YouTube bannasi taas videoni. Onko Kanavani pian historiaa?

Olen raportoinut blogissani suurten internetfirmojen (Big Tech) vuosi vuodelta pahentuvasta konservatiivien sensuroinnista jo marraskuusta 2016 lähtien, kun Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi. Tuohon aikaan kirjoitin blogissani: ”Globalisteja järkyttäneen Donald Trumpin vaalivoiton jälkeen Google on alkanut merkitä konservatiivisia verkkosivuja ”väärien uutisten” (fake news) mustalle listalle. Tähän radikaalin vasemmistolaisen aktivistin valikoimalle listalle – kuinkas muutenkaan – sisältyy tietysti sivustot kuten Infowars ja Breitbart.” Tämä ”valeuutisten” leima kääntyi lopulta mediaa itseään vastaan, kun Trump kutsui ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan CNN:ää valeuutisiksi (fake news) ja laajensi leiman pian koko liberaalia valtamediaa koskevaksi eikä se ole vieläkään selvinnyt tuosta iskusta. Trump paljasti koko maailmalle journalisteja teeskentelevien vasemmistoaktivien epärehellisyyden ja tämä olikin yksi hänen virkakautensa kiitettävimpiä ansioita.

Infowars uutissivun perustaneesta Alex Jonesista tuli kesällä 2018 suurten internetfirmojen sensuurin ensimmäinen dominopalikka kun hänet sensuroitiin YouTubesta, Twitteristä, Facebookista ja lukuisista muista alustoista samanaikaisesti. Alex Jonesin nimeä ei saanut edes mainita enää positiivisessa yhteydessä muiden YouTuben sisällöntuottajien toimesta. Raportoin asiasta tuolloin blogissani ja niin teki myös suomalainen Oikea Media -uutissivu. Otsikoin julkaisuni tuolloin seuraavasti: Alex Jones sensuroitu sosiaalisesta mediasta. Oletko sinä ja minä vuorossa seuraavana? Toukokuussa 2019 kerroin blogissani kuinka Trump varoitti konservatiivien ja kristillisen oikeiston yhä pahenevasta sensuurista ja kuinka hän oli tviitannut Paul Joseph Watsonin asiaa käsitelleen videon missä puhuttiin myös Ilmestyskirjan pedon merkistä (Paul Joseph Watson itse ei ole kristitty). No lopulta Trump myös itse joutui suurten internetfirmojen sensuurin hampaisiin kun hänet sensuroitiin Twitteristä tammikuun 6. päivän tapahtumien jälkiseurauksena. Samalla YouTube päätti kieltää kaikki Trumpin vaalipetosväitteitä tukevat videot alustaltaan.

Neljän vuoden ajan Hillary Clinton ja demokraatit saivat kyseenalaistaa Trumpin voiton laillisuuden vuoden 2016 vaaleissa ja levittivät koko valtamedian voimalla salaliittoteoriaa Trumpin venäjäyhteyksistä ja Putinin vaikutuksesta Trumpin vaalivoiton takana. No nyt koko asia on paljastunut Hillaryn itsensä alullepanemaksi disinformaatiokampanjaksi hänen vastapuolensa mustamaalaamiseksi sekä demokraattien vaalitappion ja Trumpin viraltapanoyritysten oikeuttamiseksi. Asiasta ovat raportoineet mm. Wall Street Journal ja BBC sillä Hillaryn oma kampanjamanageri Michael Sussmann on myöntänyt asian juuri oikeudessa. Tätä salaliittoteoriaa ja disinformaatiota levitettiin laajasti myös Suomessa Yleä, Maikkaria ja Iltapäivälehtiä myöten. Mutta nyt media sitten vaatii disinformaation ja salaliittoteorioiden kitkemistä kun kyse on heidän omaa vasemmistolaista narratiiviansa uhkaavista totuuksista.

Nyt olemme tulleet aikaan, kun omankin YouTube-kanavani tulevaisuus seisoo veitsenterällä. Elokuinen videoni Donald Trumpin paluu Valkoiseen Taloon Jumalan seitsemien lain mukaisesti sensuroitiin alustalta tänään. Minulla on nyt kaksi kanavarikettä päällä eli jos saan seuraavan kolmen kuukauden sisällä kolmannen rikkeen, koko kanavani poistetaan YouTubesta (myös ne videoni, jotka eivät liittyneet millään tavoin vuoden 2020 vaaleihin). Minulla ei olisi myöskään lupa palata enää alustalle sillä kielto on elinikäinen. Jouduin tuon myötä sensuroimaan myös itse itseäni. Siirsin yksityiseksi maaliskuussa 2021 julkaisemani videon Voittajan paluu: Donald Trumpin taistelukutsu Amerikan vapauden puolesta. Tämä video nimittäin lähtisi todennäköisesti seuraavaksi. Myös uusin videoni saatetaan bannata vaikka tein parhaani viitatakseni siinä vuoden 2020 vaalipetokseen vain kiertoteitse. Tuo YouTuben politiikkahan on täysin epäjohdonmukaista ja mielivaltaista sillä olen nähnyt esim. Dinesh D’Souzan vaalipetosta käsitelleen dokumentin myönteisiä arvosteluita alustalla. Omia videoitani on myös sensuroitu, kun olen liittänyt niihin videoklippejä YouTubesta, joiden on jo sallittu olevan alustalla (ei siis tekijänoikeus syistä vaan YouTuben ”misinformaatiota” koskevan politiikan varjolla).

Katso sensuroitu videoni Rumbelessa täällä.

Kun informoin asiasta tänään Facebookissa, eräs ortodoksipappi, jonka nimeä en nyt viitsi mainita, kommentoi vain, että ”hyvä”. Kyseinen herrasmies (ei tosin käytökseltään sellainen) on käyttäytynyt somessa minua kohtaan hyvin asiattomasti ja alentuvasti. Esimerkiksi, moniin täysin asiallisiin kommentteihin ja julkaisuihin hän panee ivallisia naurunaamoja sen sijaan, että yrittäisi osallistua rakentavaan debattiin siitä mikä esiintuomissani asioissa oli niin huvittavaa. Kun kummastelin vastauksissani, että en muista hänen osallistuneen vielä yhteenkään debattiin ajatuksistani voidakseen perustella miksi levitän hänen mielestään ”harhaisia käsityksiä ja valeuutisia”, hänen vastauksensa oli seuraava:

Näkeehän sen sokea Reettakin millaista aineistoa levität. Vielä debattiin… ”Älä unta nää!”

No kyseinen herrasmies meni tänään estoon ja omakin itsehillintäni lopulta petti. Kun eräs videoideni ystävä puolusti minua tätä ortodoksipappia vastaan ja alkoi solvata häntä, kommentoin solvaajalle ettei minua tarvitse puolustaa vastapuoleni solvaamisella ja että meidän tulisi yrittää muistaa noudattaa Raamatun kehoitusta (mitä en tosin aina itsekään muista noudattaa): ”Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte.” (1. Piet. 3:9) Kyseistä munkkia ei voinut kuitenkaan vähempää liikuttaa se, että asetuin puolustamaan häntä solvauksia vastaan, ja sanoi minun syyllistyneen vihapuheeseen. Ihmettelen hieman kenen puolella tämä pappi oikein seisoo, kun hän on puolustellut mm. Päivä Räsäsen vainoa ja näyttää suhtautuvan hyvin halveksuvasti minun kaltaisiin Trumpin tukijoihin ja oikeistokristittyihin. Uusimmassa videossani näytin kuinka noidat ja satanistit kokoontuivat lausumaan loitsujaan ja kirouksiaan Trumpin ylle. Tuon jo pitäisi osoittaa jokaiselle rehelliselle kristitylle kenen joukoissa Trumpia vihaavat voimat todella seisovat.

Ainoa lohtu lienee siinä, etten seiso taistelussani yksin. Liitän alle erään toisen seuraamani kristityn tubettajan videon. Kyseinen mies on tohtoriksi koulutettu apologeetti, islam-kriitikko ja psykopaatti (luit oikein) David Wood. Hänet diagnosoitiin nuorena psykopaatiksi sillä hän ei kyennyt normaaleihin inhimillisiin tunteisiin kuten empatiaan ja yritti tappaa mm. isänsä kirveellä. Tämä oli siis ennen hänen uskoontuloaan kun hän oli vielä ateisti. Hän pitää itseään edelleen psykopaattina, muttei elä psyykkisen sairautensa mukaisesti vaan osoittaa rakkautta myös vihamiehiään kohtaan kuten Jeesus opasti tekemään. Rakkaushan ilmenee lopulta teoissa ei jossakin tunteessa sillä tunteemme ovat hyvin pettäviä. Woodin kutsumustyön ansiosta jo lukuisat muslimit ovat hylänneet islamin valheopit ja kääntyneet ainoan todellisen Vapahtajan seuraajiksi. Alapuolisessa videossa hän kertoo miksi hän aikoo deletoida YouTube-kanavansa ja siirtää kaiken aineistonsa johonkin uuteen alustaan jossa hän voisi postata videoita ilman pelkoa siitä, että YouTube voisi tuhota hänen elämäntyönsä silmänräpäyksessä. David Wood on hyvin tuottelias ja uuttera tubettaja ja julkaisee videoita päivittäin.

Jos aivan totta puhutaan, niin tämä YouTuben sensuuri on hyvin lannistava kokemus, kun olet käyttänyt sisältöösi ehkä jo tuhansia työtunteja ilman minkäänlaista rahallista korvausta ja päinvastoin joudut maksamaan itse videoihin käyttämäsi taustamusiikin, videoiden, ja erilaisten editointityökalujen käytöstä. Sitten jokin somepappi nauraa vahingoniloisesti siitä, että olet tehnyt turhaa työtä vuosien ajan. David Wood sanoo yllä, että sisällöntuottajat ovat nostaneet YouTuben maailman suosituimmaksi videontoistopalveluksi, mutta yhtiö kohtelee sisällöntuottajiaan kuin roskaa (varsinkin jos satut olemaan kristitty konservatiivi). Woodin mukaan kyse ei ole pelkästä sensuurista vaan siitä, että YouTube nauttii mielivaltaisesta vallankäytöstä kuin sadistinen vankilanjohtaja.

Sain muutama viikko sitten hyvin rohkaisevan viestin pitkän ja kunnioitetun elämäntyön tehneeltä raamatunopettajalta ja julistajalta Leo Melleriltä. Leo Mellerhän oli ensimmäinen iso nimi Suomen hengellisellä kentällä, jota uskalsin lähestyä eskatologisten tutkimusteni saralla vuoden 2015 alkupuoliskolla. Lähestymiseni ei ollut jokin hetken mielijohde sillä sydämelläni oli ollut jo vuosikymmenen ajan tämä aikomus lähestyä häntä kirjeellä, joka paisui lopulta 700-sivun nettikirjaksi (joka on muuten edelleen vapaasti ladattavissa verkkosivuiltani). Yleensäkin hyvä neuvo kaikille kristityille: ei kannata mennä koskaan valmistautumattomana Herran palvelijoiden eteen tyrkyttämään näkemyksiään ja odottaa sitten jonkinlaista positiivista vastakaikua ajatuksillensa. Itse olin valmistellut tuota lähestymistä jo vuosia ja kärsinyt sen tähden yksinäisyyttä, häpeää ja arvottomuuden tunnetta. Ehkäpä siitä oli jotain etua, koska Leo arvosti asennettani ja antoi minulle kannustavaa palautetta, joka rohkaisi minua jatkamaan työtäni blogini, YouTube-kanavani ja myöhempin kirjojeni muodossa.

Kun Herra riisuu sinulta ensin kaikki omat ansiomerkkisi ja omanarvontuntosi pois, opit sen myötä myös nöyryyttä ja hengellisten vanhempiesi kunnioitusta. Samanlaista kunnioitusta ei ole osoitettu aina itseäni kohtaan ja siksi osaan arvostaa hyvin paljon seuraavanlaisia viestejä, jonka sain Leolta tämän kuun alussa:

Samuel Tuomisen tekstit pysäyttävät miettimään ja tutkimaan. Ihmetyttää miten paljon ja laajalti yksi ihminen kykenee tutkimaan ja koostamaan tuloksia jakoon. Viimeisin teksti re Amerikka ja tämä kesä on henkeä salpaavaa luettavaa [huom. Leo tarkoitti kai tätä tekstiäni]. Jonakin hetkenä Jumala sallii ja nostaa tekstit sekulaariin fokusointiin ja aiheet räjähtävät maailman silmiin. Kateudet, pelot, omat edut ja käsitykset oikeasta ja 96 muuta syytä estävät nostamasta ST:n ajattelua laajempaan huomioon ja debattiin ns. kristittyjen eskatologien piirissä, kunnes sekulaarit ”löytävät” ja sitten keskustelu räjähtää. Keep it up, bro!

PS. Aion siirtää videoitani varmaan enemmän nyt Rumblen puolelle. Lukija voi myös rukoilla kanavani säilymisen puolesta tai että Herran antaisi sen kasvaa jollain uudella alustalla. Annan luvan myös videoideni uudelleenkäyttöön ja levitykseen omilla kanavillasi ilman pelkoa siitä, että rikkoisit tekijänoikeuksiani. Toivon vain, että voisit linkittää verkkosivuilleni, että katsoja löytäisi sitä kautta kirjani, joista voin saada työlleni myös jonkinlaista rahallista korvausta. Tämä taistelu voitetaan yhdessä.

Sain viimetoukokuussa väliaikaisen taisteluvoiton YouTubesta mistä syystä julkaisin tämän humoristisen parodiavideon Goljatin päihittäneestä Daavidista:

Toinen YouTuben sensuuriin liittyvä parodiavideoni viimemarraskuulta. Huvittava yksityiskohta oli muuten siinä, että tuo alapuolinen videoni sensuroitiin taas Facebookista, koska FB tulkitsi videon Thumbnailin eli tuon kansikuvan ihannoivan massamurhaajia.

Advertisement

One thought on “YouTube bannasi taas videoni. Onko Kanavani pian historiaa?

  1. Hei. Kiitos työstäsi jaksamisin. Tuossa kirjahyllyni etuosassa teoksesi ”Joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa..” P. Sartolan ”Seitsemän sinettiä” kanssa, erilleen esille nostettuna.. Odottaen ”tänne jäävien” huomiota tempauksen tapahduttua.. (Nettisaarnaajista tuon esille Esa Heiskan, jonka olen myös kokenut johdatuksen kautta tulleen kiinnostukseni kohteeksi.)

    Siunausterveisin
    Timo Ala-Kojola

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s