Saako kapinallinen prinssi vallan kaikista kansoista ja kielistä globaalin ekoterrorismin avulla? Iso-Britanniassa alkunsa saanut Elokapina -liike pyrkii mobilisoimaan 3,5% väestöstä vallitsevan systeemin muuttamiseksi.

Keskityin äskeisessä blogijulkaisussani 16 -vuotiaan ruotsalaisen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin käynnistämään globaaliin koululakkoliikkeeseen. Koululakkoliike on kuitenkin yhteydessä toiseen kansainväliseen protestiliikkeeseen nimeltä Elokapina (eng. Extinction Rebellion), joka sai alkusa Iso-Britanniassa toukokuussa 2018. Greta itse osallistui elokapinoitsijoiden tilaisuuteen Lontoossa tämän vuoden huhtikuussa. Liikkeen suomalainen verkkosivu julistaa: ”Globaali kapina alkaa” ja kutsuu Pohjoismaissa asuvia ihmisiä osallistumaan Berliinissä lokakuussa järjestettäviin massa-aktioihin. Liikkeen johtajien mukaan elokapina on ”yhtenäinen, pitkän aikavälin globaali voima, ei jokin kipinä kattilassa.” Kaikkien poliittisten liikkeiden tapaan elokapinalla on myös oma symbolinsa, ympyrän sisällä oleva pelkistetty tiimalasi. Tuleeko siitä pian yhtä pelätty symboli kuin natsien hakarististä tai kommunistien sirpistä ja vasarasta? Liikkeen päämääriin kuuluu mm. hallitusten painostaminen lainsäädäntöön, joka nollaisi nettohiilipäästöt vuoteen 2025 mennessä ja mobilisoida 3,5 prosenttia väestöstä kansalaistottelemattomuuteen ja massaprotesteihin. 

Vaikka liike sanoo peräänkuuluttavansa väkivallatonta kansalaisvastarintaa, niin vihreän politiikan kriitikkona tunnettu lääketieteen tohtori ja epidemiologian dosentti Mikko Paunio huomioi äsken hänen FB-seinällään: ”Tietääköhän Antti Rinne, että Greta on sitoutunut Extinction Rebellionin (XR) tavoitteisiin, joihin kuuluu mobilisoida 3,5 % väestöstä ja muuttaa yhteiskuntajärjestys näiden ihmisten avulla. XR kertoo olevansa sitoutunut väkivallattomuuteen, mutta miten 3,5 %:lla voidaan yhteiskuntajärjestys muuttaa ilman väkivaltaa?” Paunio julkaisee muuten lokakuun lopussa humorisesti nimetyn uuden kirjansa Hourulan väen ilmastovallankumous, johon sain kunnian jakaa hieman myös omaa tietämystäni. Annoin Mikolle ilmaisen näytteen omasta eskatologisesta kirjastani Joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa – Antikristus paljastettu? ja hän kertoi lisänneen kirjani 10. luvun innoittamana jotain oman kirjansa esipuheeseen (Mikon kirjan voit ennakkotilata täältä ja oman kirjani voit tilata täältä).

Entä voidaanko Iso-Britannian nettohiilipäästöt nollata seuraavan 6 vuoden aikana ilman julkisen ja yksityisen talouden romuttamista? Energia- ja ilmastotiedustelun laitos, mikä tukee järjestön voimakkaita ilmastotoimenpiteitä ja vaatimuksia, sanoi vuoden 2025 takarajan olevan ”tavoite, jota ei olisi mitään mahdollisuutta toteuttaa teknisesti, ekonomisesti ja poliittisesti”. Laitos laski, että se vaatisi lentoliikenteen lakkauttamisen, 38 miljoonan bensiinillä ja dieselillä kulkevan auton poistamisen maanteiltä ja 26 miljoonan kaasukattilan sammuttamisen. Ehkä tämä on juuri elokapinoitsijoiden nimenomainen tavoite: palauttaa mellakoiden, anarkian ja ekoterrorismin avulla koko kehittynyt sivilisaatio takaisin kivikauteen. Radikaalit luonnonsuojelijat ovat puhuneet tällaisen puolesta jo vuosikymmeniä. Ekofasisti Pentti Linkolan mukaan ”kaikki mitä olemme kehittäneet viimeisen sadan vuoden aikana pitäisi hävittää.” Earth First -järjestön perustaja Dave Foreman kirjoittaa: ”Meidän tulee tehdä tästä turvaton ja karu paikka kapitalisteille ja heidän projekteilleen… meidän tulee vaatia takaisin maantiet ja auratut maat, pysäyttää patojen rakentaminen, repiä alas olemassaolevat padot, vapauttaa kahlitut joet ja palauttaa erämaaksi miljoonia eekkereitä nykyisin asutettua maata.”

Surkuhupaisinta on kuitenkin se, että monet ilmastoprotesteihin osallistuvista lapsista ja nuorista ovat niin julkisen koulutuksen ja massamedian indoktrinaation aivopesemiä, etteivät he todella ymmärrä mitä he toivovat vaatiessaan nollahiilipäästöjä seuraavan 6 tai 12 vuoden sisällä. Tätä nykymaailman mukavuuksilla pilalle hemmotellun nuoren sukupolven kiittämättömyyttä kuvastaa hyvin Esko Keräsen oivallinen Facebook-päivitys, jonka isoveljeni jakoi sosiaalisessa mediassa:

Anteeksi lapset, että olemme tuhonneet teidän ilmastonne, mutta me voidaan palata välittömästi sodanjälkeiseen aikaan, niin sitten jokainen tietää kuinka niukasti aikanaan elettiin. Aloitetaan! Ensimmäisenä lopetetaan koulukuljetukset. Lasketaan asuntojen, ja koulujen sisälämpötila n 13° asteeseen. Pysäytetään koneelliset ilmastointilaitteet, tuuletus toimii ikkunoiden kautta. Laitetaan TV ja kännykät pimeäksi. Kylällä voi olla naapurissa mustavalkoinen putki TV. Joissakin talouksissa voi olla kiinteä puhelin, ja puhelinkopit otetaan käyttöön. Lopetetaan urheilu sisähalleissa, ja elokuvia voi katsoa kaupungilla 3-4 :ssä Elokuvateatterissa. Urheilussa siirrytään ulkona pelattavaksi kaikki pelit, ja harjoituksiin kuljetaan hiihtäen tai polkupyörällä ajaen. Lopetetaan koulu ruokailu, tai jos kouluissa ruokaillaan, oppilaat tuovat ruokatarvikkeet itse keräten ne kesän aikana. Mm. Marjat , sienet, perunat , porkkanat ja muut kasvikset, jotka kasvatetaan siirtola puutarhojen kaupunkien ja kylien omistamilla kasvi mailla. Kerrostaloihin laitetaan yksi sauna, ja saunavuorot. Keittiöistä hävitetään jääkaapit ja pesukoneet, pakastimet. Tilalle tehdään yhteinen pesutupa ja kylmäkellaritilat. Maataloudessa siirrytään hevos talouteen, hävitetään koneet, ruohonleikkurit, moottorisahat ja muut pienkoneet. Siirrytään pokasaha kauteen, ja puut tehdään pilkkomalla. Voin tässä vielä mainita, että nuoret 14-17 vuotiaat nuoret hoitivat koko sodan ajan hoitamalla Suomen julkisten rakennusten, ja omakotitalojen lämmityksen tekemällä satoja tuhansia kuutioita polttopuita tosi alkeellisin välinein, miesten ollessa sodassa. Romutetaan kaikki kuorma autot, ja siirretään puut tehtaille uittamalla, niin tiet säästyvät. Tässä nyt on muutama esimerkki asioista jotka olen elämäni aikana joutunut kokemaan, ja jos jokainen nuori asettaa lähtökohdaksi tämänkaltaisen elämän, niin voi senjälkeen syyttää elämänsä mahdollisuuksien tuhoamisesta.

Totta kai planeetan ja tulevien sukupolvien julkisen terveyden kannalta olisi parempi, että pääsemme ajan myötä eroon fossiilisista polttoaineista ja siirtyisimme puhtaaseen ja päästöttömään energiatalouteen. Mutta tällaiseen tavoitteeseen päästään vain teknologian ja kapitalismin myötä, ei poliittisen vallankumouksen. Kun teknologisten innovaatioiden tuoma edistys tekee uusiutuvista energiamuodoista yhä edullisempia, kannattavampia ja toimivampia ratkaisuja – nykyään ne eivät sitä ole -, niin vapaa markkinatalous johtaa automaattisesti sen yleistymiseen yhä useamman kuluttajan käyttöön. Radikaalien luonnonsuojelijoiden menetelmät ovat täysin päinvastaisia. Heille kapitalismi ja teknologia ei ole osa ratkaisua vaan osa ongelmaa (kuin myös kristinusko, joka 1. Moos. 1:28:n kautta edisti lännen teollista ja teknologista vallankumousta). Greta Thunberg itse heijasti tätä radikaalien luonnonsuojelijoiden teknopessimististä ja talouskasvulle vihamielistä ajatusmaailmaa hänen teatraalisessa ja vihaisessa puheessaan YK:ssa, kun hän sanoi:

Olemme joukkosukupuuton partaalla. Ja kaikki mistä voitte puhua on vain raha ja sadut ikuisesta taloudellisesta kasvusta. Kuinka uskallatte!… Kuinka uskallatte teeskennellä, että tämä voidaan ratkaista tavanomaisella liiketoiminnalla ja joillakin teknisillä ratkaisuilla.



Gretalta ja muilta samanmielisiltä voisimme kysyä, että onko heillä tarjota sitten parempaa ratkaisua. Jos näitä ongelmia ei ratkaista vapaan markkinatalouden ja teknologisten innovaatioiden kautta, niin millä sitten? Onko anarkia, kapina ja terrorismi sitten parempi vaihtoehto? Greta vetoaa tunteellisilla puheillaan tietämättömiin kansanjoukkoihin nostaakseen auktoriteettien vastaiset nuoret kapinaan vallitsevia hallituksia vastaan. Nämä nuoret eivät ole kiinnostuneita viettämään vuosia yliopistoissa pohtiakseen siellä keinoja, joilla he voisivat osallistua sivilisaation kehittämiseen. He haluavat muutosta nyt ja heti. He haluavat vallankumousta. Tämähän on täysin ymmärrettävää jos aikuisten viesti heille on se, että maailmanloppu tulee 12 vuoden päästä ellei mitään tehtäisi. Miksi viettää vuosia yliopistoissa jos loppu tulee joka tapauksessa? Mutta hetkinen… enkö itsekin edistä uskoa nykyisen maailmanajan loppuun ja edessä häämöttävään tuomiopäivään?

Toki ja siksi voinkin sanoa, ettei eskatologian tutkimus ole aihe, mikä vetäisi puoleensa useimpia oman sukupolveni ihmisistä. Ehkäpä Jumala on kutsunut minut varoittamaan lopusta juuri siksi, että voisin varoittaa ihmisiä paljon vaarallisemmasta ”maailmanlopun kultista”, joka ottaa muotoaan nyt Prinssi Charlesin johtaman ”maissilasten” lapsiarmeijan muodossa (Greta itse tviittasi heinäkuussa Charlesin varoituksen, jonka mukaan meillä olisi vain 18 kuukautta aikaa pelastaa maailma). Nykyisen maailmanajan loppu tulee kyllä; ei hiilidioksidipäästöjen tai muiden ekologisten kauhukuvien tähden, vaan koska meidän jälkikristillinen sivilisaatiomme tulee panemaan toivonsa väärään pelastajaan, joka hulluudessaan uskoo, että ainoa keino maailman pelastamiseksi on ihmisrodun tuhoaminen. Kuten Dave Foreman on sanonut: ”Ihmisrodun hävittäminen tulee ratkaisemaan jokaisen ongelman maanpäällä, yhteiskunnallisen ja ympäristöllisen”. Tai kuten Pentti Linkola asian ilmaisee:

Kolmas maailmansota olisi iloinen tapahtuma planeetalle… Jos olisi nappi, painaisin heti, uhraisin itseni ilman epäröintiä, jos se tarkoittaisi että miljoonat muut ihmiset kuolisivat myös.

Minun tehtäväni ei ole pelastaa maailmaa tulevalta tuomionpäivältä. Minun tehtäväni on varoittaa ihmisiä väärästä ekofasistisesta ”pelastajasta”, profetioiden Antikristuksesta, jotta he panisivat toivonsa ainoaan todelliseen pelastajaan, Jeesukseen Kristukseen, meidän syntiemme sovittajaan.

Perustaako Antikristus todella maailmanhallitusta?

Johannes näki Ilmestyskirjan 13. luvussa kuinka pedon ”valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot. Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.” Tätä kohtaa lainataan useimmiten todisteena siitä, että vihan ajan loppua kohden maailmassa tulisi olemaan pedon alaisuudessa operoiva maailmanhallitus. Tätä näkemystä on vaalittu etenkin viimeisen 100 vuoden ajan, jolloin kulissien takana vehkeilevät kansainväliset pankkiirit ja anglo-amerikkalaiset eliittisuvut ovat vieneet maailman kansoja asteittein kohti yhä suurempaa toisistaan riippuvuutta ja yhtä maailmanhallitusta sellaisten globalismia edistäneiden tahojen kuten pyöreän pöydän ryhmittymien, Kansainliiton, Yhdistyneiden Kansakuntien, Bilderberg järjestön, Rooman klubin, Trilateraalisen komission, Euroopan Unionin, Maailman talousfoorumin, yms. kautta. EU:n ensimmäiseksi presidentiksi valittu Herman Van Rompuy julisti vuoden 2009 ”globaalin hallinnon ensimmäiseksi vuodeksi”. Herra Rompuyn mukaan tästä oli merkkinä ”G20:n perustaminen talouskriisin keskellä. Ilmastokonferenssi Kööpenhaminassa oli toinen askel kohti planeettamme globaalia hallintoa.” Myös Prinssi Charles puhui Kööpenhaminan ilmastokokouksessa globaalin hallinnon puolesta:

Lisäksi, meidän lisääntyvästi epävarmassa tilanteessamme – meidän pienellä, ainutlaatuisella ja arvokkaalla planeetallamme – tämä ei ole ongelma, joka olisi ratkaistavissa termeillä ”he ja me”. Sillä kun se tulee ilmaan, jota hengitämme, veteen jota juomme, ei ole olemassa kansallisia rajoja. Me kaikki ole riippuvaisia toinen toisistamme – ja ratkaisevasti toinen toistemme toimista -, kun se tulee säähän, ruokaamme, veteemme ja energiaamme. Nämä ovat ”maankuoren laattoja”, joilla kansainvälisen yhteisön rauha ja vakaus lepää.

Globaali sopimus saatiin aikaan YK:n kaikkien jäsenmaiden kesken kuusi vuotta myöhemmin Pariisin ilmastosopimuksessa joulukuussa 2015. Vuonna 2016 tapahtui kuitenkin jotain mikä horjutti tätä globalistien uutta maailmanjärjestystä: Brexit ja Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain 45. presidentiksi. Tämän perässä on seurannut joukko muitakin globalismin vastaisia oikeistokristillisiä tai konservativiisia ”vallankumouksia”, kuten ”Tropiikin Trumpin” Jair Bolsonaron valinta Brasilian presidentiksi lokakuussa 2018. Presidentti Trump on pitänyt YK:ssa jo useita puheita missä hän puolustaa kansallismielisyyttä, riippumattomien kansallisvaltioiden olemassaoloa ja moittunut globalismia sen yrityksistä heikentää itsenäisten kansakuntien riippumattomuutta ja kansallista identiteettiä kulttuurisen relativismin ja avointen rajojen maahanmuuttopolitiikan myötä. Hänen viimekuisessa YK-puheessaan, Trump julisti Yhdistyneiden Kansakuntien päämajassa New Yorkissa:

Tulevaisuus ei kuulu globalisteille, tulevaisuus kuuluu patriooteille, tulevaisuus kuuluu suvereeneille ja itsenäisille valtioille, jotka suojelevat kansalaisiaan, kunnioittavat naapureitaan ja arvostavat ominaisuuksia, jotka tekevät kaikista maista yksilöllisiä… Globalismi synnytti uskonnollista vetoa aiemmille johtajille, joka aiheutti sen, että he hylkäsivät omat kansalliset intressit, mutta mitä tulee Amerikkaan, nuo ajat ovat ohitse.

Maailman mahtavimman valtion johtajasta on tullut nyt kaikkien maiden patrioottien sankari ja puolestapuhuja. USA:n tärkeimmän liittolaisen Yhdistyneen Kuningaskunnan pääministerinä on nyt myös konservatiivinen Boris Johnson – Trumpin hyvä ystävä -, joka ajaa Britannian eroa EU:sta yhtä suurella kiihkeydellä kuin Nigel Farage (Borisin tavoitteenahan on saada Brexit aikaan tämän kuun loppuun mennessä, vaikka Britannian EU:lle sympaattinen parlamentti yrittää panna jatkuvasti kapuloita rattaisiin Brexitin estämiseksi ja toisen kansanäänestyksen aikaansaamiseksi). Boris Johnson on kapitalismin ja teknologian vahva puolestapuhuja (hän vaati ensimmäisessä puheessaan parlamentille ”biotieteiden sektorin vapauttamista anti-GMO määräyksistä, kasvitaudeilla vastustuskykyisistä viljelykasveista, jotka tulevat ruokkimaan maailman”) ja Israelin sekä Amerikan ystävä. Prinssi Charles tunnetaan hänen vihamielisyydestään kapitalismia ja teknologiaa (erityisesti kasvien geenimuokkausta) kohtaan, kuin myös hänen monista raportoiduista Israelin ja Amerikan vastaisista henkilökohtaisista kannanotoistaan.

Nämä Charlesin näkemykset eivät ole saaneet vain Britannian konservatiiveja haukkomaan henkeään, mutta myös maan tiedeyhteisö on ollut hämillään kruununperijän tieteen ja teknologian vastaisista panteistishenkisistä julkilausumista. Jokaisen kannattaisi kuunnella Boris Johnsonin viimekuinen YK-puhe missä hän varoitti sekä teknologian kuten keinoälyn väärinkäytön vaaroista kuin myös sen tuomista mahdollisuuksista, jos se suunnataan oikeisiin päämääriin. Johnsonin optimismi ihmisrodun kekseliäisyyttä ja luovuutta kohtaan seisoo jyrkässä vastakohdassa Charlesin, Linkolan ja Gretan kaltaisten ”luddiittien” masentavaan teknopessimismiin ja antihumanismiin. Kun Prinssi alkoi puhua julkisesti hänen GMO:n ja tieteellisen rationalismin vastaisista näkemyksistään vuonna 2000, monet brittilehdet huomioivat oikein, että nämä näkemykset nousivat hänen uuspakanallisesta maailmankuvastaan, ei kristinuskosta. Vasemmistolaisessa Guardian -lehdessä esimerkiksi kirjoittettiin:

Prinssin luontojumala uskomukset saavat tuskin innostunutta vastaanottoa kaikkien perinteisten uskontojen taholta. Protestantismi, sen perinteisellä kapitalismin hyväksymisellään, ja katolisuus sen kammolla syntyvyyden säätelyä kohtaan, eivät ole olleet perinteisesti ympäristöllisesti ystävällisiä. Prinssin uskonnolliset näkemykset näyttävät olevan lähempänä sekoitus buddhalaisuutta, islamia ja ortodoksisuutta, vahvalla häivähdyksellä uuspakanuutta. John Polkinghorne, eläköitynyt anglikaanipappi ja tiedemies, joka istuu hallituksen ihmisgenomikomissiossa, ilmaisi sekoittuneita tunteita prinssin luentoa kohtaan: ”Totta kai olemme myös osa luontoa, vaikka meidän tulee toimia vastuunalaisesti, osana luontoa meillä on oikeus muuttaa sitä. Maatalous on tehnyt tätä jo tuhansia vuosia.”

Tämä anglikaanipappi on teologisesti täysin oikeassa. Ensimmäisen Mooseksenkirjan käsky maan ”viljelemisestä ja varjelemisesta” ja ”luonnon alistamisesta” antaa meille oikeuden myös luonnon muuttamiseen. Kuten tähdensin tätä jo kirjani Joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa – Antikristus paljastettu? luvussa 10, geenimanipulaation vastaiset näkemykset nousevat pakanuudesta, joka tekee luonnosta jumalan ja kehottaa ihmistä alistumaan luonnon armoille, ei nousemaan sen yläpuolelle. Kysymykseni on nyt se, että jos Kuningattaren oma pääministerikin edustaa useimmassa poliittisessa kiista-asiassa kruununperijän ideologisen klikin oppositiota, niin kuinka voimme odottaa kaikkien sukukuntien, kansojen ja kielten luovuttavan hänelle lähitulevaisuudessa absoluuttisen globaalin vallan? Kuinka voimme odottaa tätä Donald Trumpin tai Jair Bolsonaron kaltaisilta vahvan kansallismielisiltä presidenteiltä? Mutta entä jos Ilm. 13:7 ei tarkoitakaan sitä, että kaikki maailmanjohtajat tulisivat toimimaan täydellisessä yksimielisyydessä ja alistuneisuudessa pedolle? Profetiat kertovat Antikristuksen olevan jopa sodassa monien maailmanjohtajien, kuten Etelän kuninkaan, Pohjan kuninkaan ja Idän kuninkaiden kanssa (Dan. 11:40, 44, Ilm. 16:12).

Johannes kyllä näki kuinka monella johtajalla ”on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle” (Ilm. 17:13), mutta tämä puhuu entisen Rooman valtakunnan alueelta nousevasta kymmenestä kuninkaasta, jotka muodostavat Antikristuksen tulevan maailmanvallan ydinliittolaiset. Kuinka sitten peto voi saada valtaansa kaikki maailman kansakunnat ellei niiden päämiehet luovuta hänelle totalitaarista globaalia auktoriteettia? Tähän löytyy myös vaihtoehtoinen selitys. Jos peto onnistuu luomaan globaalin kansalaisliikkeen missä miljoonat – ehkä jopa miljardit – ihmiset kaikista kansoista ja kielistä vannovat hänelle sokeaa kuuliaisuutta, niin silloin ei olisi niin suurta merkitystä sillä asettuvatko kaikkien näiden kansojen poliittiset edustajat ja päämiehet hänen taakseen. Nykyajan ilmastoproganda on mahdollistanut sen, että miljoonat lapset ja aikuiset voidaan mobilisoida samanaikaiksesti lähes kaikista kansoista ja kielistä jopa heidän omia vaaleilla valittuja johtajiaan vastaan. Entä jos näiden ”planeetan kohtalosta” välittävien maailmankansalaisten johtoon asettuu mies, globaali fuhrer, jolle he osoittavat suurempaa uskollisuutta kuin omien maidensa presidenteille, pääministereille, kuninkaille tai parlamenteille? Tässä ajassa tämä olisi täysin mahdollinen – jopa todennäköinen – skenaario. Alapuolinen kartta syyskuun ilmastolakon osanottajista seisoo tästä vahvana todistuksena.

Maximum_school_strikers_per_country (1)
Syyskuun koulu- ja ilmastolakon osanottajamaat. Alkuperäinen kuva täällä.

Johtopäätös

Prinssi Charlesin elämäkerturi Tom Bower kutsuu häntä ”kapinalliseksi prinssiksi, josta tulee lopulta kapinallinen kuningas”. Julkisuuteen vuotaneissa päiväkirjoissaan Charles luonnehtii itseään ”toisinajattelijaksi, joka toimii vallitsevaa poliittista konsensusta vastaan”. Hänen oma poliittinen manifestinsa Harmony: A New Way of Looking at Our World alkaa dramaattisella julistuksella: Tämä on kutsu vallankumoukseen. Maa on uhattuna. Se ei voi selviytyä kaikesta mitä vaadimme siltä. Se on kadottamassa tasapainonsa ja me ihmiset olemme aiheuttamassa tämän. ’Vallankumous’ on vahva sana ja käytän sitä harkitusti.” Elokapina -liike pyrkii mobilisoimaan 3,5 väestöstä koko planetaan ekonomisen ja poliittisen systeemin muuttamiseksi. Maailman globaaliin väestöön suhteutettuna tämä merkitsee noin 270 miljoonaa ihmistä, lähes 2 X Venäjän väkiluku. Onko elokapinan tarkoitus toteuttaa Charlesin kutsu vallankumoukseen? Jos näin, niin nouseeko hän pian tämän vallankumouksen poliittiseksi messiaaksi? Tuleeko Harmonysta (elokuvasta ja kirjasta) vastaava teos mitä Mein Kampf oli Hitlerin Saksassa tai Pieni punainen kirja Maon Kiinassa. Tulevatko kaikki kansat ja kielet palvomaan prinssiä samaan tapaan kuin Saksa palvoi Hitleriä tai Kiina Maoa? Johannes näki kuinka ”kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.” Raamattu kuitenkin varoitti meitä 2000 vuotta edellä:  

Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin. – Ilm. 14:9-11



 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s