Videosuositus: Panorama: Hyvä vai paha geenimuuntelu?

Ajattelin jakaa täällä Ylen tämän päiväisen kasvien geenimuuntelua käsitelleen dokumentin. Tässä ajassa jossa GMO vastaisia kirjoituksia ja TV dokumentteja esiintyy tuon tuostakin, ihmisten olisi hyvä perehtyä myös vastakkaiseen näkökantaan, mikä puolustaa GMO:n hyödyntämistä maanviljelyssä. Dokumentissa haastatellaan mm. GMO:n entisiä vastustajia, jotka ovat tänään loikkareita ja siirtyneet nyt tämän teknologian puolustajiksi. Vaikka aihe ei nyt liitykään suoraan eskatologiaan, tässä asiassa on kyse siitä luontoa romantisoivasta ideologiasta mitä Prinssi Charles tukee ja ajaa eteenpäin. Anti-GMO liikkeen vaarat esimerkiksi nälästä kärsivän köyhän maailman hyvinvoinnille on syytä nähdä, ettemme menisi harhaan ja tukisi jotain sellaista millä ajetaan lopulta hyvin anti-humanistisia päämääriä. Olen kirjoittanut tästä aiheesta jo syyskuussa artikkelissani Miksi puolustan geenimuunneltua kasvinjalostusta ja miksi sinunkin tulisi? 

Olen tähdentänyt sitä, että tämä kysymys koskee kahden hengellisen aatteen välistä taistelua ja tässä kristittyjen ei tulisi asettua juutalaiskristillisen uskon vihollisten leiriin. Olin kuuntelemassa äsken lääkäri Pekka Reinikaista Tampereella ja ostin hänen kreationismia puolustavan dokumentin nimeltä Evoluution Akilleen Kantapäät. On syytä mainita, että tuossa dokumentissa haastatellaan yhtä tämän päivän merkittävintä kreationistia Tohtori John Sanfordia, joka oli GMO:n massaviljelyn mahdollistaneen geenipyssy teknologian keksijä. Tohtori Sanford ei pidä GMO teknologiaa kristillisen maailmankuvansa vastaisena vaan siunauksena ihmiskunnalle. Ylen dokumentti näkyy areenassa vain 14 päivän ajan, joten se kannattaa käydä katsomassa heti. Linkki ohjelmaan löytyy täältä. Katso myös:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s