Miksi Syyrian sisällissota epäonnistui? Murheellinen totuus Syyrian sisällissodasta.

Yleltä tuli juuri dokumentti Syyrian sisällissodasta. Ohjelmassa haastatellaan maltillisen Syyrian vapaan armeijan jäseniä. He syyttävät vallankumouksen epäonnistumisesta selkärangatonta länttä ja etenkin Obaman hallintoa. Syyrian sisällissodan tilanne ei ole niin mustavalkoinen kuin lännen tai Venäjän media sen meille usein esittää. Vallankumous alkoi vuonna 2011 pääosin rauhanomaisina protesteina Assadin hallintoa vastaan, mutta kääntyi pian islamistien taistelukentäksi. Vastoin yleistä harhaluuloa ongelmana ei ollut Venäjän ”moraaliton tuki” Bashar al-Assadin armeijalle vaan lännen tuen puute Syyrian vapaalle armeijalle. Jos länsi olisi tukenut vain maltillista oppositiota, Syyrian sisällissota olisi kääntynyt sankarilliseksi taisteluksi vapauden ja tyrannian välillä ja se olisi nähty moraalisesti oikeutettuna. Assad ei ole tämän sodan ”hyvisten” puolella. YK:n raporttien mukaan hänen hallintonsa kiduttaa ja tappaa pieniä lapsia. Assadin vastapuoli ei ole kuitenkaan yhtään sen parempi. Monessa suhteessa se on sitä vielä paljon pahempi. 

charles-cec-01
Prinssi Charles väitti marraskuussa 2015, että ilmastonmuutos aiheutti Syyrian sisällisodan. Tiedemiehet ovat kumonneet tämän väitteen. Samalla hän on vaiti siitä, että hänen läheiset ystävänsä Saudi-Arabiassa rahoittivat ISIS:tä ja lietsoivat bensaa liekkeihin Syyrian sisällissotaan, kuten Wikileaks on paljastanut. Prinssi Charles on puhunut myös Lähi-Idän kristittyjen kansanmurhaa vastaan. Onko tämä vain yritys peitellä hänen todistettuja yhteyksiään ISIS:iin? Charlesin kyseenalaisiin ystäviin kuuluu myös Osama Bin Ladenin suku.

Syyrian sisällissodan kohtaloksi päätyi se, että se varastettiin maltilliselta oppositiolta ääriliikkeiden käsiin. Tähän syynä oli se, että länsi ja sen liittolaiset Saudi-Arabia ja Erdoğanin Turkki tukivat mielummin näitä ääriliikkeitä kuin paljon sivistyneempää oppositiota. Syyrian vapaan armeijan rooli Syyrian sisällisodassa alkoi heikentyä heinäkuusta 2012 lähtien ja sen paikan otti ”vääräuskoisia” teurastavat islamistiryhmät, kuten Irakin al-Qaida ja Al-Nusra (https://en.wikipedia.org/wiki/Free_Syrian_Army). USA:n puolustusministeriön raportti elokuulta 2012 nimenomaisesti kertoo kuinka ”salafistit, muslimiveljeskunta ja Irakin Al-Qaida ovat päällimmäisiä voimia, jotka ajavat kapinaa Syyriassa” ja että heitä tukee ”länsi, Persianlahden maat ja Turkki samalla kun Venäjä, Kiina ja Iran tukee hallintoa”. Raportti toteaa myöhemmin (painotukset minun):

”Jos tilanne purkautuu on mahdollista, että Itä-Syyriassa (Hasaka ja Der Zor) syntyy julistamaton tai julistettu Salafisti hallinto ja tämä on täsmälleen sitä mitä opposition tukijavaltiot haluavat yrityksessä eristää Syyrian hallinto, mitä pidetään shiiojen strategisen leviämisen syvyytenä (Iranissa ja Irakissa). Tilanteen pahentumisella on myös suoria seurauksia Irakin tilanteeseen ja nämä ovat seuraavia: Tämä luo ihanteellisen ilmapiirin Irakin Al-Qaidalle palata sen vanhoille valtapesäkkeilleen Mosulissa ja Ramadissa ja tarjoaa uudistetun hetken oletuksella yhdistää jihad sunnilaisen Irakin ja Syyrian keskuudessa ja loput arabimaailman sunneista sitä vastaan mitä he pitävät vihollisinaan, eriuskoisia. ISI [Irakin Islamilainen Valtio] voi julistaa myös Islamilaisen Valtion sen liittolaisuuden avulla toisiin terroristi järjestöihin Irakissa ja Syyriassa…” https://sputniknews.com/…/201608131044242978-trump-obama-h…/. Toisin sanoen, ISIS:in luominen oli länsivaltojen, Turkin ja Persianlahden maiden nimenomainen päämäärä yrityksessä eristää Syyrian hallinto, joka on lännen vihollisten Iranin, Venäjän ja Kiinan liittolainen. Leo Meller näki myös edeltä islamistien nousun Syyriassa, kun hän kirjoitti blogissaan toukokuussa 2012:

”Syyriassa elää kahden tulen väliin joutunut vähemmistö. Maan kristityt. Asetelma on murheellinen. Kuten Irakissa aiemmin, diktaattori jopa veljeilee kristittyjen kanssa omien tarkoitusperiensä tähden. Saddam Hussein asetti kristittyjä strategisille paikoille koska luotti näihin enemmän kuin kiihkomuslimeihin. Kun valta vaihtui, kristityt joutuivat maksamaan kalliin hinnan joistakin vähäisistä etuisuuksistaan. Näin on nyt Syyriassa. Eräänä päivänä arabimaailman ns. kevät kaataa al-Assadin klaanin. Al-Qaidan terrori työntyy jo Irakista Syyriaan, ja kristityt vapisevat. Kristittyjen kortteleissa räjähtää pommeja. Islamisti-tarkka-ampujat tähtäävät kristittyjä. Korvissa kiirii jihad-huuto; Syyria on pyhän sodan edessä.” Jos Putin on tahrannut kätensä Iranin ja Syyrian hallinnon tappamien viattomien vereen, Obaman hallinto ja Hillary Clinton on suorassa vastuussa radikaalien sunnimuslimien joukkoteloitusten kohteeksi joutuneiden Lähi-Idän kristittyjen kansanmurhasta. Lännen ja idän johtajien synnit löyhkäävät taivaaseen asti ja Jumala kirjoittaa ne kaikki taivaan ikuisiin kirjoihin.


Obaman ensimmäisen kauden ulkoministeri Hillary Clinton oli Islamilaisen Valtion syntyyn tähdänneen tuhoisan ulkopolitiikaan päällimmäinen arkkitehti, kuten Donald Trump paljasti elokuussa 2016.


Hillary Clinton tunnustaa Reaganin hallinnon aikaisen salaisen politiikan rahoittaa Afganistanin islamistitaistelijoita Neuvostoliiton miehitystä vastaan, mutta vaikenee siitä, että hänen oma ulkoministeriönsä harjoitti aivan samaa politiikkaa Libyassa ja Syyriassa Barack Obaman aikana.


 Sky News uutisankkuri katkaisee töykeästi entisen Irakin sodan kenraalin, joka epäilee virallista kertomusta Assadista viimeisen kemiallisen iskun takana


Palkittu journalisti Robert Fisk sanoi käyneensä Doumassa ja sairaalan henkilökunta missä väitetyn kaasuiskun lapsia hoidettiin sanoi hänelle, että lännelle näytetty video oli aito, mutta uhrit eivät kärsineet kemiallisesta iskusta vaan hypoksiasta. Eräs videolla esiintynyt poika ilmestyi  myöhemmin kameran eteen täysin terveenä ja sanoi isänsä kanssa, ettei alueella olisi ollut kemiallista hyökkäystä.


”Kaikki mitä sinulle on kerrottu Syyriasta on valetta.”


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s