Donald Trumpin ensimmäinen Kansakunnan tila -puhe.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ensimmäinen Kansakunnan tila (State of the Union) -puhe Yhdysvaltain kongressissa. CNN:n – jota seuraa lähinnä Trumpille vihamielinen liberaali Amerikka – mielipidekyselyssä puhe sai positiivisen reaktion 70% katsojalta. Katso myösTrumpin hallinnon harjoittama politiikka on kääntänyt Yhdysvaltojen kehityksen viimein nousuun – Trumpin suosio kasvaa. Donald Trump näyttää jakavan ihmisten mielipiteitä ja nostavan voimakkaita tunteita ei vain Yhdysvalloissa vaan myös täällä Suomessa. Itsekin menetin viimevuonna entisen kirjeystäväni Olli Rytkösen sen tähden, ettei hän voinut suvaita Donald Trumpille myönteisiä kirjoituksiani. Tuleepa vain mieleen, että jakaako Trump itse ihmisiä vai onko hän vain paljastanut vihamiestensä suvaitsemattomuuden. Tosin täytyy mainita, että myös eräs uusi-seelantilainen veljeni Kristuksessa on hyvin Trumpin vastainen, mutta hän ei ole kieltänyt minua vaikka olemmekin Trumpin suhteen aivan eri mieltä. Nykyään en enää riitele tästä asiasta hänen kanssaan, koska se vain kylvää tarpeetonta eripuraa Kristuksen ruumiin jäsenten sekaan. Politiikan ei tulisi hajottaa koskaan kristittyjen yhteyttä ja veljellistä rakkautta. Panen videon alle muutaman Trumpiin liittyvän blogijulkaisuni reilun vuoden ajalta.

PS. Joku on ihmetellyt miksi suomalaisten pitäisi olla niin sairaalloisen kiinnostuneita Amerikan politiikasta. Miksi en kirjoita enemmän maamme sisäisistä asioista? Rehellisesti sanoen en ole henkilö, joka seuraisi kovin kiinnostuneena kotimaista politiikkaa. Olen äänestänyt eläessäni ehkä kerran tai kaksi. Tällä en tarkoita, etteikö kristittyjen yleensä tulisi olla kiinnostuneita oman isänmaansa poliittisista asioista tai ajaa maassamme Raamatun mukaisia arvoja.  Mutta keskityn Trumpiin, koska olen kiinnostunut asioista joilla on globaalia merkitystä. Huolimatta hänen Amerikka ensin -politiikastaan, Donald Trump tulee jättämään historiaan maailmanlaajuisen jalanjäljen, koska USA on edelleen maailman johtava supervalta. Koko maailma muistaa edelleen John F. Kennedyn, mutta Urho Kaleva Kekkonen muistetaan vain täällä Suomessa. Tässä mielessä olen ’”globalisti” vaikka tuenkin kristillisiin arvoihin perustuvaa kansallismielistä konservatismia. Kuten sanonta kuuluu: ”Think globally, act locally”.Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s