Epämiellyttävä totuus ilmastonmuutoksesta

Liitän blogiini suomenkielisen videon, joka kertoo ilmastoon vaikuttavista luonnollisista tekijöistä, jotka IPCC:n ilmastomallit ovat jättäneet laskuista. Videossa esiintyy paljon englanninkielistä tieteellistä sanastoa, mutta sen perusajatus tulee hyvin esille. Ilmastonmuutos on totta ja ihmisellä on siihen oma osuutensa, mutta kaikki ilmastomallien ennusteet ovat menneet tähän asti pieleen, kun ne eivät ole ottaneet huomioon tasaisia vaihteluita auringon aktiviteetissa ym. monimutkaisia tekijöitä, joilla on paljon suurempi rooli ilmastonmuutokseen kuin antropogeenisillä eli ihmisperäisillä kasvihuonekaasuilla. Lisään myös Mauri Timosen ja Simo Ruohon seikkaperäisemmän 12-osaisen luennon aiheesta (videoiden julkaisijoilla ei ole mitään yhteyttä allekirjoittaneeseen). Alla myös globaaleihin kasvihuonekaasuihin liittyvää grafiikkaa. 

55925735_271598253732474_6647651978753081344_n


image270b

Hiilidioksidi ilmakehässä: 96,775% luonnollista ja 3,225% ihmisen aikaansaamaa. Tällä perustein Suomen hiilidioksidipäästöt maan ilmakehään on 0,003225% koko maailman hiilidioksidista (luonnollisesta sekä ihmisperäisesestä).


greenhouse_sources3

Kaikki ilmastoa lämmittävät kasvihuonekaasut: 95% vesihöyryä (punaisella), 4,72% merien biologista aktiviteettia, tulivuoria, kuihtuvia kasveja, eläinten aktiviteettia, jne. (vihreällä), 0,28% ihmisen aktiviteetin seurasta (sinisellä). Tämän perusteella Suomen teollisuuden vaikutus ilmaston lämpenemiseen olisi vain 0,00025% tai vähemmän (ottamatta huomioon lukuisia muita ilmastoon vaikuttavia tekijöitä, jotka mainitaan kahdessa ensimmäisessä videossa).

Grafiikka sivulta: https://www.geocraft.com/WVFossils/greenhouse_data.html


Ilmastohössötykseen liittyvää mustaa sarkasmiani Facebook-seinältäni  31. päivältä maaliskuuta:

Pohjois-Korea on vastuullisen maailmankansalaisen mallimaa. Eilen oli Earth Hour ja satelliittikuvat osoittavat, että Kim Jong-un välittää paljon enemmän maapallosta kuin maan rajallisia luonnonvaroja tuhlaava kapitalistinen Etelä-Korea. Kim Jong-un tajusi myös, ettei maailmaa tunnissa pelasteta ja siksi hän päätti tehdä maantunnista 24/7 kestävän ympärivuotisen juhlapäivän. Venezuelan Nicolas Maduro seuraa myös Pohjois-Korean jalanjäljissä ja siksi sähkökatkot kestävät siellä usein päivistä viikkoihin. Hänen ideologinen mentorinsa ja edeltäjänsä Hugo Chávez oli yksi aikamme suuria profeettoja, kun hän sanoi: ”Ilmastonmuutos on epäilemättä tämän vuosisadan tuhoisin ympäristöongelma… Ihmisen nykyinen aktiviteetti ylittää kantokyvyn kynnyksen, vaarantaa elämän planeetalla… Meidän täytyy vähentää kaikkia päästöjä, jotka ovat tuhoamassa planeetan. Kuitenkin, tämä vaatii muutosta elämäntyylissä, muutosta ekonomisessa mallissa: Meidän täytyy siirtyä kapitalismista sosialismiin.” Kim Jongin dynastia ja Hugo Chávez asetti esimerkin, jota muun maailman tulisi seurata nyt perässä jos aiomme pelastaa ainoan kotimme.


Korea-light-map
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s