Uusi videoni: Anteeksiannon voima: Shanda Sharer ja kristinuskon tarina lunastuksesta.

Kerroin blogissani kerran 12 -vuotiaana murhatun Shanda Sharerin järkyttävän ja koskettavan tarinan. Päätin tehdä siitä videon, jossa tuon esiin Shandan tarinan yhteyden kristinuskon pelastussanomaan. Videon lopussa puhujana on YouTuben kautta maailmanmaineeseen noussut konservatiivisia ja juutalaiskristillisiä arvoja puolustava psykologi Jordan Peterson, joka nousi kuuluisuuteen vastustettuaan Kanadan lakia, joka pakotti hänet käyttämään transsukupuolisista heidän vaatimaansa sukupuolipronominia. Hänen luentonsa on vaikuttanut YouTuben välityksellä jo ehkä miljooniin nuoriin miehiin, joista monet ovat sanoneet löytäneensä itsekunnioituksen ja suunnan elämäänsä Petersonin YouTube videoiden ja kirjojen ansiosta. Petersonin ajatuksiin on vaikuttanut merkittävästi sveitsiläinen psykiatri ja analyyttisen psykologian perustaja Carl Jung, joka tutki mm. alkemiaa ja astrologiaa. Peterson ei ole siis kristitty missään ortodoksisessa mielessä. Mutta kuten videoni loppu osoittaa, Jumala on vetämässä häntä selvästi puoleensa, kun hän murtuu kyyneliin puhuessaan Jeesuksesta. Jordan Peterson tuo kristinuskon sanoman esiin tavalla, joka vetoaa etenkin niihin, jotka ovat kasvaneet uusateismin ”evankelistojen”, kuten Richard Dawkinsin ja Sam Harrisin, ajatusten parissa. Moni lapsuutenkotinsa fundamentalistisen kristinuskon hylännyt ateisti on sanonut, että he ovat löytäneet Raamatun tarinat uudessa valossa juuri Petersonin luentojen myötä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s