Uusi videoni: Jos joku kumartaa petoa…

Olen yrittänyt tehdä tällaisia ammattimaiselta näyttäviä videoita hyvin alhaisella budjetilla ja koittanut tehdä niistä jokaisella kerralla hieman edellistä parempia. Jokainen voi käydä sivustoni välilehdessä ”videot” ja nähdä kuinka videoiden laatu on kehittynyt sitten vuosien 2013 – 15, jolloin tein ensimmäiset promovideot eskatologisille tutkimuksilleni. Laadukasta jälkeä ei saa kuitenkaan pelkällä luovuudella ja ahkeruudella. Siihen täytyy sijoittaa myös hieman rahaa. Olen käyttänyt hyväkseni esimerkiksi maksullista Storyblocks video-, musiikki- ja ääniefektipalvelua, jossa saa lisenssin moniin hienoihin video- ja musiikkipätkiin noin 200 euron vuosimaksulla. Huomasin vasta tämän videoni valmistuttua, että sen dramaattinen taustamusiikki, jonka löysin koneeltani, ei ollutkaan Storyblocksin sivustolta, ja näin ollen minulla ei ollutkaan siihen käyttölupaa. Kipale on Hollywoodin suurelokuviin säveltävän Danny Cocken The Quickening.

Ymmärtääkseni tällaisiin suurituloisiin säveltäjiin on hyvin vaikea saada yhteyttä ja lisenssioikeus maksaisi sitten mansikoita (ehkä tuhansiakin euroja). Minulla ei ole mahdollista sijoittaa lisenssioikeuksiin kuin korkeintaan muutama kymppi (olen tukenut joskus vähävaraisempia itsenäisiä säveltäjiä, vaikka heidän kappaleensa olisikin olleet rojalti ja tekijänoikeusvapaita). Youtubessa tuo tekijänoikeuslainsäädäntö toimii yleensä niin, että videopalvelu tunnistaa heti videon latauduttua jos se sisältää kolmannen osapuolen (yleensä suuryhtiöiden) omistamaa tekijänoikeuksilla suojattua materiaa. Vaikka kappaleeseen olisi hankittu lisenssioikeus, niin järjestelmä ei osaa erottaa sitä.  Tällöin videoon tulee tekijänoikeusvaatimus, mutta tämä ei johda vielä videon poistamiseen tai ilmoitukseen tekijäinjänoikeusrikkeestä (kolmesta rikkeestä kanavasi ja sen kaikki videot poistetaan).

Yleensä videoon lisätään vain mainoksia. Joskus tekijänoikeuksien omistaja saattaa poistaa siitä esimerkiksi ääniraidan (näin on käynyt myös omille videoilleni). Pahimmassa tapauksessa video poistetaan ja saat kanavallesi tekijänoikeusrikkeen, joka vanhenee kuitenkin puolen vuoden sisällä. Eli rajoitukset ja rangaistukset ovat lopulta melko minimaalisia. Latasin videoni silti WordPressin omaan mediasoittimeen silti varalta, että saisin siitä Youtubessa jonkun tekijäinoikeusrikkeen (olen saanut vasta yhden ja sekin vanheni jo ajat sitten). Jos tekijänoikeusrikkeet on varastamista, niin antakoon sen Herra minulle anteeksi. Sanomani on kuitenkin niin tärkeä ja kiireellinen, että ehkä Hän katsoo sitä tässä tapauksessa läpi sormien.
27 independent reasons why I believe that Prince Charles is the biblical Antichrist.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s