Mitä ennustin oikein Trumpin ensimmäisestä virkakaudesta ja miksi olen yli 99% varma hänen uudelleenvalinnasta?

Brittilehti The Independent kertoi kolme päivää ennen USA:n vuoden 2016 vaaleja: ”Kysely löytää Hillary Clintonilla olevan ‘yli 99% mahdollisuus’ voittaa Donald Trump vaaleissa.” Aikakauslehti Newsweek oli jo niin varma rouva Clintonin voitosta, että se julkaisi muutamaa päivää ennen vaaleja 125 000 kappaleen levikin numerosta, jonka kansikuva julisti ”Madam President”. Myös nykyisten mielipidemittausten valossa Trumpin uudelleenvalinta – josta päätetään 3. marraskuuta – näyttäisi hyvin epätodennäköiseltä. Itse profetioiden tutkijana perustan tulevien tapahtumien arvailun aivan toisenlaisiin asioihin kuin tämän maailman sekulaarit uutismediat. Seuraan jo aika tiiviisti amerikkalaista uutismediaa, joten voisin mainita myös monia poliittisia syitä Trumpin voiton puolesta, mutta haluan keskittyä enemmän asian profeetalliseen ulottuvuuteen. Kristityillä on tapana kehottaa asettumaan rukousrintamaan sen kandidaatin voiton puolesta, joka ajaa enemmän kristillisiä arvoja. Patmos -lähetyssäätiön dosentti Juha Ahvio kirjoittikin blogissaan ”Suomalaistenkin kristittyjen on syytä liittyä esirukousrintamaan presidentti Trumpin puolesta”. Tietysti rukousta myös tarvitaan. Raamatussa on monia esimerkkejä asioista, joiden tekemistä Jumala on katunut tai asioista, jotka Hän oli aikonut alunperin täyttää, mutta tullut sitten toisiin aatoksiin (1. Sam. 15:35, Joona 3:10). Onkin hyvä filosofinen pohdinnan aihe, että kuinka Kaikkitietävä Jumala, joka edeltämäärää tai edeltätietää koko tulevaisuutemme, voi katua tekojaan tai muuttaa suunnitelmiaan. Jätän tämän asian vastaamisen minua viisaammille.

En ole itse profeetta vaan profetioiden tarkkailija ja niiden tulkitsija. Raamatun mukaan ”tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista” (1. Kor. 13:9). Vaikka Raamatun profetiat itsessään ovat erehtymätöntä Jumalan Sanaa, tulkintamme niistä on usein hyvin epätäydellistä. Juuri tästä syystä en ole koskaan väittänyt, että omat tulkintani niistä olisivat täysin erehtymättömiä ja tarkkoja. Jokainen lukija voi punnita itse niiden uskottavuuden. Tulkintojeni tarkkuutta ja maailmankuvani luotettavuutta voi punnita parhaiten sillä, että toteutuvatko ennustukseni lainkaan. Vaikka olen jo myöntänyt tehneeni menneisyydessä vääriä johtopäätöksiä eräiden aikataulujen suhteen, suurimmaksi osin olen ennustanut historian kulkua aivan oikein. Näin oli asia myös presidentti Trumpin valinnan osalta. Päivää ennen kuin The Independent kertoi Hillarylla olevan 99% voittomahdollisuus, julkaisin blogissani lyhyen päivityksen otsikolla ”Inspiroivia Youtube-videoita Donald Trumpin puolesta. Odottaako Amerikan Yhdysvaltoja pian vallankumouksellinen Brexit-plus?” En antanut tuossa vain tukeani Trumpin presidenttiydelle (olen kirjoittanut Trumpista myönteisesti jo vuoden 2016 alusta lähtien) vaan ennakoin sitä siinä hyvin vahvasti.

Ajauduin tuohon aikaan erimielisyyteen entisen kirjeystäväni ja eskatologisten ajatusteni aikaisemman kannattajan Olli Rytkösen kanssa, joka vihastui siitä, että kirjoitin myönteisesti Trumpin kaltaisesta ”mammonanpalvojasta”. Rytkönen ajatteli alunperin, että ”Trumpin valinta olisi isku Raamatun lopunajan profetioiden pikaiselle toteutumiselle lähiaikoina esim. suuren Babylonin eli USA:n kukistumisesta (Ilm. 18), Googin sodasta, ja samalla olisi isku kristittyjen tempaushaaveille.” Vain muutamaa päivää myöhemmin hän alkoi opettaa, että Trump olisikin itse herra Antikristus (vastoin kaikkea Antikristuksen persoonaan liittyvää raamatullista logiikkaa), ja muutama kuukausi tämän jälkeen minusta itsestäni tuli ”ulkokullattu surkimus saatanan synagoogasta”, kun ”palvoin” tätä Ollin nimeämää Antikristusta. Vastasin hänelle tuossa 4. marraskuuta 2016 julkaistussa blogipäivityksessäni noin:

Itsekin ajattelin vielä vuoden alussa, että Trumpin voitto olisi viivästys Raamatun profetioiden toteutumiselle, mutta etenkin tuon kesäkuisen Brexitin jälkeen olen alkanut ajatella asiasta jo toisin. Minulla ei ole tapana rukoilla Jeesuksen paluun viivästymistä koska tiedän Hänen tulevan juuri tarkalla Jumalan määräämällä aikataululla, johon meidän rukouksillamme ei ole juuri mitään vaikutusta. Raamatussa on kyllä monia esimerkkejä siitä kuinka Jumala muuttaa suunnitelmiaan meidän rukoustemme kautta, mutta en usko että voisimme vaikuttaa jotenkin Jeesuksen tulemuksen ajankohtaan. UMJ [Uusi maailmanjärjestys] -vastaisuudestaan huolimatta Trumpin voitto saattaisi jopa kiihdyttää Raamatun profetioiden toteutumista ja minulla on tästä jo aika selvät teoriat, joista aion kirjoittaa mikäli näin käy.

Itseasiassa jos Hillary Clinton voittaa, en tiedä löydänkö siitä mitään kirjoittamisen arvoista artikkelia. Se merkitsee tavallaan vain ”Obaman kolmatta vaalikautta” eikä toisi kovinkaan suurta mullistusta tämän hetkiseen kansainväliseen tilanteeseen. Mutta juuri suurista mullistuksista syntyy myös vastamullistuksia missä nationalismia ja patriotismia vastustavat voimat alkavat jyllätä entistä suuremmalla raivolla ja voimalla. Mieti nyt vaikkapa Berliinin muurin kaatumista. Neuvostoliiton romahtaessa moni kristitty ajatteli lopun aikojen siirtyneen askeleen taaksepäin. Mutta juuri tästä mullistuksesta nousi George H.W Bushin julistama Uusi Maailmanjärjestys ja Euroopan Unioni. Asia ei siis ole niin yksiulotteinen kuin sen ajattelet olevan. Mutta en nyt ala veikkaamaan kumpi voittaa.

Kun Trump voitti vaalit, julkaisin siitä neljä päivää myöhemmin noin 12 000 sanan (vastaten noin 40 kirjan sivua) ”pikaisen” historiallisen ja profeetallisen analyysin otsikolla Merkitseekö Trumpin voitto suurinta mullistusta Washingtonissa ja kansainvälisessä järjestyksessä sitten toisen maailmansodan? Entä miten tämä kaikki on ennustettu Raamatun profetioissa? Nouseeko Prinssi Charles pian yhdistyneen Euroopan voimahahmoksi? Tällaisia pitkiä poukkoilevia analyysejani ei taida tosin jaksaa lukea kuin vain muutamat yhtä hullut kuin minä. Analyysini perusajatus on ollut kuitenkin hyvin paikkansapitävä. Brexit ja Trumpin voitto merkitsi kansallismielisten suurta vallankumousta toisen maailmansodan ja etenkin kylmän sodan lopusta asti vallinneeseen globalistiseen maailmanjärjestykseen. Samalla ennustin tuossa vasemmiston radikalisoitumista ja George Sorosin rahoittamia massamellakoita mm. Black Lives Matter -liikkeen johdolla, jotka saattaisivat ajaa Yhdysvallat jopa toiseen sisällisotaan. Ennustin siis tuollaista kehitystä jo kauan ennen George Floydin surmaa ja siitä käynnistyneitä BLM -liikkeen johtamia viimekesäisiä massaprotesteja ja -mellakoita. Olen ennustanut kohdalleen monia muitakin Trumpin ensimmäiseen virkakauteen liittyviä tapahtumia.

Aloin puhua suurten teknologiafirmojen harjoittamasta konservatiivien sensuroinnista jo marraskuussa 2016, vaikka tämä asia tuli ilmeiseksi vasta muutama vuosi myöhemmin (etenkin nyt kun Twitter sensuroi The New York Postin julkaiseman Hunter Bidenin läppäriä koskevan tietovuotoskandaalin, joka sisältää todisteita valtion turvallisuutta uhkaavista Joe Bidenin rikollisista yhteyksistä). Tammikuussa 2017 ennustin Trumpin julistavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi vuoden loppuun mennessä, mikä myös toteutui kuten olin ennustanutkin. Kesällä 2017 maailmassa oli suurin ydinsodan uhka sitten John F. Kennedyn hallinnon aikaisen Kuuban ohjuskriisin, kun Pohjois-Korean ”rakettimies” uhkaili naapurivaltioitaan ja USA:n länsirannikkoa epävarmoilla ydinohjuksillaan ja Trump puolestaan uhitteli Twitterissä ja YK:ssa Pohjois-Korean täydellisellä tuholla. Itsekin tuohon aikaan purin lähes sormiani, kun Kim Jong-un ilmoitti tekevän ennaltaehkäisevän iskun USA:n Tyynenmeren Guamin-tukikohtaan ja Trump puolestaan kertoi Twitterissä, että sotilaallinen vaihtoehto Pohjois-Koreaa vastaan on ”lukittu ja ladattu” ja sanoi vastaavan rakettimiehen uhitteluun ”tulella ja raivolla”. Ymmärsin kuitenkin, että Trumpin agressiivisen sotilaallisen kielenkäytön ja Syyriaan huhtikuussa 2017 ja 2018 kohdistettujen ohjusiskujen takana oli reaganilainen konsepti rauhan saavuttamisesta voiman kautta (peace through strength) chamberlaisen tyynnyttelypolitiikan sijasta. Kirjoitin blogissani huhtikuussa 2017, yli vuosi ennen kuin Kim Jong-un ja presidentti Trump tapasivat Singaporessa kesäkuussa 2018:

Eli pähkinänkuoressa: Trump määräsi ilmaiskun Assadin sotavoimia vastaan antaakseen viestin Kiinalle, että USA on tosissaan Pohjois-Korean uhan pysäyttämisestä ja odottaa Kiinan kommunisten puolueen johdon ottavan asian itse hoidettavakseen tai muuten Pohjois-Korea olisi USA:n listalla seuraavana. Pohjois-Korean tilanne oli päällimmäinen asia mistä Trumpin ja Xi Jinpingin oli tarkoitus keskustella tässä tapaamisessa ja tapaamisen sisältö oli suunniteltu jo viikkoja ennen Syyrian tapahtumien välikohtausta. Kauheudestaan huolimatta se auttoi Trumpia antaessaan hänelle mahdollisuuden käyttää USA:n sotavoimaa pelotteeksi Kiinalle Jinpingin vierailun alla. Tämän pelotteen tarkoitus oli pakottaa Kiina neuvottelupöytään, jotta se ottaisi vakavasti USA:n toiveet siitä, että tämä pistäisi niskuroivan Kim Jong-unin ojennukseen ilman USA:n armeijan myötävaikutusta. Ennen tapaamista Trump uhkaili hoitavansa asia ilman Kiinaa jos se ei suostuisi yhteistyöhön.

Viimeisimmän Time-lehden pääjutussa kerrottiin kuinka Kiina pelkää sotilaallista yhteydenottoa Koreassa, koska sillä ei ole intoa lähteä sotaan Pohjois-Korean kasvavassa määrin vainoharhaisen hallituksen puolesta USA:n hyökkäystä vastaan (Kiinan ja Pohjois-Korean välillähän on käytännössä sotilasliitto, mikä velvoittaisi niitä tulemaan sotatilanteessa toistensa avuksi) eikä se halua myöskään Korean niemimaan muuttuvan USA:n sotilastukikohdaksi Kiinan rajalle mikäli Kim Jong-unin hallitus kaatuisi. Tästä syystä se toivoo tilanteeseen rauhanomaista ratkaisua. Trumpin päättäväisellä politiikalla on ollut ilmeisesti toivottu vaikutus sillä CNN kertoi äsken”USA:n ulkoministeri Rex Tillerson sanoi Trumpin ja Xin olleen yhtä mieltä ’Pohjois-Korean ydinaseuhan kiireellisyydestä’ ja sopivat työskentelevänsä yhdessä tämän kysymyksen ratkaisemiseksi ’rauhanomaisesti’”. Trumpin mestarillisen taktikoinnin ja neuvottelutaitojen ansiosta Kiina on nyt saatu uhkailemaan sen omaa liittolaistaan mikäli se ei lopettaisi sen agressiivista käytöstään länttä vastaan.

En väitä, että olisin ollut itse 100% varma lopputuloksesta, mutta ymmärsin sen, ettei Trumpin ulkopolitiikka ollut millään tapaa mielivaltaista ja epävarmaa, kuten hänen parjaajansa ovat usein väittäneet, vaan täysin harkittua ja strategisesti kaukonäköistä, joka sai aikaan myös toivotun lopputuloksen. Vaikka kritisoin alkujaan Trumpin ensimmäistä ulkomaanmatkaa Saudi-Arabiaan ja hänen tekemää 350 miljardin dollarin arvoista asesopimusta kuningas Salmanin kanssa – vielä vaalien alla Trump oli syyttänyt kuningaskuntaa terroristien kuten Syyskuun 11. kaappariden ja ISIS:in rahoittamisesta -, niin ymmärsin syyskuuhun 2017 mennessä, että Trump teki tuon sopimuksen Persianlahden arabimaiden kanssa juuri siksi, että ne lopettaisivat sen ehtona taloudellisen tukensa Irakin ja Syyrian salafisteille ja sunnimilitanteille. Uutistoimisto Reuters raportoi 21. toukokuuta 2017, että tämä oli matkan nimenomainen tarkoitus. Juuri tuon sopimuksen ja muutamien raskaiden pommitusten asiosta USA kertoi helmikuussa 2019, että ISIS:in kalifaatti oli hävitetty 100%. Samaan aikaan – syyskuussa 2017 – ennustin oikein myös sen, että tällä USA:n ulkosuhteita Israelin ja arabimaiden kanssa vahvistavalla Trumpin Lähi-Idän politiikalla, olisi suurta potentiaalia saada aikaan historiallinen rauhansopimus Israelin ja arabimaiden välille. Kirjoitin asiasta tuolloin näin:

Trumpin hallinnon ulkopoliittinen strategia Lähi-Idän suhteen on iskeä kaksi – tai oikeastaan kolme – kärpästä yhdellä iskulla. Ensinnäkin, se pyrkii lopettamaan sen arabiliittolaisten taloudellisen tuen ISIS:ille ja muille sunniekstremisteille. Toiseksi, sen tavoite on yhdistää koko arabimaailma Irania vastaan, joka muodostaa uhan Israelin ja lännen lisäksi myös alueen sunnivaltiolle. Kolmanneksi, USA toivoo että Israelin ja arabien yhteinen vihollinen Iranissa saisi heidät lähentymään toisiaan historiallisen rauhansopimuksen aikaansaamiseksi Israelin, Palestiinan ja sen arabitukijoiden välille. Presidentti Trump sanoi löytäneensä matkallaan Lähi-Itään ”uuden syyn toivolle” ja kertoi rauhan Israelin ja Palestiinan välillä olevan hänen hallintonsa ”lopullinen diili”. Diilien teko on luontainen osa henkilöä, joka kirjoitti The Art of the Dealin. Kenties aika on myös osoittautunut otolliseksi tällaisen diilin syntymiseen huolimatta vuosia jatkuneista epäonnistuneista rauhanneuvotteluista.

Nyt Trumpin ulkopolitiikka on onnistunut saamaan aikaan jo rauhansopimuksen Israelin, Yhdistyneen Arabiemiraattikunnan, Bahrainin ja Sudanin välillä. Myös Saudi-Arabia harkitsee liittyvän siihen mukaan. Arabien painostuksella myös Palestiinan johdon olisi lopulta hyväksyttävä tuon rauhansopimuksen ehdot. Ei siis ihme, että Trump on nimetty ehdolle jo neljän Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Mutta yhtälailla kuin minua ei yllättänyt vähimmässäkään määrin Trumpin voitto marraskuussa 2016, ei minua ole yllättänyt myöskään hänen ensimmäisen virkakautensa sisä- tai ulkopoliittiset saavutukset. Samalla kun moni käytti tuon ajan Trumpin epäkorrektien twiittien arvosteluun tai ”pahan oranssimiehen” pilkkaamiseen, itse ennustin hänen poliittisia saavutuksiaan jo vuosia muita edellä. Jos todellisuus olisi pilkkaajien puolella, niin Trumpia ei olisi ensinnäkään valittu virkaansa, ja toiseksi, maailmassa olisi jo nyt ydintalvi jos heidän apokalyptinen ennustuksensa Trumpin ensimmäisestä kaudesta olisi tullut toteen. Ehkä tämän pitäisi kertoa heille, että jokin heidän todellisuudentajussaan on pahasti pielessä, mutta valitettavasti kaikki eivät ehtineet siihen jonoon missä aivoja jaettiin.

Steve Hilton: Trumpin ulkopolitiikka parasta sitten toisen maailmansodan.

Miksi olen aika varma Trumpin uudelleenvalinnasta?

Heitin tuon otsikon yli 99% prosentin varmuusluvun osittain piikkinä The Independent -lehdelle julkaisemalle Hillary Clintonin yli 99% mahdollisuudelle voittoon. Tosiasiassa olen vain yli 98% varma tästä. Perustan varmuuteni tästä seuraaviin asioihin. Ensinnäkin, olisi outoa jos Trumpia ei valita virkaansa uudelleen näin loistavasti onnistuneen virkakautensa jälkeen. Demokraatit ovat yrittäneet ratsastaa USA:n korkeilla koronakuolleisuusluvuilla ja syyttäneet siitä Trumpin hallintoa, mutta en usko että he olisivat onnistuneet tässä kovin menestyksekkäästi. Demokraattien ainoa poliittinen linja näyttää oleva Tumpin vastustaminen ja ”oranssimies paha” narratiivi. Homoseksuaalin entisen demokraatin Brandon Strakan perustaman #WalkAway -liikkeen ansiosta yhä useampi demokraatti on kääntänyt selkänsä Nancy Pelosin johtamalle demokraattipuolueelle ja sen propagandasiivelle eli valtamedialle. Eikä ole todennäköistä, että moni Trumpia äänestäneistä konservatiiveista olisi kääntynyt hänelle selkäänsä, koska hänen politiikkansa on ollut konservatiivisinta sitten Ronald Reaganin.

Koronafobiasta kärsivän ”Uneliaan Joen” vähäinen julkinen kanssakäyminen (”Joe Hiden” kuten Trump häntä kerran kutsui) ja miehen päivänselvä orastava dementia (Mies unohtelee yhtäneen onko hän ehdolla USA:n presidentiksi vai senaattiin. Äsken hän jopa sanoi estävän ”Georgen neljä lisävuotta”) laskee myös hänen panoksiaan olennaisesti. Joissakin videoissa näkyy kuinka Joe-parka puhuu ulkoilmatapahtumissa, joissa häntä ei kuuntele kuin muutama autoissaan istuva tylsistynyt kannattajajoukko, samalla kun Trumpin innokkaat tukijat huutavat taustalla ”neljä lisävuotta” ja heiluttavat Trumpia tukevia bannereitaan Bidenin edessä hänen pitäessään puhetta. Joe Bidenin ja Donald Trumpin joukkotapahtumilla on eroa yhtä paljon kuin yöllä ja päivällä. Harva demokraatti on todella innoissaan Bidenin ehdokkuudesta, mutta äänestävät häntä vain sen tähden, että heistä 77 -vuotias lähes seniili mies, joka tunnetaan lempinimellä ”Creepy Joe” (kammottava-Joe) johtuen lukuisista videoista, joissa hän käpälöi naisia ja pikkulapsia hyvin epäsopivasti, on mukamas parempi vaihtoehto kuin Donald Trump.

Sitten on myös monia raamatullisia syitä uskoa Trumpin uudelleenvalintaan. Jo Trumpin ensimmäinen kausi on ollut raamatullisesti hyvin merkityksellinen johtuen mm. Jerusalemin tunnustamisesta joulukuussa 2017 (ks. Kuinka Jerusalemin tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin taholta täytti juuri juutalaisen Rabbin 800 vuotta vanhan ennustuksen? Miksi julistus annettiin Suomen itsenäisyyden satavuotispäivänä? Entä mitä Jerusalemissa tapahtuu seuraavan puolen vuoden sisällä?). Trumpin Lähi-Idän politiikka on käynnistänyt prosessin kohti Lähi-Idän historiallista rauhanliittoa, mutta se on yhä kesken, koska lopullinen rauhansopimus saattaa vetää mukaansa myös Saudi-Arabian, Palestiinan ja Iranin. Bidenin johdolla USA tulisi palaamaan vain vanhaan Obaman aikaiseen epäonnistuneeseen ja tuhoisaan Lähi-Idän politiikkaan. Raamatun profetiat vaativat kuitenkin seitsenvuotisen rauhanliiton syntyä, jonka Antikristus vahvistaa lopulta monien kansojen kesken (Dan. 9:27). Trump ei ole Antikristus, mutta hän valmistaa epäilemättä maaperää tuollaisen rauhanliiton syntymiseksi, ja myös kolmannen temppelin rakentamista varten. Bidenin voitto ei siis sovi kuvioihin tämänkään raamatullisen skenaario puolesta.

Julkaisin heinäkuussa suomennetun videoni edesmenneen Kim Clementin Trump-profetiasta vuosilta 2007 ja 2014. Hän mainitsi siinä mm. Trumpin nimeltä ja ennusti hänen nousevan Obaman jälkeen ja ”rakentavan suojamuurit Amerikalle”. Hän ennusti monia muitakin asioita hätkähdyttävän tarkasti Trumpin ensimmäisestä virkakaudesta (mm. USA:n ja Israelin suhteiden ennallistamisen Obaman tuhoisan Israel-politiikan jälkeen, Trumpin virkarikossyyteoikeuden, ym.). Tässä samassa profetiassa (vuodelta 2007) Clement ennusti, että Jumala panisi hänet ”ruoriinne kahdeksi virkakaudeksi”. Kaiken huippuna myös raamattukoodi näyttäisi ennustavan Trumpin uudelleenvalintaa. Jos Raamattukoodi on sinulle uusi asia, niin tein siitä jo lyhyen yhteenvedon täällä. Kyse on lähinnä juutalaisten rabbien Vanhan Testamentin eli Tanakin heprealaisista teksteistä löytämästä koodista, joissa tietyn säännöllisin välimatkoin toistuvin kirjainvälein näistä tekeistä on löydetty 1900 -luvun ja 2000 -luvun maailmanjohtajien nimiä, heidän syntymä- ja kuolinvuosiaan, katastrofeihin kuten Syyskuun 11. terrori-iskuihin liittyviä kuvauksia, yms. Koodi vahvistaa myös Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen Israelin Messiaaksi ja kertoo Hänen ristiinnaulitsemisestaan Jesaja 53:ssa. Joten kyse ei ole mistään saatanallisesta kabbalistisesta harhasta, kuten jotkut ovat väittäneet.

Isäni lähetti minulle äskettäin yläpuolisen videon. Mies puhuu englantia niin voimakkaalla aksentilla, etten tahdo saada siitä oikein selvää, mutta aikajanalta 2:30 lähtien näet tuon raamattukooditaulukon. En tiedä mistä kohtaa se on Vanhaa Testamenttia, mutta hyvin lähekkäin löytyvät fraasit kuten ”Korona”, ”rutto”, ”2020” (heprealainen vuosi 5780), ”Yhdysvallat”, ”Presidentti”, ”Trump”, ”Kyyros” (johon juutalaiset ovat rinnastaneet usein Trumpin) ”tullaan valitsemaan”, ”toinen kerta” ja ”varmasti tullaan lunastamaan”. On tietenkin mahdollista, että raamattukoodiakin voidaan tulkita väärin tai tehdä sen pohjalta vääriä johtopäätöksiä, mutta tuon taulukon perusteella näyttäisi hyvin selvältä, että siinä puhutaan Trumpin uudelleenvalinnasta vuonna 2020. Mutta kohtapa sen näemme osuinko oikeaan yli 99 prosentin varmuusprosentillani vai epäonnistunko yhtä nolosti kuin uutislehti The Independent.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s