Kirjani lopulliset kannet ja johdanto suomeksi/My book’s final covers and The Introduction

Lähetin uuden kirjani perjantaina kustantajalleni Books on Demand. Kirjan taittoon liittyvien muutamien hienosääntöjen jälkeen, siinä on nyt 424 sivua ja yli 760 alaviitettä, kun kirjan suomalaisessa versiossa oli vain reilu 400 alaviiitettä ja 354 sivua. Minulla ei ollut mahdollisuutta palkata ketään kielitaitoista kirjan oikolukijaksi, mutta käytin Microsoft Wordin omaa kielentarkistajaa kuin myös Grammarly -nimistä sovellusta kielioppien virheiden siivoamiseen. Jokainen luku on kirjoitettu alusta loppuun uusiksi vaikka lukujen aiheet ovat muutoin lähes identtiset kirjan suomalaisen version kanssa. Myös kirjan taiton eli sisuksen suunnittelun ja kannet suunnittelin ja valmistin itse. Books on Demand on tarvekustanneyhtiö eli kirjoja painetaan aina sen mukaan mitä niistä tehdään tilauksia. Tästä syystä se on hyvin edullinen vaihtoehto uusille kirjailijoille joiden teosten kustantamiseen perinteisemmät kustannusyhtiöt eivät uskalla ottaa taloudellista riskiä. Samalla kirjailija saa myös vapaammat kädet päättää itse kirjansa sisällöstä ja ulkoasusta vaikka työtä on toki paljon enemmän. Esimerkiksi kansien teettäminen ammattilaisilla saattaisi maksaa useita satoja euroja. Alla kirjan kannet ja esipuhe suomeksi ja englanniksi:

Kirjassa on nyt kiiltävät kannet toisin kuin kirjan suomalaisessa versiossa.

Johdanto

Jumala sanoi profeetta Samuelille: ”Älä katso hänen näköänsä… Sillä [Herra ei näe] niinkuin ihminen näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen” (1. Samuel 16:7). Itse en ole profeetta, mutta ehkäpä Jumala kertoi myös tälle Samuelille olla katsomatta hänen ulkonäköään. Tarkoitan Walesin prinssin Charlesin ulkomuotoa. Ollaanpa rehellisiä. Kun pohdimme mahdollisia Antikristus-ehdokkaita, hän ei ole ensimmäinen, joka tulisi mieleemme. Hän on jo 73-vuotias; hän on halveksittu kruununprinssi omassa maassaan, ja vallitseva mielikuva hänestä on se, että hän on joko liian irrelevantti tai liian ikävystyttävä ​​täyttääkseen minkäänlaista profeetallista roolia, saati sitten Antikristuksen roolia. Mutta tämä kirja ei perustu vallitseviin mielikuviin. Sen sijaan perustan johtopäätökseni raamatullisen eskatologian intohimoisten opiskelijoiden pitkään perinteeseen ensimmäisistä kirkkoisistä lähtien. Aion sovittaa yhteen näennäisesti ristiriitaisia ​​raamatullisen eskatologian koulukuntia ja ottaa huomioon monien erinomaisten raamatuntutkijoiden näkemykset menneiltä vuosisadoilta.

Jos haluat spekuloida laittomuuden ihmisen mahdollisella henkilöllisyydellä, tämä kirja ei ole sinua varten, koska en aio spekuloida lainkaan. On myös monia kristittyjä, jotka ajattelevat, ettei se olisi edes mahdollista tunnistaa edeltäilmoitettua laittomuuden ihmistä, koska seurakunnan ylösotto edeltäisi hänen paljastumistaan. Tehdäänpä kaikille selväksi, että olen ahdistuksn aikaa edeltävän tempauksen kannattaja, mutta suositulla väitteellä jonka mukaan seurakunnan ylösoton tulisi edeltää laittomuuden ihmisen paljastamista, ei ole raamatullista perustaa, kuten aion osoittaa kirjani luvussa 2. Sir Isaac Newton ajatteli 1700-luvun alussa, että Antikristuksen henkilöllisyyden tunnistaminen ”ei ole turhaa spekulaatiota eikä välinpitämättömyyden asia, vaan suurimman hetken velvollisuus”. Ja jos on olemassa vankat raamatulliset perusteet tämän miehen mahdolliselle henkilöllisyydelle, niin varmastikin meidän kristittyjen velvollisuus on silloin varoittaa muita – varsinkin ei-uskovia – tästä miehestä, joka Ilmestyskirjan mukaan tulee johdattamaan kaikki hänen seuraajansa helvetin liekkeihin.

Emme voi tehdä Raamatun ennustuksia tyhjäksi. Emme voi estää tätä miestä aiheuttamasta maailmanlaajuista tuhoa. Mutta mitä voimme tehdä, on varoittaa muita hänestä, ennen kuin hän tulisi pettämään, viettelemään ja lumoamaan miljoonat. Jos useammat ihmiset olisivat tienneet etukäteen, millaisina hirviöinä tulevat sukupolvet tulisivat tuntemaan Adolf Hitlerin tai Josif Stalinin, niin ehkäpä useammat olisivat nousseet heidän valtaansa vastaan. Mutta joukkotiedotusvälineiden (”fake news media”, kuten presidentti Trump aivan oikein luonnehti valtamediaa) avulla miljoonia ihmisiä on jo johdettu harhaan eri rintamilla ja ovat nyt valmiita vastaanottamaan tämän ihmiskunnan viimeisen pettäjän.

Reaktio tähän aiheeseen, jota olen tutkinut viimeiset 20 vuotta, on vaihdellut huvittuneisuudesta ja pilkanteosta suoranaiseen raivoon. Jopa joidenkin kristittyjen keskuudessa. Puhun tietysti niistä, jotka eivät ole uhranneet aikaansa voidakseen päästä ajatuksista paremmin perille. Mutta kuten Sananlaskut 18:13 sanoo: ”Kuka vastaa, ennenkuin on kuullut, on se hulluutta ja koituu hänelle häpeäksi.” Kun julkaisin maksullisen Facebook-mainoksen suomalaisesta kirjastani, useimmat mainoksen alle kommentoineista ajattelivat, että olisin joko jonkin sortin trolli (eli ihminen, joka vain pilailee ja keppostelee) tai että sitten olen todella niin pähkähullu kuin miltä näyttää. Yksi kommentoi: ”Nyt on lääkitys pettänyt pahasti. Samuel täytyisi saada äkkiä johonkin hoitoon. Koska hän on keskuudessamme.”

Tämän päivän sosiaalisen median ongelmana on se, että jokainen luulee olevansa jonkin alan asiantuntija, vaikkei olisi koko ikänsä opiskellut tuota aihetta. Ja varsinkin kun on kyse hieman harvinaisemmista näkemyksistä, he hyppäävät heti mukaan esittämään aiheesta mielipiteitään luullen tietävänsä siitä enemmän kuin se, joka on uhrannut koko elämänsä sen tutkimiseen. Mutta tällainen käytös ei ole yhtään vähempää kuin nöyryyden ja kanssaihmisten kunnioituksen puutetta.

Ja minulla on tarpeeksi nöyryyttä tunnustaakseni, että saatan olla myös väärässä kaikissa johtopäätöksissäni. Ei siksi, että olisin epävarma väitteideni paikkansapitävyydestä, vaan koska tiedän, että olen pelkkä ihminen ja jokaisen ihmisen kyky vastaanottaa tietoa tai nähdä minkä tahansa asian kaikki näkökohdat ja puolet on hyvin rajallinen sillä kaikki ihmiset ovat erehtyväisiä. Kreikkalainen filosofi Platon sanoi: ”Tiedän, etten tiedä mitään”. Ehkä tämän asenteen pitäisi olla meissä kaikissa. Sen sijaan monet ajattelevat nykyään: ”Tiedän, että tiedän kaiken”.

Kun olet minun kaltainen henkilö, joka mokasi koulutuksensa ja päätyi riippuvaiseksi valtion toimeentulosta, sinulla ei ole varaa ajatella itsestäsi liikoja. Siksi mottoni on ollut aina: Soli Deo Gloria, Kunnia yksin Jumalalle. Apostoli Paavali sanoi, että ”Jumalan salaisuus” on Kristus, jossa ”kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä” (Kol 2:3). Kun julkaisin Facebook-mainokseni, jotkut kommentoijat tivasivat, että mikä on koulutustasoni. Vastasin vain, että kirjassani ei ole kyse akateemisista meriiteistäni vaan argumenttieni meriitistä. Apostolien teot 4:13-14 sanoo: ”Mutta kun he näkivät Pietarin ja Johanneksen rohkeuden ja havaitsivat heidän olevan koulunkäymättömiä ja oppimattomia miehiä, he ihmettelivät; ja he tunsivat heidät niiksi, jotka olivat olleet Jeesuksen kanssa. Ja nähdessään parannetun miehen seisovan heidän kanssansa he eivät voineet mitään vastaansanoa.” Kuten Paavali sanoi:

Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat…. Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.

1. Kor. 1:20-21, 26-29

Tämän kirjan aihe voi olla myös hulluutta tämän maailman ja sen ”intellektuellien” ja ”viisaiden” silmissä, mutta ”sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään”. Vuonna 2006 minulla oli mahdollisuus opiskella yhden lukukauden suomalaisessa helluntailaistaustaisessa raamattukoulussa. En oppinut siellä paljoakaan, koska nukuin päivisin ja yöni valvoin ystävieni seurassa kuunnellen kummitustarinoita ja muuta jännittävää. Olin tuolloin vasta 17-vuotias. Eräänä hetkenä, kun rukoilimme yhdessä, eräs veli Kristuksessa sanoi minulle äkkiäarvaamatta: ”Katso 1. Timoteus 4:12”. Hän sanoi, että hänellä oli Pyhän Hengen lahja jakaa oikeita Raamatun paikkoja kullekin ihmiselle. Joten menin omaan huoneeseeni, otin Raamattuni ja avasin kyseisen raamatunkohdan. Se sanoi:

Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa. 

Sitten kohta jatkuu jakeissa 13-16:

Lue, kehoita ja opeta ahkerasti, kunnes minä tulen. Älä laiminlyö armolahjaa, joka sinussa on ja joka sinulle annettiin profetian kautta, vanhinten pannessa kätensä sinun päällesi. Harrasta näitä, elä näissä, että edistymisesi olisi kaikkien nähtävissä. Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat.

Nyt, 16 vuotta myöhemmin, kirjoitan englanninkielistä kirjaa eskatologisista opinnoistani joidenkin hyvin vaikeiden elämänvaiheiden jälkeen, jolloin oli lähellä, etten riistänyt omaa henkeäni. Kuten sanonta kuuluu: ”Tutkimattomat ovat Herran tiet”. Jumalan siunausta!


THE INTRODUCTION

God said to prophet Samuel, “Do not look at his appearance… for God does not see as man sees, since man looks at the outward appearance, but the Lord looks at the heart.”[1] I am not a prophet, but maybe God told to this Samuel as well to not look at his appearance. I mean the appearance of Charles, Prince of Wales. Let’s be honest. When we think of potential Antichrist candidates, he is not the first one who would come to our mind. He is already 73 years old; he is a despised crown prince even in his own country, and the popular conception about him is that he is either too irrelevant or too boring to fulfill any sort of prophetic role, let alone the role of the Antichrist. But this book is not based on popular conceptions. Instead, I will base my conclusions on a long tradition of fervent students of biblical eschatology since the earliest Church Fathers. I will harmonize conflicting schools of biblical eschatology and consider the views of many excellent Bible scholars from the past centuries.

If you want to speculate on the possible identity of the Man of Lawlessness, this book is not for you because I am not going to speculate on anything. There are also many Christians who think that it is not even possible to identify the prophesied Man of Lawlessness as the Rapture of Church will come before his revelation. Let’s make it clear to everyone that I am a supporter of a pre-tribulation rapture, but the popular claim that the Rapture of the Church should come before the revelation of the Man of Lawlessness has no biblical basis as I will demonstrate in Chapter 2 of my book. Sir Isaac Newton thought in the early 18th Century that identification of the Antichrist’s personality is “no idle speculation, nor matters of indifference but a duty of the greatest moment.”

And if there are solid biblical arguments for the possible identity of this man, then surely it is our duty as Christians to warn others – especially unbelievers – on that man who according to the Book of Revelation will lead all of those who follow him into the fires of Hell. We cannot undo the biblical prophecies. We cannot stop this man from causing global destruction. But what we can do is to warn others about him before he is able to deceive, seduce and bewitch millions. If more people would have known beforehand what kind of monsters Adolf Hitler or Joseph Stalin were to be known by the future generations, there might have been more those who had revolted against them.

But with the help of mass media (“fake news media” as President Trump correctly called the mainstream media), millions of people have been already deceived on various fronts and they are now ready to receive this final deceiver of mankind. The reaction to this topic, which I have been researching for the last 20 years, has ranged from mockery and amusement to outrage. Even among some Christians. I speak, of course, of those who have not sacrificed their time to get to know my thoughts better. But as Proverbs 18:13 says, ”One who gives an answer before he hears, it is foolishness and shame to him.” When I published paid Facebook ad on my Finnish book, most commentators below the ad thought I am either some kind of troll (i.e., a person who is just playing his pranks) or that I am really as nutty as it seems.

One commented: “Now the medication has failed badly. Samuel should immediately get some treatment. Because he is among us.” A problem with today’s social media is that everyone thinks that they are an expert on something, even if they would have not spent their whole life studying that topic. And especially when it comes to a little more uncommon views, they immediately jump in to present their opinions on the matter thinking that they know about it more than the person who has sacrificed his whole life to study it. But this kind of behavior is nothing less than a lack of humility and a lack of respect for their fellowmen.

And I have enough humility to acknowledge that I may be wrong, after all, with my all conclusions. Not because I would be uncertain about the validity of my arguments, but because I know that I am only a human and every human is very limited in his/her capacity to absorb information, to see all aspects and sides of any matter, and because all humans are fallible. The Greek philosopher Plato said: “I know that I know nothing”. Maybe that attitude should be in all of us. Instead, many of us think nowadays: “I know that I know everything”.

When you are like me, a person who screwed up his education and became dependent on the government’s social assistance, you can’t afford to think too much of yourself. That’s why my motto has been always, Soli Deo Gloria, Glory to God Alone. Apostle Paul said that the “knowledge of God’s mystery” is “Christ Himself, in whom are hidden all the treasures of wisdom and knowledge.”[2] When I published my Facebook ad, some commentators were asking what my education level is. I just answered that my book is not about the merits of my academic level but about the merits of my arguments. Acts 4:13 says: “Now as they observed the confidence of Peter and John and understood that they were uneducated and untrained men, they were amazed, and began to recognize them as having been with Jesus. And seeing the man who had been healed standing with them, they had nothing to say in reply.” As Paul said:

Where is the wise person? Where is the scribe? Where is the debater of this age? Has God not made foolish the wisdom of the world? For since in the wisdom of God, the world through its wisdom did not come to know God, God was pleased through the foolishness of the message preached to save those who believe… For consider your calling, brothers, and sisters, that there were not many wise according to the flesh, not many mighty, not many noble; but God has chosen the foolish things of the world to shame the wise, and God has chosen the weak things of the world to shame the things which are strong, and the insignificant things of the world and the despised God has chosen, the things that are not, so that He may nullify the things that are, so that no human may boast before God.[3]

The topic of this book may be also foolishness in the sight of this world with its “intellectuals” and “wise men”, but God “has chosen the foolish things of the world to shame the wise, and God has chosen the weak things of the world to shame the things which are strong.” In 2006 I had an opportunity to study for one term in a Finnish Pentecostal background Bible school. I did not learn much there as I was keener to spend my all nights with my friends listening to ghost stories and other exciting stuff. I was just 17 years old at that time. At one moment when we were praying, a brother in Christ suddenly said to me, “check out 1 Timothy 4:12”. He said that he had a gift of Spirit to give proper Bible verses for each person. So I went to my own room, took my Bible, and opened that Bible passage. It said:

Let no one look down on your youthfulness, but rather in speech, conduct, love, faith, and purity, show yourself an example of those who believe.

Then it continues in verses 13-15:

Until I come, give your attention to the public reading, to exhortation, and teaching. Do not neglect the spiritual gift within you, which was granted to you through words of prophecy with the laying on of hands by the council of elders. Take pains with these things; be absorbed in them, so that your progress will be evident to all. Pay close attention to yourself and to the teaching; persevere in these things, for as you do this you will save both yourself and those who hear you.

Now, 16 years later I am writing an English book on my eschatological studies after some very difficult time periods when it was close, I didn’t take my own life. As saying goes, “God works in mysterious ways.” May God Bless You!


[1] 1 Samuel 16:7

[2] Colossians 2:2-3

[3] 1 Corinthians 1:20-21, 26-29

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Kirjani lopulliset kannet ja johdanto suomeksi/My book’s final covers and The Introduction

 1. Olen seurannut työskentelyäsi ja iloitsen nöyryydestäsi ja vilpittömyydestäsi.
  Asia on juuri näin, että todellinen viisaus tulee Jumalalta. Jeesushan on itse tämä Viisaus.
  Olen saanut opetuksestasi paljon. Tuota tempausoppia en ymmärrä, eikö se ole harhaksi osottautunutta fundamentalista futurismia?
  Onnittelut uuden kirjasi julkaisusta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Henrikki. Seuraan vain kutsumustani, johon Jumala kutsui minut nuoresta pojasta lähtien. Vaikka olisin kaikissa opetuksissani täysin väärässä (mikä on toki mahdollista niin kuin tuossa esipuheessa jo myönsin), niin ilman tätä kutsumustani en olisi varmaankaan edes elossa. Voipa sanoa saaneen ainakin jotain aikaiseksi, oli se sitten ihmisten silmissä arvokasta tai ei. Viestin loppuosaa en ihan ymmärtänyt. Et ymmärrä tempausoppia kokonaisuudessaan vai jotain tiettyä tulkintaa siitä (pre- mid- tai post-tribulation tempausoppia)?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s