Ydinsota väistämätön jos Kim Jong-un tekee ennaltaehkäisevän iskun USA:n Tyynenmeren Guamin-tukikohtaan elokuun puolivälissä!!!

BBC:n mukaan Pohjois-Korea on uhannut iskeä ennaltaehkäisevästi Yhdysvaltojen Guamin sotilastukikohtaan Tyynellämerellä elokuun puoliväliin mennessä. Yhdysvallat on jo varoittanut, että mikä tahansa Kim Jong-unin provokaatio tulisi merkitsemään Pohjois-Korean stalinistisen diktatuurin loppua. Presidentti Trump vahvisti tänään Twitterissä, että sotilaallinen vaihtoehto Pohjois-Koreaa vastaan on ”lukittu ja ladattu” mikäli Kim Jong-un toimii harkitsemattomasti ja tekee ensimmäisen iskun. Viimeisimpien onnistuneiden ohjuskokeiden perusteella asiantuntijat sanovat, että Pohjois-Korea kykenisi iskemään pitkän kantaman ballistisilla ydinohjuksilla jo Yhdysvaltain mannermaata vastaan jopa New Yorkiin asti. Vaikka Yhdysvaltain puolustusvoimat kykenisikin sitten ampumaan nämä alas torjuntaohjuksillaan, Pohjois-Korea ehtisi saada aikaan valtavaa tuhoa Yhdysvaltojen liittolaisia, kuten Etelä-Koreaa tai Japania vastaan. Tämä on ensimmäinen kerta historiassa sitten toisen maailmansodan jolloin voimme nähdä ydinasetta käytettävän suurta kaupunkia kuten Soulia tai Pjongjangia vastaan. Jopa ydinisku Yhdysvaltoja vastaan on mahdollinen mikäli Kim Jong-un ei ota kuuleviin korviinsa Trumpin varoituksia. 

2016_45_trump_medium
Trump-Ilmestyskirja: Vasemmistolaisen New Statesman -lehden kansikuva Trumpin voiton vaalipäivän viikolla voi osoittautua pian hyvin profeetalliseksi.

Britannian suurimmat lehdet The Sun ja Metro ovat varoittaneet, että Harmageddon on väistämätön mikäli Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välille puhkeaa sotilaallinen konflikti ja antaneet jo ohjeita miten toimia ydiniskun varalta. Suomennan tähän tekstin minkä kirjoitin Uudessa-Seelannissa asuvalle Jack-veljelleni koskien Pohjois-Korean kärjistyvää tilannetta. Hän lähetti minulla videon Bill Clintonin hallinnon ulkoministeri Madeleine Albrightin lausunnosta 60-minuuttia ohjelmassa missä häneltä kysyttiin oliko USA:n asettamat sanktiot Saddam Husseinin hallintoa vastaan, mikä aiheutti puolen miljoonan irakilaislapsen kuoleman, ”hintansa arvoinen”, mihin Albright vastasi myönteisesti. Jack kysyi ”toistuuko tämä kuoleman filosofia pian Pohjois-Korean kohdalla”. Seuraavassa vastaukseni:

Näin tämän kylmäverisen vastauksen Infowars -uutissivulla viime vuonna . Madeline Albright sanoi myös, että ”Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät tukeneet Hillary Clintonia” viimevuoden presidentinvaaleissa. Kuitenkin, en usko että on oikein verrata Pohjois-Koreaa Irakiin. Irak ei ollut suora uhka USA:lle tai lännelle 90 -luvulla ja 2000 -luvun alussa koska se ei omistanut ydinaseita toisin kuin Bushin hallinto valehteli. Yksi syy miksi Pohjois-Korea alkoi rakentaa sen omaa ydinohjelmaansa oli siinä, että se ei halunnut mennä samaa polkua Saddam Husseinin ja Muammar Gaddafin kanssa. Niillä kansoilla jotka omistavat ydinaseita on suunnaton (sotilaallinen) ylivalta niihin kansoihin nähden, jotka eivät omista niitä. Kim Jong-un siis ajattelee, että Pohjois-Korea voi selviytyä ainoastaan mikäli he omistavat pitkän kantaman ydinohjuksia, mitkä voivat saavuttaa USA:n mannermaan (ja ne voivat jo iskeä USA:n suurkaupunkeihin, kuten New Yorkiin ja Los Angelesiin). En usko, että jäljellä olisi enää mitään hyviä vaihtoehtoja. Kim Jong-un ”harkitsee vakavasti ennaltaehkäisevää ydiniskua Guamiin”. 

Presidentti Trump vastasi, että hänen ’tuli ja raivo’ lausuntonsa Pohjois-Koreaa vastaan ei ollut ehkä tarpeeksi kova. Luulen, että Presidentti Trump käyttää hänen aggressiivista retoriikkaansa pelotteena vetääkseen ”punaisen viivan” Kim Jong-unille, ettei hän sallisi enää yhtään Pohjois-Korean uhittelua USA:ta tai sen liittolaisia vastaan. Mutta vaikea sanoa onko sen vain pahentanut tilannetta. Pitäisikö presidentin retoriikan olla militaristisempaa vai diplomaattisempaa, kun suuri vihamielisyys vallitsee kahden kansakunnan välissä? Luulen, että tämä kysymys on jakanut vasemmistoa ja oikeistoa hyvin hyvin kauan aikaa. Vasemmisto ajattelee, että diplomatia on ainoa keino minkä kautta maailmassa voidaan säilyttää rauha, kun taas oikeisto ajattelee että vain vahva sotilaallinen pelote voi pitää maailman turvassa. Kylmän sodan aikana ne eivät olleet rauhan aktivistit jotka estivät Harmageddonin USA:n ja Neuvostoliiton välillä, mutta molemminpuolisesti varman tuhon -oppi eli ns. MAD -oppi.

Kun taas toisessa maailmasodassa se ollut diplomatia ja Akselivaltojen tyynnyttely, mikä ehkäisi sodan vaan joka aiheutti sen. Se on nyt vallitseva konsensus useimpien historioitsijoiden kesken, että tämä (Britannian pääministeri) Chamberlainin tyynnyttely politiikka Natsi-Saksaa kohtaan itseasiassa antoi alkusysäyksen toiseen maailmansotaan. Samalla tavoin on väitelty, että Jimmy Carterin heikko ja lammasmainen ulkopolitikka sai aikaan Iranin Islamilaisen tasavallan  nousun. Joten se on sama tänään roistovaltioiden kuten Iranin ja Pohjois-Korean kanssa. Obaman, Bushin ja Clintonin hallinnon ”strateginen kärsivällisyys” ei toiminut kovin hyvin. USA antoi heille ruoka-apua ja Clinton antoi heille jopa ydinreaktorit siinä uskossa, että he olisivat kilttejä USA:lle ja lakkauttaisivat heidän ydinohjelmansa. Mutta jos luotat sokeasti roistovaltioihin kuten Pohjois-Koreaan, tämä on se mitä saat vastineeksi. Se on sama ansa mihin Neville Chamberlain putosi, kun hän luotti Hitlerin sanoihin ja sanoi kuuluisasti, että Münchenin sopimus oli ”Rauha meidän ajallemme”. Tiedän ettet ole Presidentti Trumpin fani, mutta katso tämä video vudelta 1999 missä hän jo varoitti Pohjois-Korean vaarasta maailmalle mikäli uhkaa ei hoidettaisi ajoissa.

PS. En yritä puolustaa Presidentti Trumpin ulkopolitiikkaa, mutta panna vain hieman historiallista perspektiiviä tähän kauheaan tilanteeseen. En todellakaan tiedä mihin se tulee johtamaan. Se on liian kauheaa edes ajatella.

Samuel

Seuraavat videot ovat katsomisen arvoisia mikäli uskot tämän tilanteen olevan Trumpin politiikan tai retoriikan syytä. 
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s