Olen kirjoittanut kolmessa vuodessa lähes Raamatun verran tekstiä

Tapani ei ole yleensä kehuskella saavutuksillani, koska hyvin useasti tunnen etten ole saanut elämässäni juuri mitään aikaan vaikka täytän kohta jo 30. Kamppailen edelleen niiden samojen (psyykkisten) ongelmieni kanssa, joiden kanssa kamppailin jo 10 tai 15 vuotta aiemmin. Olen edelleen KELA:n kuntoutustuen varassa elävä ”sosiaalipummi” tai hieman myötätuntoisemmin ”syrjäytynyt nuori”, vaikka nuoruus minulta taitaa olla jo kohta puolin ohitse. Yhteiskuntaan ”kuntoutuminen” tai perheen perustaminen näyttää minulle yhä liian kauskantoiselta tavoitteelta. Kaiken itsensä syyttelyn ja häpeän keskellä on joskus kuitenkin hyvä palkita myös itseään niistä saavutuksistaan mitä tämä maailma ei aina juurikaan noteeraa tai arvosta. Perustin tämän verkkosivun reilu kolme vuotta sitten. Tätä edelsi kaksi ja puolivuotta kestänyt kirjoitustyö, jonka aikana luonnostelin 700 sivuisen (noin 270 000 sanan) käsikirjoitukseni otsikolla Muhammad, Kaarle Suuri ja Antikristus. Sen valmistuminen merkitsi monen vuoden elämäntyöni täyttymystä. 

ancientbible_siLähestyin alkuunsa Patmos-lähetyssäätiön nyt eläkkeellä olevaa toiminnanjohtajaa Leo Melleriä sillä ajatuksella, että Kuva ja Sana ottaisi riskin kirjani kustantamisesta. Tällaista riskiä ei K&S voinut Mellerin omien sanojen mukaan ottaa enkä saanut heiltä sittemmin minkäänlaista ilmoitusta käsikirjoitukseni kohtalosta (ilmeisesti joku sen siellä luki kuitenkin läpi). Osa Mellerin helmikuussa 2015 lähettämästä vastauksesta löytyy tämän sivuston välilehdestä ”arviot” (samassa myös Tim Cohenin ym. vastaukset kirjaani koskien). Ottaen huomioon, etten läpäissyt peruskouluni päättöarviointia ja myös Iso Kirja Raamattuopiston peruskurssilta (2006) sain vain todistuksen mukanaolosta, en olisi koskaan uskonut että minusta olisi kirjoittamaan 700 sivuista kirjaa. Joku saattaa ajatella, että kyllä kouluja käymätön idioottikin voi kirjoittaa 700 sivuisen kirjan, minkä sisältö on täyttä huuhaata. Ehkä sitten näinkin, mutta eräs henkilö kirjoitti minulle äsken, että ”kun katsoo kirjasi ja muiden kirjoitustesi perusteluita, niin niissä jää moni maisterin planttu toiseksi.” Mutta jos tämä oli suuri saavutus, niin vielä vähemmän olisin osannut odottaa että kolme vuotta myöhemmin minulla olisi blogi jossa olen julkaissut yli puolet enemmän tekstiä kuin löydät kirjastani.

En ole tehnyt mitään perusteellista selvitystä – koska se olisi hyvin aikaa vievä prosessi -, mutta blogini mahdollistavan wordpress-sivustontarjoajan tilastojen mukaan olen julkaissut tammikuusta 2015 lähtien 153 blogipostausta. Ensimmäiset artikkelini olivat paljon lyhempiä kuin myöhemmät missä lyhimmät artikkelini ovat noin 10-15 sivua ja pisimmät yli 30 sivua. Julkaisin edelliskuussa juuri pisimmän artikkelini, joka on yli 50 sivua pitkä. Jos teen siis karkean yhteenlaskun ja lasken artikkelieni keskimääräiseksi pituudeksi 20 sivua ja rajaan niiden määrän sataan (olettaen, että 53 muuta olisi vain  lyhyitä tilastopäivityksiä, videojulkaisuja, yms.), niin silloin olisin julkaissut blogissani kaikkiaan 2000 sivun verran tekstiä. Tämä vastaa noin 670 000 sanaa (20 sivuisessa artikkelissa on noin 6700 sanaa). Koko Raamattu sisältää kannesta kanteen 770 000 sanaa, joten tämä ei jää paljoa jälkeen siitä. Tavanomaisessa kirjakoossa yhdelle sivulle on printattu noin 250 sanaa, joten 670 000 sanaa saataisiin mahtumaan kymmeneen 268 sivuiseen kirjaan. Jos nämä laskelmat eivät iske pahoin yläkanttiin, olisin kirjoittanut vain kolme vuoden sisällä kymmenisen melko tukevaa kirjaa. Jo yksistään tammikuussa kirjoitin blogissani noin 31 000 sanaa, mikä vastaa pienehkön, reilun satasivuisen kirjan sanamäärää.

Olen käyttänyt kirjoituksiini tuhansia työtunteja ilman minkäänlaista rahallista korvausta. En sano tätä valittaakseni, koska Suomen sosiaaliturvajärjestelmä on mahdollistanut minulle perustoimeentulon eikä minun ole tarvinnut nukkua siten taivasalla tai tonkia ruokaani jätteiden lajittelupisteistä. Mutta samalla olen kantanut koko ikäni pohjatonta häpeää siitä, että olen sananmukaisesti ”sosiaalipummi”, jonka elämisen maksaa Suomen valtio eli viimekädessä työssäkäyvät veronmaksajat. Jo moni vanhus sanoo, etteivät he halua jäädä tämän yhteiskunnan taakaksi. Ymmärtänet siis miltä 30 -vuotiaalle nuorelle miehelle tuntuu elää pelkkänä yhteiskunnan painolastina.  Olen tässä tilanteessa tiettyjen psyykkisten ongelmieni johdosta, joiden vuoksi olen käynyt jo kuutisen vuotta kaiken maailman ”kallonkutistajien” vastaanotoilla yrittääkseni selvittää mikä ihme minua oikein vaivaa. Vuosia kantamani häpeä on yksi syy siihen miksi minun on ollut niin vaikea integroitua tähän yhteiskuntaan. Se on yksi syy myös siihen miksi en ole etsinyt juuri parisuhteita vaan eristäytynyt omaan pieneen maailmaani missä jo omasta asunnostani poistuminen on minulle toisinaan ylitsepääsemätön haaste.

Kun perustin tämän verkkosivun päätin jakaa kirjani ilmaiseksi julkisessa verkossa pääosin kolmesta syystä. Ensinnäkin, en usko, että on oikein pyytää rahaa teoksesta mitä ei ole kunnolla oikoluettu ja puhtaaksikirjoitettu. Toiseksi, monilla on kirjani aihetta kohtaan niin suuria ennakkoluuloja, että hyvin harvat olisivat valmiita maksamaan siitä (tässä mielessä ymmärrän hyvin Mellerin esittämän huolen, että kirjani olisi uhannut jäädä ”hyllymenestykseksi”, mikäli KS olisi ottanut riskin sen kustantamisesta). Kolmanneksi, uskon kirjani perimmäisen viestin olevan sen verran tärkeä ja ajankohtainen, että olisi moraalisesti väärin vaatia siitä rahaa. Se on vähän sama kuin sanoisin, että minulla on sisäpiiritietoa siitä missä ja milloin ISIS aikoo suorittaa seuraavan terrori-tekonsa, mutta jakaisin tiedustelupalveluille tämän ihmishenkiä säästävän tiedon vain rahallista korvausta vastaan. Raamatun mukaan Antikristuksen seuraamisessa on kyse elämän ja kuoleman asiasta, jonka perusteella ihmiset jaetaan lopulta lampaisiin ja vuohiin eikä kukaan Antikristuksen seuraaja voi paeta helvetin ikuista rangaistusta (2. Tess. 2:9-12, Ilm. 14:9-10).

Päivitin juuri tämän sivuston maksulliseen Premium-versioon, mikä mahdollisti mm. sivuston domainin muuttamisen aiemmasta samueltuominen.wordpress.com:ista lyhyempään samueltuominen.com muotoon (en tiedä pitäisikö tuon jotenkin parantaa sivustoni näkyvyyttä Googlessa). WordPressin Premium-versio mahdollistaa myös verkkosivusi monetisoinnin eli sivustoosi tehdyn työmäärän muuttamisen rahaksi. Kävijämäärät tällä sivustolla ovat vielä sen verran pieniä, että erilaisten mainosfirmojen mainosten klikkaamiseen perustuva tienaaminen kasvattaa tuskin kukkaroni kokoa sillä sivullani tulisi olla yli 25 000 sivuklikkausta kuukaudessa, kun tällä hetkellä se on noin 10% tuosta, ennen kuin se hyödyttäisi minua rahallisesti. Premium-versio mahdollistaa kuitenkin omien tuotteiden myymisen lisäksi myös suorat lahjoitukset ja tipit. Tarkoitukseni ei ole rahastaa edelleenkään kirjallani. Mutta lisään sivustooni lahjoitus-painikkeen minkä kautta voit tukea kirjailijaa vapaaehtoisesti ja vain mikäli koet sen olevan Herramme tahto ja teet sen sydämen ilosta (käännän kaikki vastentahtoisesti annetut lahjoitukset takaisin).

Älä ajattele lahjoitustasi jonkinlaisena sosiaaliapuna henkilölle, joka elää jo tällä hetkellä valtion sosiaalitukien varassa, vaan paremminkin keinona rohkaista kirjailijan uskoa siihen, että hänen työnsä ei ole arvotonta vaikka tämän maailman silmissä se sitä olisikin. Ajattele lahjoitustasi enemminkin palkkana siitä työstäni mitä en ole saanut yhdestäkään kirjoitetusta sanasta. Oman työnsä arvon ymmärtää vasta silloin, kun se tuottaa taloudellista hyötyä ja rahan arvon ymmärtää vasta silloin, kun sen on ansainnut omalla työllään ja vaivannäöllään. En voi kuitenkaan sanoa, että minulla olisi takeita sivustoni tulevaisuudesta. Tulevien tapahtumien kehitys määrää paljolti tämän sivuston tulevaisuuden. Olen yrittänyt päivittää sitä nyt parhaani mukaan jo kolmen vuoden ajan. En pysty sanomaan varmuudella pidänkö tätä blogia yllä myös seuraavan kolmen vuoden ajan (ellei Herramme tule hakemaan seurakuntaansa ennen sitä). Mutta mitä sitten tapahtuukin voit ajatella lahjoitustasi myös takautuvana maksuna kaikesta siitä työstä mitä olen jo tehnyt kirjaani ja tätä sivustoa varten. Otan pienetkin lahjoitukset vastaan kiitollisin sydämin ja siunaan jokaista sen antajaa. Mutta ellet koe sydämessäsi  tarvetta lahjoittaa, niin silloin älä lahjoita, sillä lahjoitus ei ole lahjoitus ellei se perustu täydelliseen vapaaehtoisuuteen ja antamisen iloon.

Löydät lahjoitus-painikkeen sivuni yhteistiedoista:  https://samueltuominen.com/kirjailijasta/

Päivitys kirjoitukseen (13.2.2018).  Käytin hieman aikaani tutkimalla Suomen rahankeräyslakia, mikä kieltää yksityishenkilöiltä vastikkeettoman rahankeräyksen. Yksityisten PayPal-tilien yleistyessä laki on muuttunut hieman vanhanaikaiseksi ja yksityistä yrittäjyyttä rajoittavaksi. Painotankin siis, että tämä rahankeräys on vastikkeellista minkä toivon korvaavan sivuston ylläpidosta koituvat kustannukset (Sivuston ylläpitäminen maksaa minulle 8 euroa kuussa) tarjoamalla lukijoille 700 sivuisen nettikirjani + laadukkaita artikkeleita joiden kirjoittamiseen näen runsaasti vaivaa. Etelä-Suomen lääninlakimies Paavo Kokkarisen mukaan PayPal-järjestön lahjoita-painikkeen käyttö yksityishenkilönä omalla nettisivulla tai blogissa ei ole rahankeräyslain mukaista toimintaa eikä siten lääninhallituksen toimivallassa. Mikäli asiasta kuitenkin löytyy joitain lainopillisia tulkinta-ristiriitoja, olen valmis poistamaan sivuiltani tuon PayPal-painikkeen koska tahansa  (tähän odottaisin lääninhallituksen auktoriteetillä esitettyä perustelua PayPal:in käytön laittomuudesta). 


Katso myös: Sivuston yksivuotissynttärit

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s