Alex Jones sensuroitu sosiaalisesta mediasta. Oletko sinä ja minä vuorossa seuraavana?

Saksalainen teologi Martin Niemöller kirjoitti kuuluisan runon missä hän kuvaili saksalaisen älymystön pelkurimaista asennetta natsismin nousuun: ”Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti. Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi. Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut juutalainen. Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.” Teksasilaisen Alex Jonesin Infowars -vaihtoehtouutissivu jakaa ihmisten mielipiteitä niin liberaalien kuin konservatiivienkin piirissä. Kanavalla oli merkittävä vaikutus Donald Trumpin vaalivoittoon vuonna 2016 ja Trump itse ylisti herra Jonesin ”uskomatonta mainetta” joulukuussa 2015.

En hyväksy sitä mitä sanot, mutta puolustan kuolemaani asti oikeuttasi sanoa se. – Voltaire

Jos uskot sananvapauteen, uskot sananvapauteen näkemyksille joista et pidä. –  Noam Chomsky

Mitä on ilmaisunvapaus? Ilman vapautta loukata, se lakkaa olemasta. – Salman Rushidie

Nyt tätä haastattelua ei löydy enää Alex Jonesin viralliselta Youtube-kanavalta sillä se sensuroitiin eilen määrittelemättömän ”vihapuheen” edistämisen verukkeella. Myös Facebook, Apple ja Spotify sensuroivat Alex Jonesin samana päivänä osoittaen selvää yhteistyötä suurten teknologiayritysten välillä konservatiivien sananvapauden tukahduttamiseksi. Monet konservatiivit – nekin jotka vihaavat Alex Jonesia – ovat kritisoineet tätä päätöstä sanoen sen olevan uhka sananvapaudelle. Myös Hillary Clintonin korruption paljastanut Wikileaks -sivusto kritisoi sitä virallisella Twitter-tilillään. Samoin henkilöt kuten Brexitin takana ollut Nigel Farage, Yhdistyneen Kuningaskunnan itsenäisyyspuolueen entinen puheenjohtaja. Konservatiivien sananvapaus sosiaalisessa mediassa on nyt suuren paineen alla. Jos he voivat tehdä tämän kanavalle jolla oli lähes kaksi ja puolimiljoonaa tilaajaa, niin he voivat tehdä se kenelle vain, myös sinulle ja minulle.

Jokaisen konservatiivin tulee liittoutua nyt Alex Jonesin tueksi, vaikka et olisikaan hänen suurimpia fanejaan. Itse pidän häntä disinformaation levittäjänä joillakin alueilla, mutta seuratessani häntä yli kymmenen vuotta, olen nähnyt kuinka hyvin lukenut ja perehtynyt Alex Jones todellisuussa on, ja kuinka hän raportoi asioista usein vuosia edellä ennen valtavirran mediaa. Valtamedian hänestä esittämä olkinukke hulluna tinahattuna, joka pelkää homoseksuaaleja sammakoita, ja uskoo liskoihmisten hallitsemaan maailmaan, ei pidä ollenkaan paikkansa. Esimerkiksi hänen kuuluisa vuodatuksensa ”homoseksuaaleista sammakoista” perustui valtavirran tiedelehdissä julkaistuihin tutkimuksiin, joiden mukaan tietyt maailman yleisimmin käytetyt kemikaalit kuten atratsiiniini voi muuttaa miespuoliset sammakot naispuolisiksi. Herra Jonesin räiskyvä persoona yhdistettynä tämän kaltaisiin naurettavalta kuulostaviin – mutta asiayhteydestään irrotettuihin – lausuntoihin, on helppo kohde niille jotka haluavat esittää hänet täysin kahjona. Samalla hänen panettelijansa – myös konservatiivien puolella – sivuuttavat ne lukuisat asiat missä Alex Jones ja Infowars on ollut oikeassa jo vuosia edellä.


Huom. Voit seurata yhä Alex Jonesin virallista kanavaa lataamalla Infowars-sovelluksen Google Play kaupasta tai menemällä sivulle: https://www.infowars.com/videos/Suomeksi tekstitetty Alex Jonesin dokumentti End Game vuodelta 2006.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s