Prinssi Charles ei juttele vain kasviensa vaan myös ”kuolleiden” kanssa.

Prinssi Charles muistetaan hänen 80 -luvulla antamasta kommentistaan, että hänellä on tapana jutella kasvien kanssa, jotka vastaavat hänelle. Tämän kuuluisan lausunnon ansiosta hän sai Britannian lehdistössä eksentrisen mielipuolen maineen. Hän on sanonut kokevansa myös sympatiaa Yrjö III:tta (1760 – 1820) kohtaan, mielisairasta kuningasta, joka kätteli puita luulleen niiden olleen Preussin kuningas. Vuonna 2013, kun häneltä kysyttiin jutteleeko hän vieläkin kasviensa kanssa, hän vastasi, ”En, nyt paremminkin koulutan niitä”. Prinssi on tunnettu hänen itseironisesta huumoristaan, joten on vaikea sanoa jutteleeko hän todella kasviensa kanssa. Mutta kasveja enemmän minua huolettaa juttelu kuolleiden kanssa. Henkimaailma on todellinen eikä sen kanssa tulisi koskaan leikkiä. Huhut siitä, että Prinssi Charles osallistuisi spiritistisiin istuntoihin, ovat vuosikymmeniä vanhoja. Kun hänen isoenonsa Louis Mountbatten, kuuluisa brittiläinen laivastoamiraali ja Intian varakuningas, kuoli IRA:n pommi-ikussa vuonna 1979, hän oli niin surun murtama, että hän halusi kuolla itsekin ja yritti etsiä häneen kontaktia meedioiden välityksellä. 

English_ouija_board
Spiritistisissä istunnoissa käytetään toisinaan Ouija-lautaa, jossa henkien uskotaan liikuttavan laudalla olevaa osoitinta aakkosten kohtaan, jotka muodostavat sanoja tai lauseita vastauksena hengille esitettyihin kysymyksiin. Useimmat paranormaalit ilmiöt ja henkien kummittelutapaukset ovat seurausta juuri Ouija-laudalla pelaamisesta, mutta myös muunlaiset yritykset ottaa yhteyttä henkimaailmaan saattaa avata portin mistä pahat henget pääsevät uhriensa elämään ja rikkovat mielenrauhan piinaamalla heitä usein yöaikaan.

Kirjailija Andrew Morton paljasti hänen suomeksikin julkaistussa kansainvälisessä bestseller kirjassaan Diana: hänen tarinansa (Wsoy 1992) sivulla 117 seuraavaa: ”Kirjailija John Dale on jäljittänyt määritelmänsä mukaan ’kuninkaallisen perheen psyykkisen sukupuun’ aina kuningatar Viktorian aikoihin saakka. Dale väittää, että vuosien varrella monet kuninkaallisen perheen jäsenet, myös kuningataräiti, kuningatar, ja prinssi Philip ovat osallistuneet spiritistisiin istuntoihin ja muutoinkin tutkineet paranormaaleja ilmiöitä.” Juttelu kuolleiden kanssa näyttäisi olevan siis Windsorin huoneen pimeä perhesalaisuus, josta ei ole sopinut pitää paljoa melua julkisuudessa. Kuningatar Elisabeth II on nimittäin Englannin kirkon ylin johtaja, joten tieto siitä, että hän osallistuu sekä kirkollisiin jumalanpalveluksiin, että spiritistisiin istuntoihin, ei antaisi hänen perheelleen kovin hyvää mainetta. Monet muutkin kuninkaalliset elämäkerrat ovat paljastaneet Windsorin huoneen pakkomielteen spiritismiin. Esimerkiksi Robert Jobson kirjoittaa hänen viimevuonna julkaistussa kirjassaan Charles at Seventy – Thoughts, Hopes & Dreams:

Ymmärrettävästi Charles oli syvästi liikuttunut hänen rakastetun mentorinsa ja isoenonsa Mountbattenin murhasta. Tuohon aikaan hän sanoi, että ’se sai hänet haluamaan myös kuolemaa’. Tähän päivään asti, noina hiljaisempina ja yksinäisempinä hetkinä, hän keskustelee tästä maailmasta erkaantuneiden henkien kanssa ja tällä tavoin pitää Mountbattenin ja monet muut erkaantuneet henget elossa hänen sydämessään.

Tämä väite vahvistettiin eilen, kun Express ja Daily Mail raportoi, että hänen erästä skotlantilaista kotiaan käytetään spiritistisiin isntuntoihin. Uutinen oli otsikoitu: ”Prinssi Charlesin Dumfries House tarjoaa yleisölle mahdollisuuden puhua kuolleille.” Uutinen jatkoi:

Kruununperillinen on jo kauan kampanjoinut vaihtoehtolääketieteen puolesta ja nyt hän näyttää pääsevän lähemmäksi henkimaailmaa.  Dumfries House:n virallinen Facebook sivu julkaisi mainoksen New Cumnock spiritualistiryhmälle. Mainos sanoi: ”Tunnetko olevasi eksyksissä tai yksin; kaipaatko henkilöä joka on nyt edesmennyt; löydätkö elämäsi vaikeaksi ilman rakkaitasi? Silloin me olemme täällä sinua varten. Tulemalla mukaan voit saada viestin rakkaaltasi.” Kruununperijän hyväntekeväisyysjärjestö The Prince’s Foundation, auttoi kunnostamaan spiritualistiryhmän uuden kodin – New Cumnock Town Hall:in. New Cumnock spiritualistiryhmän perustaja Louise Finlay sanoi: ”Kommunikoin enkelien ja henkioppaiden kanssa tuodakseni luotettavat viestit rakkailtasi kuolemanjälkeisestä elämästä ja työskentelen myös läheisesti Ylösnousseiden mestareiden kanssa (Jeesuksen & Franciscus Assisilaisen), jotka auttavat parannustyötäni.”

Uutinen sisältää myös videon missä Cornwallin Herttuatar Camilla sanoo kohdanneen aaveen Dumfries Housessa. ”Ylösnousseet mestarit” ovat New Age -liikkeessä käytetty okkulttinen käsite, joka tunnetaan myös ”Hierarkiana” ja ”Suurena valkoisena veljeskuntana”. Käsitteen alkuperä palaa Teosofisen seuran perustaja Helena Petrovna Blavatskyn kirjoituksiin. Kristitty Esko Halme kirjoitti New Age liikkeen historiasta todella moniulotteisen kirjan nimeltä Operaatio Uusi Aika (Painokaari Oy, 1990), jossa käsitellään mm. liikkeen yhteyttä Natsi-Saksan johtajien okkulttisiin oppeihin. Teosofia on hyvin saatanallinen oppijärjestelmä, jolla oli suuri vaikutus myös Adolf Hitlerin ja Heinrich Himmlerin maailmankuvaan. Blavatskyn henkioppaiden välityksellä kirjoitettu Salainen Oppi sisältää esimerkiksi seuraavia viittauksia Raamatun Saatanaan”Lucifer on LOGOS hänen ylimmällä ja ”Vastustaja” hänen alimmalla ulkomuodollaan – molemmat piirteet heijastuvat meidän Egossamme,” (s.162). Sivulla 234 hän jatkaa, ”Saatana on meidän planeettamme jumala ja ainoa jumala.”

Lopulta sivulla 513 hän kirjoittaa jotain todella rienaavaa ja demonista: ”Lucifer on jumalallinen ja maanpäällinen valo, ”Pyhä Henki” ja ”Saatana” samaan aikaan… Ja nyt se seisoo todistettuna, että Saatana tai tuo ”raivokas tulipunainen lohikäärme”… ja Lucifer tai ”valonkantaja” on meissä: se on meidän mielissämme — meidän kiusaajamme ja lunastajamme, meidän älykäs vapauttajamme ja pelastajamme…” Tämän saman kirjan liittoutuneet löysivät toisen maailmansodan jälkeen Hitlerin kirjastosta. Führer oli tehnyt siihen itse monia merkintöjä omalla käsialallaan ja pitänyt sitä usein yöpöydällään. On siis selvää, että nämä Blavatskyyn yhteyttä ottaneet ”ylösnousseet mestarit” ovat Saatanan demonisia henkivaltoja, ”pahuuden henkiolentoja taivaan avaruuksissa” (Ef. 6:12), jotka harhauttavat kanaviaan esiintymällä Jeesuksena tai Franciscus Assisilaisena. Paavali sanoi, ”Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.” (2. Kor. 11:14-15)

Tämä on yksi syy siihen miksi Raamattu varoittaa meitä ottamasta yhteyttä vainaja – tai tietäjähenkiin (3. Moos. 19:31, 5. Moos. 18:11). Sanomat ”rajan takaa” saattavat olla hyvin pettäviä ja harhaanjohtavia. Voimme kuvitella saavamme viestejä edesmenneiltä rakkailtamme tai ”henkioppailta”, mutta todellisuudessa saammekin viestejä pahoilta hengiltä, jotka hyväksikäyttävät suruamme ja johtavat meitä tarkoituksella harhaan. Ehkä näin on käynyt myös Prinssi Charlesin kohdalla. Ehkä hän kuvitteli alkuunsa, että hänen kuolleet rakkaansa lähettivät hänelle lohdullisia sanomia rajan takaa, mutta mennessään yhä syvemmälle pimeyteen kontakteissaan henkimaailmaan, nämä henget alkoivat ohjata ja hallita hänen elämäänsä. Natsien okkulttiset uskomukset ja spiritistiset kokeilut ovat varoittava esimerkki menneisyydestä kuinka kuolleiden kuiskinta voi johtaa poliittiset johtajat sanoinkuvaamattomiin hirmutekoihin. James Brennan toteaa kirjassaan WHISPERERS: The Secret History of The Spirit World:

Himmler ei ollut vain SS:n Reichsführer, mutta myös Gestapon pää – Natsi-Saksan pahamaineisen salaisen poliisin – ja viranomainen, joka oli perimmäisessä vastuussa ”juutalaisongelman lopullisesta ratkaisusta”, teollisen murhaamisen ohjelmasta, joka sai aikaan kuuden miljoonan ihmisen kuoleman. Oliko mahdollista, että tämä mies perusti päätöksensä kuolleiden kuiskintaan? Mikä iskee minuun tilanteen kauheutena on sen käsittämätön irrationaalisuus. Tämä ei ole kysymys siitä ovatko henget olemassa, mutta Himmlerin havainto niistä. Kuolivatko miljoonat, koska yksi typerä pieni mies uskoi, että hän voisi keskustella aaveiden kanssa?

Haastattelu 80 -luvulta missä Prinssi Charles pilkkaa ihmisiä, jotka varoittivat häntä, ”Älä koske Ouija-lautaan!” ja väitti, ettei hän ole kiinnostunut okkultismista ja mustasta magiasta tai muista ”mystiikan oudoista muodoista”, vaan haluaa olla vain ”ennakkoluuloton”.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s