Prinssi William tekee kesällä kuningasperheen ensimmäisen virallisen valtionvierailun Israeliin samalla kun presidentti Trump avaa USA:n suurlähetystön Jerusalemissa. Lopun ajan kello tikittää yhä lähemmäksi keskiyötä.

Jos pilkkaat minua käsitteestä ”lopun ajan kello”, siinä tapauksessa sinun tulisi pilkata myös maailman johtavia atomitieteilijöitä, jotka julkaisevat vuosittain arvionsa tuomionpäivän läheisyydestä siirtämällä ”tuomiopäivän kellon” viisareita sopivaan ajankohtaan. Tänä vuonna he siirsivät sen ajankohtaan kahta minuuttia vaille keskiyön. Näin lähellä keskiyötä se ei ole ollut sitten vuoden 1953 jolloin USA ja Neuvostoliitto testasivat ensimmäisiä vetypommejaan (kylmän sodan päättyessä vuonna 1991 se oli 17 minuuttia vaille keskiyön). Samoin sinun tulisi pilkata henkilöitä, kuten Prinssi Charles, joka kertoi kymmenen vuotta aiemmin Brysselissä, että ”ilmastonmuutoksen tuomionpäivänkello tikittää yhä nopeammin kohti keskiyötä”. Uskoit sitten katastrofaaliseen ilmastonmuutokseen tai et, useimmat tiedemiehet näyttävät olevan tänään yhtä mieltä siitä, että elämme ihmiskunnan tuomionpäivän kynnyksellä. Näin ei puhu enää vain nuhjuisiin vaatteisiin pukeutuneet uskonnolliset huru-ukot, jotka heiluttavat ohikulkijoille kylttiä ”Jeesus tulee, oletko valmis?”.

tm-flag
Tapahtumat Jerusalemissa ja Temppelivuorella osoittavat parhaiten kuinka lähellä kello on keskiyötä.

Kuvatessaan tämän päivän uutisotsikoita sekulaari maailma saattaa käyttää usein raamatullista termistöä, kuten ”tuomionpäivä”, ”apokalypsi” tai ”Harmageddon”. Mutta sekulaarit journalistit käyttävät näitä termejä ilman, että he uskoisivat Raamatun ennustusten kirjaimelliseen toteutumiseen tai Jeesuksen kirjaimelliseen paluuseen maanpäälle. Samalla niitä, jotka näin uskovat pilkataan rankasti niiden taholta, jotka eivät meidän Vapahtajaamme tunne. On siis tärkeää, ettemme tiedosta vain sitä että tuomionpäivä on tulossa, koska senhän tietää jo sekulaari maailmakin. Meidän tulee ymmärtää myös se miksi tuomionpäivä on tulossa ja mikä on ainoa pakopaikka ja suojasatama Jumalan vanhurskaalta tuomiolta. Ilmestyskirja kertoo, että kun vihan aika alkaa, ”maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: ’Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta!'” (Ilm. 6:15-16).

Mutta niille, joiden turva on Kristus-kalliossa (Matt. 16:18, 1. Kor. 10:4), Ilm. 3:10 sanoo: ”Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.” Tähän liittyen Paavali sanoi Tessalonikan seurakunnalle: ”Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.” (1. Tess. 4:14-17).

Samalla on tärkeää osata lukea niitä ajan merkkejä, jotka kertovat meille Jeesuksen toisen tulemuksen läheisyydestä. 2. Tess. 2:3:n mukaan näihin merkkeihin, joiden tulisi edeltää seurakunnan ylösottoa, kuuluu myös kristikunnan yleinen luopumus ja sitä seuraava Antikristuksen henkilöllisyyden paljastuminen hereillä olevalle seurakunnalle. Sivustoni alaotsikossa on lainattu 2. Tess. 2:3:tta juuri siitä syystä, koska tämä on niin tärkeä raamatunjae sivuni päällimmäisen sanoman kannalta. Sivustoni yhtenä tarkoituksena on valmistaa kristityt seurakunnan ylösottoa varten, koska Paavalin mukaan Antikristuksen identiteetin paljastuminen olisi eräs viimeisimpiä merkkejä seurakunnan ylösoton läheisyydestä (katso tätä aihetta koskeva väittelyni yläpuolisesta linkistä). Paavalin mukaan Antikristus ilmestyisi tälle maailmalle eksyttäjänä, ”jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.” (2. Tess. 2:9-10)

Monet ehkä ajattelevat, että laittomuuden ihmisen ilmestymisessä – mistä Paavali puhui jakeissa 3 – 8 – olisi kyse samasta asiasta, kuin yllä mainitussa tapahtumassa missä hän ilmestyy eksyttäjänä Jeesuksen Kristuksen hylänneelle maailmalle. Mutta kreikakielinen sana ”ilmestymiselle” on tässä apokaluptó, mikä merkitsee ”paljastamista” tai ”valoon tuomista”. Helpsin sanahakemisto selittää sen merkitsevän verhotun asian sisäisen merkityksen paljastumista: ”tehdä ilmeiseksi (manifestoitua) etenkin se mikä ei ole aineellista (näkyvää).” Kyseessä ei siis ole  jonkin asian ilmestyminen fyysisessä silminnähtävässä olemuksessaan, vaan tuon asian tai henkilön sisäisen kätketyn olemuksen paljastuminen. Eli tässä kontekstissa kyse on Antikristuksen henkilöllisyyden paljastumisesta, ei tälle maailmalle jonka silmät on peitetty salatuilta asioilta, mutta valvovalle seurakunnalle. Paavalin mukaan Antikristuksen tulisi siis paljastua seurakunnalle ennen kuin hän eksyttää  tämän maailman ihmeillään ja merkeillään ja johtaa maailman kansanjoukot helvetin ikuiseen tuleen (Ilm. 14:9-11). Tästä syystä on niin tärkeää, että me seurakuntana paljastamme hänen identiteettinsä tälle maailmalle ennen kuin hän pääsee eksyttämään sen saatanallisilla valheillaan ja viettelyksillään. Näin opettaa myös Teijo-Kalevi Lusa kirjassaan Lopun ajan salaiset kansiot (vaikka samassa kirjassa hän myös syö omat sanansa tämän asian suhteen puolustaessaan C.I. Scofieldin tempausoppia).

Antikristuksen persoona on meiltä vielä salattu, eikä sillä ole edes tarpeen spekuloida. Joka tapauksessa uskon, että Antikristus elää jo nyt keskuudessamme. Aikanaan hän ilmestyy ja paljastaa itsensä niille, jotka tuntevat Kirjoituksia. Jos otamme Raamatun kirjaimellisesti, tämä tapahtuu vähän ennen seurakunnan ylöstempausta. Niin oletko koskaan tajunnut, mitä 2. Tess 2:ssa todella sanotaan? Siinä Paavali… opastaa heitä (ja meitä) toteamalla, että ‘se päivä ei tule, ennekuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi’ (2.. Tess. 2:3). Toisin sanoen vihan aika ei ala ennekuin suuri luopumus ensin tapahtuu ja Antikristus tulee esiintymään. Varsinaisesti hän tosin ilmaisee petomaisen luontonsa maailmalle vasta vihan ajan puolivälissä, jolloin seurakunta ei ole enää maanpäällä. Mutta valvovat kristityt tulevat vähän ennen tempausta tunnistamaan Antikristuksen persoonan! (Painotukset minun).

Onko Prinssi William Antikristus?

Toisin kuin jotkut verkkosivut ja Youtube-videot väittävät, Prinssi William ei ole Raamatun Antikristus. Sanon tämän asian näin suurella varmuudella, koska hän ei täytä edes Raamatun Antikristus-ennustusten tärkeintä kriteeriä eli Ilm. 13:18:tta, jonka mukaan hänen nimestään/tittelistään tulisi saada luku 666 käyttämällä Johanneksen ajan kreikkalais-heprealaista kymmenjärjestelmä gematriaa millä hänen isänsä virallisesta tittelistä saadaan sekä hepreaksi että englanniksi Pedon luku 666. William ei siis ole se prinssi, jonka Daniel 9:27 mainitsee vahvistavan liiton Israelin ja sen arabivihollisten välille. Eikä hän ole myöskään se prinssi, josta Daniel 11:21 ennustaa, ettei hän ”ollut saapa kuninkaan arvoa”. Tämä ennustus sopii vain ja ainoastaan hänen isäänsä, joka on torjuttu mielipidekyselyissä kerta toisensa jälkeen mitä tulee hänen perimyslailliseen oikeuteensa Elisabet II:n seuraajaksi. Prinssi William on ottanut viimevuosina yhä suurempaa kansainvälistä roolia ja jatkanut hänen isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä mitä tulee ”ympäristönsuojeluun” ja ekologiseen fasismiin. Tästä huolimatta William on yhä kaukana siitä poliittisesta ja ideologisesta aktivistista, jona hänen isänsä on usein nähty. On kuitenkin selvää, että Charles yrittää valmistaa esikoisestaan jonkinlaista manttelinperijäänsä, joka jatkaisi hänen työtään sitten kun hänen aikansa täällä maanpäällä on ohitse.

Prinssi William jatkoi äsken hänen isänsä ja isoisänsä vuosikymmeniä saarnaamaa maailman ”liikaväestö” uhan ihmisvastaista hysteriaa, minkä tiede on osoittanut perättömäksi jo ajat sitten. Näin hän todisti vain, ettei omena ole pudonnut kauaksi puusta hänenkään kohdallaan. Jos joku etuoikeutettu elitisti puhuu maailman liikaväestön vähentämisen tarpeesta, silloin ainoat ihmiset jotka ovat liikaa tällä planeetalla ovat juuri ne jotka vaahtoavat tästä asiasta. Äiti Teresa sanoi kerran: ”Kuinka maailmassa voi olla liikaa lapsia? Se on kuin sanoisi, että maailmassa on liian monta kukkaa.” Prinssi Philipin, Charlesin ja Williamin kaltaiset liikaväestöalarmistit taitavat ajatella Äiti Teresasta – joka oli Prinsessa Dianan hyvä ystävä – samalla tavoin kuin Pentti Linkola, jonka kirjoitti Johdatuksessa 1990 -luvun ajatteluun.

Meidän on pakko oppia näkemään, kuka on ihmiskunnan vihollinen ja kuka sitä rakastaa. Meidän on pakko käsittää, että ihmiskunnan arkkivihollinen on Äiti Teresa, joka kulkee Etelä-Amerikan slummeissa paavin lähettiläänä saarnaamassa syntyvyyden rajoittamista vastaan ja pakkoauttaa henkiin massoittain riutuvia lapsia Intian ja Afrikan nälkäalueilla. Heidän miljoonissaan hän kasvattaa tulevan kärsimyksen ja nääntymiskuolemien aikapommia suunnattomiin. Tällainen kauhea ihminen rakastaa intialaislapsen suurissa silmissä omia tunteitaan; hän tuskin tietoisesti vihaa ihmiskuntaa ja elämää, mutta mistään mitään ymmärtämättömän tiedottoman pahuuden ruumiillistumana hän matkaansaattaa elämälle mittaamatonta onnettomuutta.

Prinssi William vierailee Israelissa kesällä

Tämän blogini yli kolmen vuoden historian aikana olen tehnyt jo monia ennustuksia tulevista tapahtumista ja myönnän, että osa ennustuksistani on mennyt myös nolosti pieleen. Toisissa tapauksissa ennustukseni ovat toteutuneet vaikkei välttämättä juuri sillä tavoin kuin ne olin itse hahmotellut. Ennustin esimerkiksi, että ennen juutalaisen vuoden 5776 (2015 – 2016) loppua Jerusalemissa tulisi tapahtua jotain merkittävää jolla olisi jokin yhteys myös Prinssi Charlesiin. Vain pari päivää ennen tuon vuoden loppua Prinssi Charles ja 69 muuta maailmanjohtajaa kokoontuivat Jerusalemiin Shimon Peresin hautajaisiin. Tämä oli Walesin Prinssin vasta toinen epävirallinen matka Pyhään maahan sitten Jitzhak Rabin hautajaisten vuonna 1995. Vuoden 2017 alussa ennustin taas, että tuon vuoden loppuun mennessä Jerusalemin kaupunkia kohtaisi vähintäänkin yhtä merkittävä tapahtuma kuin Balfourin julistus vuonna 1917 tai kuuden päivä sota vuonna 1967 missä Israelin sotavoimat sai Itä-Jerusalemin ja siellä sijaitsevan Vanhan kaupungin haltuunsa 1900 vuotta kestäneen diasporan jälkeen. Näin todellakin tapahtui, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi samana päivänä, kun Suomi juhli 100-vuotista itsenäisyyttään.

Benjamin Netanjahu puhui äsken Yhdysvaltain presidentin virastohuoneessa ja sanoi Trumpille, että juutalaiset tulevat muistamaan hänen julistuksensa yhtä merkittävänä asiana kuin he muistavat Persian kuninkaan Kyyros Suuren Jerusalemin temppelin jälleenrakentamista koskevan julistuksen 2500 vuotta sitten ja Balfourin julistuksen satavuotta sitten. Jerusalemin Sanhedrin, mikä tavoittelee aktiivisesti temppelin uudelleenperustamista, aikoo laskea liikkeelle tulevia temppeliseremonioita varten puolen sekelin hopeakolikoita missä Kyyros Suuren ja Trumpin sivuprofiili on kuvattu päällekkäin ja missä Trumpin julistus on rinnastettu myös Balfourin julistukseen. Tämä on todella suuri kunnianosoitus sillä Kyyros Suuri on ainut pakana mitä Vanha Testamentti kutsuu ”Herran voidelluksi” (Jes. 45:1). Joku voisi päätyä tämän perusteella jopa siihen, että Trumpin täytyy olla silloin Israelin valhemessias eli Raamatun Antikristus, mutta näin ei voi olla koska hänellä ei ole juutalaista kuninkaallista sukujuurta millä hän voisi todistaa esi-isiensä palaavan Kuningas Daavidiin (toisin kuin Prinssi Charles). Eikä hänen nimestään saada lukua 666 sen paremmin kuin Prinssi Williaminkaan nimestä.

Mielestäni Donald Trump voisi olla hyvin se henkilö, joka valtuuttaa temppelin uudelleenperustamisen sillä Raamattu ei sano missään, että tämän henkilön tulisi olla välttämättä Antikristus. Antikristus on se, joka häpäisee tuon temppelin ja asettaa sen kaikkein pyhimpään hävityksen kauhistuksen (Dan. 9:27, 11:31, Matt. 24:15, 2. Tess. 2:4, Ilm. 11:2). Raamattu puhuu myös vain yhdestä kerrasta jolloin Antikristus vierailee Pyhässä kaupungissa ja sen pyhällä Temppelivuorella, nimittäin seitsenvuotisen vihan ajan puolivälissä. Meillä ei ole siis syytä olettaa, että Prinssi Charlesin tulisi tehdä virallista vierailua Pyhään maahan ja sen pyhälle vuorelle jo ennen tätä. Mutta Jeesus varoittaa siitä hetkestä, kun tällainen vierailu  tapahtuu:

Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa – joka tämän lukee, se tarkatkoon – silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille; joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on, ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.

Aiemmissa blogiartikkeleissani arvelin, että Prinssi Charles olisi se jäsen kuningasperheestä, joka tekee ensimmäisen virallisen valtionvierailun Pyhään maahan ja spekuloin myös, että se osuisi yhteen Balfourin julistuksen satavuotisjuhlan kanssa. Esitin tällaisen skenaarion esimerkiksi tässä huhtikuussa 2015 julkaistussa artikkelissa. Tällaiset spekulaatiot perustuivat vuosien varrella julkaistuihin uutisartikkeleihin, joiden perusteella Prinssi Charles oli innokas tekemään ensimmäisen virallisen valtionvisiitin Israeliin ja arvelin, että sopiva ajankohta tähän olisi Balfourin julistuksen – missä Britannian hallitus asetti perustan juutalaisvaltion synnylle – satavuotisjuhla marraskuussa 2017. Viimevuoden alussa raportoitiin, että Israelin hallitus lähetti tällaisen kutsun Walesin Prinssille vierailla Israelissa Balfourin julistuksen satavuotisjuhlan aikaan ja ensimmäisten raporttien mukaan hän olisi myös hyväksynyt sen. Mutta myöhemmin ilmitulleet raportit kertoivat, että suunnitelma oli hylätty arabimaiden painostuksen tähden. Jo aikaisemminkin oli kerrottu, että Walesin Prinssin vierailu Pyhään maahan olisi mahdollista vasta silloin kun Israelin ja Palestiinan välille on saatu aikaiseksi jonkinlainen rauhansopimus.

Mutta sen sijaan, että Prinssi Charles olisi vieraillut Israelissa Balfourin julistuksen satavuotisjuhlan aikaan, Britannian ja Israelin lehdissä raportoitiin juuri tuolloin paljastuneesta kirjeestä missä Charles kertoi vuonna 1986 antisemiittisiä tuntojaan ystävälleen Laurens Van der Postille, hänen New Age-mentorilleen. Tässä kirjeessä mistä kirjoitin paremmin täällä, Charles kirjoitti seuraavaa:

Rakas Laurens, olen matkalla Kyprokselle ja Italiaan matkattuani Suezin kanavan läpi. Ihastuttavaa saada olla kolme päivää merillä. Tämä reissu on ollut kiehtova ja olen oppinut paljon Lähi-Idästä ja arabien ajattelutavasta. Olen yrittänyt lukea matkalla hieman Koraania ja se antoi minulle joitain oivalluksia siihen kuinka he ajattelevat ja toimivat. Älä luule, etteikö he voisi ymmärtää meitä lukemalla Raamattua. Ihailen paljon joitakin näkökohtia islamista. Erityisesti painotusta vieraanvaraisuuteen ja hallitsijoiden saavutettavuutta. Alan myös ymmärtää heidän näkökulmaansa Israelista. En tajunnut koskaan, että he näkevät sen USA:n siirtomaana. Käsitän nyt, että arabit ja juutalaiset olivat kaikki alkujaan seemiläisiä kansoja + se on ulkomaisten, eurooppalaisten juutalaisten maahantulva (etenkin Puolasta, he sanovat), mikä on saanut aikaan suuria ongelmia. Tiedän, että on monia monimutkaisia kysymyksiä, mutta kuinka voi olla koskaan loppua terrorismille ellei syitä ole eliminoitu? Varmastikin jollakin USA:n presidentillä on rohkeutta seistä USA:n juutalaislobbya vastaan. Minun täytyy olla naiivi, oletettavasti.  – Prinssi Charles, marraskuun 24. 1986.

Tästä kirjeestä paljastui kolme hätkähdyttävää asiaa Charlesin suhteesta Israeliin, mikä on tosin paljastunut jo joissakin aiemmissakin sisäpiiriraporteissa: 1) Hän ajattelee Israelista samalla tavoi kuin arabit. Hän näkee sen USA:n siirtomaana, lännen kolonialistisena keihäänkärkenä muslimien pyhällä maalla. 2) Hän näkee konfliktia ruokkivana suurimpana ongelmana olevan Itä-Euroopasta saapuvien juutalaisten maahanmuutto Pyhään maahan (erittelemättä sen paremmin puhuuko hän myös holokaustia paenneiden Puolan juutalaisten aliyhasta Eretz Israeliin). 3) Hän näkee, ettei terrorismin juurisyy ole Koraanissa tai radikaalissa islamissa vaan juutalaisvaltion olemassaolossa ja sitä tukevassa USA:n ”juutalaislobbyssa”, kuten AIPAC:issa ym. Tällaisen kirjeen paljastumisen jälkeen voi olla vaikea kuvitella, että hän voisi saada enää koskaan Israelin juutalaisten luottamusta tai että hän voisi pettää Israelin uskomaan, että hän olisi heidän kauan odotettu messiaansa.

Kirjeen paljastumisen jälkeen Prinssin virkatoimistosta kiirehdittiin kuitenkin selittämään, ettei kirje olisi ilmaissut Charlesin omia näkemyksiä vaan arabien näkemyksiä. Monet juutalaiset ehkä uskoivat tämän keinotekoisen hätävalheen sillä Charlesilla on muuten melko hyvä maine maailman juutalaisten silmissä. Haluaahan hän tulla tunnetuksi ”uskojen puolustajana” ja tästä syystä hän piti hyvin liikuttavan puheen holokaustin päättymisen 70-vuotisjuhlassa. Sandy Rashty julkaisi The Jewish Chroniclessa helmikuussa 2015 hätkähdyttävän artikkelin, joka oli otsikoitu seuraavasti: ”Miksi olen varma, että Charles tulee olemaan juutalaisten kuningas?” Raamatun mukaan Israelilla tulee olemaan vain yksi pettävä kuningas ennen Juudan Leijonan Jeshua HaMaschian tulemusta. Tästä syystä onkin todella profeetallinen ajan merkki, että Prinssi William tulee olemaan ensimmäinen kuningasperheen jäsen, joka tekee virallisen valtionvierailun Israeliin tämän vuoden kesällä. Vaikka hän ei olekaan Antikristus, hän saattaa toimia isänsä eräänlaisena suurlähettiläänä, joka tasoittaa myös tien Charlesin myöhemmälle saapumiselle kuin ”Saatanan Johannes Kastaja”, joka tehtävä on valmistaa tie pimeyden messiaan tulemusta varten.

Prinssi William voi jopa neuvotella isänsä puolesta ja hänen edustajanaan jonkinlaisen rauhansopimuksen Israelin ja arabien välille, kuten Dan. 9:27 ennustaa Antikristuksen tekevän. Vaikka Williamilla olisi lopulta keskeinen rooli tällaisen rauhansopimuksen synnyssä, niin se itsessään ei riittäisi hänen pukemistaan Antikristuksen vermeisiin hänen isänsä sijasta, jolla on ollut myös keskeinen rooli Lähi-Idän rauhanprosessin neuvotteluissa aina myöhäisestä 80 -luvusta lähtien (kuten Tim Cohen dokumentoi kirjansa The Antichrist and a Cup of Tea luvussa 12). Herää tosin kysymys, että tarkoittaa tämä liitto, minkä tuo prinssi ”vahvistaa monille”, laisinkaan Israelin ja arabien välistä rauhanliittoa? Vai voiko kyseessä olla esimerkiksi sen liiton vahvistaminen, minkä Britannian hallitus teki juutalaisten kanssa Balfourin julistuksessa? Britannian hallitus on harkinnut jo kauan Israelin ja Palestiinan liittämistä Kansainyhteisöön, joka koostuu Brittiläisen imperiumin entisistä alusmaista. Aloittaako Prinssi Williamin vierailu Israeliin ja Palestiinaan tällaiset neuvottelut? The Jerusalem Post kertoo:

Nyt kun Yhdistynyt Kuningaskunta on jättämässä Euroopan Unionin, suurempi mukanaolo Lähi-Idässä – juuri sellainen mitä tämän kaltainen matka symboloi – on nähty joidenkin taholta Jerusalemissa keinona Lontoolle säilyttää osa sen maineesta ja vaikutusvallasta maailman näyttämöllä, jonka se kadottaa jättämällä EU:n. Presidentti Reuven Rivlin kirjoitti Twitter-tilillään, että William tulee olemaan ”todella erityinen vieras”, ja että hänen visiittinsä tulee olemaan ”todella erityinen lahja meidän 70-vuotiselle itsenäisyydelle.”

Johtopäätös

Toinen profeetallinen merkki on tämän vierailun ajankohta. Se tapahtuu kohta Israelin 70 -vuotisen itsenäisyysjuhlan jälkeen, kun Donald Trump avaa USA:n suurlähetystön Jerusalemissa. Äskettäin vahvistui, että USA:n suurlähetystö avataan Jerusalemissa samaan aikaan, kun Israel juhlistaa sen 70-vuotista itsenäisyyttään. Trump myös sanoi, että hän harkitsee palaamista Jerusalemiin toukokuussa ollakseen henkilökohtaisesti mukana uuden suurlähetystön avajaisissa. Tällaisella tapahtumalla on vaarana herättää Palestiinan kolmas kansannousu tai saada aikaan viime heinäkuun kaltainen tilanne Temppelivuorella, jonka jälkeen Israelin sotavoimilla ei olisi enää muuta vaihtoehtoa kuin Temppelivuoren ottaminen pysyvästi juutalaisten haltuun, minkä jälkeen myös kolmannen temppelin rakentaminen olisi mahdollista (tällä hetkellä se ei ole, kun Temppelivuorta hallitsee yhä islamilainen Wakf-järjestö, joka ei päästä juutalaisia edes rukoilemaan Kalliomoskeijan tai al-Aqsan lähettyville).

Nyt kun Donald Trump on tunnustanut Israelin suvereeniuden niin Länsi- kuin Itä-Jerusalemissa, aika ei ole enää kaukana siitä, kun hän tunnustaa juutalaisten oikeuden myös heidän pyhimpään alueeseensa eli Temppelivuoreen. Sitten kun tämä tapahtuu, myös kolmannen temppelin rakentaminen voi lähteä vauhtiin. Kenties Israelin sinivalkoinen lippu liehuu Kalliomoskeijan yllä jo ennen kuin tämä vuosi kuluu loppuun.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s