Alex Jonesin erikoisraportti: Kuinka Clintonit ovat vastuussa maailman ydinsodan partaalle vieneistä Pohjois-Korean ohjuskokeista?

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoitti huhtikuussa, että ellei Korean kriisiin löydy pian diplomaattista ratkaisua, tilanne saattaa johtaa ”suureen konfliktiin”. Kirjoitin huhtikuussa kuinka Trumpin määräämät ohjusiskut al-Assadin Syyriaa vastaan oli todennäköisesti strateginen viesti Kiinalle ja Pohjois-Korealle, joka on Syyrian ja Iranin pitkäaikainen liittolainen ja osa George W. Bushin hallinnon nimeämää ”pahan akselia”. Ilmaiskut Syyriaan vastaan tapahtui juuri samalla hetkellä, kun Kiinan presidentti Xi oli valtionvierailulla USA:ssa Trumpin huvilassa Mar-a-Lagossa, Floridassa. Kiinalla on Pohjois-Koreasta suuri taloudellinen vaikutusvalta ja siksi Trump antoi iskullaan Syyriaa vastaan viestin Kiinan kommunistiselle johdolle, että ellei se ala painostaa sen korealaista ”pikkuveljeään” käyttäytymään kunnolla, USA ei epäröisi turvautua sotilaalliseen voimaan suojellakseen itseään ja liittolaisiaan Etelä-Koreaa ja Japania Kim-Jong Unin agressiolta.

north-korea-trump-ben-garrison_1_orig
Ben Garrisonin piirros ydinraketeilla leikkivästä Pohjois-Korean ongelmalapsesta.

Kiina ei toivo Pohjois-Korean kommunistisen hallinnon kaatumista, koska tämä johtaisi USA:n sotavoimat sen koillisrajalle. Kiina pelkää myös mahdollisesta konfliktista seuraavaa korealaisten pakolaistulvaa Kiinaan ja ydinsäteilyä mikäli Kim Jong-un päättää laukaista ydinohjuksen Etelä-Koreaan tai Japaniin. Mutta ennen kuin kukaan alkaa syyttää Trumpia tilanteen kärjistymisestä, on muistettava että Kim Jong-unin sapelinkalistelu alkoi jo Obaman kaudella. Clintonien rikollisperhe on myös suorassa vastuussa Pohjois-Korean ydinkokeista sillä Bill Clintonin 90-luvulla tekemä sopimus Kiinan ja Pohjois-Korean kanssa tasoitti tien mannertenvälisille ICBM-ydinohjuksilla varustetun Pohjois-Korean synnylle. On arveltu, että Pohjois-Korea kykenisi iskemään Amerikan suurkaupunkeihin Trumpin ensimmäisen kauden loppuun mennessä tai jo parin kuukauden sisällä. Trump tekee siis todennäköisesti jonkin suuren liikkeen Pohjois-Korean suhteen ennen vuoden 2020 vaaleja mikäli tilanteeseen ei löydy enää rauhanomaista ratkaisua. Toisen maailmansodan Akselivaltoihin kuulunut Japanin diktaattori Tōjō Hideki ennusti viimeisissä sanoissaan jo vuonna 1948, että kolmas maailmansota käytäisiin USA:n ja Venäjän välillä ja yksi laukaisevia tekijä tähän olisi jaetun Korean niemimaan luomat jännitteet idän ja lännen välille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s