollisesti vain yhtä sille ohjelmoitua päämäärää, se ei väsy eikä sen keskittyminen herpaannu, kuten saattaa käydä usein ihmisille autoa ajaessa. Reilu viikko sitten julkaisin 40-minuuttisen videon nimeltä Donald Trumpin paluu Valkoiseen Taloon Jumalan ”seitsemien lain” mukaisesti. Tässä videossa lainasin useita jo toteutuneita ja yhä toteutumattomia Trump-profetioita. Pari Kim Clementin profetian kohtaa sai minut tutkimaan myös USA:n automarkkinoita.

Kim Clementillä oli kaksi Trumpin paluuseen liittyvää profetiaa, jotka ovat yhteydessä selvästi toisiinsa. Huhtikuun 4. päivä vuonna 2008, Clement profetoi seuraavaa:

Ja he tulevat sanomaan: ”mutta nyt on toinen presidentti. Kuinka meillä voi olla kaksi presidenttiä?” Epätavallinen asia, eikö vain, sanoo Herran Henki? Miksi se olisi, että eräs kahdella mielellä oleva henkilö seisoo ja kohtaa kansan? Ei, sanovat, ”Meillä on kaksi presidenttiä. Mitä me teemme nyt?” Älä pelkää, sillä Herra sanoi, kuten lupasin ennen, tämä on Minun kansani ja tulen muuttamaan asiat ajan ja hetken mukaan ja kerroin sinulle nyt, että tulen tuomaan julki ja paljastamaan asioita, jotka ovat olleet piilossa, niin että kansani voi siirtyä tähän seuraavaan vaaliin ja seuraavaan vaiheeseen voitolla, kunnialla ja ylistyksellä, sanoo sotajoukkojen Herra. Minä profetoin Amerikka. Minä profetoin Amerikka: Sinä olet valo, suola, ilo. Sinä olet valo, suola, ilo. Julistan tälle kansalle suuren, suuren vaurauden jälleen. Öljyn hinta tulee muuttumaan nopeasti ja kun uusi energianlähde yhtäkkisesti avautuu, ihmiset tulevat sanomaan, ”Voi Luoja, kuinka ihmeessä sivuutimme sen. Se oli niin helppoa.” Oikeaan aikaan ja aika on nyt, sanoo Jumalan Henki.

Toisessa samoihin tapahtumiin liittyvässä profetiassaan Clement kertoi 14. heinäkuuta 2014:

Autoteollisuus tässä maassa tulee nousemaan ja he tuottavat pettymyksen idän odotuksille. Ja he sanovat, ”Mitä heillä on, miksi Amerikka menestyy vielä tänäänkin?”

Uuden energialähteen yhtäkkinen löytyminen ja USA:n autoteollisuuden uusi nousukausi voidaan lukea yhä toteutumattomien Clementin profetioiden joukkoon, jotka tulevat toteen todennäköisesti Trumpin toisella presidenttikaudella. Yhdysvallathan oli automobiilin synnyinmaa, joka hallitsi koko 1900 -luvun autojen massatuotantoa ja globaalia myyntiä. USA:n johtoasema automarkkinoilla jäi kuitenkin Kiinan jalkoihin 2010 -luvun alkaessa. The Guardian uutisoi 8. tammikuuta 2010: ”Kiina on mennyt USA:n ohitse ja tullut suurimmaksi automarkkinaksi maailmassa, kun hallituksen poliittiset aloitteet vauhdittivat kysyntää. Kiina myi enemmän kuin 13,5 miljoonaa autoa viimevuonna, virallinen Xinhua uutistoimisto sanoi tänään, verrattuna 10,4 miljoonaan autoon ja kevyeen rekkaan, jotka myytiin USA:ssa, alin taso 27 vuoteen.” Vuonna 2014, jolloin Clement sai profetiansa, USA myi 16,4 miljoonaa autoa, kun taas Kiina möi 18,4 miljoonaa, kaksi miljoonaa enemmän. 2010 -luvulla USA myi parhaimmillaan 17,5 miljoonaa autoa vuodessa (2016), kun taas Kiina myi parhaimmillaan 24,2 miljoonaa (2017). Pandemiavuonna 2020 kysyntä automarkkinoilla romahti koko maailmassa, mutta Kiina säilytti yhä johtoasemansa 19,3 miljoonalla myydyllä autolla ja USA raahasi perässä 14,6 miljoonalla autolla (USA:n perässä seurasi Japani ja sitten Saksa).

Vaikka USA:n autoteollisuuden nousu on siis yhä toteutumatonta profetiaa, ilmassa on jo monia merkkejä sen toteutumisesta lähitulevaisuudessa. The Bloomberg julkaisi 24. helmikuuta 2016 animoidun videon nimeltä Öljyhuippu -myytti ja sähköauton nousu. Tässä videossa kerrotaan kuinka luonnonsuojelijoiden propagoima fossiilisten polttoaineiden vastainen vanha maailmanlopun skenaario nimeltä ”öljynhuippu” (Peak Oil) ei tullut koskaan toteen (olisikohon nykyiset ilmastoennusteetkin aivan yhtä harhassa?), koska frakkauksen, syvän meren porauksen, ym. menetelmien ansiosta on löydetty paljon enemmän öljylähteitä kuin alunperin maailmassa tiedettiin olevan. Videon kertoja kuitenkin jatkaa: ”Mitä jos öljyn loppumisen sijaan, lopetammekin vain sen ostamisen?” Videon mukaan maailmassa olisi miljardi autoa ja niistä vain yksi promille (0,1% eli miljoona) on sähköautoja. OPEC-maiden tuolloisen (2016) arvion mukaan sähköautojen määrä olisi yhä vuonna 2040 vasta prosentin verran koko maailman liikenteestä.

Tuo prosetin eli noin 10 miljoonan rekisteröidyn sähköauton rajapyykki rikkoutui itseasiassa jo viimevuonna. Videossa puhutaan monien massakäyttöön tulevien uusien keksintöjen muodostamasta S-käyrästä missä niiden myynti nousee ensin hitaasti, mutta sen jälkeen kun ne alkavat vetää tavallista tallaajaa yhä enemmän puoleensa, myynti lähtee jyrkkään nousuun, kunnes se taas tasaantuu jossain vaiheessa. Vuonna 2020 sähköautot olisivat – video ennustaa – ”nopeampia, turvallisempia, halvempia ja mukavampia” kuin polttomoottorilla toimivat autot. Videossa kerrotaan, että johtava sähköautojen valmistaja Tesla uskoi kasvattavan myyntiään vuoden 2015 50 000 myydystä sähköautosta 500 000 autoon vuonna 2020. Tesla itseasiassa täytti nämä odotukset ja myi 499 535 sähköautoa vuonna 2020 – enemmän kuin mikään toinen sähköautojen valmistaja maailmanlaajuisesti. Julkaisin muuten täällä reilu vuosi sitten oman ”fanivideon” Teslan tomitusjohtajasta ja maailman rikkaimpiin ihmisiin lukeutuvasta Elon Muskista liittyen hänen mullistavaan uudelleenkäytettävään rakettiteknologiaansa.

The Bloombergin video jatkaa, että jos Tesla kykenee täyttämään sen kasvuennusteensa ja jos muut autonvalmistajat säilyttävät nykyiset markkinaosuutensa sähköautoille, kasvava globaali kysyntä sähköautoille saisi aikaan öljykriisin jo vuonna 2023, kun öljylle ei olisi enää riittävää kysyntää johtaen lopulta öljyn hinnan romahtamiseen ja biljoonien öljyyn sijoitettujen rahojen menetykseen. En ole ekonomisti, joten en osaa sanoa olisiko tällä sen dramaattisempaa vaikutusta kuin, että OPEC-maat menettäisivät vain heidän tulonlähteensä tai sitten polttomoottoriautojen markkinat siirtyisivät lännestä itään ja kehitysmaihin. Joka tapauksessa videossa ennustetaan, että vuoteen 2040 mennessä jo puolet maailman uusista autoista olisivat sähköautoja. Tämä tarkoittaisi, että seuraavien 20 vuoden aikana, sähköautojen valmistajat kuten Tesla tulisivat hallitsemaan globaaleja automarkkinoita. Tätä ennakoi myös Rob Stumpfin raportti 30. päivältä joulukuuta 2020:

Tesla ei ole tullut vain kaikkein arvokkaimmaksi autonvalmistajaksi maailmassa, mutta myös arvokkaammaksi kuin seuraavat kuusi autonvalmistajaa yhdessä 631.29 miljardin dollarin markkina-arvolla tätä kirjoittaessani. Maailmanlaajuisesti se merkitsee, että Tesla on nyt arvokkaampi kuin Toyota, Volkswagen, Daimler, ja General Motors, plus kiinalaiset BYD ja NIO… Mutta sen todellinen vaade kuuluisuuteen on ollut sen yritys mullistaa autoilu johtamalla kuluttajaystävällistä automatisoitua ajoneuvosegmenttiä. Tesla ei myy tänään itseohjautuvia autoja (itseasiassa kukaan ei vielä), mutta yrittää päästä siihen. Autonvalmistaja julkaisi äskettäin sen täysin itseohjautuvan mallin asiakkaille, jotka ovat valmiita maksamaan 10 000 dollaria enemmän. Mutta jos Tesla menestyisi tässä, Muskin lupaus robotaxeista saattaa tulla toteen… Tammikuussa Tesla otti maailman arvokkaimman amerikkalaisen autonvalmistajan kruunun 86,1 miljardin dollarin markkina-arvolla. Tänään se on kasvanut yli seitsenkertaisesti ja sen arvo ylittää nyt kaikkien USA:n autonvalmistajien yhteisarvon.

Öljyn hinnan nopea kasvu vai lasku?

Clementin aikaisempi profetia öljyn hinnan nopeasta muuttumisesta ja uuden energialähteen yhtäkkisestä avautumisesta liittyy selvästi tähän myöhempään profetiaan USA:n autoteollisuuden noususta. On kuitenkin epäselvää viittaako profetia öljyn hinnan äkkijyrkkään nousuun vai sen äkkijyrkkään laskuun. Öljyn hinnan nopea nousu voisi kiihdyttää sähköautojen myyntiä, kuten Kansainvälinen energiajärjestö IEA on jo ennustanut. Öljyn hinnan äkkijyrkkä lasku olisi taas merkki öljyn kysynnän äkillisestä putoamisesta. Molempaa on nyt ennustettu viimekuusta lähtien, kun öljyn hinta kohosi 77 dollariin tynnyriä kohden (huomio luku 77 edellisen videoni informaation valossa) OPEC-maiden epäonnistuneiden neuvotteluiden tuloksena. Camila Domonoske kertoi raportissaan Öljyn hinta on nyt myllerryksessä. Tässä on 5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä 7. heinäkuuta:

Viimevuonna koronaviruspandemia levisi ympäri maailman, globaali öljyn kysyntä putosi merkillepantavan nopeasti. Ihmiset lopettivat ajamisen ja lentämisen. Markkinat saivat kovan iskun. Joten öljyntuottajat leikkasivat heidän tuotantoaan – mukaan lukien historiallinen leikkaus tuotannossa mailta, jotka tunnetaan kollektiivisesti OPEC+ nimellä, joka sisältää merkittävät öljyntuottajat Saudi-Arabian ja Venäjän. Nyt kysyntä on palaamassa, kun USA, Kiina ja jotkin muut maailman osat avaavat liiketoiminnan uudestaan pandemian vaikutuksen hiipuessa. Työmatkat, lomalennot ja tiematkat ovat kaikki työntämässä kysyntää ylöspäin. USA:ssa ennätysmäärä ihmisiä oli tienpäällä heinäkuun 4. päivän viikonloppuna, AAA:n mukaan.

Yksi iso syy kysynnän-tarjonnan epäsuhtaan on se, että OPEC+ on ottanut hyvin asteittaisen lähestymisen tynnyreiden tuomiseksi takaisin markkinoille. Tämän tarkoituksena on pitää hinnat ylhäällä, lisäten tuloja öljyntuottajamaille. Samalla USA:n tuottajat ovat pumpanneet myös odotettua vähemmän, kun he keskittyvät tekemään rahaa sen sijaan sijoittajille…

OPEC+ jäsenet kokoontuivat yhteen kuukautiseen tapaamiseensa viimekuussa. Lähes jokainen odotti heidän kasvattavan asteittain heidän yhteistä tuotantoon, mutta ei niin paljoa että se saisi aikaan hintojen putoamisen. Tämä olisi palvellut parhaiten ryhmän parhaita etuja ja olisi sopinut siihen mitä kartelli on tehnyt viimeaikoina. Sen sijaan tapaaminen yltyi draamaksi kun Yhdistynyt Arabiemiraattikunta halusi, että se saisi luvan tuottaa enemmän öljyä yksilöllisesti mitä Saudi-Arabia vastusti…  Päiviä kestäneiden neuvotteluiden jälkeen, tapaaminen peruttiin epämääräiseksi ajaksi — ilman sopimusta ja suunnitelmia uudelleentapaamiselle.

OPEC+ draama on luonut kaksi täysin vastakkaista huolenaihetta. Jos kartelli ei saa aikaan uutta sopimusta öljyntuotannon kasvattamiseksi ja jos nykyinen sopimus pysyy voimassa, tämä voi ajaa hinnat ylös — jotkin analyytikot näkevät 90 dollaria öljytynnyriltä mahdollisuutena. Sellainen piikki ei olisi hyväksi monille talouksille maailmanlaajuisesti. Se johtaisi nousuun kaasun hinnoissa ja iskisi moniin sektoreihin, jotka ovat riippuvaisia öljystä, kuten lentoyhtiöihin.

Toisaalta, jos sisäinen valtataistelu saa OPEC+ hylkäämään täydellisesti sen nykyiset tuotantoleikkaukset, tulisi olemaan ilmainen-kaikille, joka saisi aikaan öljyn virtaamisen tonneittain markkinoille. Tämä taas työntäisi hinnat alas – mahdollisesti dramaattisesti – muutaman kuukauden päästä tästä, joka saisi aikaan kaaoksen öljyntuottajille.

Raakaöljyn hinta nousi ja sitten putosi dramaattisesti viimeviikolla. Kaksi lopputulosta ei voisi olla yhtään erilaisempia. Ja epävarmuus siitä kumpi tapahtuu, on luonut mielenkiintoisen muutaman päivän öljymarkkinoille. Globaali raakaöljyn hinta nousi monivuotiseen huippuunsa maanantaina, kun uutiset tulivat ettei tapaamisessa saatu aikaan sopimusta. Sitten se syöksyi alas tiistaina ja keskiviikkona pyyhkäisten viikkojen edestä liikevoittoja.

Nämä talousasiat ovat minulle yleisesti ottaen pelkkää hepreaa, mutta lainasin raporttia vain sen tähden, että se näyttäisi liittyvän Clementin profetiaan öljyn hinnan äkkinäisestä muutoksesta ja uuden energialähteen löytymisestä. Näillä kahdella asialla olisi taas pysyvä, pitkän aikavälin historiallinen vaikutus koko sivilisaatiomme historiaan. Vaikka fossiilisten polttoaineiden vastaisella ilmastohysterialla ajetaankin pääsääntöisesti teollistuneita läntisiä yhteiskuntia alas, niin en ole vastustanut vapaan markkinatalouden säätelemää yhteiskunnan asteittaista siirtymistä kohti puhtaanpaa energiateollisuutta ja joukkoliikennettä. Vastustan sosialismia, fasismia ja suunnitelmataloutta, johon globaali vihreä eliitti pyrkii ilmastohysterian varjolla. Mutta sähköautojen tai itseohjautuvien vastustajat mainitaan historian kirjoissa lopulta samalla sivulla kuin ne, jotka vastustivat polttomoottoriautoja niiden viedessä työt hevoskärryjen kuskeilta.

Videossa mukana mm. Donald Trumpin puhe Davosissa Maailman talousfoorumin 50 -vuotistapaamisessa tammikuussa 2020, jossa hän hyökkäsi suoraan globalisteja ja ekofasistista eliittiä vastaan, jotka pyrkivät hallitsemaan ihmisiä vääräksi todetuilla maailmanlopun skenaarioilla kuten väestönräjähdys, ilmastonmuutos ja öljynhuippu.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s