2 vastausta artikkeliin “Pohdintoja seuraavan mahdollisen kirjani ideasta

  1. Olen itsekin jonkun verran lukenut ja pidän genrenä räerityisen paljon science fictionista. Viimeksi olen tainnut lukea Siilo trilogian. Vuolteen Viljami profetiassa on mielenkiintoinen maininta tulitikkulaatikon kokoisesta sähköä tuottavasta kojeesta, jonka ansiosta ihniskunta tulee olemaan paljolti onnellinen Jumalan vihan alla täystuhon kokeneessa maailmassa, eli hän viittaa ilmeisesti 1000-v valtakuntaan. Mutta mikä on meidän rooli siinä? En näe meitä enää ihmisruumiissa vaeltamassa siellä, vaan Kristuksen kanssa, kuninkaina ja pappeina jakamassa oikeutta ja hallitsemassa valtakuntia. Mitä se käytännössä tarkoittaa, jää nähtäväksi.

    Tykkää

    1. Science fictionin profeetallisuuteen voi löytyä useita selityksä. Yksi on se, että science fictionin käsikirjoittajat ovat saaneet todellisia profeetallisia enneunia tulevaisuudesta (monet ovat kertoneet saaneen ideansa tulevaisuuden maailmasta juuri näin). Toinen on se, että teknologian kehitystä on aika helppo ennustaa jo nykyajassa olemassaolevien trendien perusteella. Kolmas on se, että keksijät kertovat saaneen usein ideansa juuri scifi-kirjallisuudesta tai ovat sen innottamina tehneet uusia mullistavia keksintöjä. Näin ollen tieteiskirjallisuus olisi tavallaan itseään täyttävää profetiaa. ilmeisest kristityillä on tuhatvuotisessa valtakunnassa se ylösnousemusruumis, jonka me saamme tempauksessa. Toisaalta Jesaja ennustaa, että tuhatvuotisessa valtakunnassa nuorin kuolee 100-vuotiaana eli kuoleman laki hallitsee yhä sielläkin eikä kuolemaa ole vielä lopullisesti hävitetty maanpäältä, kuten Uudessa Jerusalemissa, joka laskeutuu maanpäälle tuhatvuotisen valtakunnan lopussa. Vasta siellä kaikki tulee olemaan täydellistä eikä kuolemaa enää ole.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s