Rasismin darvinistinen alkuperä ja vastaukseni Elon Muskin vihreän ideologian vastaiseen kritiikkiin.

Jaoin juuri Facebookissa tämän Intelligent Design -liikettä edustavan Discovery Science -YouTube kanavan videon. Lisäsin videon yhteyteen myös oman kommenttini: ”Valkoisen ylivallan ja rasismin historia palaa hyvin kiinteästi Charles Darwiniin ja hänen varhaisiin seuraajiinsa. Tätä nykypäivän sekulaari älymystö ei ole vieläkään valmis kohtaamaan ja yrittää harhauttaa huomion omasta syyllisyydestään syyttämällä sen sijaan kristillistä ja evankelista oikeistoa, joka – muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta – oli lähes ainoa, joka seisoi tuohon aikaan ’tieteellistä rasismia’ vastaan, kun se oli hyvin suosittua lännen sekulaareissa, progressiivisissa ja ’tieteellisissä’ piireissä.”

Kommenttini jatkuu alla:

Nykyajan darvinistit ovat pyrkineet irrottamaan tuon eugenistisen ja rasistisen historian ”tieteellisestä maailmankuvastaan”, mutta tämän päivän sekulaarille tieteelliselle älymystölle on tullut suositummaksi eräänlainen antihumanismi missä sen sijaan, että tietyt ihmisrodut nähtäisiin olevan alempiarvoisia ja vailla ihmisoikeuksia, koko ihmislaji nähdään nyt maan syöpäläisenä, jota ei tulisi nähdä juutalaiskristillisen perinteen mukaisesti Maan kruununa ja Jumalan kuvana, vaan yhtenä eläinlajina osana maan ekosysteemin monimuotoisuutta ja lajina, jolla ei ole sen suurempaa arvoa kuin madoilla, toukilla ja etanoilla.

Tämä ajatus on tietysti syväekologisen liikkeen takana, mutta se on myös jyrkän naturalistisen darvinismin looginen johtopäätös. Jos hylkäämme täysin juutalaiskristillisen teistisen maailmankuvan naturalistisen ateistismin tai panteismin hyväksi, niin mihin meidän tulisi perustaa esimerkiksi ajatus loukkaamattomista ihmisoikeuksista tai juutalaiskristillisestä etiikasta, joka kehottaa pitämään huolta ihmiskunnan heikoimmista ja pienimmistä? Nämä loukkaamattomat ihmisoikeudet on jo riisuttu miljoonilta syntymättömiltä lapsilta feminismin ja naisten oikeuksien nimissä. Siitä, että ei ole pitkä matka siihen, että ne riisuttaisiin myös syntyneiltä ihmisiltä ja ei-toivotuilta ihmisryhmiltä ellemme palaa takaisin Raamatun luomiskertomukseen siitä, että ”alussa Jumala loi heidät mieheksi ja naiseksi”, ”teki heidät omaksi kuvakseen”, ja antoi käskyn ”lisääntyä ja täyttää ja tehdä se itsellemme alamaiseksi.”

Nykyinen gender-aatteen mukainen ja ”ympäristötietoinen” sekulaari dogmi hylkää jokaisen alueen tästä Raamatullisesta maailmankatsomuksesta. Mies ja nainen eivät ole enää biologisia tosiasioita vaan ”sosiaalisia konstruktioita”. Ihmisten lisääntyminen uhkaa planeetan olemassaoloa. Ihminen ei ole Jumalan kuva ja luomakunnan kruunu vaan yksi eläinlaji muiden joukossa eikä sen arvokkaampi tai tärkeämpi kuin muutkaan lajit. Toisen ihmisen hengen riistäminen ei ole siten sen suurempi rikos kuin hyttysen tappaminen. Ihmisen ei tule hallita luontoa koska luonnon hallitseminen on nähtävästi syy meidän ekologisiin ongelmiimme. Samaa Hitler opetti Mein Kampfissa.

Vastasin myös Twitterissä itse Elon Muskille vaikka onkin todennäköistä, että tviittini hänelle ovat jääneet huomaamatta. Musk tviittasi 6. kesäkuuta:

Tajusin mitä minulla on yhteistä luonnonsuojelijoiden kanssa, mutta miksi he ovat myös niin ärsyttävän väärässä: He ovat sen suojelijoita mikä on olemassa, kun heidän tulisi olla meidän potentiaalimme suojelijoita ajan kuluessa, kosmisen lahjoituksemme. (ystävältä)

Tämä on hyvin sanottu. Sama virheellinen logiikka pätee nimittäin myös liikaväestömyytin takana (osa vihreän liikkeen maailmankatsomusta) mitä Musk on myös kritisoinut. Kun Jumala loi ihmisen ja asetti hänet Edenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan maata, Hän ei sanonut: ”Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi (1. Moos. 1:28)… mutta muistakaa, että viljelysmaata, Paratiisin puita ja muita luonnonvaroja on vain rajallinen määrä. Lisääntykää siis maan kantokyvyn mukaisesti, että kaikille riittäisi tasavertaisesti syötävää.” Kun Jumala sanoi luoneen ihmisen omaksi kuvakseen, tämä tarkoittaa että ihmisellä on sama potentiaali luoda, keksiä, löytää, innovoida ja päihittää ongelmia ja haasteita kuin Kaikkeuden Luojalla itsellään. Meidän mielemme ja luonteemme vain heijastaa Jumalan moninverroin suurempaa olemusta vaikka syntiinlankeemus, perisynti, ja eromme Jumalasta pimentääkin tuon alkuperäisen Jumalan kuvan meissä, joksi Hän muovasi sinut ja minut.

Mutta jos Jumala olisi luonut ihmisestä luomakunnan muiden eläinten kaltaisen, Hän olisi luonut meidät vain lisääntymään ja nauttimaan Maan jo olemassaolevista luonnonvaroista. Metsän eläimet tai taivaan linnut eivät mieti miten he voisivat valjastaa tuulen tai auringon lämmön energiaksi sähköntuotantoon tai miten he voisivat halkaista tai yhdistää atomeja ydinvoiman tuottamiseksi. Eläimet eivät tähyile tähtitaivaalle ja mieti miten ne voisivat lähettää astronauttiaasin Marsiin. Ihmiskunta itse tuottaa näitä aaseja, jotka haluavat lähteä sellaiselle matkalle. Mutta vaikka Marsiin havittelevat ihmiset saattavatkin olla aaseja, juuri tämä ihmisen synnynnäinen pyrkimys valloittaa uusia rajaseutuja, lisätä tietoaan ja päihittää mahdottomiltakin tuntuvia ongelmia ja tavotteita, on ollut se joka on ajanut kautta historian sivilisaatiota ja kehitystä eteenpäin. Lainasin englanninkielisessä kirjassani presidentti John F. Kennedyn sanoja vuodelta 1962:

Mutta miksi, jotkut sanovat, meidän pitäisi pyrkiä kuuhun? Miksi valita tämä päämääräksemme? Ja yhtä hyvin he voisivat kysyä miksi kiivetä korkeimmalle vuorelle? Miksi, 35 vuotta sitten, lentää Atlantin valtameren yli? Miksi Rice pelaa Texasia vastaan? Päätämme mennä kuuhun. Päätämme mennä kuuhun tällä vuosikymmenellä ja tehdä muita asioita, ei siksi että se olisi helppoa, vaan siksi että se on vaikeaa.”

Kun Jumala antoi Adamille tehtäväksi nimittää kaikki maan eläinlajit (1. Moos. 2:19), hän luultavasti nurisi Luojalle, ”Et ole tosissasi, niitähän on miljoonia!” Mutta Jumala ei kutsunut ihmistä tekemään helppoja asioita vaan vaikeita ja työläitä. Jumala ei luonut meille vain valmista maailmaa, jonka hedelmistä me voisimme nauttia loputtomiin. Jumala ei luonut ihmistä vain laiskottelemaan ja kuluttamaan maan olemassaolevia luonnonvaroja. Hän loi meidät maan kanssahallitsijoiksi hallitsemaan sitä vastuullisesti ja pitämään huolta maan heikoimmista ja pienimmistä. Ympäristöliikkeen perustavanlaatuinen harha on siinä, että se näkee ihmisen vain maan olemassaolevien luonnonvarojen kuluttajana, ei niiden viljelijänä kuten Raamattu opettaa.

Ihminen itse ei sinänsä kykene luomaan mitään tyhjästä kuten Jumala (tai tavallaan kyllä kykenee jos esim kirjan kirjoittamista voi pitää luomista tyhjästä), mutta Jumala lahjoitti ihmiselle kyvyn ja potentiaalin ottaa Hänen luomistöistään oppia valjastaakseen maan luonnonvarat itsensä ja koko luomakunnan hyödyksi ja Jumalan kunniaksi. Ilman ihmistä ei olisi maanviljelyä. Ilman ihmistä kukaan tietäisi miten louhia maan mineraaleja tai miten porata öljyä maasta ja käyttää sitä energian tuotantoon. Ihminen on myös se joka panee erämaan viheriöimään. Tästä syystä 1. Moos. 2:4-7 sanoo:

Tämä on kertomus taivaan ja maan synnystä, kun ne luotiin. Siihen aikaan kun Herra Jumala teki maan ja taivaan, ei ollut vielä yhtään kedon pensasta maan päällä, eikä vielä kasvanut mitään ruohoa kedolla, koska Herra Jumala ei vielä ollut antanut sataa maan päälle eikä ollut ihmistä maata viljelemässä, vaan sumu nousi maasta ja kasteli koko maan pinnan. Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

Koko luonnonsuojeluliikkeen takana oleva ajatus rajallisista luonnonvaroista, joita meidän tulisi säästää ja varjella, perustuu nimittäin siihen että luonto on sen nykyisessä muodossaan maksimaalinen, että luonnonvarat olisivat jokin muuttuman kiinteä määre, jotka ehtyvät sitä mukaa mitä enemmän ihmisiä on maanpäällä (ainakin tämä käsitys on ihmisvastaisen ympäristöliikkeen runkona). Tämä jättää huomioimatta täysin sen, että ihminen itse on se joka löytää ja valjastaa maan luonnonvarat ja maksimoi niiden hyödyn omalla innovointikyvyllään. Tässä oli siis pidempi versio siitä mitä kommentoin Elon Muskille Twitterissä:

@elonmusk Tästä syystä he vihaavat myös lännen juutalaiskristillistä perintöä ja 1. Moos. 1:27-29:ää. Ja tämä on yhteydessä tähän toiseen malthusilaiseen liikaväestömyyttiin, jota olet myös oikein kritisoinut. Liian monta ihmistä = luonto on tärkempi kuin ihminen hänen innovatiivisilla aivoillaan ja taidoillaan.

Toisessa tviitissään samalta päivältä Musk kommentoi myös seuraavaa:

Maa voi ylläpitää moninverroin sen nykyistä määrää enemmän ihmisiä ja ekosysteemi olisi kunnossa. Meillä ei ole todellakaan ”liian monta ihmistä”.

Vastasin myös tuohon tviittiin seuraavasti:

Kerro tuo Britannian kuningattaren esikoille. Tässä on suora lainaus häneltä: ”Emme voi saada aikaan ekologista tasapainoa ellemme käsittele vakavasti kuinka tasapainottaa ja jopa vähentää maailman ihmisväestöä.” (Harmony, s. 289) Hän ajaa myös ESG salajuonta USA:ssa:

Linkitin Muskille vielä Expressin toukokuisen artikkelin tähän ESG-asiaan liittyen, jota Musk on myös kritisoinut äänekkäästi Twitterissä kutsuen sitä jopa ”paholaisen inkarnaatioksi”. Kirjoitin siitä äskettäin täällä.

Kesäkuun 5. päivä Musk tviittasi myös seuraavaa:

Jotkut vihaavat ihmiskuntaa, mutta itse rakastan sitä niin paljon.

Tämä ei ollut sarkastinen kommentti sillä Musk on tunnustanut aiemminkin rakkautensa ihmiskuntaa kohtaan. Tällaisilla kommenteilla hän kai kritisoi epäsuorasti ihmiskuntaa vihaavia antihumanisteja. Vastasin myös tähän tviittiin:

”Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus… Siinä on rakkaus – ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” – 1 Joh. 4:8, 10 Jumalan siunausta ja johdatusta sinulle @elonmusk

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Rasismin darvinistinen alkuperä ja vastaukseni Elon Muskin vihreän ideologian vastaiseen kritiikkiin.

  1. Kiitos Samuel mahtavan hienosta kirjoituksesta. Jumala on antanut sinulle paljon hengellistä viisautta,jota et ole pitänyt vakan alla. Tällaisten kirjoitusten soisi leviävän suuren yleisön tietoisuuteen kaikenlaisen hömpän sijasta,jota lehdet on pullollaan. Ihmisten terve ajattelukyky on tapettu kaikella propagandalla, jota kohdistetaan jumalallista järjestystä ja Raamatullista ajattelua vastaan. Pidä rohkeasti yllä saamaasi viisautta jatkamalla tämänkaltaista kirjoittelua. Oma isäsi.

    Liked by 1 henkilö

  2. Kiitos isä. Toivon mukaan Musk näki vastaukseni, mutta niitä oli niin monia että hukkui varmaan muiden sekaan. Suuri osa muista vastauksista oli kyllä täyttä roskaa kuten Twitterissä yleensä nuo vastaukset on.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s