Miksi uskon teknologian täyttävän pian profeetta Jesajan näyt messiaanisen rauhanajan ”ihmeistä”?

Yksi syy siihen miksi uskon, että elämme parhaillaan Jeesuksen toisen tulemuksen kynnyksellä, löytyy teknologian huimasta kehityksestä, joka voi mahdollistaa maanpäälle pian messiaanisen ajan valoisat näkymät ilman yliluonnollisia ihmeitä. Moni kristitty saattaa karsastaa tällaista humanistista näköalaa ja siksi yksi toiveeni olisi laajentaa näkemysteni raamatullisia ja historiallisia perusteita seuraavaan kirjaani (jos sellaista saan koskaan aloitetuksi). Kirjoitin 356-sivuisen kirjani alle kuukaudessa (joka kannattaa tilata muuten nyt pukinkonttiin, jotta ehtisi vielä jouluksi kotiin), joten uuden kirjan valmistuminen veisi tuskin paljoa kauemmin. Tätä ennen pitäisi perehtyä kuitenkin vaikeatajuiseen englanninkieliseen lähdekirjallisuuteen. En siis usko, että uutta kirjaa kannattaa odottaa ainakaan ihan lähiaikoina ilmestyväksi. Kirjan lähtökohtainen idea pohjautuisi niin sanotun posthumanismin arviointiin raamatullisessa ja eskatologisessa valossa. Viittasin tähän puoliuskonnolliseen teknoutopiaan jo vuonna 2015 julkaistun 700-sivuisen nettikirjani luvussa 8. 

MjkxNDEzNQOlen käsitellyt posthumanismia aikaisemmin lähinnä kriittisessä ja negatiivisessa valossa. Olen viitannut mm. liikkeen eugeniikka- ja natsiyhteyksiin. Olen edelleen hyvin kriittinen liikettä kohtaan. Samalla kuitenkin uskon, ettei sen yritys Paratiisin ja uuden ihmisen luomiseksi maanpäälle olisi täysin vailla raamatullista oikeutusta ja perustaa. Eikä tällainen yritys olisi myöskään historiallisesti ennenkuulumaton, sillä jo 1600 -luvulla uskonpuhdistuksen ajan protestantit ja kristinuskoa tunnustaneet tieteellisen vallankumoukset isät pitivät kiinni samankaltaisista humanistisista tai post-humanistisista tulevaisuudennäkymistä. Tieteen ja teknologian kehitys ei ollut vain tarpeeksi pitkällä, jotta se olisi tullut toteen muualla kuin uneksijoiden mielikuvituksissa. Vasta nyt tiede ja teknologia mahdollistaa sen, että voimme saada ”sokeat näkemään ja rammat kävelemään” (Jes. 35:6, Matt. 11:5) Jesajan messiasnäkyjen mukaisesti. Ei yliluonnollisten ihmeiden, mutta tieteen löytöjen mahdollistamien teknologisten keksintöjemme avulla.

Jopa israelilainen homoseksuaali ateisti Yuval Noah Harari uskoo, että pian ”rammat kävelevät ja sokeat saavat näkönsä”. Hararin kansainvälinen myyntimenestys Homo Deus – Huomisen lyhyt historia (Bazarkustannus Oy 2017) on täysin sekulaari uusdarvinistinen tulevaisuuden spekulaatio teknologian ja ihmisrodun kehityksestä 21. vuosisadalla. Kirjassa ennustetaan homo sapiensin eli nykyihmisen päivittymistä homo deukseksi eli jumalihmiseksi, joka kykenee vuosisadan loppuun mennessä asioihin, joiden ennen katsottiin olevan vain jumalallisten olentojen ominaisuuksia. Moni kristitty voisi pitää tällaista ajatusta jopa rienaavana. Monilla meistä on nimittäin alati kasvava epäluulo valtavirran tiedettä, ”Jumalaa leikkiviä” tieteen ylipappeja ja piilaakson huippuinsinöörejä kohtaan. Osin aivan oikeutetustikin. Osa maallikkokristityistä saattaa ajautua toiseen äärilaitaan ja alkavat epäillä koko maapallon pyöreyttä höynähtäessään litteän maan seuran huuhaatutkijoihin Youtubessa. Moni kristitty odottaa profetioiden toteutumista, jotka ovat jo toteutuneet tai toteutumassa. Moni odottaa Pelastajaa tajuamatta, että Hän tuli maailmaan jo 2000 vuotta sitten. Hän tulee kyllä myös toistamiseen ja silloin ”valtakunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle” (Dan. 7:27). Mutta moni odottaa Jumalan valtakuntaa, vaikka Hänen valtakuntansa on jo sisäisesti meissä (Luuk. 17:21).

Odotamme usein Jumalaa, joka ratkaisee kaikki ongelmamme, parantaa kaikki sairautemme ja raihnaisuutemme. Mutta Jumalan Poika on jo kantanut sairautemme, parantanut kipumme ja lunastanut syntimme Golgatan ristinpuulla (Jes. 53:4). Jeesuksen toisen tulemuksen odotus ei saisi olla eskapismia eli todellisuuspakoa. Emme saa paeta elämän karua todellisuutta. Meidän tulee kohdata se. Jeesus ei tule pelastamaan meitä lohikäärmeeltä. Hän antaa meille rohkeuden kohdata tuo lohikäärme itse. Hän ei odota, että uskomme vain Häneen. Hän odottaa meidän uskovan myös itseemme. Hän odottaa meidän uskovan sisäisiin kykyihimme tuon lohikäärmeen, synnin ja saatanan vallan, kohtaamiseksi ja nujertamiseksi. Tästä syystä Hän kehotti meitä kieltämään itsemme, ottamaan ristimme ja kantamaan sitä yhdessä Hänen kanssaan vanhan lihamme ristiinnaulitsemiseksi. Hän raivasi meille tien valmiiksi ja asetti meille esimerkin jota seurata. Emme voi ansaita pelastusta koskaan omilla töillämme ja ponnisteluillamme. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Jumala odota meiltä taistelua ja uhria synnin vallan nujertamiseksi.

Synti on kaiken kärsimyksen ja kuoleman juurisyy meidän langenneessa maailmassamme. Vaikka Jeesus voitti synnin ja kuoleman vallan jo Golgatalla, Saatana on yhä tämän planeetan hallitsija (Luuk. 4:6, Joh. 16:11, Ilm. 13:2). Jeesuksen toisessa tulemuksessa tämän maailman ruhtinas heitetään tuonelaan ja sidotaan tuhatvuotiseen vankeuteensa (Ilm. 20:2). Tämä on yksi syy siihen miksi tuhatvuotinen valtakunta tulee olemaan epätavallista rauhan, hyvinvoinnin ja kukoistuksen aikakautta koko luomakunnan historiassa. Profeetta Jesaja kuitenkin kertoo, että ihmiset tekevät yhä tuolloinkin syntiä, vaikka synnintekijä joutuu kiroukseen vasta satavuotiaana (Jes. 65:20). Tämä kertoo siitä, että Jumala arvostaa ihmisen vapautta ylitse kaiken. Hän ei tehnyt meistä tahdottomia robotteja luodessaan ensimmäisen ihmisparin Eedenin puutarhaan. Eikä Hän tee meistä  robotteja myöskään tuhatvuotisessa rauhanvaltakunnassa. Voimme valita edelleen synnin ja vanhurskauden.

Kaikki kärsimys nykyisessä maailmanajassamme ei ole kuitenkaan aina omien valintojemme tai toisten valintojen suoraa seurausta. On myös perisynnin kirouksesta johtuvaa kärsimystä, jonka ensimmäisen ihmisparin lankeemus toi koko luomakuntaan.  Tähän kategoriaan sisältyvät monenlaisia sairauksia ihmisillä ja eläimillä aiheuttavat virukset, ilmaston epävakaudesta eli luonnollisesta ilmastonmuutoksesta johtuvat luonnononnettomuudet ja kuivuudet, sekä vanhenemisen aikaansaama kehon vähittäinen rappeutuminen ja kuolema. Syntiinlankeemuksen välittömät seuraukset kerrotaan 1. Moos. 3:16-19:ssä:

Ja vaimolle hän sanoi: ”Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva.” Ja Aadamille hän sanoi: ”Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: ’Älä syö siitä’, niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi; orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman.”

Tuhatvuotisessa valtakunnassa maa entisöidään jälleen sen alkuperäiseen paratiisimaiseen tilaan. Jesaja 11:6-9 ennustaa:

Silloin susi asuu karitsan kanssa, ja pantteri makaa vohlan vieressä; vasikka ja nuori leijona ja syöttöhärkä ovat yhdessä, ja pieni poikanen niitä paimentaa. Lehmä ja karhu käyvät laitumella, niiden vasikat ja pennut yhdessä makaavat, ja jalopeura syö rehua kuin raavas. Imeväinen leikittelee kyykäärmeen kololla, ja vieroitettu kurottaa kätensä myrkkyliskon luolaan. Ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta, niinkuin vedet peittävät meren.

Jesaja 35:5-7 lisää:

Silloin avautuvat sokeain silmät ja kuurojen korvat aukenevat. Silloin rampa hyppii niinkuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa; sillä vedet puhkeavat erämaahan ja aromaahan purot. Hehkuva hiekka tulee lammikoiksi ja kuiva maa vesilähteiksi. Aavikkosutten asunnossa, missä ne makasivat, kasvaa ruoho ynnä ruoko ja kaisla.

Kun Johannes Kastaja lähetti opetuslapsiaan Jeesuksen tykö tiedustellakseen oliko hän luvattu Israelin Messias, niin Jeesus vastasi heille: ”Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille julistetaan evankeliumia.” (Luuk. 7:22) Tässä Jeesus liitti omat tunnustekonsa Jesajan yllä lainattuun messiasprofetiaan. Raamatun profetioilla on kuitenkin usein esitäyttymys ja lopullinen täyttymys (tai jopa useampi kuin kaksi täyttymystä), kuten olen demonstroinut tätä jo Danielin näkyjen osalta kirjassani Joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa – Antikristus paljastettu? Jesaja 35:5-7 koskee siten myös Jeesuksen toista tulemusta ja tuhatvuotista rauhanvaltakuntaa. On kuitenkin järkeenkäypää kysyä, että miksi Jeesuksen tulisi tehdä tunnustekoja ja ihmeitä Hänen toisen tulemuksensa jälkeen? Ihmeet ja tunnusteot olivat merkkinä oman aikansa epäuskoisille juutalaisille (Joh. 12:37).

Apostoli Johannes sanoo: ”Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa.” (Ilm. 1:1) Miksi Jeesuksen tulisi todistaa Herrauttaan ja Jumaluuttaan enää sen jälkeen, kun Hän palaa kaikkien silmien eteen ylösnousseena Herrojen Herrana ja Kuningasten Kuninkaana? Hänen käsissään näkyvät haavat todistavat jo itsessään historian suurimmasta ihmeestä. Eivät ne tarvitse enää lisätodisteita. Joku voisi ehdottaa, että Hän tekee yhä ihmeitä pelkästä säälistä ja rakkaudesta liikuntarajoitteisia (”Silloin liikuntarajoitteinen hyppii niinkuin peura”, poliittisesti korrektin neuvoston hyväksymän raamatunkäännöksen sanoin), sokeita ja kuuroja kohtaan. Mutta tällöin Hän joutuisi kilpailemaan tiedemiesten kanssa, jotka kykenevät tekemään jo yhtä suuria ihmeitä. Minusta on siis selvää, että ne ”ihmeet”, joihin Jesaja viittaa messiaanista aikaa koskevissa profetioissan, ovat samanlaisia teknologisia ihmeitä, joihin Ilmestyskirjan 13. luku viittaa puhuessaan väärän profeetan aikaansaamista ”ihmeistä”, kuten pedon kuvasta eli holograafisesta videoviestinnästä.

Aateloitu brittiläinen tieteiskirjailija Sir Arthur C. Clarke (1917 – 2018) sanoi kerran, ”Mikä tahansa tarpeeksi edistynyt teknologia on erottamaton taikuudesta.” Israelilainen ateistitietokirjailija Yuval Noah Harari kirjoittaa kirjansa Homo Deus – Huomisen lyhyt historia sivulla 29:

Ja jokaiseen tekniseen ongelmaan löytyy tekninen ratkaisu. Meidän ei tarvitse odottaa Jeesuksen toista tulemusta pystyäksemme voittamaan kuoleman. Tarvitaan vain pari laboratorionörttiä. Kuolema on perinteisesti ollut pappien ja teologien erikoisaluetta, mutta nyt insinöörit  ovat ottamassa sen haltuunsa. Syöpäsolut pystytään tappamaan kemoterapialla tai nanorobottien avulla. Keuhkoissa olevat bakteerit voidaan tuhota antibiooteilla. Jos sydän lakkaa pumppaamasta, se voidaan elvyttää henkiin lääkkeillä ja sähköshokeilla – ja ellei tämä tehoa, sen tilalle voidaan siirtää uusi sydän. On totta, että tällä hetkellä meillä ei ole ratkaisua kaikkiin teknisiin ongelmiin, mutta juuri sen takia käytämme  niin paljon aikaa ja rahaa syövän, mikrobien, genetiikan ja nanoteknologian tutkimiseen.

Ylistäessään ihmisen löytämiä teknisiä ratkaisuja moniin vitsauksiin, jotka vaivasivat menneitä sukupolvia vuosituhansien ajan, Harari puhuu Jumalan ihmeistä hyvin vähättelevään ja rienaavaankiin sävyyn. Hän ei ole kuitenkaan täysin väärässä, kun hän toteaa esim. sivulla 55: ”Tiedemiehet pystyvät nykyisin paljon parempaan kuin Vanhan Testamentin Jumala. Keinolannotteiden, teollisesti valmistettujen hyönteismyrkkyjen ja geenimuunneltujen viljelykasvien ansiosta tämän päivän maataloustuotanto ylittää korkeimmatkin odotukset, joita muinaisilla talonpojilla oli jumaliensa suhteen. Kuivuuden vaivaama Israelin valtio ei myöskään enää pelkää, että vihainen jumala sulkee taivaan ja pysäyttää sateen tulon, sillä israelilaiset ovat äskettäin rakentaneet Välimeren rannalle valtavan suolanpoistolaitoksen ja voivat nyt ottaa kaiken juomavetensä merestä.” Hararin virhe on lähinnä siinä, että hän olettaa yleisen ateistisen harhauskon mukaisesti, että tieteen kehitys olisi syössyt Jumalan valtaistuimeltaan ja pakottanut Hänet etsimään uutta työtä työvoimatoimistosta.

Tämä harha rinnastaa Raamatun luojajumalan aikakauden muihiin pakanajumaliin, kuten pilven päällä salamoita viskovaan Zeukseen tai muihin luonnonjumaliin. Kun tiede sitten osoitti, ettei pilven päälle olekaan ukko Zeusta, ja selitti ukkosilman synnyttävät luonnolliset tekijät, tiedemiesten uusi papisto syöksi kaikki vanhat jumalat valtaistuimiltaan, mukaan lukien Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan. Tämä lähtökohta asettaa kristinuskon ja tieteen lähtökohtaisesti toistensa vihollisiksi. Mitä enemmän tiede löytää eri ilmiöille luonnollisia selityksiä, sitä enemmän se syö pohjaa uskontojen yliluonnollisilta selityksiltä. Samasta syystä Harari olettaa, että tieteen kehitys tekisi lopulta kristinuskosta ja sen ihmeitä tekevästä Jumalasta irrelevantin. Todellisuudessa asia on aivan päinvastoin. Mitä pidemmälle tiede ja teknologia etenee, sitä painavammaksi muuttuu luonnontieteellinen todiste luomakunnan suunnittelijan ja luojan olemassaolosta.

Esimerkiksi Charles Darwinin aikana kaiken elämän perusyksikön eli solun uskottiin olevan jotain yksinkertaista alkulimaa ja siten elämän synnyn selittämiseen ei tarvittaisi suurtakaan ihmettä. 1900 -luvun jälkimmäiselle puoliskolla biologia on muuttunut informaatiotieteeksi, sillä nykyisin solun tiedetään olevan hyvin monimutkainen nanorobotti tai pikemminkin kokonainen molekyylitason automatisoitu tehdas, jonka sisällä oleva DNA-nauha sisältää proteenin valmistamiseen vaadittavaa älykästä informaatiota, joka on rinnastainen tietokoneen ohjelmointiin vaadittuun nollista ja ykkösistä muodostuvaan binäärikoodiin tai aakkosten erilaisesta järjestyksestä muodostuvaan kirjan tekstiin. Ilman Jumalaa ei voisi olla myöskään informaatiota, sillä informaation olemassaolo vaatii aina älykästä mieltä. Mikään kirja ei kirjoita itseään, vaan vaatii kirjailijan tekstin tuottamiseen. Kirjailijana tiedän tämän kivuliaan hyvin.

Samalla tavoin myöskään teknologian kehitys – joka on sekä luonnontieteiden kehityksen edellytys että niiden seuraus – ei tee Raamattua irrelevantiksi, vaan päinvastoin todistaa sen vuosituhansia vanhat profetiat paikkansapitäviksi. Ei vain Johannes nähnyt nykyisen ajan teknologiaamme ennustaessaan käteisettömän kaupankäynnin ja elävät holograafiset kuvat (Ilm. 13:15-17), mutta myös Jesaja näki aikamme teknologisen edistyksen ennustaessaan sen antavan liikuntarajoitteisille kyvyn kävellä, sokeille kyvyn nähdä ja kuuroille kyvyn kuulla. Professori James M. Tour on kristitty (messiaaninen juutalainen) huipputiedemies ja uusdarvinismin kriitikko. Hän oli R&D -lehden vuoden 2013 tiedemies ja vuonna 2014 hänet äänestettiin yhdeksi ”50 vaikutusvaltaisimmasta tiedemiehestä tämän päivän maailmassa.” Hän on erikoistunut erityisesti nanorobottien tutkimukseen ja vuonna 2017 hänen johtamansa tiederyhmä voitti Ranskassa pidetyn historian ensimmäisen nanoautojen kisan. Nämä neljällä pyörällä kulkevat molekyyliset koneet ovat jopa 20 000 – 50 000 kertaa ihmisen hiusta ohuempia (vain hieman DNA-säiettä paksumpia) ja kulkevat parhaimmillaan 0,014 millimetrin tuntinopeudella. Tour on todennut:

Rakennan molekyylejä työkseni ja voin kertoa kuinka vaikeaa työtä se on. Koen syvää kunnioitusta siitä kuinka Jumala on tehnyt tämän luomisen kautta. Vain aloittelija, joka ei tiedä mitään tieteestä, sanoisi että tiede ottaa uskon pois. Jos tutkit todella tiedettä, se tuo sinut lähemmäksi Jumalaa.

Solun ja molekyylien toiminnan monimutkaisuutta käsittelevässä luennossaan Tour kertoo hänen tekemästään työstä: ”Me haluamme tehdä Jeesuksen Kristuksen töitä. Haluamme saada rammat kävelemään ja sokeat näkemään. Olemme jo saaneet kuurot kuulemaan. Yritämme rakentaa teknologioita, jotka voivat tehdä tämän. Tämä on todellista. Teemme tämän tyyppisiä asioita. Voimme katkaista rotan selkärangan kokonaan puoliksi ja uuttaa tämän tuen, niin että kolmessa viikossa rotalla on 21 asteen suurimmasta mahdollisesta 19 asteen liikuntakyky. Joten saamme takaisin lähes täydellisen liikuntakyvyn kolmessa viikossa.” Tour ei koe huonoa omaatuntoa siitä, että hän ja hänen kollegansa leikkivät tämän tyyppisillä asioilla Jumalaa. Ja miksi hänen sitten tulisi? Eikö Jumala alunperinkin luonut meihin kyvyn ”leikkiä Jumalaa”, kun hän loi meidät itsensä kaltaisiksi – omaksi kuvakseen – ja asetti viljelemään ja varjelemaan maata Eedenin puutarhaan? Miksi yksikään isä olisi vihainen siitä jos hänen lapsensa haluavat jatkaa hänen jalanjäljissään ja jäljitellä hänen töitään? Ihmiset, jotka sanovat tällaisen olevan ”Jumalan leikkimistä” (heihin sisältyy muuten myös panteismia opettava Prinssi Charles), eivät ymmärrä todella Raamatun ihmiskuvaa.


James Tourin todistus uskoontulostaan.


Toki tällainen kyky tuo mukanaan myös suuren vastuun ja suuret vaarat. Siksi on tärkeää, ettei kukaan manipuloi Jumalan luomistöitä omassa viisaudessaan tai omassa vanhurskaudessaan ilman oikeanlaista jumalanpelkoa. Ihminen, joka ei anna kunniaa Jumalalle ja kääntää Hänelle kokonaan selkänsä, käyttää tällaista kykyä yleensä pahaan. Esimerkiksi organismien geneettinen manipulointi voi olla hyvin vaarallista jos sitä käytetään vääriin tarkoitusperiin, mutta oikeisiin tarkoitusperiin käytettynä se voi olla ihmiskunnan suurin siunaus. Tieteen Kuvalehden uusimmassa numerossa käsiteltiin 2010 -luvun teknologisia läpimurtoja. Yksi näistä oli geenimuokkausta helpottavat ja halventavat geenisakset:

Geenisakset voivat poistaa perinnölliset sairaudet. Geenitutkijoiden hartaimmin toivoma lahja 2010 -luvulla oli CRISPR -tekniikka eli niin sanotut geenisakset. Sillä voidaan parantaa geneettisiä sairauksia. Geenimuokkaustekniikka CRISPR otettiin käyttöön vuonna 2015. Sen avulla pystytään tekemään solujen dna:han muutoksia ennennäkemättömän tarkasti. Periaatteessa sillä voidaan hävittää kaikki perinnölliset sairaudet. CRISPR -tekniikka toimii siten, että niin sanottu koetin etsii perimästä geenin, jota pitää muokata, esimerkiksi sairauden aiheuttajan. Sitten entsyymi leikkaa dna-juosteen poikki geenin molemmilta puolilta. Seuraavaksi geeni otetaan pois dna:sta ja juosteen päät kiinnitetään taas toisiinsa.

Tekniikalla voidaan paitsi leikata pois sairauksia aiheuttavia geenejä myös asettaa pois otetun geenin tilalle korvaavia geenejä. Sairauksien hoidon lisäksi geenisaksitekniikalla voidaan esimerkiksi tuottaa elintarvikkeita joista on poistettu mahdolliset allergioita aiheuttavat geenit. Suurimmat odotkset ovat kuitenkin lääketieteen puolella. Testeissä on saatu viitteitä siitä, että geenisaksilla voidaan parantaa esimerkiksi joitakin syöpiä, ja eläinkokeissa on saatu lupaavia tuloksia muun muassa perinnöllisten lihassurkastumasairauksien, kystisen fibroosin ja joidenkin silmäsairauksien hoidosta. Tekniikkaan sisältyy myös huolestuttavia piirteitä, sillä sen avulla on mahdollista muokata myös muita geneettisiä ominaisuuksia kuten alttiutta sairauksiin.

Samassa jutussa kerrotaan myös geenitekniikan mahdollisuudesta malarian päihittämiseksi, joka hyttyspuremien kautta tappaa vuosittain yli miljoona ihmistä. Hyttysiin siirrettäisiin geeni, joka tekee ne immuuneiksi malarialoisille. Muuntogeenisten hyttysten jälkeläiset perisivät saman ominaisuuden vaikka se pariutuisi normaalin hyttysen kanssa. ”Periaatteessa muuntogeeniset hyttyset levittäisivät immuniteetin muutamassa vuosikymmenessä kaikkiin hyttysiin ja malaria katoaisi”, artikkeli toteaa. Vaikka jotkin kristityt vastustavat myös geenimuokkausta (olen väitellyt tästä usein kollegojeni Tim Cohenin ja Jackin kanssa), niin geenimuokkauksen suurin vastarinta tulee vihreiltä luonnonpalvojilta, jotka opettavat että ihmisellä ei olisi oikeutta hallita tai manipuloida luontoa omaksi edukseen. Tämä uskomus on myös Prinssi Charlesin Harmony manifestin yksi ydinteemoja. Luonnonpalvojat liittävät tämän usein lännen juutalaiskristillisen uskon perinnöksi ja syyttävät siitä luomiskertomuksen käskyä luomakunnan hallitsemisesta.

Panteistien mukaan luonto itse on Jumala ja ihminen osa luontoa. Tällainen maailmankuva sulkee siis automaattisesti pois ajatuksen luonnon hallitsemisesta. Tieteen Kuvalehden artikkeli sisältää myös seuraavan näkymän teknologian kehityksestä 2020 -luvulla: ”Jos ihminen menettää esimerkiksi onnettomuudessa ruumiinosan, jo nyt hänelle voidaan tuottaa 3D-tulostimella keinotekoinen korvalehti tai nenä hänen omista soluistaan. 2020-luvulla mahdollisten varaosien valikoima kasvaa entisestään. Menetetyn käsivarren tilalle voidaan pian asentaa proteesi, joka on liitetty hermostoon ja jota ohjataan ajatuksen voimalla. Proteesin sormet saavat entistä herkemmän tunnon, joten esineiden käsittely proteesilla tulee sujuvammaksi. Kiinalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat ovat tuottaneet 3D-tulostimilla myös minikokoisia ihmisen munuaisia ja maksoja. Munuaiset toimivat ravinneliuoksessa neljä kuukautta. 2020 -luvulla on odotettavissa myös 3D-tulostettuja verisuonia ja muita soluja, jotka mahdollistavat täyskokoisten tekoelinten valmistamisen ja niiden siirtämisen potilaan elimistöön.”

Johtopäätös

Tällaista lukiessa tuntuu, että useimpien ihmisten tietoisuuteen ei ole vielä iskostunut kuinka ihmeellistä aikaa me elämme parhaillaan maailmanhistoriassa. Eikä useimmat kristityt käsitä ollenkaan tällaisten näkymien eskatologista merkitystä. Meidän ei tarvitse odottaa Jeesusta liittämään korvalehteämme kiinni, jos joku sivaltaa sen meiltä suutuspäissään pois. 3D-tulostin hoitaa nyt saman homman. Monien kristittyjen on helppo suhtautua tällaisiin lupauksiin epäluuloisesti tai jopa teknofoobisesti jos meillä ei ole asiaan oikeanlaista historiallista ja raamatullista perspektiiviä. Teknologian kehitys tuo mukanaan myös monia vaaroja ja sillä on aina omat varjopuolensa, mutta yleisesti ottaen meidän ei tulisi pelätä teknologiaa itsessään. Oikein käytettynä ja oikeissa käsissä se tulee olemaan yksi ihmiskunnan suurimpia siunauksia. On kuitenkin tärkeä muistaa, että teknologia itsessään ei tuo ihmiskunnalle pelastusta. Vain Jeesus Kristus voi tuoda maailmaan todellisen rauhan ja hyvinvoinnin ja vapauttaa meidät synnin orjuuden kiroukselta. Teknologia on tässä vain pelkkä apuväline. Vain Jeesus Kristus voi parantaa ja eheyttää meidät sisäisesti. Yksikään teknologia ei tätä tee. Jos et ole kutsunut Häntä asettumaan sydämeesi ja tulemaan elämäsi Herraksi, juuri nyt on oikea aika tehdä se.


MIT insinööri suunnitteli ja rakensi itselleen tuntoaistin omaavan bionisen proteesijalan.


Tosielämän kyborgit eli ”rammat jotka kävelevät ja sokeat jotka näkevät”. 


 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s