Jumala johdatti minut 15 vuoden ”karanteeniin”

Kirjoitan blogissani harvoin itsestäni, koska elämästäni on vaikea löytää mitään erityislaatuista kerrottavaa. Minulla ei ole jaettavaksi tapahtumarikkaita tarinoita väkivaltaisesta menneisyydestä, värikkäistä matkoistani tai mielenkiintoisista ihmisistä joita olisin tavannut eri tilanteissa. Tylsä elämäntarinani pähkinänkuoressa on tämä: Synnyin kristilliseen kotiin, töpeksin peruskoulun, syrjäydyin yhteiskunnasta, ja aloitin 15 vuotta kestäneen ”karanteenin” – sosiaalisen eristäytymisen -, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä. Punastuttavan surkea ja nolo elämäntarina. Sosiaalisen eristäytymisen on todettu lisäävän ihmisten mielenterveysongelmia. Traumapsykologi Soija Poijulan mukaan ”Sosiaalinen eristäytyminen tai karanteeni ei ole varsinkaan pitkittyessään helppo tilanne. Poijula toteaa, että tutkimusten mukaan kymmenen päivän karanteeni kestetään hyvin, mutta mitä pitempi karanteeni, sitä vaikeampaa siitä tulee.” On yleensä ihme, että olen säilyttänyt järkeni 10-15 vuotta jatkuneen sosiaalisen eristäytymisen jälkeen. Tiedän, että moni voi olla siitä toista mieltä.

Kerroin tammikuussa kuinka eräs kommentoi Facebookissa eskatologisia tutkimuksiani tähän tapaan, ”Nyt on lääkitys pettänyt pahasti. Samuel täytyisi saada äkkiä johonkin hoitoon. Koska hän on keskuudessamme.” Voin tunnustaa ihan avoimesti, että minulle on myönnetty KELA:n kuntoutustuki osittain näiden ”psykoottisten”, ”todellisuudentajusta hämärtyneiden” ajatusteni vuoksi. Tiedän, että parjaajani voivat käyttää näitä sanoja minua vastaan, mutta en yksinkertaisesti välitä. Raamattu nimittäin sanoo, ”Kuulkaa minua, te jotka vanhurskauden tunnette, kansa, jonka sydämessä on minun lakini: älkää peljätkö ihmisten pilkkaa älkääkä kauhistuko heidän herjauksiansa.” (Jes. 51:7) On totta, ettei moni tulisi tällaisella aiheella julkisuuteen. Olen sanonut ennenkin ja sanon taas, että minua ei loukkaa se jos joku pitää tutkimuksiani hölynpölynä tai omaa toisenlaisen käsityksen eskatologiasta. Minua loukkaa se jos joku ei osaa arvostaa sitä riskiä, jonka olen ottanut tullessani tällaisen aiheen kanssa julkisuuteen. Minua loukkaa ihmiset jotka suhtautuvat 15 vuoden tutkimuksiini täydellä ylenkatseella vaikkeivat he sitten ymmärtäisi niistä yhtään mitään. Vain tyhmä pitää pilkkanaan asiaa mistä hänellä ei ole minkäänlaista ymmärryskykyä. Sananlaskut sanoo, ”Hullukin käy viisaasta, jos vaiti on; joka huulensa sulkee, on ymmärtäväinen.” (San. 17:28)

Paavali sanoi, ”Mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset… vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on.” (1. Kor. 1:24-25, 27-28) Golgatan ristin pelastava evankeliumi ja Raamatun profetiat Jeesuksen toisesta tulemuksesta ovat tälle maailmalle pelkkää hulluuttu. Sillä kuten Paavali kertoo korintolaiskirjeissä, ”Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.” (1. Kor. 2:14) Mutta Jeesus opasti kaikkia epäuskoisia etsimään totuutta, kun Hän sanoi Ilmestyskirjassa Laodikean seurakunnalle: ”Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.” (Ilm. 3:18)

Kristityn elämä ei ole aina helppoa. Itse jouduin koulukiusatuksi uskoni vuoksi 11- vuotiaana. Tämä käynnisti elämäni alamaen ja tien kohti syrjäytymistä. Em. Poijula kirjoitti karanteenin tai sosiaalisen eristäytymisen haittavaikutuksista näin:

Poijula neuvoo ihmisiä pysymään aktiivisina ja pitämään kiinni rutiineista. Arjen teot luovat ennustettavuutta ja vähentävät avuttomuuden tunnetta. Tarvitsemme hallinnan tunnetta. Lisäksi täytyy säännöllisesti pitää huolta syömisestä, levosta, liikkumisesta ja hygieniasta. Rutiineista syntyy rakenne ja järjestys päiviin. Työ on iso osa aikuisen elämää, sen merkitys on paljon enemmän kuin vain toimeentulon hankkiminen. Nykyinen poikkeustilanne vie ihmisiltä työyhteisön.

Tästä minun on helppoa löytää itseni, sillä vuosien työttömyys ja syrjäytyminen ovat johtaneet juuri ylläkuvatun kaltaisiin ongelmiin, arjen rutiinien ja järjestyksen ja elämänhallinnan katoamiseen. Poijulan mainitsema avuttomuuden tunne johtaa yhä pahenevaan noidankehään, josta on hyvin vaikea irtaantua mitä pidemmälle sen päästää menemään. Näin on käynyt myös oman elämäni kohdalla. Olen puhunut jo aiemmin sosiaalista eristäytymistä pahentaneista mielenterveysongelmistani, kuten lääkärin diagnosoimasta OCD:stäni. Mutta joskus tuntuu, että OCD on ongelmistani väheisimpiä ja sen haittaavuutta arkeeni pystyn säätelemään itsekin. Joskus tuntuu, että suurin ongelmani on vain jonkinlainen elämänhalun tai motivaation puute. En halua silti valittaa, koska on monia joilla menee minua paljon huonommin. Kristitty veljeni sairaistui tänäkesänä vakavaan masennukseen (uskon, että voin jakaa asian jo näin julkisestikin, koska se on mennyt jo monien ihmisten rukousaiheeksi). Silti hän jaksaa muistaa yhä minuakin ja lupasi avustaa ja siunata työtäni kuukausilahjoituksella. Saakoon Herra johdattaa myös veljeäni, että hän löytäisi oman kutsumustyönsä ja paikkansa palvella Herraa Kristuksen seurakunnan rakkaana jäsenenä. Veljeni on minulle hyvin rakas ja siksi olen itkenyt hänen rinnallaan tässä vaikeassa elämänvaiheessa. Olen jopa rukoillut, että Jumala siirtäisi tuon ahdistuksen vuoren häneltä minun päälleni, koska olen ansainnut sen luultavasti häntä enemmän.

Kristityn elämä ei ole pelkkää karkelointia ja pilvilinnoilla tanssimista. Myös kristitty voi kokea ahdistusta ja masennusta ja murehtia hukkuvan maailman johdosta. Mutta Raamattu kehottaa meitä panemaan toivomme Kristukseen, iloitsemaan Hänessä ja turvaamaan yksin Häneen, joka on jo ottanut kaikki ahdistuksemme, kipumme ja syntimme ja kantanut ne Golgatan ristillä. Siksi Raamattu sanoo, ”Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät.” (Room. 12:12) Kirjoitustyöni ei ole taloudellisesti lainkaan kannattavaa. En saa rahallista korvausta myöskään tekemistäni videoista, joiden editoimiseen käytän aikaa useita päiviä. Tammikuussa 2019 julkaistu 354 -sivuinen kirjani on myynyt vasta noin 60 kappaletta ja kirjatulot reilun puolentoistavuoden ajalta ovat noin 300 euroa. Joskus tämä bloggaaminen tuntuu tietysti hieman turhalta puuhastelulta ja haluaisin laajentaa työkuvaani johonkin tuottavampaan hommaan, joka tuntuisi enemmän oikealta työltä. Mutta haluan jakaa erään rohkaisevan profetian, jonka eräs veli lähetti minulle sähköpostitse 10. heinäkuuta:

Olen rukoillut veljesi puolesta. Sain rukouksessa sanoman Herralta sinulle: ”Ennenkuin sinä äidistä synnyit, minä valitsin sinut, kutsuin ja erotin sinut, niinkuin kutsuin ja erotin Jeremian (Jer.1:5, Gal.1:15) Sillä minä näin jo silloin nöyrän sydämesi, edeltäkäsin näin aran tuntosi sanani edessä. Olen antanut sinulle taidollisuuden pukea sanoiksi Raamatun profetioita, ihmisille ymmärrettävään muotoon. Se on sinun lahjasi, minulta saatu. Niinkuin sanoin Jeremialle, niin sanon sinullekin; sinä olet nähnyt oikein (Jer.1:12) Pian on antikristus ilmestyvä koko maailman näyttämölle, sinulle minä olen hänet paljastanut, ja tulen edelleenkin paljastamaan suuria, salattuja asioita (Jer.33:3) Ole edelleen äänelleni kuuliainen, niin minä siunaan sinua, siunaan palvelustyösi, niinkuin olen tähänkin asti siunannut. Näillä sanoilla minä haluan sinua vahvistaa. Sinä olet rakas minulle, tiedä se, hyvin rakas. Minussa sinä saat elää yltäkylläistä elämää, (Joh.10:10) minä annan sinulle tulevaisuuden ja toivon (Jer.29:11) Minun Henkeni on sinulla apuna kirjoitustyössäsi, puhun sydämellesi ajatuksiani. Älä murehdi mistään maallisista, toimeentulosta tai muusta. Vaan etsi ensin minun valtakuntaani, niin kaikki muukin sinulle annetaan sen ohessa. Minä olen sinun osasi (Valit.vir.3:24)” ”Herran sanat ovat selkeitä sanoja, hopeata, joka kirkkaana valuu sulattimesta maahan, seitsenkertaisesti puhdistettua.” Ps.12:7

Advertisement

13 vastausta artikkeliin “Jumala johdatti minut 15 vuoden ”karanteeniin”

 1. Hienoa Samuel, aito ja rohkea kirjoitus!
  Jumala käyttää varmasti sinua, en epäile yhtään.Itsekin olen saanut vahvasti sydämelleni,että Hän haluaa nostaa juurikin meidänlaisiamme maailman silmissä vähäarvoisia ja elämässä kompuroineita varsinkin juuri lopun aikoina.Pilkkaa ja väheksyntää saamme osaksemme loppuun asti, myös monilta uskovilta, mutta meillä ei ole mitään”mainetta” menetettävänä, siksipä juuri olemme otollisia Jumalan käyttöön.Ja palkinto odottaa varmasti, vaikka ei tässä elämässä.
  Varmasti olet välillä turhautunut ja väsynyt. Siksipä haluan tässä nyt julkisesti sinua kiittää kaikesta työstäsi, josta minä ja moni muu on saanut ammentaa tietoa.Kuten myös henkilökohtaisesta viestinvaihdosta aiheen tiimoilta: Minulle on ollut tosi tärkeää vaihtaa ajatuksia ihmisen kanssa, joka on jaksanut vastailla tyhmiinkin kysymyksiini kunnioittavaan ja ystävälliseen sävyyn.Lämmin kiitos veli Samuel, voimia työhösi ja siunausta elämääsi!

  Tykkää

  1. Kiitos Anu. Olet rakas sisko ja sinulla on hieno suhtautuminen minuun. Ei ole lainkaan tyhmiä kysymyksiä. En sellaisia ole kuullut ainakaan sinun suustasi. Harmi etten ole päässyt vieläkään tapaamaan sinua kasvotusten, vaikka tässä aika lähellä asutaan. Siunausta ja jaksamista myös omaan elämääsi kaiken sinua kohdanneen surusi keskellä.

   Tykkää

 2. Hyvä kirjoitus sekä mielettömän hieno profetia juuri sinulle.👍🇫🇮

  ma 17. elokuuta 2020 klo 14.38 Britannian kuningashuone & Prinssi Charles profetiassa! kirjoitti:

  > Samuel Tuominen posted: ”Kirjoitan blogissani harvoin itsestäni, koska > elämästäni on vaikea löytää mitään erityislaatuista kerrottavaa. Minulla ei > ole jaettavaksi tapahtumarikkaita tarinoita väkivaltaisesta menneisyydestä, > värikkäistä matkoistani tai mielenkiintoisista ihmisistä ” >

  Tykkää

  1. Kiitos Petri. Tuo oli kyllä mahtava profetia tai sanoma Herralta. Vaikka suhtaudunkin aina pienellä skeptisyydellä näihin sanomiin, niin tuosta vain heijastuu sellainen jumalinen pyhyys ja rakkaus, että sitä on vaikea sivuuttaa pelkkänä ihmisen kirjoittamana tekstinä.

   Tykkää

 3. ”Kiva” kuulla, rehellistä puhetta (heikkouksistakin), joka liippaa läheltä minuakin. Herran sanat ja tunteminen on suurinta mitä ihminen voi saada eli oikein isot onnittelut hienosta elämästä. Hänen seuransa ja seuraamisensa tekee elämästä hienoa, sillä on tarkoitus se tuottaa hedelmän: ”…joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä sata jyvää, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä”. Kristuksen rakkautta ei voi verrata mihinkään ja Hänen armossaan eläminen on ainoaa oikeaa elämää. ”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.” Eli suuret onnittelut veljelleni ja siunausta Kristuksen yhteydessä! Olen häkeltynyt, että taivaassa saan olla tällaisten veljien kanssa ihmettelemässä Jumalan suurta armoa, voi että!

  Tykkää

  1. Kiitos taas hienosta vastauksesta Jukka. Se on muuten jännä, että aina kun kirjoitan tästä ”tylsästä elämästäni”, niin ne julkaisuni saavat eniten kommentteja. Ehkä se ei sitten olekaan niin tylsä aihe, kuin alkuunsa ajattelen. Tosin tällaisten tekstien myötä pääsen julistamaan enemmän sitä puhdasta ristin evankeliumia, jota teologisemmissa teksteissäni on vaikeampi tuoda esiin. Niin, jokainen meistä tuottaa hedelmää eri tavoin. Joskus Jumalan vainiolla oleminen voi tuntua turhalta ja hedelmättömältä, mutta vain taivaassa nähdään tuon työn todellinen arvo, jos olemme vain uskollisia sille kutsumukselle, jonka olemme saaneet Häneltä. Minua on koskettanut aina Hilja Aaltosen runo ”kysytkö palvelushintaa”, josta Jukka Leppilampi on tehnyt hienon laulusovituksen: https://www.youtube.com/watch?v=2E7oNNgkWSI&feature=share

   Tykkää

 4. Hei

  Kiitos avomielisyydestäsi. Itsekin pääni kanssa taistellut. B12 vitamiinia Herra kehoitti käyttämään tähän minun vaivaani, kun ahdistuksissani kyselin Häneltä apua/neuvoa masennukseen. Tavalliset lääkkeet eivät ole kohdallani toimineet sivuvaikutuksiensa vuoksi. Pahemminkin voisi olla tilanne. Kiitos Jumalalle siitä, kun ei ole.

  Kiitos ja onnittelut ahkerasta Sanan tutkimisesta ja avaamisesta ja sen kirjoittamisesta.

  Mahtava on tuo profetaallinen ilmoitus kohdallesi. Se rohkaiskoon ja voimaannuttakoon.

  T/S: ta-k

  17.8.2020 Britannian kuningashuone & Prinssi Charles profetiassa!

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista Timo. Ikävä kuulla ongelmistasi. Lääkkeistä on joillekin hyötyä ja toisille taas ei. Itsekin suosin monesti näitä luonnollisempia hoitokeinoja, kuten ulkoilua, oikeaa ruokavaliota, jne. Olen vain huono noudattamaan niitä. sillä motivaatio ei vain kanna kovin pitkälle. Lääkkeet usein vain turruttavat pään, mutta en ole kuitenkaan lääkkeitä vastaan jos niistä on joillekin hetkellistä apua (kokemusta on kyllä itsellänikin joidenkin lääkkeiden sivuvaikutuksista). Mukava kuulla, että olet seuraillut blogini julkaisuja. Toivon mukaan jaksat seurata niitä jatkossakin.

   Tykkää

 5. terve

  kirjoittelen taas pitkästä aikaa, ei minulla ole tähän kirjoitukseen lisättävää, kuin että kaikilla meillä on taakkamme kannettavana. huumori on siinä hyvä kevennyksen tuoja.

  kun sinulla tuntuu tuota aikaa olevan tutkia asioita ja tykkäät siitä, saisinko ehdottaa yhtä tutkittavaa lopunajan merkkiä, eli Eliaan toista tulemista. Olen ymmärtänyt että hän tulee asettamaan asiat kohdilleen ennen jeesuksen saapumista.

  mitä eskatologia hänestä sanoo, olisi kiinnostavaa lukea asiantuntijan kynästä.

  terveisin

  atro

  Tykkää

  1. Hei Atro. Kiitos kommentista. Itse olen ymmärtänyt asian niin, että Elia olisi toinen Ilmestyskirjan kahdesta säkkipukuisesta todistajasta. Toiseksi heistä on ehdotettu usein joko Eenokia tai Moosesta. Eenok ja Elia olivat ainoita henkilöitä Raamatussa, jotka otettiin Herran luokse kuolemaa näkemättä. Tämä on aika yleinen tulkinta asiasta enkä tiedä onko minulla siitä sen enemmän sanottavaa, muuta kuin että pidän kyseistä ajatusta täysin mahdollisena skenaariona. Ilmestyskirjan toinen peto tai väärä profeetta on taas eräänlainen ”saatanallinen valhe-Elia”, joka ”tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.” (Ilm. 13:13)

   Tykkää

 6. Ihmettelen vain sitä että vanhassa testamentissa ilmeisen selvästi herra sanoo eliaalle että hän nousee osaansa aikojen lopulla. Tähän kai perustuu juutalaisten odotus eliaan paluusta herran tulemuksen merkkinä.

  Miksi sitten uuden testamentin puolella ilmestyskirjassa ei mainita eliaa ainakaan nimeltä.
  Harmittaa oma raamatun tuntemattomuus, mutta löytyykö sieltä maininta että aikojen lopulla tulee joku joka tavallaan laimentaa jumalan vihan aikaa niin ettei se olisi niin paha kuin voisi olla. Olisiko tuo joku elias.

  Muutenkin jos raamattu on kokonaan jumalan sanaa niin voiko vteen ja uteen välillä olla ristiriitaa siinä mitkä hahmot vaikuttavat lopun aikoina maanpäällisiin asioihin.

  Tykkää

  1. Uuden Testamentin mukaanhan Malakian kirjassa viitattu Eliaan tulemus viittasi Johannes Kastajaan, joka kävi Jeesuksen edellä ”Eliaan hengessä” (Luuk. 1:17). Matteus 17:10-13 sanoo tästä näin:

   Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: ”Miksi sitten kirjanoppineet sanovat, että Eliaan pitää tulla ensin?” Jeesus vastasi ja sanoi: ”Elias tosin tulee ja asettaa kaikki kohdalleen. Mutta minä sanon teille, että Elias on jo tullut. Mutta he eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin myös Ihmisen Poika saa kärsiä heiltä.” Silloin opetuslapset ymmärsivät hänen puhuneen heille Johannes Kastajasta.

   Koska Raamatun profetoilla on usein esitäyttymys ja lopullinen täyttymys, niin Eliaan paluu saattaa tosin viitata myös hänen kirjaimelliseen paluuseeen aikojen lopulla. Tällöin uskon, että häneen on viitattu juuri Ilmestyskirjan kahdessa todistajassa, vaikkei heitä mainitakaan siinä nimeltä. En usko, että kaksi todstaja tulee laimentamaan mitenkään vihan aikaa. Päinvastoin Illmestyskrja kertoo heidän lyövän maata kaikkinaisilla vitsauksilla ja heidän kuoltuaan ihmiset iloitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen ”sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat.” Vitsausten tarkoitus on kai saada jumalattomat kääntymään ja tekemään vielä parannuksen ennen Jeesuksen tulemusta.

   Tykkää

 7. Juutalaisuudessa pääsiäispöytään jätetään tyhjä tuoli, joka symboloi eliaan odotusta. Siinä uskonnossa odotus on todella harrasta. Siihen nähden eliaan luonne täytyy olla jotain positiivista ja hyvää maanpäälle tuova. Vaikea uskoa että kukaan hartaasti odottaisi rankaisijaansa palaavaksi.

  Johannes kastaja oli ilmeisesti ensimmäinen kerta kun elia ilmestyi, mutta kun ei ollut vielä lopun aika niin täytyy hänen vielä tulla kääntämään isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen. Tälläinen tapahtuma siis olisi myös lopunajan merkki. Eikä se kuulosta miltään tuomiolta, enemmän anteeksiannolta.
  Mutta kuka voisi olla tuo elia, ilmeisesti hän on oleva alter ego niinkuin johannes kastaja, ilmestyy jumalan hengessä ei lihassa.

  Ollakseen lopun ajan merkkihenkilö, eliaa on käsitelty ihmeellisen vähän lopun ajan tulkinnoissa. Johtuneeko siitä että häntä ei mainita ilmestyskirjassa.
  Säkkipukuiset todistajat lienevät niin monitulkinnallisia hahmoja, ettei niiden henkilöllisyydestä voi varmuudella vetää yhtäläisyysmerkkiä eliaan.

  Meitä ei ole kuitenkaan määrätty vihaan, näinhän raamattu selvästi sanoo. Onko siis olemassa vaihtoehto ilmestyskirjan tapahtumille, jossa eliaan merkitys nousee ratkaisevaan rooliin koetuksen hetkellä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s