Donald Trumpin ensimmäinen puhe YK:n yleiskokouksessa: ”Ellei monet vanhurskaat kohtaa muutamia pahoja, silloin paha menestyy. Kun oikeamieliset ihmiset ja kansakunnat tulevat sivustakatsojiksi historiaan, tuhon voimat kokoavat vain voimansa ja vahvistuvat… Monet osat maailmasta ovat sodassa ja tosiasiassa jotkut menevät helvettiin.”


Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti eilen vaikuttavan puheen YK:n yleiskokouksessa. Yksi Trumpin parhaista puheista mitä Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ylisti ”rohkeaksi, uskaliaaksi ja suorapuheiseksi.” Harvoin YK:n yleiskokouksessa joku uskaltaa puhua totuutta näin pelottamasti. Puuttuu vain se, että Trump olisi julistanut koko maailman edessä, että Jeesus Kristus on Herra, joka on tuleva pian takaisin tuomitsemaan maailman (toivottavasti sekin hetki vielä koittaa). Yllä puhe kokonaisuudessaan ja alla on muutama sitaatti sen kohokohdista. 

Menestyksemme riippuu vahvojen ja itsenäisten kansakuntien koalitiosta, jotka omaksuvat suvereniteettinsa tukeakseen turvallisuutta, menestystä ja rauhaa itseään ja maailmaa varten. Emme odota erilaisten kansakuntien jakavan samoja kulttuureita, traditiota tai edes hallitusjärjestelmiä, mutta odotamme kaikkien kansojen puolustavan näitä kahta riippumatonta ydinvelvollisuutta, kunnioittaa oman kansansa intressejä ja jokaisen toisen suvereenin kansan oikeuksia.

Ja vahvat suvereenit kansakunnat sallivat yksilöiden kukoistaa Jumalan tarkoittaman elämän täyteydessä. Amerikassa emme yritä määrätä omaa elämän tapaamme kenellekään, mutta annamme sen enemminkin loistaa esimerkkinä jokaisen nähtäväksi.

Amerikassa kansa hallitsee ja kansa on suvereeni. Minua ei valittu ottamaan valtaa vaan antamaan valta Amerikan kansalle jolle se kuuluu. Ulkosuhteissa elvytämme tämän perustana olevan suvereniteetin periaatteen. Hallituksemme ensimmäinen valvollisuus on sen omaa kansaa, omia kansalaisia kohtaan, palvella heidän tarpeitaan, varmistaa heidän turvallisuutensa, suojella heidän oikeuksiaan ja puolustaa heidän arvojaan. Yhdysvaltain presidenttinä tulen panemaan Amerikan aina ensisijalle. Aivan kuin te, omien kansojenne johtajina, tulette aina – ja tulisi aina – panna oma kansanne etusijalle. (vaimeaa taputusta)

Haluamme sopusointua ja ystävyyttä, emme konflikteja ja riitoja. Meitä opastaa tavoitteet, ei ideologiat. Meillä on periaatteellisen realismin politiikka, mikä on juurtunut jaettuihin intresseihin ja jaettuihin arvoihin. Tämä realismi pakottaa meidät kohtaamaan kysymyksen mikä kohtaa jokaista johtajaa ja kansakuntaa tässä huoneessa, se on kysymys mitä emme voi paeta tai vältellä.

Planeettamme tilanne on tänään se, että pienet hallitukset rikkovat jokaista periaatetta mille Yhdistyneet Kansakunnat oli perustettu. He eivät kunnioita edes omia kansalaisiaan tai heidän maidensa suvereeneja oikeuksia. Ellei monet vanhurskaat kohtaa muutamia pahoja, silloin paha menestyy. Kun kunnolliset ihmiset ja kansakunnat tulevat sivustakatsojiksi historiaan, tuhon voimat vain kokoavat voimansa ja vahvistuvat.

Yksikään ei ole osoittanut suurempaa halveksuntaa toisille kansakunnille ja oman kansansa hyvinvoinnille kuin Pohjois-Korean turmeltunut hallinto. Se on vastuussa miljoonien pohjois-korealaisten nälkäkuolemasta. Ja lukemattomien muiden vangitsemisesta, kidutuksesta, tappamisesta ja sorrosta. Me kaikki todistimme hallinnon tappavaa hyväksikäyttöä kun viaton amerikkalainen yliopisto-opiskelija, Otto Warmbier, palautettiin Amerikkaan vain kuollakseen muutamia päiviä myöhemmin.

Näimme sen diktaattorin veljen salamurhasssa, jota vastaan käytettiin kiellettyä hermomyrkkyä kansainvälisellä lentokentällä. Tiedämme sen kidnapanneen suloisen 13-vuotiaan japanilaistytön hänen oman maansa merenrannalta orjuuttaakseen hänet tulkiksi Pohjois-Korean vakoilijoille. Jos tämä ei ole tarpeeksi kieroutunutta, nyt Pohjois-Korean holtiton tavoittelu ydinaseisiin ja ballistisiin ohjuksiin uhkaa koko maailmaa sanoinkuvamattomalla ihmishenkien menetyksellä.

Yhdelläkään kansakunnalla maanpäällä ei ole intressejä nähdä tätä rikollisten joukkoa aseistavan itseään ydinaseilla ja ohjuksilla. Yhdysvalloilla on suuri voima ja kärsivällisyys, mutta jos se on pakotettu puolustamaan itseään ja liittolaisiaan, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tuhota Pohjois-Korea täydellisesti. Rakettimies on itsemurhamissiolla itseään ja hänen hallintoaan vastaan. Yhdysvallat on valmis, halukas ja kykenevä, mutta toivottavasti tämä ei tule olemaan tarpeellista. Tästä YK:ssa on kyse. Tätä varten Yhdistyneet Kansakunnat on olemassa.

Kaikkien kansojen on aika työskennellä yhdessä eristääkseen Kimin hallinnon kunnes se lopettaa sen vihamielisen käyttäytymisen. Kohtaamme tämän päätöksen ei vain Pohjois-Koreassa; maailman kansakuntien on aika kohdata toinen piittaamaton hallitus, eräs mikä puhuu avoimesti massamurhasta, vannoen kuolemaa Amerikalle ja tuhoa Israelille, ja turmelevat monet johtajat ja kansakunnat tässä huoneessa. 

Iranin hallinto naamioi korruptoituneen diktatuurin demokratian valepuvun alle. Se on muuttanut rikkaan maan, rikkaalla historialla ja kulttuurilla, taloudellisesti köyhtyneeksi roistovaltioksi, jonka päällimmäisiä vientituotteita ovat väkivalta, verevuodatus ja kaaos. Iranin johtajien pisimpään kärsineet uhrit ovat tosiasiassa sen oma kansa. Enemmin kuin käyttäisi sen luonnonvaroja parantamaan iranilaisten elämää, sen öljytulot menevät Hisbollahin ja muiden terroristien rahoittamiseen, jotka tappavat viattomia muslimeita ja hyökkäävät heidän rauhanomaisia arabi- ja israelilais-naapureita vastaan.

Iranin hallinnon tuki terrorille on jyrkkä kontrasti sen monien naapureiden äskeisille sitoumuksille taistella terrorismia vastaan ja pysäyttää sen rahoitus, ja Saudi-Arabiassa aikaisemmin tänävuonna, minulla oli suuri kunnia puhua useamman kuin 50 arabi ja muslimimaan kansoille. Sovimme, että kaikkien vastuullisten kansojen täytyy työskennellä yhdessä kohdatakseen terroristit ja heitä innoittavan islamilaisen ekstremismin.

Tulemme pysäyttämään islamilaisen terrorismin koska emme voi sallia sen repiä kansojamme ja, todellakin, repiä koko maailmaa. Meidän tulee kieltää terroristeilta turvasatamat, kauttakulut, rahoitus, ja minkä tahansa muodon tuki heidän pahalle ja synkälle ideologialleen. Meidän tulee ajaa heidät maistamme ulos. On aika paljastaa ja pitää vastuussa niitä kansoja, jotka tukevat ja rahoittavat terroristi ryhmiä, kuten al-Qaida, Hisbollah ja Taliban ja muita jotka teurastavat viattomia ihmisiä.

Arvostamme YK:n virastojen pyrkimyksiä, jotka tarjoavat elintärkeää humanitaarista apua alueille, jotka ovat vapautettu ISISiltä, ja kiitämme erityisesti Jordaniaa, Turkkia ja Libanonia heidän roolistaan huolehtia Syyrian konfliktin pakolaisista. Yhdysvallat on myötätuntoinen kansakunta ja on käyttänyt miljardeja ja miljardeja dollareita auttaakseen tukemaan tätä pyrkimystä. Me pyrimme pakolaisten uudelleenasuttamiseen, mikä on muotoiltu auttamaan noita kauheasti kohdeltuja ihmisiä mahdollistaaksemme heidän lopullisen paluun kotimaihinsa olemaan osa jälleenrakennusprosessia. Siihen hintaan mitä yhden pakolaisen uudelleenasuttaminen Yhdysvaltoihin maksaisi, voimme auttaa useampaa kuin 10 heidän omilla kotiseuduillaan.

Olemme  oppineet, että pitkällä matkalla hallitsematon maahanmuutto on syvästi epäreilua molemmille lähettäville ja vastaanottaville maille. Lähettäville maille se vähentää kotimaista painetta tavoitella tarvittuja poliittisia ja taloudellisia uudistuksia ja tyhjentää heidät ihmispääomasta mitä tarvitaan motivoimaan ja panemaan toimeen nämä uudistukset. Vastaanottaville maille hallitsemattoman maahanmuuton merkittävä hinta lankeaa ylivoimaisesti matalan-tulon kansalaisten maksettavaksi, jonka huolet on usein sivuutettu molempien median sekä hallituksen taholta.

Kiitämme myös — kiitämme myös pääsihteeriä sen tunnustamisesta, että YK tarvitsee uudistusta voidakseen olla tehokas kumppani kohtaamaan uhat suvereniteettia, turvallisuutta ja menestystä vastaan. Liian usein tämän järjestön kiintopiste ei ole ollut tuloksissa mutta byrokratiassa ja prosessissa. Joissakin tapauksissa valtiot jotka yrittävät horjuttaa tämän instituution jaloja päämääriä ovat kaapanneet koko järjestelmät joiden tarkoitus on edistää niitä. Esimerkiksi, on massiivinen häpeän lähde Yhdistyneille Kansakunnille, että jotkin hallitukset valtavan törkeillä ihmisoikeusrikoksilla istuvat YK:n ihmisoikeusneuvostossa. 

Olemme myös määränneet kovat kalibroidut sanktiot sosialistiselle Maduron hallinnolle Venezuelalle, joka on tuonut kerran kukoistavan kansan jälleen täydellisen romahduksen partaalle. Nicolás Maduron sosialistinen diktatuuri on aiheuttanut kauheaa kipua ja kärsimystä maan hyville ihmisille.

Tämä korruptoitunut hallinto on tuhonnut menestyneen kansakunnan määräämällä epäonnistuneen ideologian, mikä on tuottanut köyhyyttä ja kurjuutta missä tahansa sitä on yritettykään. Tehdäkseen sen pahemmaksi, Maduro on uhmannut hänen omaa maataan, varastanut vallan heidän valituilta edustajiltaan säilyttääkseen hänen oman tuhoisan hallintonsa. Venezuelan kansa on nälkiintymässä ja heidän maansa on romahtamassa. Heidän demokraattiset instituutionsa ovat tuhottu. Tilanne on täysin ei-hyväksyttävää, ja me emme voi seisoa sivustakatsojina.

Kutsumme demokratian ja poliittisten vapauksien täyteen palauttamiseen Venezuelassa. Ongelma Venezuelassa ei ole se, että sosialismi on pantu huonosti toimeen, vaan se että sosialismi on pantu uskollisesti toimeen (yleisön vaimeaa naurua ja kohinaa).

Muistaen suurta voittoa, mikä johti tämän elimen perustamiseen, emme saa koskaan unohtaa niitä sankareita jotka taistelivat pahaa vastaan, ja myös kansojen puolesta joita he rakastivat. Patriotismi johti puolalaiset kuolemaan pelastaakseen Puolan, ranskalaiset taistelaam vapaan Ranskan puolesta ja britit seisomaan vahvana Britannian puolesta. Tänään, ellemme investoi itseemme, sydämiimme, mieliimme, ja kansoihimme, ellemme rakenna vahvoja perheitä, turvallisia yhteisöjä ja terveellisiä yhteisöjä itsellemme, kukaan ei voi tehdä sitä meidän puolestamme. 

Tämä on jokaisen kansan muinainen toive ja syvin kaipuu joka elää jokaisen pyhän sielun sisällä. Joten olkoomme tämä meidän tehtävämme ja antakaamme tämän olla viestimme maailmalle. Tulemme taistelemaan yhdessä, uhrautumaan yhdessä ja seisomaan yhdessä rauhan, vapauden, oikeuden, perheen, ihmisyyden ja Kaikkivaltiaan Jumalan puolesta, joka on tehnyt meidät kaikki. Kiitos, Jumalan siunausta teille, Jumala siunatkoon maailman kansakuntia, ja Jumala siunatkoon Amerikan Yhdysvaltoja. Kiitos teille erittäin paljon.


 Netanjahu kiitteli Trumpin ohella myös Antarktiksen pingviinejä heidän tuestaan Israelin valtiolle. ”Nauratte, mutta pingviinit ymmärtävät sen että jotkin asiat ovat mustavalkoisia”. 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s