Israel 70-vuotta: Trump avaa USA:n suurlähetystön Jerusalemissa ja Prinssi Charles osallistuu 70-vuotista Israelia juhlistavaan konserttiin Lontoossa.

Edellisen pitkän artikkelini kääntäminen englanniksi on niin työlästä hommaa, etten ole ehtinyt tehdä juuri muita päivityksiä blogiini. Tänään on kuitenkin Israelin 70-vuotispäivä ja historiallinen hetki, kun Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump avaa USA:n suurlähetystön Jerusalemissa joulukuisen lupauksensa mukaisesti (ks. Kuinka Jerusalemin tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin taholta täytti juuri juutalaisen Rabbin 800 vuotta vanhan ennustuksen? Miksi julistus annettiin Suomen itsenäisyyden satavuotispäivänä? Entä mitä Jerusalemissa tapahtuu seuraavan puolen vuoden sisällä?). Katsoin juuri Google-uutisista oliko tälle ajankohdalle mitään Prinssi Charlesia koskevaa profeetallista uutista. Silmiini osui Breibartin ja The Jewish Chroniclen raportti, jonka mukaan Prinssi Charles aikoisi osallistua 24. päivä pidettävään rock-koserttiin, joka pidetään Lontoon Royal Albert Hall:issa Israelin 70-vuotispäivän kunniaksi. Breitbart Jerusalem kertoo: ”Täysi valtiovierailu Israeliin Prinssi Charlesin taholta, joka oli tarkoitus tapahtua vuonna 2017, peruttiin kun Britannian ulkovirasto oli huolissaan että se saattaisi järkyttää alueen arabikansoja. Nyt Prinssi Charlesilla on mahdollisuus osoittaa kunnioitusta Israelille ilman, että jättää maata.” Aikaisemmin tänä vuonna kirjoitin jo siitä kuinka Prinssi William tulee olemaan ensimmäinen jäsen kuningasperheestä, joka tekee ensivierailun Israeliin tänä kesänä.  Alla vielä muutama aiheeseen liittyvä aikaisempi artikkelini.

Minä pyhitän suuren nimeni, joka on häväisty pakanakansain seassa, jonka te olette häväisseet heidän keskellänsä. Ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra, sanoo Herra, Herra, kun minä osoitan teissä pyhyyteni heidän silmäinsä edessä. Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne. – Hesekiel 36:23-24

Ja kun muutamat puhuivat pyhäköstä, kuinka se oli kauniilla kivillä ja temppelilahjoilla kaunistettu, sanoi hän: ”Päivät tulevat, jolloin tästä, mitä katselette, ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta… ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.” – Luuk. 21:5-6, 24.

Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. – 2. Tess. 2:3-4

 

state-of-israel
Raamatun profetioiden lupausten mukaisesti Israelin valtio, nykypäivän suurin ihme, jälleensyntyi kansojen joukkoon tasan 70 vuotta sitten. Israelin valtion jälleensynty on Jeesuksen toista tulemusta koskevien lopun ajan profetioiden tärkein merkki. Luvulla 70 on myös suurta profeetallista painoarvoa. Sakarja 1:12-17 ennusti: Ja Herran enkeli lausui ja sanoi: ”Herra Sebaot, kuinka kauan sinä viivyt etkä armahda Jerusalemia ja Juudan kaupunkeja, joille olet ollut vihainen nämä seitsemänkymmentä vuotta?” Niin Herra vastasi enkelille, joka puhutteli minua, ja lausui hyviä, lohdullisia sanoja. Ja enkeli, joka puhutteli minua, sanoi minulle: ”Saarnaa ja sano: Näin sanoo Herra Sebaot: Minä kiivailen Jerusalemin ja Siionin puolesta suurella kiivaudella. Suurella vihalla minä olen vihastunut suruttomiin pakanoihin, jotka, kun minä vähän vihastuin, auttoivat onnettomuutta tapahtumaan. Sentähden sanoo Herra näin: Minä käännyn Jerusalemin puoleen armahtavaisuudessa. Minun temppelini siellä rakennetaan, sanoo Herra Sebaot, ja mittanuora jännitetään Jerusalemin ylitse. Saarnaa vielä ja sano: Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä minun kaupunkini ovat hyvyydestä ylitsevuotavaiset, ja vielä Herra lohduttaa Siionin ja valitsee vielä Jerusalemin.” Tämä profetia koski alunperin muinaista Israelin ja Persian Kyyros Suurta, joka antoi julistuksen missä juutalaisille annettiin lupa palata Jerusalemiin 70 -vuotta kestäneen Babylonin pakkosiirtolaisuuden jälkeen. Mutta Benjamin Netanjahu ja monet kolmannen temppelin perustamista haaveilevat Israelin ortodoksijuutalaiset ovat jo verranneet Donald Trumpia Persian Kyyros Suureen. 

 


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s