30-minuuttinen kooste presidentti Trumpin kolmannesta kansakunnan tila -puheesta suomeksi tekstitettynä.

Innostuin tekemään tuollaisen suomeksi tekstitetyn puolituntisen koosteen presidentti Trumpin äskeisestä kansakunnan tila -puheesta (alkuperäinen puhe noin 77-minuuttinen taputuksineen), jonka kirjoitetun kopion demokraattien puheenjohtaja ja edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi repi kappaleiksi Trumpin lopetettua puheensa. Valkoisiin pukeutuneet demokraatit olivat koko puheen ajan hyvin synkkämielisiä. Trumpilla on ollut nyt syytä juhlaan sillä hänet vapautettiin demokraattien alullepaneman virkarikossyytetutkinnan syytteistä vain päivää myöhemmin tämän puheen – jota demokraatit kutsuivat ”vastenmieliseksi” – toimittamisesta. Monet USA:n politiikan asiantuntijat ovat pitäneet tätä yhtenä historian parhaana puheena, jonka presidentti on pitänyt koskaan kongressissa. Trumpin retorisia taitoja usein parjataan, mutta tämä esitys ei kalpene paljoa Shakespearelle. Puhe huipentuu etenkin loppua kohden hyvin majesteettiseen, kaunopuheiseen ja pilviä hipovaan suureelliseen kerrontaan. 


Jos tekstitykset eivät näy automaattisesti, valitse ne videon ”tekstitykset” -valikosta. Voit muuttaa tekstityksen kokoa tai fonttia ”asetukset” -valikosta.


PS. Tämä postaukseni on saanut jo niin paljon enemmän katsojia kuin blogijulkaisuni keskimäärin, että ajattelin käyttää ainutkertaisen tilaisuuden hyväkseni. Suosittelen sivustolle eksyneitä tutustumaan kirjoituksiini laajemminkin ja tilaamaan myös 356-sivuisen eskatologisen kirjani Joka ei ollut saapa -kuninkaan arvoa – Antikristus paljastettu? Kirjan mainosteksti, jonka julkaisin äsken Facebookissa, oli seuraava:

Greta Thunbergin tukema elokapinaliike julistettiin äsken Britannian poliisin vastaterrorismiyksikön taholta vaaralliseksi terroristiryhmäksi. Elokapinoitsijat itse ovat tehneet adressin missä he toivovat Prinssi Charlesia tämän ryhmän johtajaksi. Charles kertoi 10 vuotta sitten, että hän uskoo syntyneen tälle planeetalle tarkoitusta varten – tämä tarkoitus oli maailman ja ihmiskunnan pelastaminen. Hän on prinssi, joka ylistää julkisesti satanismia edistäviä kirjailijoita. Hän on prinssi, joka uskoo islamin seuraamisen olevan tie maailman pelastumiseen ja maallistuneen lännen hengellisen aukon paikkaamiseen. Hän on prinssi, jonka ensimmäinen vaimo uskoi suunnittelevan hänen salamurhaamistaan lavastetussa auto-onnettumuudessa. Hän on prinssi, jonka läheisiin ystäviin kuului seksirikollinen, joka raiskasi sairaalassa makaavia lapsia kuin myös ruumishuoneen ruumiita. Hän on prinssi, joka haluaa jatkaa esi-isänsä Draculan – Vlad Seivästäjän – verenperintöä. Hän on prinssi, joka saarnaa ekologisen jalanjälkemme pienentämisen tarpeesta samalla kun käyttää itse luonnonvaroja monisatakertaisesti keskiverto brittiä enemmän ja vaatii palvelijoitaan korjaamaan elämänsä pienimmätkin epämukavuudet. Hän on prinssi, joka elää itse valtavissa palatseissa, mutta vaatii muita elämään täyteen ahdetuissa slummeissa, joissa ei ole sähköä eikä vettä. Hän on edelleen Britannian epäsuosituimpia kuningasperheen jäseniä. Moni kysyy onko hän kelvollinen panemaan kruunua päähänsä, kun Elisabet II siirtyy lopulta manan majoille. Raamatun profetiat ennustivat halveksitun prinssin nousun, joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa. Tämä prinssi on Kirjoitusten Antikristus, jonka tulemuksesta tieteellisen vallankumouksen isä Sir Isaac Newton varoitti jo 300 vuotta sitten ja uskoi sen tapahtuvan 21. vuosisadalla. Tämän prinssin tulemuksesta varoitti myös Kuningatar Viktorian aateloima poliisimies Sir Robert Anderson, joka ennusti mm. Israelin valtion synnyn puolivuosisataa edellä. Lue tästä kaikesta lisää 356-sivuisesta eskatologisesta kirjastani Joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa – Antikristus paljastettu? Voit tilata kirjan myös e-kirjana.(huom. korjasin kommentteihin, että tuo olisi pitänyt muotoilla kysymysmuotoon, ”Onko tämä prinssi Kirjoitusten Antikristus”… koska olen sanonut aina, että kyse on vain teoriasta mistä voin olla yhtä hyvin myös erehtynyt.)

Kirjamainokseni sai runsaasti palautetta ja herätti paljon keskustelua Facebookissa. Vaikka paljon palautteesta oli ivallista, mainokseni houkutteli jopa osan ennakkoluulottomista ateisteista tilaamaan kirjani. Julkaisin osan mainokseni palautteesta äskeisessä päivityksessäni sivuston viisivuotissynttäreistä: Sivuston viisivuotissynttärit. Kirjassani on mm. demonstroitu kiistattomia todisteita sen puolesta kuinka Raamatun profetiat – etenkin Danielin kirjassa – kertoivat edeltä koko viimeisen 2500 vuoden historian.


Lisää alaotsikko (4)

3 vastausta artikkeliin “30-minuuttinen kooste presidentti Trumpin kolmannesta kansakunnan tila -puheesta suomeksi tekstitettynä.

    1. Kiitos. Aika työlästä hommaa tuo kääntäminen. Osaa arvostaa sen jälkeen television kääntäjien työtä. Yksi virhe tuli, kun 12 000 olisi pitänyt olla 120 000. Korjaan sen vielä tänään.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s