Prinssi Charles suunnittelee historiallista vierailua Iraniin ja Israeliin. Kuinka lähellä on Danielin 70. vuosiviikko?

Tiesitkö että Danielin kirjan 9. luvussa Jeesuksen ristinkuoleman hetki ennustettiin ällistyttävällä tarkkuudella. Se kertoo, että ”siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa…”. Jakeen 26 mukaan tämä voideltu ruhtinas eli Israelin luvattu Messias Jeshua haMashiach tuhotaan tuon 69 vuosiviikon mentyä. Greenwichin observatorion astronomisten laskelmien pohjalta se ajankohta jolloin Artakserkses I antoi Jerusalemin jälleen-rakentamista koskevan määräyksen on vahvistettu maaliskuuksi 444 eKr. (Neh. 2:1). Kun lisäämme tähän nämä 69 vuosiviikkoa tai 173880 päivää, päädytään täsmälleen samaan kuukauteen ja viikkoon (maalis-huhtikuuhun 33 jKr.) jolloin Jeesus ristiinnaulittiin Jerusalemissa (ks. laskelman tarkemmat yksityiskohdat täältä). Seuraavana tapahtumana näky ennustaa Jerusalemin tuhon, minkä saisi aikaan ”hyökkäävän kansan prinssi”. Tämä toteutui 70 jKr. kun Jerusalem hävitettiin Rooman sotajoukkojen komentajan Prinssi Tituksen johdossa. Profetian viimeinen vaihe seuraa vasta sen jälkeen, kun Jerusalem on palannut jälleen juutalaisten hallittavaksi (Dan. 9:24). Tämä toteutui kuuden päivän sodassa kesällä 1967, kun Israel miehitti Itä-Jerusalemin Jordanilta.

footprnt
Ihmisen historiallinen jalanjälki kuussa ikuistettiin vain 20 päivää pienen sarven valtaanousun jälkeen.

Näyn viimeinen vaihe edeltää Jeesuksen toista tulemusta ja sen mukaan roomalaisten prinssiksi määritelty henkilö, jonka eskatologit ovat assosioineet Antikristukseen, solmii juutalaisten ja heidän vihollistensa välille seitsemän vuoden valerauhan, jonka hän sitten rikkoo liiton puolivälissä ja kääntyy juutalaisvaltiota vastaan hyökäten sen kimppuun ”kauhistuksen siivillä” (Dan. 9:27). Tätä agresssiota edeltää vierailu Jerusalemin jälleenrakennettuun temppeliin missä hän ”lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin” ja julistaa itsensä Jumalaksi (2. Tess. 2:4). Yksi merkittävä vihje siitä, että tässä puhuttu prinssi on sama henkilö kuin Prinssi Charles on siinä, että hänen tittelinsä Walesin Prinssi merkitsee sananmukaisesti ”roomalaisten prinssiä” (Wales on vanha germaaninen sana millä anglosaksit viittasivat Brittein saaren roomalaiseen väestöön) mihin Antikristus on tässä assosioitu. Hänet myös vihittiin tähän virkaansa muodollisesta TV-seremoniassa heinäkuussa 1969 – vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun Israel miehitti Itä-Jerusalemin. On syytä mainita sekin, että Israelin miehitys tapahtui tapahtui 666 vuotta sen jälkeen, kun Walesin miehittäjän Edvard I:n poika nimitettiin ensimmäiseksi Walesin Prinssiksi (Charlesin syntymä 1948 oli taas 666 vuotta siitä, kun Edvard I miehitti Walesin).

Prinssi Charles vihittiin virkaansa Caernarfonin linnassa, mikä oli myös ensimmäisen Walesin Prinssin synnyinpaikka. Tuota linnaa koristi heinäkuun 1969 TV-seremoniassa monet banderollit mitkä esittivät Walesin punaista lohikäärmettä. Ilmestyskirjassa punainen lohikäärme symboloi Saatanaa (Ilm. 12:3,9 ja hänen poikaansa Antikristusta, jolle lohikäärme antaa ”voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan” (Ilm. 13:2). Tuona heinäkuun päivänä Charles oli polvistunut valtaistuimen eteen minkä selkänojaan oli poltettu tuo punaisen lohikäärmeen symboli, minkä edessä hän lausui seuraavat sanat: ”Minä Charles, Walesin Prinssi, tulen teidän maallisen palvontanne vasalli mieheksi kuolemaani saakka, ja uskon ja totuuden tulen kantamaan teille elääkseni ja kuollakseni ihmisten kaikkien käytösten edessä.” Tätä ennen Elisabet II:n sisäministeri James Callaghan luki ylevän alkupuheen missä tervehdittiin ”kaikkia herroja, hengellisiä ja maallisia”. Tuo seremonia antoi Elisabet II:n esikoiselle hänen virallisen tittelinsä Charles, Prince of Wales, joka laskee yhteen luvun 666 sekä englannin että heprean kielellä sellaisilla ehdoilla, minkä jo varhaiset kirkkoisät olisivat hyväksyneet.

Walesin punaisen lohikäärmeen symbolilla, mikä löytyy myös Walesin Prinssin heraldisesta vaakunasta fraasilla Ich Dien (Minä Palvelen), on lisäksi historiallinen yhteys Rooman sotajoukkoihin. Sen alkuperän on nimittäin uskottu polveutuvan roomalaisten hallitseman Britannian ajoilta, missä monet roomalaiset sotilasyksiköt käyttivät joukkojensa tunnuksena lohikäärmettä. Walesin Prinssin aristokraattisella arvolla on siis selvä side roomalaisten sotajoukkojen komentajaan Titukseen mihin Antikristus assosioidaan Dan. 9:27:ssä. Vuodet 1967 – 69 ovat mielenkiintoisia myös siitä syystä, että tuohon aikaan kiinnostus satanismia kohtaan alkoi yleistyä populaarikulttuurissa. 1966 Anton LaVey perusti Yhdysvaltoihin maan ensimmäisen julkisesti toimivan Saatanan kirkon julistaen tuon vuoden ensimmäiseksi vuodeksi ”Saatanan aikakaudella”. LaVey on myös väittänyt toimeensa neuvonantajana Roman Polanskin klassisessa kauhufilmissä Rosemaryn painajainen (1968), mikä kertoo satanistien ja noitien muodostamasta kultista, jotka ovat mukana salaliitossa Saatanan lapsen siittämiseksi maanpäälle. Vuonna 1969 LaVeyn liittolainen Kenneth Anger, joka oli Polanskin tapaan filmintekijä, julkaisi 11-minuuttisen ritualistisen lyhytfilmin nimeltä Invocation of My Demon Brother.

Anton LaVeyn lisäksi tuon filmin näyttelijöihin kuului The Rolling Stonesin solisti Mick Jagger, joka oli julkaissut edellisenä vuonna singlen nimeltä Sympathy for the Devil (suom. myötätuntoa Paholaiselle). 1969 perustettiin myös ensimmäisenä heavy metal yhtyeenä pidetty Black Sabbath, joka ei ole peitellyt koskaan tukeaan satanismille laulujensa lyriikassa ja yhtyeen lavashowssa. Kirjoitin tästä populaarikulttuurin yhteydestä satanismiin enemmän täällä. Tänään sekä Mick Jagger että Black Sabbathin Ozzy Osbourne, joka kutsuu itseään ”Pimeyden Prinssiksi”, ovat molemmat Prinssi Charlesin hyviä ystäviä. Voisimme leikitellä vielä hetken tässä mainituilla vuosiluvuilla. Vuosi 1969 on nimittäin 1332 (666 x 2) vuotta Jerusalemin arabimiehityksestä vuonna 637. Edellinen kerta, kun Charles-niminen Walesin Prinssi nousi Englannin valtaistuimelle, oli vuosi 1660. Englannin puritaanien keskuudessa hänen uskottiin olevan Antikristus mistä yhtenä merkkinä nähtiin se, että Lontoo paloi kuusi vuotta hänen valtaannousunsa jälkeen 1666. Myös vuosi 1969 sisältää luvun 666 jos käännämme sen kaksi yhdeksäistä ylösalaisin. Tämä oli sama vuosi jolloin ihminen valloitti kuun, kun Apollo 11 miehistö laskeutui sinne vain 20 päivää Walesin Prinssin vihkiseremonian jälkeen.

Ilmestyskirjan 9. luvussa Saatanaa on kutsuttu nimellä Apollyon, minkä jotkut raamatunselittäjät ovat assosioineet roomalaiseen Apollon-jumalaan, mistä myös NASA:n kuu-ohjelma sai nimensä. Danielin kirjan 8. luvussa Antikristusta kuvataan pieneksi sarveksi, jonka valta on aluksi vähäpätöinen, mutta se kasvaa ”suuresti etelään päin ja itään päin ja Ihanaan maahan päin. Ja se kasvoi taivaan sotajoukkoon asti ja pudotti maahan osan siitä sotajoukosta ja tähdistä ja tallasi niitä.” (jakeet 9-10). Taivaan sotajoukko, mikä assosioidaan tässä tähtiin, tarkoittaa langenneita enkeleitä. Septuaginta kääntää, ”Se ylennettiin taivaan tähtiin asti”. Sekä Ilmestyskirjassa että apokryfisessä Eenokin Kirjassa – mitä Juudaksen kirje siteeraa UT:ssa (Juuda 1:14) – enkelit assosioidaan taivaan tähtiin. Tämä saa tukea Ef. 6:12:sta, missä Paavali sanoo seurakunnan olevan hengellisessä sodassa ”hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Daniel taas kertoo kuinka jokaista Maan kansakuntaa hallitsee enkeliruhtinaat, joista osa on hyviä ja osa pahoja (Dan. 10:20). Nykyisen UFO-uskonnon aikakaudella, langenneiden enkeleiden yhteys ufoihin olisi jo itsessään mielenkiintoinen aihe uuteen artikkeliin, mutta en nyt eksy enempää tällaiseen kosmiseen Raamatun tulkintaan.

Tuon tässä vain Dan. 8:10:n ilmaisusta ”Se ylennettiin taivaan tähtiin asti” senkin mahdollisuuden, että jakeen tähdet viittaisivat tässä enkeleiden lisäksi kirjaimellisiin tähtiin mitkä tarkoittivat Danielin aikaisessa terminologiassa myös Marsin ja Venuksen kaltaisia planeettoja (esim. Jes. 14:12:sta Saatana yhdistetään Venukseen mitä tuossa jakeessa on kutsuttu kointähdeksi). Näin tulkittuna Antikristuksen suuruudenhulluihin päämääriin kuuluisi myös avaruuden ja sen taivaankappaleiden kolonisaatio. Tällainen tulkinta näyttää minusta hyvin varteenotettavalta vaihtoehdolta, kun ottaa huomioon, että Charlesin virkaanpano tapahtui vain 20 päivää ennen kuun valloitusta. Tätä tulkintaa tukee lisäksi joukko muitakin raamatunkohtia mistä olen kirjoittanut enemmän täällä. Daniel kertoo Antikristuksen valtaanousun tuovan alas osan taivaan tähdistä (so. asteroideista) ja Ilmestyskirjan mukaan tämä tulee toteutumaan täysin kirjaimellisesti (Ilm. 6:13, 8:8-10). Joten miksi profetia taivaan tähtiin nousemisesta ei voisi toteutua myös yhtä sananmukaisesti? Etenkin kun nykyisen tieteen kehitystasolla tämä on jo täysin mahdollista. Tässä yhteydessä onkin mainittava hollantilaisen Bas Lansdorpin Mars One -hanke, minkä tavoitteena on pysyvän ihmissiirtokunnan perustaminen Marsiin vuoteen 2027 mennessä. Tämä on ensimmäinen kerta historiassa kun ihminen pyrkii nousemaan taivaan tähtii asti.

Prinssi Charles, Israel ja Iran

Osana Antikristuksen vallan kasvua taivaan tähtiin, Daniel kertoo, että hän kasvaa ”suuresti etelään päin ja itään päin ja Ihanaan maahan päin.” Tämä on tärkeä profetia Antikristuksen kansallisuuden kannalta. Tuo ilmaisu nimittäin viittaa hyvin vahvasti siihen, että Antikristuksen kotimaa on Ihanasta maasta eli Israelista katsoen luoteessa. Raamatun termistössä ei tunneta väli-ilmansuuntia, joten sen ilmaisemiseen että Israel sijaitsee Antikristuksen synnyinmaasta katsoen kaakkossa, näky kertoo hänen valtansa kasvavan ”etelään päin ja itään päin ja Ihanaan maahan päin.” Jos vedät viivan Jerusalemista luoteeseen, päädyt Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan kaikkien perimmäisenä maana Israelista katsoen. Tämä on se maa, joksi Antikristuksen kotimaa identifioidaan historiallisilla detaljeilla myös Danielin 11. luvun toisessa täyttymyksessä (ks. kirjani luku 11C). Tuo maa vahvistetaan lisäksi Danielin 8. luvun kolmannessa täyttymyksessä, kuten voit käydä lukemassa täältä. Danielin 9. luvun 70. vuosiviikon alkaminen on merkittävä vedenjakaja siihen kehitykseen missä Antikristus alkaa nousta pienen sarven roolistaan kaikkien muiden sarvien (so. hallitsijoiden) yläpuolelle. Tämä vuosiviikko alkaa Antikristuksen vahvistamalla Lähi-Idän rauhansopimuksella.

Olen dokumentoinut kirjani 9. luvussa kuinka Lähi-Idän rauhansopimus on kuulunut kauan aikaa Prinssi Charlesin sydämenasioihin minkä puolesta hän kamppaillut salaa kaikessa hiljaisuuudessaan jo 80 -luvun lopusta lähtien. Itseasiassa hänen voidaan todistaa olleen johtava kulissien takainen voima Lähi-Idän nykyisessä rauhanprosessissa aina Oslon sopimuksesta (1993) lähtien. Kaikkein merkittävin 70. vuosiviikon läheisyyttä enteilevä uutinen annettiin Jewish Chronicle Online -sivulla missä kerrottiin 31. toukokuuta 2012 kuinka ”Prinssi Charles on paljon todennäköisemmin kuin koskaan valmistelemassa valtion vierailua Israeliin ja saattaa matkustaa sinne seuraavan kolmen vuoden sisällä.” Tällaista visiittiä ei tapahtunut tässä ehdotetulla aikataululla, koska uutisen mukaan vain ”rauhanomainen tilanne Israelissa voi tehdä sen mahdolliseksi.” Tätä ennen israelilainen Haaretz -lehti oli ilmoittanut kuinka ”Brittiläiset hallitus lähteet ja lähteet kuninkaallisen perheen lähellä, ovat sanoneet ettei virallista vierailua voi tapahtua ennen kuin rauhansopimus Israelin ja sen naapureiden välillä toteutuu.”

Tämä ilmoitus oli yhteydessä kansainväliseen kohuun, minkä Prinssin yksityissihteerin varamies Clive Alderton oli saanut aikaiseksi Annapolisissa pidetyn Lähi-Idän rauhankonferenssin edellä, kun hän oli vastannut Israelin suurlähettiläs Zvi Heifetzille, ettei Walesin Prinssin olisi mahdollista vierailla Pyhässä Maassa, koka kutsun ”hyväksyminen tekisi vaikeaksi välttää monia tapoja missä Israel haluaisi Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa auttavan kiillottamaan sen kansainvälistä kuvaa. Missä tapauksessa myöntäisi tavan madaltaa sen odotuksia.” Tällainen ilmaisu huolestutti nopeasti koko juutalaisyhteisön Charlesin mahdollisesta juutalais- tai Israel-vastaisuudesta, mutta Prinssin virastosta rauhoiteltiin kuinka sähköpostinviesti oli vain Clarence Housen viranomaisen henkilökohtainen viesti, mikä ei heijastanut lainkaan Prinssi Charlesin omia näkemyksiä Israelin valtiosta. Samalla kuitenkin monet muut julkisuuteen vuotaneet raportit, joita lainasin kirjassani, on paljastanut Charlesin syvällisen inhon ja vihamielisyyden Israelin juutalaisvaltiota kohtaan. Vaikka Charlesin vierailua Israeliin ei tapahtunut vuoteen 2015 mennessä, kuten Jewish Chronicle alkuunsa ilmoitti, JC kertoi 5. helmikuuta 2015, että tällainen vierailu oli yhä suunnitteilla.

Prinssit ovat vierailleet Israelissa henkilökohtaisista syistä ja Britannian pääministerit ovat tehneet valtionvierailuja. Mutta Britannian monarkki ei ole koskaan tehnyt virallista vierailua Israeliin. Silti kirjailijan mukaan, joka on tehnyt uuden kirjan Prinssi Charlesista, Englannin tuleva kuningas voi olla ensimmäinen joka tekee tällaisen vierailun – mikä olisi järisyttävä tapahtuma suhteessa kuninkaallisen perheen Israel-suhteisiin.

Prinssi Charlesin vierailu Israeliin olisi siis ”järisyttävä tapahtuma” jo yksistään sen puolesta, ettei yksikään kuningasperheen jäsen ole tehnyt vielä virallista valtionvierailua Israeliin huolimatta siitä, että Israelin valtio sai syntynsä Brittiläisen imperiumin alaisuudesta. Tämän lisäksi uutisleikkeet kertovat, että tällaista visiittiä tulisi edeltää ”rauhanomainen tilanne Israelissa”. Raamattu tuntee vain yhden prinssin, joka vierailee Israelissa sinä aikana, kun Israel elää valheellisessa rauhassa. Tämä prinssi on Danielin 9. luvun mukaan Antikristus, joka juonii Israeliin valheellisen ja petollisen rauhansopimuksen sen omaksi turmioksi. Miksi profetian tutkijoiden enemmistä ei edelleenkän näe näitä merkkejä, joista on kirjoitettu profetaallisia kirjoja jo vuosikymmeniä? Sitten kun ne toteutuvat meidän silmäimme edessä, ihmisten huomio on jossakin aivan muualla. Miksi profeetallista sanaa ei oteta kirjaimellisesti? Jos Daniel 9:26 kutsuu Jerusalemin hävittäjää ”prinssiksi”ja tämä  vaatimus toteutui sananmukaisesti Tituksessa, niin miksi jaetta 27 ei oteta yhtä kirjaimellisesti, kun se assosioi Antikristuksen tähän samaan prinssiin? Mikään niistä asioista mitä jae 27 ennustaa tästä prinssistä ei toteutunut Tituksessa.

Sitä paitsi jo kirkkoisä Iranaeus (130-202) ymmärsi sen, että Danielin 9. luvun vuosiviikkonäky ei jatku yhtenäisenä vaan, että 69. vuosiviikko päättyy Jeesuksen ristiinaulitsemiseen ja 70. vuosiviikon käynnistämä prinssi on Antikristus, jonka hallinto edeltää Jeesuksen toista tulemusta (Irenaeus, Heresioita vastaan Kirja 5, luku 25). Tämä ymmärrys katosi vuosisatojen ajaksi preteristisen ja historisistisen profetiantulkinnan tieltä, mutta alkoi palata jälleen vallitsevaksi tulkinnaksi Danielin 9. luvusta, kun Sir Robert Anderson julkaisi hänen klassisen profeetallisen tutkielmansa The Coming Prince vuodelta 1881. On kaiketi historian ironiaa, että Anderson oli Kuningatar Viktorian aateloima englantilaismies. Nyt Viktorian lapsenlapsenlapsenlapsenlapsi on täyttämässä tätä profetiaa tästä prinssistä. Edellä mainittu Jewish Chroniclen artikkeli, mikä vahvisti Prinssi Charlesin historiallisen matkan Israeliin olevan yhä suunnitteilla, oli otsikoitu seuraavasti: ”Miksi olen varma, että Charles tulee olemaan Kuningas juutalaisille.” Jälleen kerran, Raamattu tuntee vain yhden henkilön, jonka luopunut Israel ottaa vastaan kuninkaakseen ennen kuin se tunnustaa Jeshua haMashiachian olevan heidän ainoa todellinen kuninkaansa, jonka he kerran ristiinnaulitsivat (Sak. 12:10, Matt. 23:34-39, Joh. 5:43). Kirjoitin tästä aiheesta enemmän artikkelissa Antikristus-harhat, osa 2, juutalainen Antikristus.

Nyt yli vuosi tämän uutisen jälkeen eräs toinen raportti saattaa olla merkittävä vihje siitä kuinka lähellä tämä Lähi-Idän kaun odotettu rauhansopimus häämöttää ennakkoehtona Charlesin Israelin matkan mahdollistajana. Sekä The Jersalem Post että brittilehti Independent ilmoitti 28. maaliskuuta, että Prinssi Charles ’suunnittelee’ historiallista kuninkaallista matkaa Iraniin. Tämä syksyyn 2016 suunniteltu vierailu olisi ensimmäinen kuningasperheen jäsenen virallinen visiitti maahan sitten vuoden 1975, kun Kuningatar Elisabet ja hänen äitinsä vieraili siellä aikana jolloin lännelle ja Israelille ystävällinen šaahi Mohammad Reza Pahlavin oli yhä vallassa. Prinssi Charles vieraili maassa jo lokakuussa 2004, mutta tämä ei ollut virallinen valtionvierailu vaan ”humanitaarinen” reissu missä hän kävi katsomassa Bamin kaupunkiin iskeneen maanjäristyksen uhreja asemassaan Britannian Punaisen Ristin presidenttinä. Hän tapasi kuitenkin jo tuolloin Iranin silloisen presidentin Seyyed Mohammad Khatamin. Prinssin kerrottiin ”ylistäneen Khatamia hänen tieteellisestä persoonallisuudestaan ja hänen filosofisesta elämänkatsomuksestaan, mukaanlukien hänen ajatuksiaan ’dialogiasta sivilisaatioiden keskuudessa’, mitä Prinssi Charles kuvaili nykyisen maailman välttämättömyydeksi.”

Todellisuudessa tällainen luonnehdinta voisi olla tuskin kauempana totuudesta. Iranin islamilainen teokratia, jonka todellisena yksinvaltiaana on Ajatollah Ali Khamenei (1989 -), on kaikkea muuta kuin edistämässä dialogiaa sivilisaatioiden keskuuteen. Iranfocus.com sivulla kerrottiin kuinka ”Struan Stevenson, Skotlantia edustanut entinen Euroopan Parlamentin jäsen, sanoi lausunnossaan tiistaina että hän oli syvästi huolissaan suunnitellun visiitin raporteista.” Sivulla jatkettiin:

Stevenson, joka on kirjoittanut laajasti Iranista ja Irakista, sanoi: ”Iranin hallinto on yksi brutaaleimpia ja tukahduttavimpia koko maailmassa. He teloittavat enemmän ihmisiä per capita kuin yksikään toinen maa. Amnesty International ja Human Rights Watch ovat toistuvasti tuominneet heidät mielettömästä ihmisoikeuksien ja naisten oikeuksien väärinkäytöstä. He säännöllisesti teloittavat nuoria, jotka olivat lapsia oletettujen rikostensa aikana. He suorittavat julkisia teloituksia, ruoskimisia ja amputaatioita. Vasta viimekuussa, kahdelta oletetulta ryöväriltä amputoitiin kummaltakin käsi ja jalka Zahedanissa Sistan-Baluchistanin kaakkois-provinssissa. Tuhansia poliittisia vankeja on kidutettu, lyöty ja usein teloitettu vastustaessaan tätä barbaarista, fasistista, mullah-johtoista hallintoa.”

”Iranin kansainvälinen maine on jopa vielä pahempi kuin sen sisäpoliittinen asema. Iranin hallitus on tukeunut Bashar al-Assadin veren peittämää hallintoa rahalla, miehillä ja varustuksilla kuluneen viiden vuoden ajan. Ilman Iranin apua, Syyrian sisällissota olisi loppunut. He tukevat brutaaleja shiia-militantteja Irakissa, Hezbollahia Libanonissa, Hamasia Gazassa ja Houthi kapinallisia Yemenissä.  Heidän päällimmäinen vientitavaransa on terrori. Ylin johtaja Ajatollah Khamenei, oli määrätietoinen rakentamaan ydinpommia edistääkseen maansa Lähi-Idän herruutta ja hyväksyi sankion ydinasesopimuksen selättämiseksi ainoastaan, kun öljyn hinnan romahtaminen ja Iranin eskaloitunut sotilasbudjetti toi maan lähes vararikon partaalle. Silti länsi näyttää olevan puijattu tämän hymyilevän, niin kutsutun ’maltillisen’ iranilaisen Presidentti Hassan Rouhanin taholta. Prinssi Charlesin tulisi olla tietoinen tosiasiasta, että 2300 ihmistä on teloitettu Iranissa Rouhanin kahden ja puolen vuoden aikana virassa. Hän on kaikkea muuta kuin maltillinen.”

”European Iraqi Freedom Yhdistyksen presidenttinä tiedän katkerasta ensikäden kokemuksesta kuinka Iranin hallinto on käyttänyt hyväksi nykyistä taistelua Daeshia (ISIS) vastaan Irakissa eistääkseen sen kansanmurha kampanjaa Irakin sunni väestöä kohtaan. Tästä syystä me kutsumme yhtenään Iran-johtoisten shiia-militanttien häätöä Irakista ja syytteitä heidän komentajilleen rikoksista ihmisyyttä vastaan ja kansamurhasta. Se olisi suuri virhe Prinssi Charlesille vierailla Iranissa tänä vuonna. Hänen vierailunsa nähtäisiin propaganda voittona fasistisille mullaheille ja he tulevat pitämään kuninkaallista hyväksyntää heidän hallinnolleen merkkinä iranilaisen väestön ahdingon kiihdyttämiseksi. Jos pöydällä on vakavia suunnitelmia koskien kuninkaallista vierailua Iraniin, kehottaisin Prinssi Charlesia harkitsemaan uudelleen.”

charles-cec-01
Tässä kuvassa Saudi-asuun pukeutunutta Prinssi Charlesia ympäröi joukko hänen ystäviään joista jokaisella on huomattavia yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin.

Iranin ihmisoikeusrikkomuksista huolimatta, Independent kertoi kuinka ”prinssi on hyvin innokas vierailemaan Iranissa. Hän toivoo että olisi kykenevä käyttämään hänen rooliaan diplomaattina edistääkseen edelleen suhteita ja dialogiaa kahden maan välillä.” Mutta jos shiialaisen Iranin ihmisoikeusrikkomukset ja tuki kansainväliselle terrorismille on maailman kärkiluokkaa, niin sunnilainen Saudi-Arabia ei ole yhtään sen parempi. Olen raportoinut useissa artikkeleissa kuinka Saudi-Arabia on sunnilaisten terroristiryhmien – kuten al-Qaidan ja Isiksen – päällimmäinen rahoittaja, vaikka tästä Saudien tuesta kansainväliselle terrorismille on vaiettu paljolti lännen medioissa. Saudi-Arabian kuningasperhe pitää tunnetusti läheistä suhdetta Britannian kuningasperheeseen ja Prinssi Charles on vakiovieras Saudi-Arabiassa ja muissa Persianlahden maissa. (ks. Kuinka Prinssi Charles on todellinen voima al-Qaidan ja Isiksen takana?). Elliot Abrams kirjoitti Council of Foreign Relations (CFR) organisaation aikakauslehdessä marraskuussa 2014:

Eriskummallinen tarina Britannian kuninkaallisten vastahakoisuudesta vierailla Israelissa, samalla kun ovat yhtenään arabimaissa, jatkuu. Kirjoitin tästä ilmiöstä täällä viime helmikuussa, kun Prinssi Charles vieraili Saudi-Arabiassa. Kuten huomioin silloin, Kuningatar ei ole koskaan asettanut jalkaansa Israeliin ja Prinssi Charles käväisi siellä vain lyhyesti Rabinin hautajaisia varten…

On vain kolme loogista selitystä. Ensimmäinen on se, että Britannian kuninkaalliset tykkäävät vierailla vain monarkioissa ja yrittävät pysyä poissa tasavalloista. Mutta Prinssi Charles on vieraillut Egyptissä kerta toisensa jälkeen, joten siinä menee se teoria. Toinen mahdollinen selitys on pelko – pelko siitä että minkäänlainen kuninkaallinen vierailu Israeliin aiheuttaisi harmia Yhdistyneelle Kuningaskunnalle, esimerkiksi jos arabimaat kostavat leikkaamalla kaupan Britannian kanssa. Tämä on typerää. Prinssi Charles vieraili Jordanissa viime vuonna ja olisi helposti lentänyt Israeliin päiväksi. Yhtälailla Prinssit Andrew tai Harry olisivat voineet poiketa siellä matkallaan Lähi-Itään. Huomioiden nykyinen sanaton allianssi Israelin ja Persianlahden monarkioiden välillä Irania ja ISIS:tä vastaan, todennäköisyys että tällainen visiitti aiheuttaisi vahinkoa Yhdistyneelle Kuningaskunnalle on mahdottoman pieni. Kolmas mahdollinen selitys Britannian kuninkaallisten jatkuvalle vastahakoisuudelle asettaa jalkaansa Israeliin, on se että joko he tai Ulkoasianvirasto hautoo syvää ja sammumatonta vihamielisyyttä juutalaisvaltiota kohti.

Valitse sinä.

Newsweek –lehti julkaisi äsken Elliot Abramsin mielipiteen Charlesin suunniteltuun Iranin matkaan: ”Ilmeisesti, prinssiltä puuttuu paljolti kiinnostusta raamatullista historiaa kohtaan tai vähintäänkin tarpeeksi vieraillakseen maissa missä Raamatun kertomus tapahtui. Neljä vuotta sitten, Iranin hallinto teki rynnäkön ja sytytti tuleen Britannian Suurlähetystön. Ja tietenkin Iran pysyy maailman johtavana terrorismin valtiollisen rahoittajana. Mutta tämä ei estä prinssiä kuninkaalliselta vierailulta… Se on merkittävää, että Britannian kuningasperhe jatkaa Israelin vierailun torjumista, kun jopa häijyt, agressiiviset, väkivaltaista ekstremismiä tukevat Lähi-Idän valtiot saavat vierailuja.” Tällaiset raportit osoittavat selvästi sen, että uuden maailmanjärjestyksen johdossa oleva Britannian kuninkaallinen eliitti on kaikkea muuta kuin Israelin sionistisen hallinnon takana, kuten monet salaliittoteoriat ovat esittäneet. Tämän osoittaa myös Britannian kuningashuoneen historialliset yhteydet Natsi-Saksaan mistä olen kirjoittanut enemmän täällä. Tämä kuningasperheen ja Prinssi Charlesin vihamielisyys Israelia ja juutalaisia kohtaan selittää myös sen miksi Antikristus kääntyy 70. vuosiviikon puolivälissä Israelia vastaan ja alkaa vainoamaan sitä suuremmalla raivolla kuin Hitler konsanaan.

Kuinka lähellä on 70. vuosiviikko?

Prinssi Charlesin flirttailu demokratiaa ja ihmisoikeuksia halveksivien roistovaltioiden kanssa on jo vanha uutinen. Hänen isänsä Prinssi Philipin on raportoitu sanoneen natsirikollisten suojelijana tunnetulle Paraguayn diktaattori Alfredo Stroessnerille: ”On ilo vierailla maassa, jota ei hallitse sen kansalaiset.” Tämä ei ollut se päällimmäinen syy miksi lähdin kirjoittamaan tätä artikkelia. Minua kiinnostaa tässä paljon enemmän se mitä se kertoo Danielin 70. vuosiviikon läheisyydestä. Tiedämme jo kuinka tämä vuosiviikko käynnistyy Antikristuksen aikaansaamalla rauhansopimuksella Israelin ja sen vihollisten välille. Vaikka päällepäin katsoen Lähi-Idän nykyinen tilanne näyttäisi olevan kaukana rauhasta, todellisuudessa tällainen rauhansopimus saattaa olla lähempänä kuin moni uskoisikaan. Ystäväni Olli Rytkönen lähetti sähköpostiini äsken Samuel Korhosen suomentaman artikkelin Rapture Ready-sivustolta, josta lainaan alla seuraavan katkelman:

Ajattelepa sitä tosiasiaa, että käytännössä yhtäkään niistä ongelmista, joita Israelilla oli edessään viisi vuotta sitten Lähi-Idässä, ei tänä päivä ole olemassa. Israelilaiset koordinoivat Saudien(!) kanssa strategiaa Iranin käsittelemiseksi. Egyptin al-Sisi on voimamies, mutta aika ystävällinen sellainen Israelia kohtaan ja hänen terrori-iskujen käsittelemisensä on ehkä ennennäkemätöntä arabimaailmassa (vaikka Egypti ei olekaan teknisesti arabimaa, niin se on kauan ollut alueen johtava maa). Jordania on edelleen Jordania, mikä tarkoittaa, että kuningas Abdullah, vaikka ärhenteleekin vääryyksistä palestiinalaisia kohtaan, on edelleen realisti ja tietää, että Israel rutiininomaisesti pelastaa hänen nahkansa. Saddam on poissa Irakista. Assad piilottelee Syyriassa. Yhtäkkiä suuri osa siitä ilkeydestä, joka yleensä tähdättiin Israeliin, on nyt sunnien ja shiiojen välinen asia. Joten geopoliittisesta näkökulmasta Israel on melko hyvällä mallilla. Raamatullisessa merkityksessä Israel on turvallisessa ja mukavassa asemassa (home free).

(Suomentajan kommentti. Tämä voi toteuttaa Hes. 38. luvun ennustuksen, että Israel asuu turvallisena (jakeet 8,11,14). Arnold Fruchtenbaum’in mukaan tässä käytetty heprean sana tarkoittaa valheellista turvallisuutta.)

Kiitos Herralle ylhäällä, että saamme katsella kaiken tämän toteutumista.

Tässä artikkelissa on totuuden siemen. Vaikka arabikevät, Syyrian sisällissota ja Isiksen nousu on tehnyt Lähi-Idästä entistäkin räjähdysherkemmän ruutitynnyrin, niin se on myös kääntänyt arabit toisiaan vastaan sen sijaan, että se olisi yhdistynyt heidät Israelin ja lännen vastaiseen rintamaan. Nyt sunnit ja shiiat ovat paljon kiinnostuneempia toistensa tuhoamisesta kuin Israelin hävittämisestä. Iran käy liittolaisena Bashar al-Assadin kanssa tuhoamisotaa Irakin ja Syyrian sunneja vastaan ja Saudi-Arabia käy puolestaan tuhoamissotaa Irakin shiioja vastaan Isiksen välityksellä, jota se rahoittaa ja kontrolloi. Saudi-Arabia tekee nyt yhteistyötä Israelin kanssa estääkseen Iranin suurvaltapyrkimykset ydinpommin rakentamisella. Iranin mullahien juoksupoika libanonilainen terroristijärjestö Hizbollah on vedetty Bashar al-Assadin liittolaisena Syyrian sisällissotaan eikä sillä ole resursseja enää Israelin vastaiseen taisteluun, mikä oli ennen sen pääprioriteetteja. Times of Israel kertoi 1. huhtikuuta kuinka Palestiinan hallituksen preidentti Mahmoud Abbas oli ilmoittanut TV -haastattelussa, että hän toivoisi käynnistävänsä uudelleen vuonna 2014 epäonnistuneet rauhanneuvottelut.

Abbas kutsui tuossa haastattelussa Benjamin Netanjahua rauhanneuvottelujen ”kumppaniksi”, jonka hän olisi valmis tapaamaan ”minä hetkenä tahansa”. Hän kertoi haluavansa nähdä rauhan ”vielä hänen elinaikanaan” (Abbas on jo 81 -vuotias). Kun Daniel 9:27 ilmoittaa, että Antikristus ”vahvistaa liiton monien kanssa” (alkutekstin mukaan), niin uskon tämän sisältävän paljon useampia kansoja kuin vain Israelin ja Palestiinan. Luultavasti tämä liitto tai valheellinen rauhansopimus sisältää useimmat Israelin viholliskansat. Koska ydinasetta tavoittelevasta Iranista – jonka uskonollinen johtaja Ajatollah Ali Khamenei on kutsunut Israelia ”syöväksi, joka tulisi poistaa kansojen joukosta” – on tullut tänään juutalaisvaltion uhka numero yksi, on välttämätöntä että Antikristuksen seitsenvuotinen liitto tulisi vetämään mukaansa myös Iranin. Tästä syystä Prinssi Charlesin syksyinen matka Iraniin saattaa olla alkua sille rauhansopimukselle, jonka hän saa aikaiseksi monien Lähi-Idän kansojen välille. Ainutlaatuisten suhteidensa kanssa Saudi-Arabiaan Charlesin on mahdollista toimia välittäjänä myös Saudien ja Iranin suhteiden parantamiseksi.

Maailman tilanne on tänään ennennäkemättömän ”toiveikas” siinäkin suhteessa, että länsi pääsi tammikuussa sopimukseen Iranin kanssa, mikä päätti yli 13 vuotta kestäneen sodan uhan Iranin ja Yhdysvaltain välillä ja jonka seurauksena Irania koskevista talouspakotteista luovuttiin. Ainot maat, jotka ovat tyytymättömiä tähän kehitykseen ja suhtautuvat epäluulolla Presidentti Hassan Rouhanin rauhanomaiseen retoriikkaan, on Saudi-Arabia ja Israel. Netanjahu varoitti maailmaa YK:n yleiskokouksessa jo lokakuussa 2013, että Rouhani on ”susi lammasten vaatteissa”. Viime kuussa Netanjahu käski länttä rankaisemaan Irania sanktioilla, kun se suoritti jälleen kerran ballistisen ohjuskokeen. Saudi-Arabian Al-Jazirah julkaisi taas tiistaina 8. maaliskuuta artikelin, mikä sanoi ”Iranin korvanneen Israelin numero ykkösenä Persianlahden vihollisten joukossa ja jokainen joka on erimieltä on petturi.”  Persianlahden maat ovat siis Iranin vastaisessa retoriikassaan hyvin vahvasti Israelin puolella, mutta ei sen tähden mitä uhkaa Iran edustaa juutalaisvaltion olemassaololle. Kansainvälistä terrorismia rahoittavien Saudien puolesta Israel saisi hävitä aivan hyvin maailman kartalta. Tämä ei voisi heitä vähempää liikuttaa.

Tämän kaiken valossa on syytä kysyä, että onko Prinssi Charlesin syksyyn 2016 suunniteltu historiallinen matka Iraniin alkua sellaiseen kehitykseen missä Charles – joka on toiminut jo toista kymmentä vuotta sovittelijana toisiaan vastaan taistelevien uskontojen ja sivilisaatioiden välillä – onnistuu saamaan Iranin lähentämään välejään myös Saudi-Arabian ja Israelin hallinnon kanssa hieroakseen heidän kanssaan jonkinlaisen valheellisen rauhansopimuksen? Tällainen voisi olla hyvin mahdollinen skenaario. Muista, että Prinssi Charles ei tule vierailemaan Israelissa ennen kuin rauhansopimus saadaan aikaiseksi Lähi-Idän kansojen välille. Seuraavaksi aion spekuloida hetken aikaa sillä mihin mennessä tällainen rauhansopimus voisi mahdollisesti syntyä. Danielin 70. vuosiviikon aikataulua on yritetty selvittää jo vuosia (itseasiassa vuosisatoja) monenlaisten laskutoimitusten pohjalta eikä niistä juuri yksikään ole osunut vielä oikeaan. En kuitenkaan usko, että Raamattu kieltäisi meiltä tällaiset arvailut siitä syystä, että Matt. 24:36 sanoo ettei ”siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin.”

Danielin kirjassa on nimittäin annettu yhtä tarkkoja määrähetkiä Jeesuksen toisesta tulemuksesta kuin Danielin 9. luvun vuosiviikkonäky antoi Hänen ensimmäisestä tulemuksestaan. Olen käsitellyt näitä toisen tulemuksen vuosimääriin liittyviä profetioita enemmän täällä. Matt. 24:36 voi puhua Jeesuksen tulemuksen ensimmäisestä vaiheesta eli Hänen paluustaan seurakunnelleen jolloin seurakunta kootaan Karitsan häihin taivaaseen. Tämän tapahtuman tarkkaa päivää ja hetkeä ei kukaan muu kuin Isä yksin voisi tietää varmuudella. Kenties myöskään Jeesuksen julkisen paluun määrähetkeä ei voi selvittää tarkoilla yksityiskohdilla ennen kuin vasta kolme ja puolivuotta ennen loppua (Dan. 12:6-13). Toinen selitys on se mitä Colin Deal antaa kirjassaan Jeesuksen tulemuksen päivä ja hetki (Kuva ja Sana, 1983). Tämän selityksen mukaan Matt. 24:36:ssa käytetty kreikan verbi ”oida” tulisi kääntää ”tietää ponnistelematta”. Eli Jeesuksen tulemuksen tarkka päivä ja hetki olisi mahdollista tietää, muttei ilman ponnistelua Kirjoitusten profeetallisten salaisuuksien ymmärtämiseksi. Mikä ikinä onkaan oikea tulkinta Matt. 24:36:sta, uskon ettei se kiellä kristityiltä profeetallisten tapahtumien vuosilukujen tai jopa kuukausien arvuuttelua ajan merkkien ja Kirjoitusten aikaa koskevien numerologisten vihjeiden tai suorien profetioiden valossa.

Alkaako 70. vuosiviikko marraskuussa 2016?

Jos uutislehdissä luvattu Prinssi Charlesin matka Israeliin toteutuu lähitulevaisuudessa, kaikkein sopivin ajankohta tälle olisi marras-joulukuu 2017. Miksi näin? Koska tuolloin tulee kuluneeksi tasan 100 vuotta siitä, kun Britannian hallitus julkaisi kuuluisan Balfourin julistuksen missä britit lupasivat avustaa sionistien pyrkimyksiä juutalaisvaltion perustamiseksi heprealaisten muinaisille kotiseuduille. Samaan aikaan britit valtasivat Jerusalemin Turkilta, kun kenraali Edmund Allenby nousi hevosensa selästä kävelläkseen Jaffan portista Jerusalemin Vanhaan Kaupunkiin kunnianosoituksena tämän kaupunkin pyhälle historialle. Balfourin julistuksen merkkipäivää juhlitaan marraskuussa 2017 ja Jerusalemin vapautuksen merkkipäivää kuukautta myöhemmin. On todennäköistä, että Britannian ja Israelin hallitukset tulisivat juhlistamaan tätä merkkipäivää jollakin erikoistapahtumalla. Mikä olisikaan sopivampaa Britannian ulkoministeriölle, kuin lähettää Prinssi Charles näihin juhlallisuuksiin Yhdistyneen Kuningaskunnan virallisena edustajana. Viime vuonna se oli nimenomaan Charles, joka edusti hänen maataan Turkin isännöimissä Gallipolin taistelujen satavuotisjuhlissa mistä julkaisin artikkelin täällä. Mutta kuten yllä lainatut uutisleikkeet kertoivat, tällaista vierailua tulisi edeltää rauhanomainen tilanne Israelissa.

Toisin sanoen, Danielin 70. vuosiviikon tulisi käynnistyä ennen marras-joulukuuta 2017 jolloin tuo Prinssi Charlesin vierailu Israeliin tulisi mahdollisesti toteen. Voisimme myös kysyä, että miten Israelin uskonnollinen juutalaisväestö näkisi prinssin, joka kykynee jäljittämään sukupuunsa Kuningas Daavidiin asti ja prinssin joka on kyennyt tuomaan rauhan Israeliin hänen ainutlaatuisilla suhteillaan islamilaisiin maihin. Miten he vastaanottaisivat tämän ympärileikatun miehen, joka uskoo hänen elämäntehtävänsä olevan toimia kansojan, sivilisaatioiden ja uskontojen välisenä sillanrakentajana rauhan tuomiseksi maanpäälle. Varmasti tällainen mies nähtäisiin kaikista vakavasti otettavimpana Messias-ehdokkaana mitä Israel on vielä koskaan nähnyt (sitten Jeesuksen Kristuksen). Käveleekö siis Prinssi Charles Allenbyn jalanjäljissä Jaffan länsiportista Vanhaan Kaupunkiin, vastakohtana Israelin ainoalle todelliselle Kuninkaalle, joka ratsasti palmusunnuntaina aasilla Jerusalemiin sen itäportista? Ennen Allenbya Jaffan portin oli ohittanut jo vuonna 1898 Saksan antisemiittinen keisari Vilhem II (Kuningatar Viktorian tyttärenpoika), joka kulki siitä ratsain kunnioittamatta vähääkään kaupungin pyhää luonnetta, kuten Jumalaa pelkäävä Allenby teki. Tämä tapahtui vain vuosi sen jälkeen kun sionistinen liike perustettiin Baselissa, Sveitsissä.

Entrainment-of-emperor-Wilhelm-II
Saksan Keisari Vilhelm II saapuu Jerusalemiin valkoisella ratsullaan syksyllä 1898.

Syöksyykö Prinssi Charles Jerusalemin Vanhaan Kaupunkiin myös hevosen selässä, kuten hänen kaukainen sukulaisensa oli tehnyt vuonna 1898? Tälläinen ele olisi ilmeinen vastakohta meidän Vapahtajamme nöyryydelle, joka ei valinnut ratsukseen hevosta vaan aasin. Joka tapauksessa, jos tällainen vierailu tapahtuisi vuoden 2017 lopulla, se olisi vajaat 120 vuotta Vilhelm II:n matkasta Jerusalemin Vanhaan Kaupunkiin. Raamatussa luvulla 120 on hyvin merkittävä asema sillä se on pisin sukupolven mitta, mikä on mainittu 1. Moos. 6:3:ssa. Puhuessaan toista tulemustaan edeltävistä lopun merkeistä, Jeesus sanoi Matt. 24:34:ssä: ”tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.” Profetian tutkijoiden keskuudessa on ymmärretty yleisesti, että Jeesus puhui tuossa edeltävässä jakeessa mainitusta viikunapuun-sukupolvesta, joka eläisi viikunapuun (so. Israelin symboli) lehtien puhkeamisen aikoihin eli Israelin valtion jälleensyntymisen aikana. Vaikka yleisempi tulkinta on käyttää lähtökohtana vuotta 1948 ja laskea siitä eteenpäin 70-80 vuotta, joka on Ps. 90:10:ssä mainittu sukupolven pituus (mikä vastaa myös ihmisen keskimääräistä elinikää tämän päivän läntisessä maailmassa), jotkut tulkitsevat tätä siten, että ”viikunapuunlehdet” puhkesivat jo vuonna 1897, kun sionistinen liike sai syntynsä. Näin ollen viimeisen sukupolven takaraja umpeutuisi jo vuonna 2017 eikä vasta 2028. Vaikka aika on jo mennyt ohitse tällaisen tulkinnan osalta, on se kaikesta huolimatta mielenkiintoinen vihje vuoden 2017 profeetalliselle merkittävyydelle.

Tämä 120 vuotta tulee täyteen jo tänä vuonna jos laskelman lähtökohdaksi otetaan Theodor Herzlin vuonna 1896 julkaistu kirja Der Judenstaat (Juutalaisvaltio), mikä toimi lähtölaukauksena sionistisen liikkeen perustamiseen. Paljon merkittävämpänä ajan merkkinä näen kuitenkin 70 vuoden mitan, joka tulee täyteen viikunapuun lehtien varsinaisesta puhkeamisesta eli Israelin juutalaisvaltion synnystä vuosina 2016 – 2018. Vaikka Israelin valtion 70 -vuotissynttärit ovat varsinaisesti vasta toukokuussa 2018, tämä 70 vuoden jakso voidaan katsoa täyttyvän jo vuosien 2016 – 2017 välillä. Nimittäin mikäli lähtökohdaksi ”lehtien puhkeamiselle” otetaan marraskuu 1947 jolloin pakanakansojen enemmistö äänesti YK:ssä ensikertaa historiassa juutalaisvaltion perustamisen puolesta, niin tällöin tuo 70 vuotta tulee täyteen jo marraskuussa 2017. Tämä osuisi samaan hetkeen kuin Charlesin odotettavissa oleva matka Israeliin. Mielenkiintoisesti samaan aikaan tulee täyteen myös 500 vuotta siitä kun uskonpuhdistus käynnistyi Euroopassa, kun Martin Luther naulasi 95 teesiään Wittenbergin kirkon oveen Saksassa lokakuussa 1517. Samoihin aikoihin Turkin Ottomaani kalifaatti valloitti Lähi-Idässä Egyptin ja Palestiinan mitä se piti hallussaan aina ensimmäiseen maailmansotaan asti (vuoteen 1917).

Miten 70 aikaväli saadaan sitten päättymään tämän vuoden loppuun mennessä? Jos käytämme 70 vuoden mittaamiseen ns. profeetallista vuotta, jonka pituus on 360 päivää eikä 365, niin tällöin 70 vuotta tulee täyteen YK:n em. kokouksesta marraskuun 26. 2016. Samalla laskutoimituksella Israelin valtion itsenäisyysjulistus 14. toukokuuta 1948 tulee 70 vuoden ikään jo toukokuussa 2017. Tämä 360 päivän profeetallinen kalenteri on täysin pätevä tapa laskea etenkin profetioihin yhteydessä olevia vuosia, sillä tällä menetelmällä on laskettu myös artikkelin alustuksessa kerrattu vuosiviikkonäky. Mutta tässä kohtaa on kysyttävä, että miksi tämä 70 vuoden aikajänne on sitten profeetallisesti niin merkittävä? Tämä aihe on yhteydessä niin sanottuun Raamatun profeetalliseen sapattikalenteriin mitä käsittelin enemmän täällä. Tässä sapattikalenterissa Raamatun kaikki merkittävimmät tapahtumat luomisesta tuhatvuotiseen valtakuntaan, voidaan nähdä olevan yhteydessä lukuun seitsemän ja sen kerrannaisiin. Tässä kalenterissa Raamatun profeetalliset tapahtumat näyttäisivät noudattavan hyvin säännönmukaista kaavaa joiden historiallinen ajankohta on yhteydessä vuosiviikkoihin, riemuvuosiin yms. Koko historia itsessään jakautuu seitsemään vuosituhanteen missä seitsemäs vuosituhat vastaa Ilmestyskirjan lopussa mainittua tuhatvuotista valtakuntaa (tulkinta mikä tunnettiin jo varhaisimmista kirkkoisistä lähtien).

Näin ollen luvulla seitsemän on hyvin keskeinen asema sekä Danielin kirjan että Ilmestyskirjan profeetallisessa sisällössä. Ilmestyskirjan kronologia jakautuu seitsemään seurakuntaan, seitsemään sinettiin, seitsemään pasunaan ja seitsemään vihan maljaan, jotka kaikki edeltävät tuhatvuotista valtakuntaa (luomisen seitsemättä vuosituhatta). Danielin kirjan kesto taas ajoittuu vuosien 606 – 536 eKr. välille (Dan. 1:1, 10:1) käsittäen siis yhteensä 70 vuoden ajanjakson. Daniel itse panee merkille tämän 70 vuoden jakson sen yhteydestä profetioihin Jerusalemin hävitykseen: ”…minä, Daniel, kirjoituksista huomasin vuosien luvun, josta Herran sana oli tullut profeetta Jeremialle, että Jerusalem oli oleva raunioina seitsemänkymmentä vuotta.” (Dan. 9:2). Luvun ensimmäisestä jakeesta ilmenee, että tämä ymmärrys annettiin Danielille Kyyros Suuren ensimmäisenä hallitusvuonna Kaldeassa eli 538 eKr. Kyyros Suuri oli kukistanut Babylonin valtakunnan lokakuussa 539 eKr. Tämä vuosiluku on yhtä kuin 7 X 77 eli 77 vuosiviikkoa. Kerroin em. artikkelissani kuinka tämä vuosi 539 eKr. on kuuluisan raamatullisen ajanmäärittäjän Edwin R. Thielen tekemien laskelmien pohjalta luomisen vuosi 3360 AM. (eli 3360 vuotta luomisen jälkeen).¹

Jos kerrot 70 vuoden ajanjaksoja, huomaat niitä olevan 3360 vuodessa yhtä kuin 48. Eli 49. (7 x 7) 70 vuoden jakso alkoi Babylonin kukistumisen vuonna 539 eKr., mikä on 7 x 77 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Tarkemmin ottaen sovelsin vuotta 3360 AM vuoteen 536 eKr. (Danielin kirjan viimeisen näyn päivämäärä) enkä 539 eKr. mutta tämän selvittämiseksi sinun täytyy lukea tuo artikkeli itse, koska asian kertaaminen olisi liian vaivalloista tähän. Asian ydin on nyt kuitenkin siinä, että Danielille paljastettiin profeetta Jeremialle annettu sana ”että Jerusalem oli oleva raunioina seitsemänkymmentä vuotta”  juuri sinä hetkenä Jumalan profeetallista vuosikalenteria, kun 48 70 vuoden ajanjaksoa oli kulunut maailman luomisesta ja 49. alkoi. Samalla hetkellä tuota historian hetkeä hänelle kerrottiin, että ”Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan.” Tämä 70 vuosiviikon määrähetki alkoi vuodesta 444 eKr. kuten kerroin jo artikkelin alussa.

Voisin mainita tästä sapattikalenterista paljon muitakin samankaltaisia esimerkkejä, mutta tämä nyt riittäköön sen todistamiseen, että luvuilla 7, 49 ja 70 on hyvin merkittävä osa Jumalan profeetallisessa aikataulussa. Tästä syystä myös 70 vuoden syklin päättyminen viikunapuun lehtien puhkeamisesta marraskuussa 2016, toukokuussa 2017, marraskuussa 2017 tai toukuussa 2018, on hyvin hälyttävä profeetallinen merkki ajan lopun läheisyydestä. Näyttäisi minusta johdonmukaiselta jos 70. vuosiviikon alkaminen sijoittuisi johonkin em. ajankohdista. Yksi hälyttävä merkki on myös se, että tämän vuoden lokakuussa juutalainen kalenteri tulee vuoteen 5777 AM (vaikka tuosta kalenterista puuttuukin useita vuosikymmeniä eikä se vastaa todellista maailman ikää). Israelin kalenterissa 49. vuotena tunnettu shmitavuosi päättyy nykyiseen vuoteen 5776 jos syklin ensimmäisenä vuotena pidetään syksyä 1967, joka oli ensimmäinen kokonainen vuosi mistä lähtien Israel on pitänyt hallussaan Jerusalemin Vanhaa Kaupunkia. Jos taas vuodeksi 1 lasketaan heprealainen vuosi 5727 (1966 – 67), jonka aikana Israelin armeija miehitti Itä-Jerusalemin, niin silloin 49. shmitavuosi päättyi jo edellisen vuoden syksynä ja nykyinen vuosi 5776 vastaa Toorassa tunnettua riemuvuotta (50. vuosi).

Eli laskutavasta riippuen, riemuvuosi päättyy joko tänä syksynä tai sitten viimeistään ensisyksynä. Tässä on siis jälleen voimakas merkki siitä miksi 70. vuosiviikon tulisi alkaa ennen heprealaisen vuoden 5778 alkua syksyllä 2017. Riemuvuodella on nimittäin hyvin vahva profeetallinen viesti Raamatun sapattikalenterissa eikä minulla ole nyt mahdollista käydä sitä kaikkea yksityiskohdilla lävitse.  Tämä 49-50 vuoden sykli on toistunut monissa muissakin profeetallisissa yhteyksissä. Esimerkiksi Danielin aikana Babylonin tuho vuonna 539 eKr. oli 50. riemuvuosi siitä laskien, kun Nebukadnessar II tuhosi Jerusalemin ensimmäisen temppelin 588 eKr. Kun Israel miehitti Itä-Jerusalemin kuuden päivän sodassa kesällä 1967, tämä oli riemuvuosi siitä laskien, kun Edmund Allenby vapautti Jerusalemin sen vuosisatoja kestäneestä islamilaisesta vallasta. Samalla se oli myös 70 vuotta siitä, kun Theodor Herzl perusti sionistisen liikkeen Sveitsissä kesällä 1897. Näiden esimerkkien valossa olisi kaavan mukaista jos seuraava profeetallinen murroskohta ajoittuu myös 70 vuoden päähän Israelin synnystä ja riemuvuoden sisään Itä-Jerusalemin Vanhan Kaupungin miehityksestä (so. vuosiin 2016 – 2017).

Aivan oman lukunsa muodostaa taasen se historisistinen profetiantulkina Danielin 7. luvun näystä, jonka pohjalta Adam Clarke ajoitti vuonna 1831 Jeesuksen toisen tulemuksen hetken (ja paaviuden tuhon) meneillään olevaan vuoteen 2016. Kirjoitin tästä aiheesta paljon suuremmilla yksityiskohdilla kirjani luvuissa 10 ja 11 A. Saman näyn pohjalta profetian tutkijat olivat yrittäneet selvittää Jeesuksen paluun tarkkaa vuosilukua jo 1300 -luvulta asti. Näihin tutkijoihin kuului mm. Sir Isaac Newton, joka kirjassaan Observations upon the Prophecies of Daniel, and the Apocalypse of St. John. (1733) ajoitti Jeesuksen paluun vuoteen 2060. Tarkastelin omassa kirjassani niitä perusteita millä Newton päätyi tähän vuosilukuun ja soveltaessani hänen laskelmiaan profeetallisiin ja historiallisiin realiteetteihin, huomasin Adam Clarken laskelman olleen paljon huolellisempi kuin Newtonin. En kallistunut Clarken tulkinnan puoleen siitä syystä, että se näytti sopivan Jeesuksen pikaisen paluun odotuksiini, vaan siitä syystä että se vastaa kaikkein lähiten tähän näkyyn liittyviä profeetallisia ja historiallisia edellytyksiä.

Itseasiassa uskon hyvin vahvasti, että jos mitään Roomaan, paaviuteen tai Jeesuksen paluuseen liittyvää historiallista tapahtumaa ei esiinny vielä tänä vuonna, niin silloin kuolee myös se historisistinen tulkinta Danielin 7. luvun näystä mitä kristityt eskatologit olivat tuoneet esiin ainakin 500 vuoden ajan ennen futuristisen koulukunnan yleistymistä. Samalla merkittävä osa myös oman kirjani eskatologisista päätelmistä menettäisi arvonsa. Ellei vuosi 2016 ole takaraja Jeesuksen paluulle, niin se on ainakin viimeinen määrähetki vuosisatoja vanhan historisistisen tulkinnan oikeuttamiseen vähintäänkin Danielin 7. luvun osalta. Panoksena ei ole vain omien tutkimusteni uskottavuus vaan myös Newtonin ja monien muiden hänen kaltaistensa historisististen eskatologien uskottavuus. Uskon nimittäin, että jos Newton perehtyisi tänään kirjassani esitettyihin argumentteihin, hän olisi valmis myöntämään erehdyksensä vuotta 2060 koskevassa laskelmassaan ja vahvistaisi oikean vuosiluvun ”ajan, kahden ajan ja puolen ajan” päättymiselle (Dan. 7:25) vastaavan vuotta 2016 eikä 2060.

Mutta se mikä tässä on minusta kaikkein hämmästyttävin ”yhteensattuma” on se kuinka Jeesuksen paluun määrähetki kohdistettiin Raamatun profetioista tähän vuoteen jo vuonna 1831 – 180 vuotta ennen kuin tutkijat alkoivat ymmärtää vuosien 2016 – 2017 olevan myös 70 vuotta viikunapuun lehtien puhkeamisesta (Matt. 24:32) ja riemuvuosi siitä lähtien, kun Israel on pitänyt hallussaan Jerusalemin Vanhaa Kaupunkia Jeesuksen sanojen täyttymyksenä Luuk. 21:24:ssä. Kuten edellä esitin, tämä 70 vuoden mitta tuli täyteen myös vuonna 1967 sionistisen liikkeen synnystä samalla kun kesä 1967 oli riemuvuosi siitä kun brittikenraali Allenby marssi Jerusalemiin. Ja juuri tällaisena hetkenä historiaa uutislehdet kertovat kuinka Prinssi Charles suunnittelee historiallista valtionvierailua Iraniin ja Israeliin. Tämän kaiken valossa Charlesin syksyllä toteutuva matka Iraniin – mitä ei tosin ole vielä vahvistettu – tulee olemaan varmasti yksi suurimpia ajan merkkejä Danielin 70. vuosiviikon läheisyydestä.

Johtopäätös

Koska Raamatun profeetallinen kalenteri on yhteydessä lukuun seitsemän, pyytäisin kiinnittämään suurta huomiota etenkin seuraaviin lähitulevaisuudessa häämöttäviin ajankohtiin.

 • Kesäkuun 6. – 7. 2016: Tällöin tulee kuluneeksi tasan 49 vuotta (7 x 7) siitä, kun Israelin armeija miehitti Jerusalemin Vanhan Kaupungin merkkinä ”pakanain aikojen täyttymiselle” (Luuk. 21:24).
 • Lokakuun 2. – 4. 2016: Tällöin alkaa juutalainen uusi vuosi 5777. Tällöin tulee täyteen myös 49 vuotta juutalaisesta uudesta vuodesta 5728 (syksy 1967), mikä oli ensimmäinen uusi vuosi 1900 vuoteen jolloin juutaiset pitivät hallussaan jälleen Jerusalemia.
 • Marraskuun 26. 2016: Tällöin tulee täyteen 70 (360 päivän) profeetallista vuotta siitä, kun pakanakansat äänestivät ensimmäistä kertaa historiassa juutalaisvaltion perustamisen puolesta YK:n yleiskokouksessa 29. marraskuuta 1947. Arabit eivät voineet hyväksyä tuon yleiskokouksen vaatimuksia ja niinpä Israelin valtio julisti itsenäisyytensä vajaa puolivuotta myöhemmin 14. toukokuuta, mikä johti veriseen itsenäisyyssotaan vastasyntyneen juutalaisvaltion ja arabivaltioiden välillä.
 • Toukokuun 11. 2017: Tällöin Israeli valtion synnystä 14. toukokuuta 1948 tulee kuluneeksi 70 vuotta mikäli laskemme sen 365 päivän vuosien sijasta 360 päivän profeetallisilla vuosilla.
 • Marraskuun 29. 2017: Tällöin Israelin valtion syntyä edeltäneestä YK:n yleiskokouksesta tulee täyteen 70 vuotta. Samoihin aikoihin Jerusalemin brittimiehityksestä ja Balfourin julistuksesta tulee täyteen 100 vuotta. Samaan aikaan protestanttinen uskonpuhdistus juhlii 500 vuoden merkkipäiviään.
 • Toukokuun 14. 2018: Israelin valtio täyttää 70 vuotta. Viimeinen kymmenen vuoden takaraja käynnistyy Jeesuksen paluun määrähetkeen (Matt. 24: 32-34, Ps. 90:10). Vuoteen 2028 mennessä suurin osa vuonna 1948 syntyneestä sukupolvesta on jo rajan toisella puolen.
 • Heinäkuun 1. 2018: Walesin Prinssin virkaanasettamisesta (Danielin näyn ”pienen sarven” noususta) 1. heinäkuuta 1969 tulee täyteen 49 eli 7 x 7 vuotta.
 • Marraskuun 14. 2018: Prinssi Charles täyttää 70 vuotta.

Onko edellä mainituista päivistä joku niistä, mikä korreloi Danielin 70. vuosiviikon tai Ilmestykirjan seitsemän sinetin käynnistymishetkeen? 70. vuosiviikko itsessään edeltää ihmiskunnan historian seitsemättä vuosituhatta – Maan tuhatvuotista sapattilepoa. Näin ollen olisi järkeenkäypää jos 70. vuosiviikon alku korreloisi vaikkapa viikunapuun lehtien puhkeamisen 70 -vuotispäiviin. Mitä ikinä tulee sitten tapahtumaankaan tässä mainitussa aikakehyksessä, toivon että sinun turvasi olisi Hänessä, joka on lunastanut meidän syntiemme hinnan kerran Golgatan ristillä. Jos haluat ymmärtää paremmin mistä kristinuskon ilosanomassa on lopulta kyse, toivon että luet pääsiäisartikkelini täältä.

¹ Edwin R. Thielen Raamatun kronologia on kilpaillut usein James Ussherin kronologian kanssa teoksessaan Annales veteris testamenti, a prima mundi origine deducti (1650) missä hän ajoitti luomisen vuoteen 4004 eKr. Thielen ajoituksella maailman luomisen päivämäärä voidaan ajoittaa vuoteen 3899 eKr. jos valitsemme kahdesta tulkinnasta varhaisemman vaihtoehdon Aabrahamin syntymävuodelle (sen mikä laskee hänen syntymävuodekseen 1948 AM) ja israelilaisten Egyptissä oleilun lyhyen ajan vaihtoehdon (ks. http://creationwiki.org/Biblical_chronology_dispute). Alla löytyvistä artikkeleista toisessa käsittelin sitä kuinka Raamatun tärkeimmät tapahtumat sointuvat sapattivuosien ja riemuvuosien kanssa numerologisesti yhteen jos luomisen ajankohdaksi valitaan 3899 (tai sitten 3896) eKr. Näillä vuosiluvuilla historian seitsemäs vuosituhat alkaisi vasta 21. vuosisadan lopulla. Mutta jos laskemme 6000 vuotta 360 päivän profeetallisilla vuosilla, historian ”kuusi päivää” päättyy juuri tänä vuonna 2016 (tai sitten 2019 jos luominen ajoittui vuoteen 3896 eKr.). Tämän tietokonelaskurin avulla voit käydä tarkistamassa tuon laskelman itse. Voihan olla, että historian seitsemäs vuosituhat alkaakin jo 70. vuosiviikon yhteydessä eikä vasta sen jälkeen.

KATSO MYÖS SEURAAVAT ARTIKKELIT:

 

 

Advertisement

13 vastausta artikkeliin “Prinssi Charles suunnittelee historiallista vierailua Iraniin ja Israeliin. Kuinka lähellä on Danielin 70. vuosiviikko?

 1. Ihan muuten OK -artikkeli, mutta minua jäi hieman kaivelemaan se, että mitä tarkkaan ottaen odotat seuraavaksi tapahtuvan profeetallisella rintamalla. Onko se Lähi-idän rauhansopimus, joka aloittaa 70. vuosiviikon, kuten artikkelista voisi päätellä? Vai tapahtuuko ensin uskovien ylösotto (tempaus) ja sitten 3. maailmansota, jonka tuhkista Antikristus, so. Prinssi Charles, nousee ja pakottaa sitten heikentyneen Israelin rauhansopimukseen arabien kanssa Dan. 9:27 kohdan mukaisesti? Minusta jälkimmäinen on uskottavampi vaihtoehto, kuin odottaa ensin hyvinkin epätodennäköistä rauhansopimusta, jotta tempaus voisi tapahtua. Tällaiseen skenaarioon ilmeisesti sovellat 1. Tess. 5:3 kohtaa, jossa puhutaan väärästä rauhasta, joka rikkoutuu yllättäen.

  3. Kun he sanovat: ”Nyt on rauha, ei hätää mitään”, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

  Tuo esilleottamasi artikkeli minun blogistani, jonka Samuel Korhonen suomensi, nimittäin ei vihjaa siihen suuntaan, että jonkinlainen Lähi-idän rauhansopimus olisi pian tulossa ilman edeltävää suursotaa. Kirjoitit seuraavasti:

  ”Vaikka päällepäin katsoen Lähi-Idän nykyinen tilanne näyttäisi olevan kaukana rauhasta, todellisuudessa tällainen rauhansopimus saattaa olla lähempänä kuin moni uskoisikaan.”

  Olet ymmärtänyt väärin. Päinvastoin, nykyinen tilanne vihjaa tulevaan suursotaan, joka mitä ilmeisimmin kytkeytyy 3. maailmansotaan ja sen yhteydessä käytävään Googin sotaan, jossa Venäjä hyökkää Israeliin. Kaikki näyttää nyt Israelin kannalta melko turvalliselta ja rauhalliselta ja tätä kirjoittaja artikkelissa ”Israel elää nyt valheellisessa turvassa – tuleeko sota tänä vuonna?” tahtoi painottaa.

  http://nokialainen.blogspot.fi/2016/03/israel-elaa-nyt-valheellisessa-turvassa.html

  Samuel Korhonen itsekin oivalsi Jim Fletcher’in pointin omassa kommentissaan:

  ”(Suomentajan kommentti. Tämä voi toteuttaa Hes. 38. luvun ennustuksen, että Israel asuu turvallisena (jakeet 8,11,14). Arnold Fruchtenbaum’in mukaan tässä käytetty heprean sana tarkoittaa valheellista turvallisuutta.)”

  Et maininnut jutussasi mitään Googin sodasta tai 3. maailmansodasta tai uskovien ylösotosta, joten päättelen että odotat seuraavaksi Lähi-idän rauhansopimusta, jonka jälkeen vasta käydään 3. maailmansota ja uskovien tempaus tapahtuu. Onko näin? Mikä sinun profeetallinen tapahtumajärjestyksesi on? Cutting Edge -ministeriö on aina sanonut, että Lähi-idän 7-vuotinen valerauha (Dan. 9:27) solmitaan vasta tulevan 3. maailmansodan jälkeen, jonka tuhkista Antikristus nousee kuin Feeniks-lintu. Tätä ennen uskovat (morsian) on pelastettu 3. maailmansodalta (Ilm. 3:10), jossa Amerikka luhistuu ja syntyy Uusi Maailman Järjestys, jonka keskiössä on EU.

  Tykkää

  1. Olin jo vastaukseni lopussa, kun painoin jotain väärää nappia ja kaikki hävisi. No, ei kun uudestaan! (tämä on siis vastaus tähän ensimmäiseen viestiisi). Osasinkin odottaa, että kysyisit jotain tämän suuntaista. Tässä artikkelissa en nimittäin tehnyt noita profeetallisia aikakäsityksiäni kovin selväksi. Halusin lähinnä painottaa sitä miksi Charles olisi tuo Dan. 9:27:n rauhantekijä ja miksi ajan merkit viittaavat tuon seitsenvuotisen liiton olevan hyvin lähellä. Käsitin kyllä ettei Samuel Korhonen viitannut artikkelissaan välttämättä Dan. 9:27:n läheisyyteen vaan tuon Googin sotaa edeltävän turvallisen tilanteen, jossa Israel asuu ”muuria vailla”. Pahoittelut jos esitin hänen tekstinsä väärässä valossa.

   Vaikka itsellenikin on ollut ajoittain hieman epäselvää se, että viittaako Heskielen turvallinen tilanne Israelissa ja 1. Tess. 5:3:n ”rauha, ei hätää mitään” samaan asiaan kuin Dan. 9:27:n vuosiviikon alkupuolisko, niin käsitykseni näistä tapahtumista on ollut pääsääntöisesti aina sama kuin Cutting Edge ministeriön. CE:n artikkeleita lukemalla olen tämän ajatuksen varmaan omaksunutkin, mutta kirjassani esitin sen tueksi monia hyviä pointteja Ilmestyskirjasta tukeutumalla Arto Pölläsen teokseen Viimeinen Elonkorjuu. Joitakin yksityiskohtia lukuunottomalla käsitykseni näistä tapahtumista on käytännössä sama mikä on David Baylla, Pölläsellä, Keijo Lindemanilla (kirjassaan Supervaltojen nousu ja tuho), TV7:llakin esiintyneellä John Shoreylla ym.

   Olen siis pretribulation -tempausopin kannattaja, kuten David Bay (eikö näin ollutkin?) ja Arto Pöllänen. Mutta kuten nämä kaksi, sanoudun irti siitä pretribulation -oppiin sisältyvästä valtavirran opetuksesta, minkä Scofieldin viiteraamattu sai aikaan 1900 -luvun alussa. Tämän viiteraamatun mukaan seurakunnan tempausta ei edellä mitään merkkejä, koska se tulee kuin ”varas yöllä” ja ”sinä hetkenä jona ette luule” (tämähän on täysin vääristynyt tulkinta Jeesuksen sanoista). Näin ollen Ilmestyskirjaa tulkitaan siinä siten, että tempaus edeltää Antikristuksen (valkoisen hevosen) ilmestymistä Ilm. 4:1:ssä ja 2. Tess. 2. lukua tulkitaan niin, että ”Jeesuksen Kristuksen tulemus ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä” – joka seuraa luopumusta ja laittomuuden ihmisen ilmestymistä – ei tarkoitakaan tempausta vaan Jeesuksen julkista tulemusta maanpäälle 70. vuosiviikon lopussa.

   Eli lyhyesti, näkemysteni mukaan seuraava tapahtuma on Antikristuksen ilmestyminen ja/tai paljastuminen (alkukieli puhuu 2. Tess. 2:3:ssa ”paljastumisesta”) valvovalle seurakunnalle (tämähän on jo osittain käynyt toteen esim. minun sivujeni kautta). Näen asian siten, että 2. Tess. 2:3:n viittaus Antikristuksen ilmestymiseen on rinnakkainen Ilmestyskirjan kronologiassa valkoisen hevosen eli Antikristuksen esiintuloon ”voittajana ja voittamaan”. Tässä vaiheessa Charles alkaa nousta yhä suuremman kansainvälisen huomion keskipisteeseen. Tätä seuraa punainen sodan hevonen ja heidän perässään kaksi muuta, joiden valtaan annettiin neljäsosa maata. Kolmas maailmansota syttyy ja sen mukana Googin sota Venäjän hyökkäyksestä Israeliin toteutuu. Uskon, että näiden tapahtumien myötä koetaan myös suurta herätystä, kun ihmiset alkavat etsiä epätoivon keskellä Jumalaa myös täällä lännessä. Näin David Wilkersonin myös ennusti näyssään Googin sodasta. Huomaa, että 2. Tess. 2:3:n mukaan luopumus edeltää Antikristuksen ilmestymistä. Herätystä voidaan siis kokea hänen ilmestymisensä jälkeen.

   Jooel 2. mukaan Jumala vuodattaa henkensä ”kaiken lihan päälle” aikana jolloin Hän antaa ”näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita; aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.” Kuten tästä profetiasta käy hyvin ilmi, tämä tapahtuu Ilmestyskirjan 6. sinetin aikana (vert. verikuu ja auringonpimennys 6. sinetissä) ja ENNEN Herran päivää. Eli 6. sinetti edeltää siis Herran päivää, jonka ymmärrän viittaavan seitsemän vuoden vihan aikaan. Neljä hevosmiestä ovat siten vasta synnytystuskien alkua (Mark. 13:8). 70. vuosiviikko alkaa vasta Ilmestyskirjan luvussa 7 ja taivaaseen nostettu suuri joukko Ilm. 7:9:ssä on sama kuin ylösnostettu seurakunta (ei vihan ajan marttyyrit sillä nämä mainitaan vasta luvussa 15). Sen herätyksen keskellä mikä koetaan näiden hevosmiesten aikana, toiset etsivät turvaa Jumalasta ja toiset panevat turvansa Antikristukseen odottaen hänen ratkaisevan tämän konfiktin. Wilkersonin näky 70 -luvulta antoi ymmärtää, että 70. vuosiviikko alkaa vasta Googin sodan jälkeen eli Ilmestyskirjan hevosmiesten jälkeen.

   Ilm. 6:4 sanoo, että punaisen hevoselle annettiin valta ”ottaa pois rauha maasta”. Tämä on yhdenmukainen Hesekielen näkyyn, jonka mukaan Googin sotaa edeltää ainakin Israelissa rauhanomainen tilanne. Tämä rauha ei ole kuitenkaan sama kuin 70. vuosiviikko sillä se toteutuu vasta Ilmestyskirjan 7. luvussa (mitä kuvataan symboolisesti neljänä enkelinä, jotka seisovat ”maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.”). Seurakunnan ylösottoon yhteydessä oleva 1. Tess. 5:3:n ”rauha, ei hätää mitään” viittaa luultavasti juuri tähän jälkimmäiseen rauhaan. Näin siis itse ymmärrän.

   Tykkää

   1. Eli ymmärsinkö oikein, että Prinssi Charles vahvistaa sinun mukaasi Lähi-idän rauhansopimuksen ennen seurakunnan ylösottoa? Eikö pikemminkin ole niin, että 1. sinetti kuvaa sitä rauhansopimusta eli 70. vuosiviikon alkamista 3. maailmansodan jälkeen (Antikristus lähti voittajana ja voittamaan ja hänelle annettiin seppele, eli siis ansio tästä rauhan saamisesta Uudessa Maailman Järjestyksessä)? Meillä on vähän erilainen tulkinta tästä 1. tempauksen ajoituksesta.

    Minusta meidän ei pitäisi odottaa Charles’in ”ilmestymistä” nyt, vaan nimenomaan seurakunnan ylösottoa ja seurata aikainmerkkejä sen suhteen. Charles’han on jo ilmestynyt, vuonna 1969, kun hänet vihittiin Walesin prinssiksi. Ja luopumusta tapahtui jo 1960-luvulla, kuten varmasti tiedät (saatanan kirkko perustettiin v. 1966, josta alkoi ns. saatanan tai vesimiehen aikakausi).

    Kuten tuossa toisessa viestissäni selitin, niin nykyinen Antikristus on Barack Obama 3. kenraaliharjoitusvaiheessa. Hän on myös 1. sinetin valkoisella hevosella ratsastaja Charles’in tapaan, tosin hänen edelläkävijänsä. Tällöin uskovien ylösotto todellakin sijoittuisi 6. sinettiin, josta alkaa 70. vuosiviikko. Mutta lopullisessa täyttymyksessä (viimeinen tuomioiden sarja) tempaus tapahtuu Ilm. 4:1 kohdassa edeltäen lopull. Antikristuksen aikaa. Mielestäni sinetit 2-6 ovat lopputäyttymyksessä Jumalan tuomioiden aikaa ja morsiusseurakunnan ei pitäisi olla silloin enää maan päällä. Ilmestyskirja 3:10 sanoo, että Filadelfian seurakunta eli tempausseurakunta pelastetaan siitä koetuksen hetkestä, joka on tuleva koko maanpiirin ylitse. Eikö 3. maailmansota tai Googin sota ole ”koetuksen hetki”, jolloin suuri osa maapallon ihmisistä kuolee? Eivät valvovat kristityt jää enää ydinsotaan, joka puhkeaa USA:n ja Venäjän välille (Hes. 39:6). Neljännessä sinetissä kuolemalle annettiin neljäs osa maata.

    Ongelmana tässä sinun kohdallasi on siis se, ettet näe Ilmestyskirjan kronologiassa useita täyttymyksiä, jotka tarkentuvat loppua kohden mentäessä. Profetian kenraaliharjoitusvaiheessa nykyajan Rooman läntinen valtakunta on USA ja Barack Obama on sen ”pieni sarvi”. Uskon, että Obama kukistuu silloin kun morsiusseurakunta temmataan. Sitten kun Charles on Antikristuksena, tapahtuu 2. tempaus vaivanajan puolessa välissä. Sitä voi kuvata tämä lukuisa valkopukuisten joukko Ilm. 7:9-17 kohdassa. He ovat häävieraita, joita on paljon; morsian taasen on pienilukuinen. Jooelin ennustama Hengen vuodatus koskee mielestäni vaivanajan 1. puoliskoa, jolloin häävieraita kutsutaan Karitsan hääaterialle. Ilmestyskirjan 19. luvussa sanotaan Babylonin kukistumisen jälkeen näin:

    7. Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet, ja hänen vaimonsa (=morsian) on itsensä valmistanut.
    8. Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen: se liina on pyhien vanhurskautus.”
    9. Ja hän sanoi minulle: ”Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat KUTSUTUT Karitsan hääaterialle (=häävieraat)!” Vielä hän sanoi minulle: ”Nämä sanat ovat totiset Jumalan sanat”.

    Siis ”Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle”. Näitä häävieraita kutsutaan hääaterialle Googin sodan jälkeen ja he kokevat suurta ahdistusta 3,5 vuotta.

    Muuten tuo Herran päivä Jooel 2. luvussa voi kyllä tarkoittaa tuomiopäivääkin eli ylösottopäivää. Jakeessa 32 nimittäin sanotaan, että ”pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra KUTSUU”. Eikö nuo pakoonpäässeet ole juuri tempaususkovia? He ovat muuten juuri näitä vaivanajan puolivälissä temmattavia häävieraita.

    31. aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.
    32. Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet (144,000 Uudessa Jerusalemissa), niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu (=häävieraat).

    Ilmestyskirjan 14. luvussa puhutaan 144,000 israelilaisesta kokoontuneina taivaalliselle Siionin vuorelle Karitsan kanssa eli ovat siis Uudessa Jerusalemissa. Tämä ajoittuu vaivanajan puoliväliin. He ovat todistaneet Israelissa (+muualla) vaivanajan 1. puoliskon.

    1. Ja minä näin, ja katso, Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan sata neljäkymmentä neljä tuhatta, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi.

    Näistä 144,000 israelilaisesta kerrotaan myös Ilm. 7:3-8 kohdassa. Heti sen perään kerrotaan suuresta valkopukuisten joukosta, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta. Nämä ovat varmastikin vaivanajan pelastettuja, ei morsiusseurakunta, kuten sinä väität.

    No, toivottavasti tämä selvensi. En tiedä pääsitkö jyvälle, mutta olen pohtinut näitä kohtia vuosikausia. Ymmärrän, että elossaolevia kristittyjä ei ole paljon temmattavien joukossa, kun Jeesus palaa ensimmäisen kerran (1. tempaus tapahtuen ennen vaivanaikaa eli 70. vuosiviikkoa). Tällöin pätee seuraava Jeesuksen lausuma Luukkaan luvussa 18:

    8. Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?”

    Luopumus on suurinta nyt. Vaivanajassa sitten tulee maailmanlaajuinen herätys.

    Tykkää

 2. Selostan seuraavaksi oman moniulotteisen profetiatulkintani liittyen Danielin 70. vuosiviikon aloittavaan Lähi-idän rauhansopimukseen, jolla on monia esitäyttymyksiä lähihistoriassa. Näin ollen Antikristuksen edelläkävijät nykyisessä Rooman valtakunnassa, eli USA:ssa, ovat toimineet Prinssi Charles’in edelläkävijöinä rauhansopimuksen vahvistajina, so. USA:n demokraattipresidentit alkaen Jimmy Carterista. Sovellan Ilmestyskirjan 1. sinettiä eli valkoisella hevosella ratsastajaa antikristus-hahmoksi, joka tulee rauhan siivillä. Toisen sinetin, eli tulipunaisen hevosen ratsastaja on puolestaan sotaisa hahmo (yleensä republikaanipresidentti), joka aloittaa ja käy sotia. Tämä kaava tai järjestys on toteutunut Yhdysvaltain presidenttien kohdalla aina Camp Davidin rauhansopimuksesta v. 1978 lähtien, joka oli ensimmäinen merkittävä Lähi-idän rauhansopimus ollen eräänl. esitäyttymys lopullisesta rauhansopimuksesta. Näitä Ilmestyskirjan profetian esitäyttymyksiä tai kenraaliharjoituksia sinettituomioista on ainakin kolme ennen lopullista täyttymystä, jonka toteuttaa Prinssi Charles sen jälkeen kun Amerikka on pyyhkiytynyt pois profeetalliselta kartalta. Tässä siis lyhyesti oma tulkintani, joka on aika ylimalkainen.

  1. KENRAALIHARJOITUS

  Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Jimmy Carterin aikaansaamaa Israelin ja Egyptin rauhansopimusta Camp Davidissa 17. syyskuuta 1978. Toinen sinetti tarkoittaa republikaanipresidentti George H.W. Bushin aloittamaa Persianlahdensotaa, joka käytiin samoihin aikoihin kun NL alkoi romahtaa. Se oli alku uudelle Amerikka-johtoiselle maailmanjärjestykselle, johon George Bush ilmeisesti viittasi 11.9.1990 puhuessaan NWO:sta. Kolmas sinetti eli musta hevonen tarkoittaen taloudellista lamaa vaikutti 1990-luvun alussa länsimaissa. Muistamme Suomen talousromahduksen. Kuudes sinetti (Ilm. 6:12-17) puolestaan eräällä tavalla oli 9/11-iskut v. 2001, jota Herran päiväksikin voimme sanoa. Nyt olemme 6. pasuunan/7. pasuunan kohdalla, jolloin tapahtuu uskovien 1. tempaus ja Amerikka eli suuri Babylon kokee jonkin suuren katastrofin (Ilm. 18).

  2. KENRAALIHARJOITUS

  Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Bill Clintonin vahvistamaa Lähi-idän rauhaa Israelin ja palestiinalaisten välillä v. 1993, joka tunnetaan Oslon sopimuksena. Muistamme Clintonin vahvistamassa rauhaa Valkoisen Talon pihalla 13.9.1993, jolloin Rabin ja Arafat kättelivät toisiaan. Clinton on hyvä malliesimerkki lopullisesta Antikristuksesta. Melko tasan 7 vuotta myöhemmin alkoi palestiinalaisten 2. intifada, joka rikkoi rauhan. Toinen Ilmestuskirjan sinetti tarkoittaa tässä vaiheessa republikaanipresidentti George W. Bushia ja hänen aloittamaa Afganistanin sotaretkeä heti 9/11-iskujen jälkeen. Myöhemmin Bush aloitti Irakin 2. sodan, jolla on ollut vakavat seuraukset. Kolmas sinetti puolestaan tarkoitti finanssikriisiä, joka alkoi syksyllä v. 2008. Neljäs sinetti eli hallava hevonen tarkoittaen kuolemaa voi merkitä Arabikevään alkua v. 2011, jolloin islamilainen liikehdintä vahvistui kaikkialla levittäen kuolemaa ympäriinsä. Syyrian sota pelkästään on aiheuttanut yli 250,000 kuolonuhria. Ja lisäksi ruttotaudit, joista puhutaan 4. sinetin kohdalla, alkoivat yleistyä tuolloin maailmalla (esim. Ebola-virus). Viides sinetti, jossa puhutaan marttyyrien verestä, sopii tähän aikaan kun kristittyjen vainot ovat lisääntyneet ja varsinkin ISIS on teloittanut paljon kristittyjä. Pian tulee Jumalan kosto ja 6. sinetti avataan, jolloin tapahtuu suuri maanjäristys Amerikassa, joka aloittaa Ahdistuksen ajan. Samalla temmataan Kristuksen morsiusseurakunta. Näin uskon.

  3. KENRAALIHARJOITUS

  Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Barack Obamaa voittamassa Nobelin rauhanpalkintoa v. 2009 ja hänen rauhanponnistelujaan kaikkialla maailmassa, mm. Iranin ydinsopimus, joka on eräänl. Lähi-idän valerauha (1 Tess. 5:3). Kohta hänen aikansa kuitenkin päättyy (Babylonin tuomio, Ilm. 18) ja tilalle tullee jokin sotilasdiktaattori poikkeustilan nojalla. Samoihin aikoihin alkaa sota Lähi-idässä joka leviää 3. maailmansodaksi. Nyt eletään hebrealaista riemuvuotta aivan kuten ns. kuuden päivän sodan aikana v. 1967. Tämä on muutosten ja mullistusten vuosi. Toinen sinetti eli tulipunainen hevonen merkitsee 3. maailmansotaa joka on seurauksena Amerikan yllättävästä romahduksesta jonkin luonnonkatastrofin tai ydinterrori-iskun muodossa. Uskon, että tämä tulipunaisen hevosen ratsastaja on Raamatun Goog eli mahdollisesti Vladimir Putin, joka käyttää hyväkseen Amerikan heikentymistä ja lamaantumista. Tämän jälkeen seuraa globaali talousromahdus eli 3. sinetti, joka mahdollistaa uuden globaalin talouden käyttöönoton, kun dollari häviää olemasta maailman reservivaluuttana. NWO siis alkaa. Kuudes sinetti tässä 3. kenraaliharjoitusvaiheessa lienee 3. maailmansodan huipentuma.

  LOPULLINEN TÄYTTYMYS

  Prinssi Charles nousee 3. maailmansodan tuhkista maailman messiaaksi ja vahvistaa Lähi-idän rauhansopimuksen 7 vuodeksi (Dan. 9:27). Hän on lopullinen täyttymys Ilmestyskirjan 1. sinetistä eli valekristuksen noususta. Hän on myös itse 2. sinetin ratsastaja, joka rikkoo rauhansopimuksen vaivanajan puolivälissä tunkeutumalla Israeliin. Kiina eli Idän kuninkaat näyttelevät myös merkittävää roolia 2. sinetin kohdalla lopputäyttymyksessä. Muut sinettituomiot (+pasuunat ja vihanmaljat) jätän arvailujen varaan.

  —————————–

  Näin. Joka tapauksessa huomataan, että siirryttäessä kohti lopputäyttymystä niin Ilmestyskirjan profetia toteutuu aina vain tarkemmin ja kirjaimellisemmin. Alussa nähdään ehkä vain häivähdyksiä lopullisesta toteutumisesta. Koko ajan siirrytään lähemmäksi kirjaimellisempaa tulkintaa ja tuomiot samalla kovenevat ja tapahtumat paisuvat, kun pahuus lisääntyy maailmalla.

  Kerrohan mielipiteesi Samuel. Odotan, että et ehkä niele tätä kaikkea, koska sinusta varmaankin on olemassa vain yksi täyttymys Ilmestyskirjan tuomioista, joka toteutuu vasta lopullisen Antikristuksen aikana. Minä kuitenkin ajattelen, että tulevat tapahtumat heittävät varjon nykyaikaan ja lähihistorian tapahtumiin. Näin ajattelee myös Leo Meller.

  Tykkää

  1. Kiitos Olli tulkintasi esittämisestä. Eli tosiaankin uskon vain yhteen täyttymykseen Ilmestyskirjan tapahtumissa, mutta toisaalta useisiin täyttymyksiin Danielin kirjan näyissä. Joten eihän tämä oma kantanikaan täysin johdonmukainen ole. Kyllähän tuo ihan mielenkiintoiselta kuulosti ja enpä sitä nyt täysin poissuljettuna selityksenäkään pitäisi. Olen kyllä itsekin pohtinut joskus tuollaisia selitysmalleja – etenkin tuon Oslon 7-vuotisen rauhansopimuksen esikuvallisuutta 70. vuosiviikkoon. 90 -luvullahan internetissä liikkui teorioita, joiden mukaan tuo Oslon sopimus olisi ollut jo tuo 70. vuosiviikko, minkä Prinssi Charles sai aikaan kulissien takana (Monte Judah ja Tim Cohen itse olivat edistämässä tällaista näkemystä).

   Tykkää

 3. Vastaukseni viestiketjun kolmanteen viestiin (näyttävät menevän nämä hieman erikoisessa järjestyksessä). Pääsin kyllä jyvälle tulkinnastasi vaikka tuo täyttymysten kerrostuminen (so. eri täyttymysvaiheet) hieman sekottaa. Olen siis päätynyt pre-tribulation tempausopin kannattajaksi lukemalla Tim LaHayen kirjan Tuuliin a Pilviin (Kuva ja Sana, 1998). Kirjani ensimmäisessä luvussa esittämäni perusteet sille miksi 70. vuosiviikko ei ala ensimmäisessä sinetissä vaan kuudennen sinetin jälkeen Ilm. 6:17 – 7:1:ssä eikä tempaus tapahdu Ilm. 4:1:ssä vaan edellä mainittujen jakeiden aikana, tulee pääosin Arto Pölläsen kirjasta Viimeinen Elonkorjuu (Aikamedia Oy, 2009). Sanon aivan alkuun, että kysymys tempauksen ajankohdasta ei ole minulle edes kovin tärkeä asia enkä siitä lähde kovin helposti kiistelemään. Huomaan, että itse et ole sen enempää pretribulationisti kuin midtribulationisti sillä näytät kannattavan useaa tempausta joista ensimmäinen esiintyy ennen vihan aikaa Ilm. 4:1:ssä, yksi keskellä vihan aikaa ja ehkä yksi myös vihan ajan lopulla.

  Kirjani kaksi ensimmäistä lukua (osa 1) kirjoitin vasta-argumenttina lähinnä niille pretribulationisteille, jotka Scofieldin viiteraamattuun tukeutuen on väittänyt jo vuosikymmeniä, ettei Antikristuksen identiteettiä ole mahdollista paljastaa ennen seurakunnan ylösottoa. Tämän väitteen perusteina on toiminut tuo 2. Tess. 2:7:n oppi Antikristuksen pidättäjästä, mikä on tulkittu seurakunnaksi. Eli seurakunnan läsnäolo maanpäällä pidättää sitä miksi Antikristuksen henkilöllisyys ei voisi paljastua ennen kuin vasta seurakunnan lähdön jälkeen. Toinen kohta millä tätä näkemystä on perusteltu on tuo oppi tempauksesta Ilm. 4:1:ssä. Eli jos tempaus tapahtuu em. jakeessa ja Antikristus (valkoinen hevonen) ilmestyy vasta Ilm. 6:2:ssa, niin tällöin tempauksen tulee edeltää Antikristuksen ilmestymistä (so. paljastumista). Näin ollen kaikki yritykset identifioida AK:n henkilöllisyys ennen tempausta on Scofieldin viiteraamatun mukaan täyttä ajan hukkaa ja tyhjänpäivästä spekulaatiota.

  Juuri tätä oppia vastaan hyökkäsin vaikka pitäydyinkin klassiseen pretribulation oppiin siitä, että tempaus edeltää 70. vuosiviikkoa. Viimeinen vuosiviikko vahvistetaan minun mukaani Ilm. 7:1:ssä ja seurakunta on jo tuolloin taivaassa, kuten ilmenee jakeesta 9. Eli selvennyksenä, luvussa 7 ei ole kyse tapahtumsta mikä kuvaisi monen vuoden ajanjaksoa. Itseasiassa kyse voi olla vain yhdestä päivästä. Ensin Johannes katsoo maanpäälle ja huomaa neljä enkeliä, joilla annettiin valta kahlita nuo kuudennen luvun sotia ja tuhoa aiheuttaneet hevosmiehet (vert. Sak. 6:5). Tuo rauhan on synnyttävä maanpäälle, jotta Jumala voisi sinetöidä Hänen kansastaan nuo 144 000 israelilaista (jakeet 3-8). Tämä kuvaa siis seitsevuotisen rauhanliiton täytäntöönpanoa. Sitten hänen huomionsa kiinnitetään taivaaseen missä Johannes näkee tuon suuren joukon kaikista kansoista ja kielistä. Tämä joukko ilmestyy sinne yhdessä hetkessä ja samaan aikaan tuon 70. vuosiviikon alkamisen kanssa. Eli minun mukaani tempaus tapahtuu samaan aikaan kuin 70. vuosiviikon alkaminen.

  Kirjoitit, että ”Prinssi Charles vahvistaa sinun mukaasi Lähi-idän rauhansopimuksen ennen seurakunnan ylösottoa”. 1. Tess. 5:3:n viittaus tempauksen aikana esiintyvään valheelliseen rauhaan saattaa viitata juuri siihen, että tuo rauhansopimus ehditään panna toteen ennen tempausta. Nythän maailmassa ei ole tilannetta mistä voitaisiin sanoa ”Nyt on rauha, ei hätää mitään”. Kolmannen maailmansodan uhan tiedostaa jopa monet uskosta osattomat ihmiset. Ensimmäinen sinetti kuvaa siis Antikristuksen valtaanousua, mutta tämä ei ole vielä se hetki jolloin hän vahvistaisi Lähi-Itään seitsenvuotisen rauhan. Kirjoitit, että ”Eikö pikemminkin ole niin, että 1. sinetti kuvaa sitä rauhansopimusta eli 70. vuosiviikon alkamista 3. maailmansodan jälkeen (Antikristus lähti voittajana ja voittamaan ja hänelle annettiin seppele, eli siis ansio tästä rauhan saamisesta Uudessa Maailman Järjestyksessä)?” Näytät unohtavan tässä sen, että punainen sodan hevonen ja sitä seuraavat muut kauhut, ilmestyy vasta valkoista hevosen jälkeen eikä ennen sitä. Jos 3. maailmansota edeltäisi valkoista hevosta, niin miksi tästä sodasta ei ole mitään mainintaa Johanneksen näyssä?

  Sanoit ettei meidän tulisi odottaa Antikristuksen (valkoisen hevosen) ilmestymistä vaan Jeesuksen paluuta. Olen tästä kyllä osin samaa mieltä, mutta samalla uskon, että tempausta edeltää tietyt merkit jotka kuuluttavat sen läheisyyttä. Tempaus ei siis tapahdu ”sinä hetkenä jona ette luule”, kuten usein väärin opetetaan. Näistä Antikristuksen ilmestyminen ja paljastuminen on yksi tärkeimpiä. Voihan tietysti olla, että 2. Tess. 2:3:n vaatimus Antikristuksen paljastumisesta on jo toteutunut ja ettei seurakunnan ylösotolle ole enää mitään esteitä. Ilmestyskirjan valossa en kuitenkaan usko, että Prinssi Charlesista voitaisiin vielä sanoa, että hän on lähtenyt ”voittajana ja voittamaan” sillä hän on edelleen hyvin ”ylenkatsottu mies, joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa” (Dan. 11:21). Sanoit myös, että Ilmestyskirja 3:10:n valossa seurakunta ei voisi olla maanpäällä enää neljän hevosmiehen aikana. Tämänkin vastaväitteen huomioin kirjassani sillä jos ollaan tarkkoja em. jae sanoo kuinka seurakunta pelastetaan ”koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.” Neljä hevosmiestä eivät koettele ihmisiä ”yli koko maanpiirin” vaan ainoastaan neljättä osaa maasta (Ilm. 6:8).

  Lopuksi, tuosta Luuk. 18:8:n profetista ”kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?”, sanon vielä sen, että oman käsitykseni mukaan tässä ei puhuta Jeesuksen tulemuksesta seurakunnalle (tempaus) vaan Hänen paluustaan maanpäälle valkoisella ratsullaan Ilmestyskirjan 19. luvussa. Tuohon aikaan Häntä vastassaan on vain joukko vihamielisiä armeijoita ja ihmisiä, jotka syyttävät Jumalaa niistä kärsimyksistä joilla Hän on yrittänyt herätellä kansakuntia vihan aja lopussa (Ilm. 16:11). Noihin muihin pointteihisi en nyt vastaa tämän enempää ja päättäisin mielelläni oman puheenvuoroni tästä aiheesta tähän kommenttiin.

  Tykkää

  1. Vähän vielä kommentoin kirjoitustasi, jos sallit.

   Kirjoitit:

   ”Näytät unohtavan tässä sen, että punainen sodan hevonen ja sitä seuraavat muut kauhut, ilmestyy vasta valkoista hevosen jälkeen eikä ennen sitä. Jos 3. maailmansota edeltäisi valkoista hevosta, niin miksi tästä sodasta ei ole mitään mainintaa Johanneksen näyssä?”

   Niin, tämä väitteesi koskee sinettituomioiden lopputäyttymystä. Silloin ei tosiaankaan mainita 3. maailmansotaa ennen 70. vuosiviikon alkamista 1. sinetissä. Mutta kun otetaan kaikessa profetian sanan rikkaudessa huomioon sinettitäyttymysten kerrostuminen ja uusiutuminen eli tässä tapauksessa viimeinen 3. kenraaliharjoitus, jolloin Antikristus on Barack Obama (1. sinetti), niin kyllä se 3. maailmansota löydetään Ilmestyskirjasta. Pian ollaan tuossa tulipunaisen hevosen sota-ajassa (2. sinetti), kun WWIII ja Googin sota alkaa. Ja tätä jatkuu aina 6. sinettiin saakka, jolloin sota huipentuu ja tapahtuu se ydinhyökkäys suurvaltojen välillä (Hes. 39:6). Tästä antaa viitteitä Ilm. 6:15-17, jossa maan kuninkaat piiloutuvat ydinsuojiin tai maanalaisiin bunkkereihin.

   15. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin
   16. ja sanoivat vuorille ja kallioille: ”Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta!
   17. Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?”

   Tuossa jakeessa 17 voidaan viitata jo 7-vuotiseen Ahdistuksen tai vihan aikaan, joka alkaa 3. maailmansodan (sinetit 2-6 kenraaliharjoitusvaiheessa nro 3) jälkeen. Samaan aikaan, sinun mukaasi Ilm. 7:1 kohdassa, pannaan käyntiin viimeinen Ilmestyskirjan tuomiosarja tai kerrostuma, joka alkaa 1. sinetistä. Se on lopullinen täyttymys, jossa USA ja Venäjä ovat jo pyyhkiytyneet profeetalliselta kartalta ja lopull. Antikristus hallitsee eli valkoisen hevosen ratsastaja on Prinssi Charles, jolle annetaan seppele palkintona Lähi-idän rauhansopimuksesta (vrt. Nobelin rauhanpalkinto, joka luovutettiin Barack Obamalle 10.12.2009). Mielestäni on päivänselvää, että lopputäyttymyksen 1. sinetistä alkaen eletään jo Uudessa Maailman Järjestyksessä (NWO). Tuo lopputäyttymyksen rauha rikkoontunee vaivanajan puolivälissä, jolloin lopullinen 2. sinetti avataan. Silloin tapahtuu häävieraiden tempaus, joka mielestäni tarkoittaa sitä suurta valkopukuisten joukkoa Ilm. 7:9-17 kohdassa. Samalla niiden 144,000 israelilaisen todistustehtävä päättyy ja he ovat Karitsan kanssa Uudessa Jerusalemissa (Ilm. 14:1).

   Mitä tulee tuohon 1 Tess. 5:3 kohtaan valerauhasta ja -turvallisuudesta ennen Herran päivää, niin kyllä sitä voidaan tähänkin aikaan soveltaa, kun länsimaat ovat olleet yhtämittaisessa rauhan tilassa 2. maailmansodasta lähtien eli ns. Pax Romana (Pax Americana) eli Status Quo on säilynyt. Läntiset teollisuusmaat eivät ole olleet keskenään sodissa ja Israelkin on ollut ilman merkittäviä sotia vuodesta 1973 lähtien (Psalmi 83 toteutui vuosina 1967 ja 1973?). Israel on tointunut miekan jäljiltä ja elää turvallisena, kuten Hes. 38 ilmaisee. Ja EU on ollut menestyksekäs rauhanprojekti. Hesekielin luvussa 39 muuten mainitaan, että Jumala lähettää Googin sodan yhteydessä tulen rantamaalla TURVASSA (peace and security) asuvien keskeen. Tämä voi täyttää 1 Tess. 5:3 kohdan vaatimuksen.

   6. Ja minä lähetän tulen Maagogiin ja rantamaalla turvassa asuvien keskeen. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra.

   ”I will send fire on Magog and on those who live in SAFETY in the coastlands, and they will know that I am the LORD.” (NIV-käännös)

   No niin, tämä olkoon päätöskommenttini tämän aiheen tiimoilta. Ei jatketa enää. Sulattele nyt kuitenkin noita ajatuksiani, joissa voi olla ainakin jonkin verran totuuden siementä. En mahda sille mitään, että tulkitsen hieman eri tavalla kuin sinä näiden merkittävien profetiatapahtumien järjestyksiä ja sijoittumisia Ilmestyskirjan jakeisiin. Näen selvästikin Ilmestyskirjan moniulotteisempana kirjana futurisessa tulkinnassa kuin useimmat profetiatutkijat. Se sisältää näitä toteutumisten uusintoja, jotka tarkentuvat loppua kohti mentäessä.

   Tykkää

   1. Niin, minun piti jo lopettaa, mutta joitakin asioita tuosta jäi edelleen auki. Eli nyt eletään siis Ilmestyskirjan 1. sinetin ensimmäistä täyttymystä (vai oliko se jo toinen tai kolmas?). Obama on valkoisella hevosella ratsastaja ja häntä seuraa kolmas maailmansota (punainen hevonen). Kolmas maailmansota päättyy kuudennen sinetin jälkeen Ilm. 6:17:sta tai 7:1:ssä. Yhdyt siis siihen, että 70. vuosiviikko alkaa vasta tässä kohdin Ilmestyskirjaa, mutta vain sen ensimmäisessä täyttymyksessä. Samalla hetkellä (Ilm. 7:1:ssä) käynnistyy kuudennen luvun ja neljän hevosmiehen toinen (lopullinen) täyttymys. Siinä valkoinen hevonen on Prinssi Charles ja toinen sodan hevonen päästetään vapaaksi 70. vuosiviikon keskellä.

    Okei, tähän asti selvää. Mitä en nyt tässä hahmota on se, että koskeeko nämä näyn eri täyttymysvaiheet vain lukua 6 vai myöhempiäkin lukuja? Jos siis luku 7 kuvaa näyn lopullisessa täyttymysvaiheessa vihan ajan puoliväliä – jolloin seurakunta temmataan ylös Ilm. 7:9:ssä – niin eikö luvulla 7 ole varhaisempia täyttymyksiä, kuten luvulla 6? Millä perustein vain luvulla 6 olisi monta täyttymysvaihetta, mutta muilla luvuilla ei? Tai jos on, niin tällöinhän luvun 7 tulisi sijoittua myös vihan ajan alkuun tai sen ensimmäiselle puoliskolle seuraten 3. maailmansotaa, jota kuvataan luvussa 6. Entäpä muut luvut, kuten 8 – 19? Onko näilläkin esitäyttymyksensä ja lopullinen täyttymys? Toinen asia mitä en nyt oikein ymmärrä on tapasi lukea Ilmestyskirjan kronologiaa.

    Sanot, että suuri valkopukuinen joukko Ilm. 7:9:ssä – minkä itse tulkitsen 70. vuosiviikon alussa taivaaseen nostetuksi Karitsan morsiameksi – nostettaisiin Uuteen Jerusalemiin samalla hetkellä kuin 144 000 juutalaista Ilm. 14:1:ssä. Yhdyn tässä nyt siihen, että nuo 144 000 juutalaista temmataan taivaaseen 70. vuosiviikon puolivälissä. Mutta miksi luvut 7 ja 14 sijottuisi samalla aikajanalle Ilmestyskirjan aikajärjestyksessä? Mikä on tarkalleen ottaen käsityksesi sinettien, pasuunoiden ja vihan maljojen aikajärjestyksestä? Vaikka tämä 144 000 juutalaisen joukko mainitaan luvuissa 7 ja 14, niin itse en näe tätä siten, että nämä luvut sijoittuisi samaan ajankohtaan Ilmestyskirjan aikajanalla. Nimittäin luvussa 7 nämä 144 000 juutalaista ovat vielä maanpäälle ja heitä aletaan vasta sinetöidä.

    Siinä enkeli julistaa neljälle muulle etteivät he saisi vahingoittaa maata eikä merta, kunnes he ovat ”painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan”. Kun Johanneksen huomio siirretään maan tapahtumista taivaaseen ja hän näkee siellä suuren pelastettujen pakanajoukon, näitä 144 000 juutalaista aletaan vasta merkitsemään maanpäällä. Mutta luvussa 14 he ovat jo taivaassa tämän pakanajoukon kanssa. Itse näen tämän kielivän vahvasti siitä, että tuo suuri joukko kaikista kielistä ja kansoista nostetaan taivaaseen aikaisemmin kuin 144 000 juutalaista. Eli jos Ilm. 14:1 kuvaa 70. vuosiviikon puoliväliä, Ilm. 7:9:n täytyy kuvata sitä aikaisempaa hetkeä, koska tuolloin 144 000 juutalaista ovat maanpäällä yhä sinetöitävänä. En oikein ymmärrä sitä, kun monet tulkitsijat lukevat lukua 7 siten, että se kuvaisi monen vuoden ajanjaksoa, kun luku itsessään ei edellytä mitään tällaista. Itse näen sen kuvaavan vain yhden päivän tapahtumia heti 70. vuosiviikon alettua.

    Tykkää

 4. Niinpä! Olisiko se sitten niin, että 144,000 sinetöidään vasta 7-vuotisen vaivanajan puolivälissä (1. puoliskon ovat erämaassa koulutettavina, ks. Ilm. 12:6 ja ovat ”poikalapsi” jakeessa 5), jolloin myös 2 säkkipukuista todistajaa aloittavat työnsä Israelissa, ja samaan aikaan (tai pikemmin vaivanajan lopussa, 7. pasuuna) tapahtuu valvovien kristittyjen tempaus (Ilm. 7:9-17) profetian lopputäyttymysvaiheessa? Nämä molemmat ryhmät kuvataan Uudessa Jerusalemissa olevina eli 144,000 israelilaisen sinetöiminen OTSAAN tapahtuukin tempauksen kautta Taivaassa ja he palaavat maan päälle välittömästi!! Nimittäin Ilmestyskirjan 5. pasuuna tekee selväksi, että nämä 144,000 sinetöityä ovat maan päällä vaivanajan jälkimmäisellä puoliskolla, jos 70. vuosiviikko alkaa 1. sinetistä (valkoinen hevonen) ja puoliväli saavutetaan Ilm. 6:17 – 7:1 kohdassa. Katsotaanpa 144,000 sinetöimistä (Ilm. 7:3) ja 5. pasuunatuomion kohtaa (Ilm. 9:1-5), jotka korreloivat sanallisesti keskenään:

  Ilm. 7:3 (144,000:n merkitseminen sinetillä)

  3. ja sanoi: ”Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme PAINANEET SINETIN Jumalamme palvelijain OTSAAN”.

  Ilm. 9:1-5 (5. pasuuna)

  1. Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain;
  2. ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman.
  3. Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta;
  4. ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole JUMALAN SINETTIÄ OTSASSAAN.
  5. Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää.

  Siis tässähän on selvä yhteensopivuus (PALVELIJOILLA SINETTI OTSASSA) ja nämä 144,000 ovat maan päällä 5. pasuunatuomion aikaan. He voivat olla kirkastetun ylösnousemusruumiin omaavia, joilla on suojamuuri, kun kävivät Taivaassa ”vahvistumassa” Ilm. 14:1 kohdassa. Samoin kaksi säkkipukuista todistajaa Ilm. 11 luvussa tulevat Taivaasta takaisin maan päälle (Elia ja Mooses?). Heillä on yliluonnolliset voimat.

  Tämä Ilm. 7:9-17 voisi kuvata näiden 144,000 israelilaisen todistustyön tulosta vaivanajan jälkipuoliskolla, jolloin suuri valkopukuisten joukko temmattaisiin vasta aivan vaivanajan lopussa 7. pasuunan aikoihin, josta erityisesti Ilm. 10:7 puhuu (vrt. Paavalin ”viimeinen pasuuna”, 1 Kor. 15:52). Nimittäin luvun 7 jakeessa 14 sanotaan että nämä Taivaassa olevat valkopukuiset ovat tulleet siitä SUURESTA AHDISTUKSESTA!! Yleisesti profetiatutkijoiden mielestä SUURI AHDISTUS tunnetaan Jaakobin ahdistuksena Antikristuksen viimeisen 42 kuukauden vallitessa vaivanajan jälkimmäisellä puoliskolla. Ja kun nämä valkopukuiset tulevat kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, niin se on verrannollinen Ilm. 14 luvun jakeen 6 tekstiin, jossa sanotaan:

  6. Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille.

  Tämä enkelin julistus tapahtuu näin vaivanajan puolivälissä juuri ennen pedonmerkkiä ja pasuunatuomioita. Pedonmerkki otetaan siis käyttöön vaivanajan puolivälissä, josta enkeli antaa varoituksen Ilm. 14:9-13 kohdassa. Rangaistukseksi pedonmerkin ottajille on 2. vihanmalja, josta sanotaan (Ilm. 16:2):

  2. Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.

  Vihanmaljat muuten vuodatetaan hyvin lyhyessä aikaperiodissa 7. pasuunan jälkeen. Voi olla että menee vain kuukausi. Profeetta Daniel puhuu 1290 päivästä laskien hävityksen kauhistuksen asettamisesta vaivanajan puolivälissä (Dan. 12:11). Eli 1290 – 1260 (42kk) päivää = 30 päivää.

  Yhteenveto: Ilm. 7:1-8 ja Ilm. 14:1-5 tapahtuvat Ilmestyskirjan kronologiassa samaan aikaan vaivanajan puolivälissä, kuten kerroin edellä, tai sitten Ilm. 7:1-8 kuvaa näiden 144,000 israelilaisen uskoontuloa 70. vuosiviikon alussa (kerronnan ja tapahtumien Ilmestyskirjassa ei tarvitse esiintyä aikajärjestyksessä) ja he aloittavat todistustyönsä ”poikalapsena” maan päällä vasta 1260 päivän koulutuksellisen erämääkauden (Ilm. 12:6) jälkeen. Ilm. 14:1-5 puolestaan kuvaisi nämä 144,000 Taivaassa 3,5 vuoden todistustyönsä jälkeen vaivanajan lopussa. Huomaa, että luvut Ilmestyskirjassa eivät mene kaikki aikajärjestyksessä eli kronologisesti, vaan välissä on aina inserttilukuja, kuten luvut 12,13 ja 14.

  ————-

  Sitten lopuksi vastaan lyhyesti kysymykseesi noista näyn eri täyttymysvaiheista koskien Ilmestyskirjan monia lukuja, jotka sisältävät eri tuomioita tai vitsauksia. Koska sinettituomiot ovat ihmisen itsensä aikaansaamia, niin otaksun, että näillä sineteillä eritoten on monia täyttymyksiä eli kerroksia tai uusintoja. Pasuunat ovat paholaisen aikaansaamia vitsauksia ja vihanmaljat suoraan Jumalan tuomioita, joten ne eivät sillä lailla kertaannu. Ne koskevat pääsääntöisesti vain lopputäyttymystä. Mutta kuten sanoin aikaisemmin, niin nyt voitaisiin olla 1. kenraaliharjoituksen 6. pasuunan/7. pasuunan kohdalla, jolloin morsiamen tempaus tapahtuu (viimeinen pasuuna soi, 1 Kor. 15:52). Eli esim. kun 3. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Barack Obama, olemme nyt 6. sinetin/7.sinetin kohdalla, niin se tarkoittaa 1. kenraaliharjoituksessa 6. pasuunaa/7. pasuunaa, ja tämä 1. tuomiosarja alkoi Jimmy Carterista v. 1978 Camp Davidin rauhansopimuksen myötä ollen 1. sinetti. Hiffaatko? Mitä varhempi täyttymys, niin sitä lievempi on kulloinenkin tuomio, olipa se mikä tahansa sinettituomio, pasuunatuomio tai vihanmalja. Loppua kohden tuomiot siis kovenevat pahuuden lisääntyessä maailmalla ja ihmisten keskuudessa. Lopputäyttymyksen sinettituomio on kovempi ja kattavampi kuin jonkin aikaisemman esitäyttymyksen vastaava. Ei tämä pitäisi olla vaikeaa ymmärtää.

  No niin, toivottavasti voin nyt viimeinkin lopettaa ja jätät minut rauhaan. Menihän tähän vastaamiseen näin perusteellisesti kuitenkin jonkin verran aikaa. Hyvä silti, että asiat tulevat selviksi. Siunausta työhösi!

  Tykkää

  1. Juu, tarkoitukseni oli vain selventää kantojasi, koska osa niistä jäi hieman epäselviksi. Tuo vastauksesi auttoi jo paljon (vaikka en edelleenkään ihan kaikkea tästä nyt hiffaa. Jonkinlainen diagrammi auttaisi). Vastauksesi alussa oli monia hyviä pointteja vaikken niihin kaikkiin yhdykään. Mutta tarkoitukseni ei siis ollut esittää, että Ilmestyskirja olisi täysin suoraviivaisen kronologinen sen tapahtumajärjestyksessä. Itsekin luen pasuunat ja vihan maljat samalla ajanjaksolle ja tiedostan nuo ”inserttiluvuiksi” kutsumasi luvut 11,12,13 ja 14, jotka eivät jatka pasuunatuomioita kronologisesti vaan palaa kuvaamaan vihan ajan jälkipuoliskon tapahtumia.

   Tykkää

 5. Tuli yksi virhe äskeiseen kommenttiini. Kirjoitin:

  Rangaistukseksi pedonmerkin ottajille on 2. vihanmalja, josta sanotaan (Ilm. 16:2):

  2. Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.

  ————

  Tarkoitin tällä tietenkin 1. vihanmaljaa.

  Tykkää

 6. Minulle tuli toinenkin virhe kiireessä tuohon 18/04/2016 klo 17:37 -viestiini. Kirjoitin huolimattomasti:

  ”Eli esim. kun 3. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Barack Obama, olemme nyt 6. sinetin/7.sinetin kohdalla, niin se tarkoittaa 1. kenraaliharjoituksessa 6. pasuunaa/7. pasuunaa, ja tämä 1. tuomiosarja alkoi Jimmy Carterista v. 1978 Camp Davidin rauhansopimuksen myötä ollen 1. sinetti.”

  Pitäisi olla näin:

  ”Eli esim. kun 2. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Bill Clinton, olemme nyt 6. sinetin/7.sinetin kohdalla, niin se tarkoittaa 1. kenraaliharjoituksessa 6. pasuunaa/7. pasuunaa, ja tämä 1. tuomiosarja alkoi Jimmy Carterista v. 1978 Camp Davidin rauhansopimuksen myötä ollen 1. sinetti.”

  Nimittäin 3. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Barack Obama, olemme nyt vasta saapumassa 2. sinettiin eli 3. maailmansodan alkuun. Sitten taas 1. kenraaliharjoitusta koskien (valkoinen hevonen = Jimmy Carter) 6. sinetti toteutui Tapaninpäivänä 2004 Intian valtameren maanjäristyksenä, joka oli voimakkuudeltaan 9 richteriä.

  Tykkää

 7. Katos vielä miten korjasin tuota 16/04/2016 klo 16:43 -kommenttiani lisäämällä tulkintoja:

  1. KENRAALIHARJOITUS

  Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Jimmy Carterin aikaansaamaa Israelin ja Egyptin rauhansopimusta Camp Davidissa 17. syyskuuta 1978. Toinen sinetti tarkoittaa republikaanipresidentti George H.W. Bushin aloittamaa Persianlahdensotaa, joka käytiin samoihin aikoihin kun NL alkoi romahtaa. Se oli alku uudelle Amerikka-johtoiselle maailmanjärjestykselle, johon George Bush ilmeisesti viittasi 11.9.1990 puhuessaan NWO:sta. Kolmas sinetti eli musta hevonen tarkoittaen taloudellista lamaa vaikutti 1990-luvun alussa länsimaissa. Muistamme Suomen talousromahduksen. Neljäs sinetti eli hallava hevonen (kuolema) oli Ruandan kansanmurha v. 1994 sekä Jugoslavian hajoamissodat 1990-luvulla alkaen vuodesta 1991. Kuudes sinetti (Ilm. 6:12-17) puolestaan eräällä tavalla oli 9/11-iskut v. 2001, jota Herran päiväksikin voimme sanoa. Tähän 6. sinettiin pitää sisällyttää myöskin Tapaninpäivän 2004 suuri maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 9 richteriä. Nyt olemme 6. pasuunan/7. pasuunan kohdalla, jolloin tapahtuu uskovien 1. tempaus ja Amerikka eli suuri Babylon kokee jonkin suuren katastrofin (Ilm. 18).

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s