2 vastausta artikkeliin “Kirjailija, eskatologi ja blogisti Samuel Tuomisen haastattelu

 1. Kiitos haastattelusta! Mieleeni on noussut kysymys, oletko löytänyt muita henkilöitä mahdolliseen antikristukseen, joka täyttää raamatullisia kriteereitä?

  Liked by 1 henkilö

  1. Olen identifioinut kirjassani monia muitakin historiallisia hahmoja tai instituutioita antikristuksen virkaan Charlesin ohella. Tarkoitan sitä, että uskon Charlesin olevan tuo viimeinen Antikristus, mutta raamatullisesti Sanaa Antikristus käytetään viittamaan myös lukuisiin hänen
   historiallisiin esikuviinsa.

   Osa näistä historiallisista antikristuksista täyttää kyllä raamatulliset kriteerit hänestä, mutta yleensä jokin historiallinen Antikristus täyttää vain yhden profetian hänestä kun taas tuon lopullisen tulisi sopia saman aikaisesti kaikkiin hänestä annettuihin lukuisiin kuvauksiin ja luonnehdintoihin Vanhassa sekä Uudessa Testamentissa.

   Olen lainannut kirjassani mm. Arthur W. Pinkin sadanvuoden takaista klassikkoteosta aiheesta, joten olen melko hyvin perillä useista tätä henkilöä koskevista Raamatun kriteereistä ja profetioista. Ongelma nimittäin monilla muilla ns. kandidaateilla on se, että joko heidän persoonaansa ei sovelleta näiden profetioiden lukuisiin kuvauksiin kovinkaan kirjaimellisesti tai sitten ne tuppaavat keskittymään vain johonkin yhteen profetioissa annettuun kriteeriin tästä miehestä.

   Niinpä profetiantulkinta jakautuu erilaisiin keskenään riiteleviin koulukuntiin missä yksi ryhmä painottaa Antikristuksen juutalaista alkuperää, toinen ryhmä painottaa hänen eurooppalaista tai roomalaista alkuperää, yksi hänen kreikkalaista tai saksalaista alkuperää ja yksi taas hänen syyrialaista alkuperäänsä.

   Mikä tekee omasta kandidaatistani poikkeuksellisen on juuri se kuinka Olen demonstroinut Charlesin kyvyn täyttää kaikki nämä eri Raamatun näennäisesti ristiriitaiset kriteerit hänestä, mukaan lukien yllämainitut kriteerit hänen kansallisesta alkuperästään.

   Joten toki voimme löytää aina henkilöitä, joka voisi täyttää ehkä yhden tai kaksi profetian kriteeriä hänestä, mutta Charlesissa olen demonstroinut täyttyvän ainakin kaksi tusinaa profetiaa tästä henkilöstä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s