Älä luovu koskaan toivosta ja unelmistasi!

Synnyin 27. huhtikuuta 1988. Tänään vietän 31. syntymäpäivääni. Syntymäpäiväni on myös kansallinen sotaveteraanipäivä, joten on aina juhlallista nähdä Suomen lippu salossa omana syntymäpäivänäni. Mielenkiintoinen sivuhuomio muuten, että tätä päivää liputettiin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 1987 eli tasan vuosi ennen syntymääni. Veteraanipäivää vietetään Lapin sodan päättymisen muistoksi 27. huhtikuuta 1945. Tämä sota päätti Suomen osuuden toisessa maailmansodassa. Jokaisena syntymäpäivänä on mielenkiintoista katsoa elämäänsä taaksepäin ja pohtia kaikkea sitä mitä on tapahtunut matkan varrella; asioita, jotka ovat johtaneet sinut tähän hetkeen. Elämä on seikkailu vaikka siihen mahtuisi hyvin vähän tapahtumia ja suuri osa elämästäsi tuntuisi hukkaan heitetyltä ajalta. Elämä on lahja vaikka siihen mahtuisi niin kipeitä muistoja, että haluaisimme mieluummin unohtaa ne. Tätä lahjaa emme osaa aina arvostaa. Varsinkaan silloin kun ahdistus ja epätoivo peittää meidän näköpiirimme. 

Itsekin olen kulkenut noissa ahdistuksen ja epätoivon alhoissa. Itsekin olen ollut usein siinä pisteessä missä en nähnyt juuri valoa tunnelin päässä ja mietin elämäni päättämistä oman käden kautta. Nyt voin ymmärtää kuinka tärkeää on olla luopumatta toivosta noina pimeinä hetkinä. Nyt voin ymmärtää kuinka tärkeää on ponnistella ja taistella elämässä valoisamman päivän toivossa. Nyt voin ymmärtää kuinka tärkeää on luottaa Jumalaan ja Hänen johdatukseensa silloinkin, kun tuntuu ettei Hän kuulisi meidän rukouksiamme. Olenko edelleenkään täysin varma siitä, että Jumala valmisti minut tällaista tehtävää varten? En tietenkään. En ole täysin varma juuri mistään. En voi olla täysin varma ennen kuin näen itse profetian sanan tulevan toteen. On tervettä epäillä ja kyseenalaistaa kaikkea. Tämä tarkoittaa myös omien johtopäätöstemme ja maailmankuvamme luotettavuutta. Ilman sitä kukaan ei voisi oppia täällä mitään uutta. Tulin eskatologisilla tutkimuksillani julkisuuteen ensimmäistä kertaa tammikuussa 2015, jolloin käynnistin blogini ja julkaisin 700-sivuisen kirjani netissä.

Leo Meller oli ensimmäinen suuren julkisuusprofiilin saarnaaja, johon otin tuohon aikaan yhteyttä kirjeitse. Silmäiltyään hieman tekstejäni, hän kirjoitti: ”On selvää, että Sinulle on annettu taivaasta ymmärrystä ja lahjoja, joita ei ole tarkoitettu vakan alle. Jumala johdattaa kymmenen vuoden valmistelujakson jälkeen Sinut haluamallansa tavalla jakamaan mitä on ladattu henkeesi.” Tämän jälkeen moni muukin kristitty on antanut tutkimuksilleni samanlaista rohkaisevaa palautetta ja kertoneet perusteideni olleen hyvin vakuuttavia. Tällaiset palautteet ovat vahvistaneet uskoani siihen, etten ole laumasta omille teilleni harhautunut mustalammas, vaan Jumala on kasvattanut minut laumasta erillään juuri tällaista kutsumusta varten. Mutta vain tulevat vuodet kertovat totuuden tämänkin asian suhteen. Ehkä katson elämääni taaksepäin taas viiden tai kymmenen vuoden päästä. Mitä ajattelen silloin? Ajattelenko, että nämä vuodet olivat hukkaan heitettyä aikaa? Ei vain tuo kymmenenvuoden valmistelujakso, vaan myös sitä seuranneet vuodet, jolloin kirjoitin tästä aiheesta julkisesti ja julkaisin siitä jopa painetun kirjan.

Tulkitsen ehkä profeettojen tekstejä, mutta en ole itse profeetta. En siis omista kristallipalloa, josta voisin nähdä miltä oma elämäni tai historia näyttäisi 5 tai 10 vuotta myöhemmin. Vielä vuosi sitten en olisi osannut ennustaa, että 31 -vuotispäivääni mennessä olisin saanut julkaistua painetun kirjan aiemman nettikirjani tiivistyksenä ja täydennyksenä, kuten tällainen tavoite oli mielessäni jo useiden vuosien ajan. Vielä vähemmän olisin osannut ennustaa tätä kymmenen vuotta aikaisemmin. Ajatus jonkinlaisesta kirjasta kyti jo mielessä tuohon aikaan, mutta silloin se tuntui vielä liian kaukaa haetulta ja epätodennäköiseltä idealta. Mutta omasta verkkosivusta ja kirjasta haaveilin jo 10 – 15 vuotta sitten. Unelmat eivät tule toteen jos pelkäät epäonnistuvasi. Voit ehkä kokea, ettet ole oikea henkilö ja ettei sinulla ole tarpeeksi lahjoja tai koulutusta (kuten itse koin). Voit ehkä kokea ettei kukaan usko sinun saavuttavan mitään mainitsemisen arvoista (kuten itse koin). Voit ehkä kokea olevasi täydellinen luuseri, joka on tuomittu ikuiseen epäonnistumiseen (kuten itse koin). Mutta nämä ovat vain tilapäisiä tunteita, jotka yrittävät lannistaa sinua edes yrittämästä. Et voi tietää oletko ikuinen epäonnistuja ellet uskalla edes yrittää. Toistuvat epäonnistumiset ja virheet voivat lannistaa kenet tahansa ja johtaa itseluottamuksen katoamiseen. Mutta voimme  oppia myös virheistämme. Epäonnistumiset ja pettymykset kuuluvat elämään. Emme saa antaa niiden lannistaa itseämme. Ne voivat myös kasvattaa ja opettaa meitä.

Mitä sitten tapahtuukaan seuraavan 5 tai 10 vuoden sisällä, olen kiitollinen Jumalalle siitä, että saan herätä 31 -vuotispäivään yhä elävien kirjoissa. Elämässä on enemmän kauneutta kuin pystymme usein käsittämään. Jumala loi meidät iloitsemaan elämän lahjasta, jonka Hän antoi meille syntymässämme. Tuon lahjan mukana tulee myös monia kipeitä ja vaikeita kokemuksia. Mutta Raamattu kertoo kuinka Jumala itse tuli ihmiseksi ja kantoi tuon kivun meidän kanssamme. Hän jakaa kanssamme kaikki  ilot ja surut, jotka kuuluvat tähän elämään. Jumalan Poika kärsi ristinkuoleman, jotta meillä voisi olla elämä ja yltäkylläisyys. Saatana on tullut vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Raamatun profetiat lopun ajoista eivät ole vain epätoivon ja pimeyden sanoma tulevista tuomioista, tulesta ja tulikivestä. Ne kertovat lupauksen paremmasta huomisesta, ihmiskunnan aamunkoitasta, kun Saatana sidotaan enkeleineen tuhatvuotiseen vankeuteensa, kuolleet nousevat haudoistaan ja maa entisöidään pyhien ikuista rauhanvaltakuntaa varten.


Swedish House Mafian, maallisen house -musiikkibandin, vuoden 2013 hittibiisin Don’t You Worry Child kappaleen herkkä akustinen cover. Kappaleen kertosäe on kuin jostain hengellisestä kappaleesta.


My father said
Don’t you worry, don’t you worry child
See heaven’s got a plan for you
Don’t you worry, don’t you worry now, yeah


Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Älä luovu koskaan toivosta ja unelmistasi!

  1. On hienoa kun tuot mietteitäsi rehellisesti esiin kuitenkin teemalla ”pitäkää usko Jumalaan”. Kaiken myllerryksen keskellä tämä kantaa hedelmää ja tekee kun tekeekin elämästä mielekästä, se ei menekään hukkaan, vaikka on näyttänyt hyödyttömältä ja tuntunut jopa kitumiselta. Jumala on uskollinen! Kiitos kirjoituksestasi jälleen. Olen iloinen puolestasi kantaessasi hedelmää uskosi alkajalle ja täyttäjälle. Kerran saamme nähdä Hänet kasvoista kasvoihin ja iloita sanomatonta iloa!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos Jukka. Tulivat nämä eskatologiset ennusteeni sitten toteen tai ei (toki voin olla tulkinnoissani erehtynyt, sillä kukaan meistä ei ole erehtymätön), niin en pitäisi tätä silti hukkaan heitettynä aikana. Ehkä joku on voinut tulla jopa uskoon kirjoitusteni kautta. Tämä kutsumustyöni on antanut minulle tunteen siitä, että minullakin on jokin paikka ja tehtävä tässä elämässä. Ehkä kirjoituksillani voin inspiroida jotakuta toista aloittamaan oman kirjoitustyönsä. Kuten sanoin, minulla ei ole kristallipalloa tulevaisuuteen. En tiedä miten käy ja mitkä ovat tuntemukseni tästä kaikesta 5 tai 10 vuoden jälkeen jos ennustukseni eivät ole käyneet toteen. Mutta en kehota kristittyjä myymään omaisuuttaan ja odottamaan Jeesuksen paluuta johonkin tiettyyn päivämäärään mennessä. Päinvastoin, kehotan jokaista kyseenalaistamaan myös omat kirjoitukseni ja tutkimaan itse onko niissä mitään järkeä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s