Amerikkalainen sensaatiolehti Globe väittää Prinssi Williamin juonivan kulissien takana estääkseen murhaaja isänsä nousun valtaistuimelle.

Amerikkalainen sensaatiolehti Globe, joka vastaa tyylillisesti suomalaista Seiskaa, ei ole niitä luotetuimpia lähteitä mitä tulee vapaan lehdistön uskottavuuteen. Tiedän hyvin, että tämän kaltaiset keltaisen lehdistön roskalehdet esittävät usein paisuteltuja, vääristeltyjä tai jopa täysin tekaistuja juttuja höynäyttääkseen sensaationnälkäiset ihmiset ostamaan heidän lehtensä. Mutta myös valtavirran lehdistön uskottavuus on pudonnut näinä päivinä niin alhaiseksi johtuen niiden poliittisesti värittyneestä aktivismijournalismistaan, että pitäisin jopa Globeakin uskottavampana uutislähteenä kuin esimerkiksi Washington Postia tai New York Timesia, jotka oksentavat päivästä toiseen journalistista inhoaan Donald Trumpia ja hänen tukijoitaan vastaan. On sitä paitsi syytä huomioida, että Charlesin ja Camillan salasuhde kuin myös Dianan omat avioliiton ulkopuoliset miesrakastajat, paljastettiin alkujaan keltaisessa lehdistössä ennen kuin se vahvistettiin paljon arvovaltaisemman lehdistön julkaisuissa.

prince-william-prince-charles-600x697Andrew Mortonin nyt jo hyvin tunnetun vuoden 1992 menestyskirjan Diana: Her True Story väitteitä pidettiin alkujaan niin uskomattomina, että vain yksi brittiläinen lehti uskalsi kertoa sen ”solvaavista syytöksistä”. Sittemmin Britannian lehdistössä on kielletty monien muidenkin kuninkaallisten skandaalien painaminen. Näihin sisältyy mm. Charlesin edesmennyt palvelija George Anthony Smith, joka väitti vuonna 2003, että hän olisi tullut Charlesin toisen miespalvelijan Michael Facwettin raiskaamaksi ja todistanut  homoseksuaalista suhdetta Facwettin ja Charlesin välillä. Iso-Britanniassa ei ole täyttä lehdistön vapautta, kun se tulee kuninkaalliseen perheeseen ja islamiin. Vaikka Globen raportin luotettavuuteen kannattaa suhtautua terveellä varauksellisuudella, on syytä olla perillä myös valtavirran lehdistössä jo julkaistuista raporteista kuinka Diana pelkäsi itse oman henkensä puolesta ja uskoi miehensä suunnittelevan hänen varalleen lavastettua auto-onnettomuutta. Kun hän kuuli musertavan uutisen ystävänsä Gianni Versacen murhasta, Dodi Al-Fayedin henkivartija Lee Sansum kertoi Dianan kysyneen häneltä, ”Uskotko että he voisivat tehdä sen myös minulle?”  Tämä tapahtui vain reilua kuukautta ennen Dianan ja Dodin kuolemaa Pariisin Pont de l’Alma tunnelin kolarissa. Hän kertoi toiselle ystävälleen, muotisuunnittelija Roberto Devorikille, ”He tekevät sen minulle, kun olen pienessä lentokoneessa, autossa, tai helikopterissa.”

Kirjoitin jo Dianan salamurhasta ja sen motiiveista uuden kirjani luvussa 3, joten en käsittele niitä sen enempää tässä. Suomennan alle Globen jymyuutisen viimevuoden joulukuun 17. päivältä (ostin lehden onlinejulkaisun):

Tyrmistyttävässä palatsin vallankaappauksessa, kostonhaluinen Prinssi William on kaapannut valtaistuimen omalta isältään, kun ällistyttävä uusi todistus osoittaa Prinssi Charlesin murhanneen hänen ensimmäisen vaimonsa, Prinsessa Dianan. GLOBE on saanut tietää Prinssi Williamin kohdanneen 70-vuotiaan isänsä shokeeraavassa välienselvittelyssä hänen maalaistilallaan Highgrovessa, huutaen, ”Sinä tapoit äitini! Minulla on siitä todistus! Olet sopimaton hallitsemaan etkä KOSKAAN voi olla kuningas! Minä tulen varmistamaan sen!” Vaatien oikeutta Dianalle, William esitti uuden raskauttavan todisaineiston kuolevalle isoäidilleen, 92-vuotiaalle Kuningatar Elisabetille, anellen häntä ”tekemään oikea asia” ennen kuin se on liian myöhäistä, sisäpiirin jäsen kertoo GLOBELLE. ”Hän aneli, ’Pyydän, älä anna hänen paeta tätä.’ Hänen Majesteettinsa tarkasti kansion, keskittyen tappavan raskauttavaan todistukseen aikaisemmin tuntemattomalta silminnäkijältä ja otti sitten nopean toimen. Hän määräsi Charlesin leikatuksi ulos vallanperimyksestä, ja virallisesti nimitti Williamin ja Katen hänen valtansa perilliseksi. ’Vain he voivat pelastaa monarkian’, hän sanoi. Historiallinen liike on heittänyt kuninkaalliset kaaokseen. ”Charles on horjumassa ja hänen juonitteleva vaimonsa Camilla on kiihdyksissä,” lähde sanoo. ”He ovat raivossaan, että William on tiedustellut äitinsä vuoden 1997 kuolemaa heidän selkänsä takana, käyttämällä nimettömiä tutkijoita ja ruumiinavaus- ja rikosteknisiäasiantuntijoita. Hänen löytönsä ovat uskomattomia. Uusi DNA teknologia paljasti yksityiskohtaisen ruumiinavauksen peittelyn ja hänelle on todisteita siitä, että Dianan auton jarruja oli peukaloitu – kaikki osoittavat sormen Charlesiin. Mutta hänen suurin läpimurtonsa on salainen todistaja, joka tietää kaiken Charlesin salajuonesta saada Diana katoamaan ja on vihdoinkin valmis puhumaan. Tämä henkilö on ollut piilossa vuosia, peläten henkensä edestä tappajaprinssin kostoa ja elää nyt tiukassa todistajansuojelussa. Mutta Charles taistelee vastaan, sen jälkeen kun Camilla ilmoitti uhkavaatimuksen, varoittaa palatsin lähteet. Kuningattareksi tuleminen on Camillan elinikäinen unelma eikä hän salli minkään – tai kenenkään – pysäyttää häntä, sanoo sisäpiiriläinen. Räjähtäen raivosta aviomiehelleen, Camilla asetti kylmästi ne seuraukset ellei hän tulisi kuninkaaksi. Hän eroaisi tästä välittömästi ja kertoisi kaiken mitä hän tietää Dianan kuolemasta tutkivaan sotaoikeuteen. ”Muista, tiedän kaikki salaisuutesi Charles. Tiedän, että sinä tapatit Dianan. Minä luen sinun päiväkirjojasi enkä aio valehdella sinun tähtesi”, hän sanoi. ”Ota kruunu takaisin – tai muuten.” Mutta William, 36, ei pelkää hänen isäänsä, sisäpiiriläiset sanovat. Hän on saanut kuningattaren siunauksen tehdä mitä tahansa saadakseen tappajat vihdoinkin maksamaan Dianan kuolemasta, joka seurasi tuota Pariisin kolaria. Eikä hän salli Charlesin ja Camillan suistavan häntä raiteilta. Hän  uskoi aina, että hänen äitinsä oli murhattu – ja nyt hän tietää varmuudella kuka sen teki. Hän on vannonut, että hän saisi Charlesin kohtaamaan julkisen oikeuden Dianan murhasta!

Jos yläpuolinen raportti ei ole Globen sepitettä, niin kysymys kuuluu, että ketä kuningasperheen jäsentä kohtaa seuraavaksi ”auto-onnettomuus” – Williamia vai Camillaa?

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Amerikkalainen sensaatiolehti Globe väittää Prinssi Williamin juonivan kulissien takana estääkseen murhaaja isänsä nousun valtaistuimelle.

 1. Henry Gruver Prince Charles Vision:

  Oletko tähän tutustunut, ainakin otsikko ja kuva ovat samoilla linjoilla kanssasi, itse en pysty puutteellisesta englannistani johtuen arvioimaan.
  Hyvää alkanutta päivää !

  Liked by 1 henkilö

  1. Hieman sekavalta tuo näky kuulosti, mutta suurin piirtein se meni näin. Näyn saaja oli jossain päin Amerikkaa ja istui perheensä kanssa ulkoilmatapahtumaan jossa oli 60 penkkiä kuulijoille. Tapahtumaan laskeutui armeijan helikopteri, joka kantoi mukanaan sinistä rakennusta, jonka näyn saaja ymmärsi viittaavaan YK:n rakennukseen. Sen sisältä tuli Prinssi Charles, joka alkoi puhumaan tälle yleisölle. Hän sanoi, ”Minun tulee informoida teitä, että kansakuntanne on sodassa ja teillä on taistelu edessä, mutta surullisin asia on, että joudutte taistelemaan ilman jumalia.” Neljän tähden kenraali astui esiin ja alkoi väitellä Charlesin kanssa, että mitä tekemistä Jumalalla on sen kanssa, että he olivat sodassa. Samaan aikaan lavalle ilmestyi jättiläismäinen sammakko, jonka suusta tuli jonkinlaista höyryä (ilmeisesti myrkyllistä). Sitten näyn saaja siirrettiin Lontoon Trafalgar Squaren yläpuolelle missä hän näki kuinka ihmiset pilkkasivat Venäjän armeijaa, joka oli myös yläilmoissa. He eivät uskoneet, että he voisivat tehdä heille mitään, kunnes Venäjän armeijan kenraali käski miehiään ampua kemialliset aseet heitä vastaan, jolloin Trafalgar Squarelle kokoontuneet joutuivat paniikkiin ja juoksivat sinne tänne. Ja siihen näky taisi päättyäkin. Vaikutti hyvin symbooliselta ja voihan tuosta päätellä (vaikkein mikään näkyjen selittäjä olekaan), että Prinssi Charles ilmestyy tällaisen Venäjän ja lännen välillä käydyn suursodan keskeltä jonkinlaisena rauhanmiehenä, joka vaatii uutta maailmanjärjestystä. Miksi muuten hän olisi näyssä niin keskeisellä paikalla?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s